Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי (בני כ60) מכרו את הI20 שנת 2010 שלהם לפני בערך שבועיים. הם נסעו לחודש לחו"ל והחליטו שלא להחליט לגבי הרכב הבא עד שיחזרו בעוד שבועיים. יש להם עוד רכב ישן בבית ולכן הם יכולים להתאפק גם שבועות בלי קנייה.

בגדול הם די נסגרו כבר על הג'אז הידנית (חדשה מהניילון ב89900) אבל הבעיה היא ש:

1. הם מתפשרים על הגיר הידני, הם גרים בירושלים ולכן אוטומט יותר מתאים להם - הם פשוט מסרבים להבין את זה, ומה גם ששניהם לא נהגו על ידני שנים.

2. כשגיליתי להם שהדגם של הג'אז עומד להתחלף ממש בקרוב, הם לא אהבו את זה בכלל.

עכשיו אני מתלבט איזה עוד אפשרויות יש להם, התקציב הוא באזור ה70 אלף בצורה נוחה והתקציב יכול להימתח עד 90 אלף בלחץ (הI20 אמנם נמכרה ב70 אלף אבל ההלוואה עליה רק ממש עכשיו נגמרה).

אז מצד אחד אבא שלי אוהב את הI30 שלי וחשב לחפש לעצמו I30 בשנים 2010-2011 בתקציב של כ70-80 אלף, עוד אופציה שעלתה היא קורולה 2011 של חבר של המשפחה שבעוד חודש מסיים 30 חודשי ליסינג מימוני וההורים שלי יודעים שהרכב שמור בצורה יוצאת דופן.

מצד שני אני נזכר שהסיבה העיקרית שהם מכרו את הI20 היא כי הם פשוט לא אהבו אותה, הם נהגו על C4 לפני כן ומאז הם מתגעגעים לרכב קצת יותר אירופאי וקצת יותר יציב ולרכב עם (קצת) אופי. משהו שאין לI20 בכלל.

עכשיו כיוון שלאחרונה רכשתי לעצמי פונטו ספייס כרכב שני, נתקלתי בבראבו במוסך בת"א ופתאום הבנתי כמה הרכב הזה נראה מדהים. כשקראתי עליו כמה כתבות ובדקתי בכמה הרכב נמכר, הבנתי שיש פה משהו מעניין (בראבו 2010-2011)

סיפרתי לאבא שלי על הרכב והוא ממש התלהב.

אבל פה צצות 2 שאלות עיקריות:

1. האם ללכת עם הלב על הבראבו בידיעה שהשוק שלה תמיד יהיה חלש יותר לעומת "מתחרות" דוגמת הI30 או הקורולה? (אני פשוט לא אוהב את הקורולה לא יעזור כלום :| )

2. האם הבראבו הזו (ועוד עם הגיר המיוחד הזה) עלולה להיות יותר יקרה בטווח הזמן הקצת יותר ארוך מבחינת אחזקה וטיפולים/תיקונים לעומת המשפחתיות "הרגילות"? הם מתכוונים להחזיק ברכב סדר גודל של כ5 שנים וינהגו ברכב כ15 אלף בשנה.

אני בעצם שואל את עצמי האם כדאי להם להכנס לזה, כי לפעמים אני חושב שאולי בכל זאת יש איזשהו הגיון מאחורי העדר הישראלי שמעולם לא פירגן בארץ לפיאט, בטח לא לבראבו הזו שנמכרה פה במספרים מאד מאד קטנים.

מה דעתכם? והאם יש אפשרויות מעניינות נוספות?

מלבד התקציב: עדיפות לאוטומט, עד 90 אלף, חדש או גג שנתיים-שנתיים וחצי על הכביש, סופר מיני מרווחת או משפחתית קטנה, בטיחות וחסכון בדלק חשובים גם כן. ברכב ינהגו זוג או זוג+ילדה, אין צורך בבגאז גדול.

תודה

פורסם
אבל פה צצות 2 שאלות עיקריות:

1. האם ללכת עם הלב על הבראבו בידיעה שהשוק שלה תמיד יהיה חלש יותר לעומת "מתחרות" דוגמת הI30 או הקורולה? (אני פשוט לא אוהב את הקורולה לא יעזור כלום :| )

2. האם הבראבו הזו (ועוד עם הגיר המיוחד הזה) עלולה להיות יותר יקרה בטווח הזמן הקצת יותר ארוך מבחינת אחזקה וטיפולים/תיקונים לעומת המשפחתיות "הרגילות"? הם מתכוונים להחזיק ברכב סדר גודל של כ5 שנים וינהגו ברכב כ15 אלף בשנה.

1. על זה רק אתה יכול לענות.
  2. 15K בשנה כפול 5 שנים זה 75K ק"מ. גם אם נניח שהרכב שהוריך יקנו הספיק לצבור כבר 30K ק"מ, יוצא שביום מכירתו הוא יהיה עם 105K, שזה אוטוטו הקילומטראז' של הבראבו שלי. אני מניח שקראת את סיכום 100K הקילומטרים הראשונים שהרכב עבר, כך שאתה יודע פחות או יותר מה מצפה לך מבחינת תקלות (כלום ושום דבר).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לגבי מגמות השוק,לדעתי הרבה יותר קל היום למכור בראבו מאשר i30,קורולה,מזדה 3,דגמים שהגיעו בהמוניהים לשוק הליסינג ןמאד קשה למכור בפרטי.

דרך אגב בתקציב שהזכרת לדעתי נכנסת גםc4 צורה חדשה,רכב הרבה יותר מפנק מעדר היפניות.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...