Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי סיטרואן C5 2006. לפני מספר שבועות הכנסתי את הרכב למוסך המרכזי בירושלים בכדי לבדוק בעיה של קירטועים, הנעה קשה, התראת לחץ שמן מנוע נמוך והתכבות של הרכב. לאחר בדיקת מחשב נאמר לי שיש להחליף את חיישן גל הזיזים שאחראי על הטיימינג. החיישן הוחלף בעלות של אלף ומשהו ש"ח.

לאחר שהרכב חזר אלי שמתי לב כי אותם סימפטומים של בעיות ברכב נשארו בדיוק כפי שהיו.

הכנסתי את הרכב לפני כשבוע שוב למוסך ע"מ שיבדקו מה הבעיה. חזרו אלי לאחר יום ואמרו לי שהמחשב לא נותן התראות ולכן אני צריך עכשיו לשלם סכום נוסף ע"מ שיבצעו בדיקות מכאניות לרכב - אישרתי את התשלום. לאחר כשבוע שהרכב במוסך והם טוענים שאין להם מושג מה הבעיה, דיברתי עם אחד האחראיים במוסך והוא אמר לי שבית המצערת שלי הלך וצריך להחליף אותו. הוא אמר שהוא שם בית מצערת משומש, שיש לו, ולטענתו "זה פתר 90% מהבעיה אבל המנוע עדיין מזייף". בכדי לבדוק סופית הוא צריך לשים לי בית מצערת חדש (עלות של 2500 ש"ח) ואז הוא יוכל לדעת האם רק בית המצערת זה הבעיה או שצריך להחליף גם את כל סעפת היניקה - עלות הרבה יותר גבוהה.

אני מצפה ממוסך מרכזי שייתן לי תשובות סופיות על החלקים התקולים והצעת מחיר - אני לא רוצה להיכנס לבור ללא תחתית. כרגע אני לא יודע מה הבעיה באמת ומה תהיה העלות הסופית של תיקון הבעיה.

1. השאלה שלי היא האם זה מקובל שרכב נכנס למוסך מרכזי ואחרי שבוע של בדיקות שאני משלם עליהן, דורשים ממני להתחייב לקנות חלק שהם לא יודעים בוודאות האם יפתור את כל הבעיות אבל לצורך המשך הבדיקות אני חייב לשלם עליו כי "הם לא יכולים לשים חלק חדש ואז להוציא אותו"?

2. איך אני יודע האם זה באמת היה הכרחי להחליף את החיישן טיימינג? הרי כל הסימפטומים נשארו וזה לא מה שפתר את הבעיה.

בבקשה עזרו לי להחליט מה אני עושה ואיך אני מתנהל מולם בהמשך

פורסם

שלום חבר

צר לי שהתגלגלו שהדברים במוסך מורשה, בדרך כלל הבעיות נפתרות במוסך.

אני מוכן שתגיע לבדיקה על מנת לפתור את הבעיה, אני יכול להבטיח לך אם לא פתרנו לא שילמת, זה המוטו שלנו.

ואתה תשלם על הפתרון בלבד, לא תצטרך לשלם על חלקים לצורך, יש לנו חלקים במלאי.

פורסם

מה שאתה מתאר לחלוטין לא תקין.

זה המוסך שאמור להיות המקצועי ביותר לרכב שלך והתגלה כחובבני ביותר שלא מוגן לקחת על עצמו ולו את הסיכון הקטן ביותר (ובתיקון תקלות תמיד יש אלמנט של סיכון).

עם זאת מה שאתה מתאר לא מפתיע כלל, לצערי עם כל תקלה לא חד-משמעית יש לבוא למוסך כמו עורך דין, לבקש מראש הערכה ולסכם עלויות וזמנים.

איך להמשיך מכאן? זרום איתו ותגיד לו שאתה מקבל את ה"דיאגנוסטיקה" שלו (דיאגנוסטיקה במרכאות כי היא מבוססת רק על החלפת מכלולים שלמים, כמיטב המסורת של מינימום חשיבה ומקסימום רווח) שירכיב בית מצערת חדש ואם הבעייה נפתרה ב-100% אתה משלם על חלק+עבודה אך לא על ה"דיאגנוסטיקה" (שאישרת לפני) ואם נפתרה ב-99.99% ומטה אתה לוקח את הרכב ויוצא ללא שום תשלום.

מה זה 90%? אם הוא שם חלק לא תקין אז החלק לא תקין ואם החלק תקין אז התקלה לא בבית המצערת הוא לא מסוגל להבין את זה לבד ומנסה להפיל עליך את האחריות ולקבל ממך אישור להחלפה בחלק חדש ואולי לא נחוץ תוך לקיחת אחריות שלך בכל מקרה.

אני באופן אישי, ואני לא מכונאי, לא חושב שהבעייה בבית המצערת ואם כן אז ניקוי פשוט היה פותר אותו. בית המצערת זה בסך הכל חתיכת צינור שיש בו כמה רכיבים כמו מצערת עם קפיץ ומנוע צעדים.

הארכתי קצת כי זה (שוב) מעצבן אותי לשמוע על מקרים כאלה ממוסכים מורשים ובכלל יש לכם את כל הכלים והספרות שהמכונאי החובב יכול לחלום עליהם, שולחים כח אדם לקורסים אני לא יודע איפה, לוקחים מחירים בהתאם ובסוף הוא אומר לך 90%...

פורסם
מכיוון שמדובר ברכב בן 7, אני מניח שבטח המוסך אמר לו כי גם אותם חלקים היו תקולים, והיה צורך להחליפם

בכל מקרה.

ומה זה קשור לתקלה? תכניס רכב בין 7 ותמצא שכל האוטו לא תקין.נו אז מה? אין קשר בין בלאי טבעי מסביב לרכיבים שאולי גורמים לתקלה. הוא נכנס עם תקלה למוסך עד שהמוסך לא מתקן את התקלה לא מוציאים שקל מהכיס. ככה זה עובד. סליחה על המילה אבל המוסך מצא פראייר ומנסה להוציא ממנו את המקסימום שהוא יכול.

כבעל הרכב אני הייתי נכנס למוסך וחד משמעית אומר לו - לא נפתרה הבעיה, תחזיר את כל החלקים ותחזיר את הכסף. הוכחת שלא הצלחת לפתור את הבעיה ואני הולך למוסך אחר. צריך לנסות לסגור את העניינים בדרך טובה ואם לא להגיש תלונה לאיגוד המוסכים ואולי לתביעות קטנות.

נתקלתי בכמה מוסכים שגרמו לי רק נזק ואני לקראת דיון בבית משפט ונראה מה יצא מזה. לא לוותר על בורג שהוחלף לא נכון.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

פורסם

אני מציע שתיגש לאחד המוסכים המומלצים כאן בפורום לפג'ו וסיטרואן שהם יפתרו לך את הבעיה.

מניסיון עם ה C5, הרבה מוסכים מורשים "עושים עליה כסף" בעוד הפתרון לתקלות הוא לרוב פשוט יותר וקל יותר.

המלצה נוספת: בדגמים אלו של תחילת השיווק ה C5 המתוחה (כמו גם אחיותה לאותו שנת ייצור) היו סדרות שלמות עם בית נתיכים שעושה בעיות (הבעיות למעשה נעוצות בממסרים או הלחמות שאינן תקינות לממסרים האלו). כתוצאה מכך היו לעיתים בעיות בהנעת הרכב (משאבת דלק, סליל הצתה ומזרקים שלא קיבלו מתח או קיבלו מתח חלקי).

לעיתים הממסרים מעבירים מגע חלקי מאוד, מה שמאפשר הנעה של הרכב אבל בעיות של זיוף או "תקלות" מדומות בסליל ההצתה או בצילינדרים.

הנ"ל לא אומר שאצלך יש את הבעיה הזו, אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון כי לא תמיד מדובר במשהו ש"עובד 100% או לא עובד בכלל".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני אדבר ביום ראשון הקרוב עם מנהל המוסך על העניין ואעדכן אתכם בהתפתחות.

אם זה לא יעזור אני אפנה לאיגוד המוסכים ואגיש תלונה בנושא

• תוכן חדש...