Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימוש בסודה קאוסטית מצריך ידע.

חוץ מזה שהחומר מסוכן, במידה והסתימה לא נפתחת נוצרת יציקה של הסודה בצינור ואז רק שבירה תפתח את הסתימה.

לשים כפית אחת של סודה למניעה זה עוד בסדר.

יש חומרים במצב נוזלי שאמורים לפתוח סתימות אם זה לא יעזור פנה לבעל מקצוע.

פורסם

לאבא שלי יש עד היום צלקת מסודה קאוסטית הוא כרע ברך על המדרכה ולא הרגיש בגלל שהחומר כל כך חזק ששורף גם את העצבים. למי שהיה רעיון לטחורים מישתמשים בחומר הזה כדי להוציא את המרירות מזיתים

how it's like to drive :twisted:

פורסם
לאבא שלי יש עד היום צלקת מסודה קאוסטית הוא כרע ברך על המדרכה ולא הרגיש בגלל שהחומר כל כך חזק ששורף גם את העצבים. למי שהיה רעיון לטחורים מישתמשים בחומר הזה כדי להוציא את המרירות מזיתים

יפה מאוד, העלית כאן נקודה יפה שאני לא העזתי לעלות מפאת חשש לחפירה.

אכן כן, סודה קאוסטית משמשת בתעשיית שמני הבישול שאנחנו צורכים. כל שמן שמופק מהצומח הוא מר וכהה. על מנת להסיר מהמרירות ולהפוך את השמן לצלול הם משתמשים בסודה קאוסטית בתהליך הזיכוך.

זאת הסיבה אגב שהכי בריא להשתמש בשמנים מכבישה קרה. מיכוון ששמן הזית הוא השמן מכבישה קרה הנפוץ ביותר הוא גם השמן הבריא ביותר כי הוא בן הבודדים (אם לא היחיד) מבין כל השמנים שנפוץ בכבישה קרה.

טעות נוספת היא לחשוב ששמן קנולה (ליפתית) הוא שמן טוב לטיגון. שוב פעם, זוהי טעות. אם כבר משתמשים בשמן קנולה לטיגון יש להשתמש בשמן מכבישה קרה. ניתן למצוא אותו בחנויות הטבע וגם בשופרסל יש כזה שמן. הוא מאוד כהה וגם טעמו חזק יותר משמן הקנולה המזוכך. בגדול, שמן כאשר מחממים אותו לטמפרטורות של טיגון הופך רעיל וגם שמן זית לא יוצא דופן. אם כבר מטגנים אז שמן קנולה מכבישה קרה.

בתקווה שהמידע הנ"ל ישמש מישהו. סליחה על החפירה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בהתחשב בזה ששום שמן לא בריא - כן, גם לא שמן זית (זך/כתית/כבישה קרה/כבישה חמה/כבישה בינונית) - עדיף בלי.

מיתוס שמן הזית הוא עוד מיתוס שנופץ.

אמנם הוא עושה הכי פחות נזק מאשר הזבל הצהוב שנמכר בסופר עם הכיתוב "מזוכך" (שכדאי לקרוא על זה פעם כדי להתחלחל כשמבינים מה תהליך ה"זיכוך".) אבל כשלעצמו, לא בריא.

http://www.youtube.com/watch?v=mO24HZuxoJU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

איך הגענו לשמן זית?

פורסם

שנים שאני משתמש בזה. מאה אחוזי הצלחה וגם תחזוקה מונעת סתימות.

חומר מאוד מאוד מסוכן. חייבים להיות מאוד זהירים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...