Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים

התחדשתי לי במערכת חדשה לרכב.

השקעתי במערכת ברכיבים מצויינים מכל טוב, החל מ HU דאבל דין של פיוניר , סאב בוסטון איכותי, התקנה יסודית, ומגבר חזק ואיכותי Hertz Hdp5

מקדימה ברכב, יש לי סט קומפוננטים של hertz בדגם 165.

הסט בכללותו נשמע טוב, ולאחר עבודה על האקולוייזר ב HU, ביצוע חיתוך תדרים במגבר ומשחקי פאזות הגעתי לתוצאה מצויינת, כל האלמנטים, החל מהסאב ועד לטוויטר מנגנים בצורה יפה את כל טווח התדרים (לידיעה, סאב חתוך ל - 80 במגבר, קומפוננט קדמי ל 90 במגבר, אחורי ל 83 במגבר, וחיתוך לכל הרמקולים ב HU ל 80)

הרכיבים מנוצלים בצורה מצויינת ע"י המגבר, דיסטורשן מגיע בווליום מטורף (כוון לפי 3/4 ווליום במערכת) ועד לווליום זה האיכות נשמרת והצליל מצויין זאת למרות שהרמקולים הקדמיים והאחוריים מנגנים תדרים נמוכים מעט יחסית.

על פניו הכל נראה טוב, אבל יש בעיה, מקור הבעיה הוא בקרוס של הקומפוננט הקדמי, הטוויטרים נשמעים חזקים מידי ביחס למיד, חזקים ברמה כזאת שבווליום גבוה הם מסוגלים לעשות כאבי אזניים איומים, עם זאת גם כשהם גבוהים, הם שומרים על איכות וחיתוך התדרים שלהם ביחס למידים נשמע מצויין (אין בורות משמעותיים), אבל עוצמתם לא פרופורציונלית למידים.

אני לא מעוניין להפוך את הטוויטרים לאקטיבים ולחבר אותם למגבר בנפרד, מכיוון שחיתוך התדרים בסט הזה לא פחות ממושלם, ואין לי כוח להוסיף מגבר ולהעביר עוד חוטים, נראה לי גם מיותר.

רציתי לדעת מנסיונכם, על דרך באמצועה אני יכול לרסן את הטוויטרים, לעדן אותם, שיתנו צליל מעודן ונעים יותר. אני יודע שיש אפשרות לעשות הנחתה, לדעתי במקרה הנדון צריך לפחות 4 DB, אבל העניין שאין לי מושג אין לבצע טכנית את ההנחתה בפועל.

אשמח לקבל מכם טיפים שונים לפתרון הבעיה, מלבד מעבר לשיטה ה"אקטיבית".

תודה רבה.

פורסם

למעט הLPADים שהם בהחלט הפתרון לבעיה הזו ביחד עם עבודת אקולייזר איפה שמתאפשר -

אמצעי הריסון הראשון שצריך לבצע לטוויטרים - הוא בידוד הדלתות וסגירת המחיצות הטכניות - האם בוצע?

אם לא - המידבאסים שלך בכלל לא באים לידי ביטוי וחבל - זה הדבר הראשון שירסן את הטוויטרים, איזון נכון של הסט ע"י שיפור ההתקנה של המידבאסים ומיצוי הפוטנציאל שלהם.

לאחר מכן, כן, איזון חלוקת ההספק ע"י הנחתת הטוויטרים בעזרת LPAD

תיקח בחשבון שהקרוס תוכנן בצורה כזו שנקודת החיתוך של הטוויטר תטייל ככל הנראה, הLPAD יגרום לה להיות הרבה יותר יציבה - יחד עם זאת, התוצאה תשתפר מן הסתם.

ברגע שאני משנה רכיב אחד בקרוס פסיבי, אני באופן אישי מעדיף לתכנן אותו לגמרי מחדש - אבל זה לא משהו הכרחי אלא רק המלצה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה

המידבסים עובדים ברכב בצורה אופטימלית ומותקנים על דלת אטומה, לראיה, גם אם הסאב כבוי הם מצליחים להוציא בס מרשים ולמלא מאוד יפה את חלל הרכב.

הבעיה היא רק חוסר הפרופורציות של הטוויטרים.

אשמח לקבל הסבר איך מתקינים LPAD על הקרוס.

תודה

פורסם

ה lpad מגיע בין הקרוס לטוויטר, ובנוי לרוב משני נגדים, אחד בטור ואחד במקביל לטוויטר, בלינק שצירפו לך בהודעה הראשונה מופעים כל ההסברים.

אמנם אתה מתאר תמונה שהכל מותקן ומכוון כראוי, לדעתי כדאי לנסות מיקום/זווית שונה לטוויטרים בנוסף.

למה אתה חותך את הסט גם מה hu וגם מהמגבר?

SCANSPEAK

פורסם

הLPAD הוא בעצם מנחת הספק ומייצב התנגדות בו זמנית

יש שני סוגים של LPADים

האחד הוא "ריאוסטט" - אפשר לאמר שזה מתג ווליום שבעצם מובנה ממערך של נגדים. הקרוס הפסיבי שלך הופך להיות מנחת אקטיבי לרמקול.

השני הוא LPAD סטטי שמבצע הנחתה קבועה ופסיבית מוגדרת באופן קשיח על ידי צימוד של שני נגדים - האחד בטור והשני במקביל

צירפתי שם עד כמה שזכור לי מחשבון LPAD וגם סכימה חשמלית שמראה איך לחבר אותם.

בעקרון הLPAD הוא הדרגה האחרונה של הקרוס הפסיבי - הוא יושב על היציאות לרמקול שכלפיו תבוצע ההנחתה.

זה עובד פנטסטי! מנסיון!

הריאוסטטים גם יהיו הרבה יותר יקרים וכמעט ואין ריאוסטטים לרמקולים 4 אוהם אלא בעיקר ל8 אוהם (לי היו טוויטרים 8 אוהם) אבל הם הופכים את החיים להרבה יותר נוחים וזה פשוט מגניב שאתה יכול לאזן את הסט בצורה אקטיבית דרך קרוס פסיבי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בפעם הבאה תעשה שיעורי בית ותגיע למפגש לשמוע סט לפני שאתה קונה .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אם כבר התעסקנו בlpad

איזה נתונים צריכים להיות לנגדים? המשלוח ממדיסאונד עולה פי כמה מהנגדים עצמם, יש אפשרות להשיג מהארץ/איביי במחיר שפוי?

פורסם

נגדים ממש לא צריכה להיות בעיה להשיג בארץ - כל חנות אלקטרוניקה תהיה טובה.

אני באופן אישי השתמשתי בנגדים שיכולים לספוג בין 15 ל25 וואט - בפועל אני השתמשתי עליהם על טוויטרים, לא נראה לי בשום צורה שאי פעם יהיה לי צורך בנגדים שיזדקקו לעמוד בהספק גבוה יותר.

הריאוסטטים שלי גם כן היו מתוכננים לעמוד רק ב15 וואט עד כמה שזכור לי (הוזיל משמעותית את העלות שלהם) ראוסטטים ניתן למצוא גם בערכים של 50 ו 100 וואט.

לגבי נגדים - בעקרון נגדים חלולי ליבה נחשבים לבעלי ההשראות הנמוכות ביותר לתחום האודיו - אם תביט את תראה שנגד אחד כזה של מאנדורף עולה 20 דולר :shock:

בפועל לאחר שיחה רצינית עם המוהנדס הראשי, שאני קורא לו "אבא" הטענה היא שההשראות שהנגדים מייצרים בכלל לא שמיעים בתחום התדרים שהאזניים שלנו שומעות ובאמת השתמשתי בנגדי חול הכי זולים שיש לא שמעתי שום תוספות מובחנות לאוזן בכל הנסיונות שימוש שלי, היות ונגדים קרמיים לא עולים הרבה יותר אבל הם עדיפים מבחינה "אודיופילית" לכן גם נעשה בהם שימוש.

אני מכיר משוגע אחד שקנה נגדים באיזה 60 אירו לנגד וטוען שבהחלט יש הבדל, הבעיה, אני מאמין גם לו :lol:

רק שהמערכת שלו נמצאת בספירה אחרת מכל מה שראיתי עד היום בארץ אז אולי באמת יש שם סיבה מוצדקת לשמיעת הבדל בשינוי של כל רכיב הכי קטן.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה רבה על ההסבר המצויין, אני אבצע זאת ואדאג לעדכן אתכם בתוצאות ולשאול כמובן שאלות נוספות כשהיו, אני מאוד מקווה שהפעולה הזאת אכן תאזן את הטוויטרים במידה מה. לבינתיים אני משתמש באקולייזר את היוניט לצורך "סירוס" הטוויטרים, אבל כמו שאתם יודעים, הוא מסרס גם מעבר לטווטרים.

bengee, בעניין שאלתך מדוע אני מבצע חיתוך כפול גם מהגבר וגם מפיוניר, קודם כל אציין כי להגיע למסקנה הזאת לקח לי 7 שעות של כיוונים.

בגדול, כאשר הייתי מבצע כיוון רק מהמגבר, הייתי מרגיש שכשאני חותך את התדרים הנמוכים, בצורה כזאת שהרמקולים ברכב מוציאים בס עדין ולא דופקים, נחתכים גם עוד דברים בדרך והסאונד מאבד עומק, בעיקר בתחום המיד הבינוני - גבוה ונשמע יותר מידי שטחי, הורגש בור מסויים בטווח האמצע.

כאשר ביצעתי חיתוך דרך המגבר בלבד, זה דרש ממני לחתוך את הרמקולים בסביבות 105-110. במצב זה הרמקולים הוציאו תדרים נמוכים, דפקו קלות כמו שצריכים לדפוק מידים, וכשהסאב נכנס לפעולה אז הוא מילא את כל טווח התדרים התחתון שנחתך.

בסופו של דבר, כשהבנתי שהתוצאה של כיוון רק דרך המגבר לא מספקת את רצוני, אז ביטלתי את הקרוס במגבר ועברתי לקרוס ביוניט. שם הבעיה הייתה אחרת, בכיוון הקרוס ביוניט ל 80, הרמקולים עדיין דפקו חזק מידי ללא כל פרופורציה (ממש הרגישו באוטו כאילו יש עוד סאבוופר קטן), ולא רציתי להעלות את התדרים ליותר מ 80 מכיוון שאז נפגע לי הדיוק של הסאב (אני צריך להעלות לו תדר, והאפקט שלו עובר אחורה, אני לא סובל את זה באופן אישי), וגם אני עלול להפסיד תדרים בדרך.

הפיתרון היה פשוט בסופו של דבר והביא תוצאה מדהימה ללא ספק, קרוס על המגבר מכוון בין 80-90, ובהד יוניט על 80.

כרגע כל הצלילים נשמעים מצויין, מלבד סירור קטן בתחום המיד העליון שהבוצע בשביל לסרד את הטוויטר מהאקולייזר ביוניט, שבקרוב ייפתר בזכות עזרתו המקצועית של lanosforce.

לענין שינוי הזווית של הטוויטרים, אני לא מעוניין לבצע זאת מסיבה פשוטה, הם יושבים במקום המקורי שלהם ברכב, בצד הלדת בחלק הקיצוני העליון. זה מיקום שאמור לספק את הסחורה אם מסרסים כראוי את הטוויטר.

לעניין מדוע לא שמעתי סטים לפני, אני שמעתי הרבה, ניסיתי וברכב הקודם היו לי מורל דוטק. את הסט הזה הכי אהבתי ללא ספק, משמעותית מהמורל וזאת מסיבה אחת, המידים שלו מאוד אמיתיים ונותנים צליל עמוק וריאליסטי, זה הרבה יותר חשוב לי מטוויטר. אם שמים מוזיקהאיכותית אפשר להרגיש ברכב ממש בתוך הופעה חיה, כל צליל חודר לך עמוק עמוק לתוך הגוף, כששומעים רדיו, והקריין מדבר בקול באסי ונמוך, זה נשמע ממש מדוייק ומדהים.

ידעתי על כך מראש שהטוויטרים חזקים מידי וייתכן שיצרמו, אבל תיארתי לעצמי שאפשר לסדר זאת עם האקולייזר או שכבר אמצא פיתרון. לא הייתי מוכן לוותר על הסט בגלל זה.

פורסם
שלום רב חברים

מקדימה ברכב, יש לי סט קומפוננטים של hertz בדגם 165.

תודה רבה.

זה לא אומר כלום "165" זה לא דגם מלא אלא רק מידה של המידבאס.

אם הסט שלך הוא מסידרת האנרג'י ומעלה יש לך בקרוס הפסיבי

הנחתה של הטווטר 2-\0\2 DB

בדוק היכן הבורר עומד.

פורסם

עוד טריק קטן

לפני כל טוויטר (רגע אחד לפני הLPAD בטור על חוט ה+ של הטוויטר) תנסה לשים סליל אם אני זוכר נכון בערך של 0.01 מילי-הנרי

זה אמור לעשות לך LPF על הטוויטר באזור ה20 קילוהרץ. (תבדוק בבקשה עם מחשבון קרוסאובר פסיבי בסלופ מסדר ראשון, כלומר 6דיבי) זה "קצת" ירגיע ממנו את כל הרוח והצלצולים הלא נעימים. בסופו של דבר הטוויטר שלך יהיה חתוך בנד-פאס בין נקודת החיתוך בקרוס המקורית לבין הסליל שהוספת לפני ההנחתה של הLPAD

תן לי לדעת אם הצלחת להשיג סליל כזה ואם כן, אהבת את התוצאה?

עריכה - לאחר בדיקה אתה צריך סליל 0.03MH בהנחה שהתנגדות הטוויטר היא 4 אוהם.

הבעיה היא רק - להשיג כזה סליל, יתכן ותיאלץ לקחת מחשבון ליפוף סלילים ולייצר אחד כזה - אתה גם תזדקק למד השראות בכדי למדוד את התוצאה.

בקיצור - הגיע הזמן לקנות פרוססור :)

עריכה בפעם האלף - עוד משהו קטן אחרון - תנסה להתחיל את ההנחתה ב-6 דציבל, בד"כ זה עובד לי הכי טוב עם סט שני חלקים.

Pioneer TS-X150

פורסם

נראה לי שזה באמת הכיוון, בכל מקרה אזמין לבינתיים את הרכיבים ואבדוק לבינתיים אם ניתן לבצע הנחתה מהקרוס עצמו.

תודה

• תוכן חדש...