Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2639061

מעולם לא נהגתי בדור האחרון של המיאטה, אבל כשנהגתי בדור הקודם זכורה לי חוויה מאוד, אבל מאוד מהנה. לא יודע אם השינוי הזה במנועים ישפיע, אבל משהו אומר לי שזה ייצור קצת בעיות.

מנוע קטן נפח מוגדש עוד יעבור בקלות יחסית, הרי כל העולם כבר התרגל לזה, אבל מנוע דיזל ברכב ספורט?

אני יודע שיש רכבים כאלה, ואני אפילו חובב מאוד גדול של דיזל, במיוחד את הרי המומנט שמנוע כזה יודע להוציא, אבל משום מה לא נראה לי שזה יצליח כל כך...

בכל מקרה, כנראה שרק בפרנקפורט נגלה...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מעולם שבו מנוע ספורטיבי זימר בסל"ד גבוה, ה"קידמה" אילפה אותנו להעדיף מנועים מתוכנתים עם בשר בטווח הנמוך...

אז לך תדע...

הדור שאחרי הבא יהיה בכלל מיאטה חשמלית...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מנוע וונקל זה משהו אחר - ראה הסמליל שלי :wink:

פורסם

גם הדיזל אני מניח יהיה מוגדש. ובעצם מה רע?

אם בפורמולה 1 עושים חייל עם מנועי דיזל - http://www.caradvice.com.au/2845/formula-1-going-diesel/

אז למה לא גם על כבישים רגילים?

ויש מספיק מכוניות ספורטיביות יותר או פחות שכבר מונעות בצורה כזו - http://news.drive.com.au/drive/motor-news/top-5-sporty-diesels-20121116-29fop.html

ויש עוד כמובן.

פורסם
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2639061

מעולם לא נהגתי בדור האחרון של המיאטה, אבל כשנהגתי בדור הקודם זכורה לי חוויה מאוד, אבל מאוד מהנה. לא יודע אם השינוי הזה במנועים ישפיע, אבל משהו אומר לי שזה ייצור קצת בעיות.

מנוע קטן נפח מוגדש עוד יעבור בקלות יחסית, הרי כל העולם כבר התרגל לזה, אבל מנוע דיזל ברכב ספורט?

אני יודע שיש רכבים כאלה, ואני אפילו חובב מאוד גדול של דיזל, במיוחד את הרי המומנט שמנוע כזה יודע להוציא, אבל משום מה לא נראה לי שזה יצליח כל כך...

בכל מקרה, כנראה שרק בפרנקפורט נגלה...

כתבה מאוד רצינית של וואלה. כל שני וחמישי יוצאת "הפלצה" חדשה לגבי מה יהיה בחרטום של ה-MX5 הבאה.

פורסם
מנוע וונקל זה משהו אחר - ראה הסמליל שלי :wink:

סליחה שאני סוטה מהנושא (ש ch2856 דיי הרג אותו) - אבל קראתי קצת פה ופה על מנוע הונקל.

מישהו יכול לשפוך מעט אור על למה הוא מת? (היו בעיות אמינות קשות, ועל על הנייר הוא נשמע טוב וחסכוני ממנוע טורבו).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

עמידות וזיהום אוויר

פורסם
סליחה שאני סוטה מהנושא (ש ch2856 דיי הרג אותו) - אבל קראתי קצת פה ופה על מנוע הונקל.

מישהו יכול לשפוך מעט אור על למה הוא מת? (היו בעיות אמינות קשות, ועל על הנייר הוא נשמע טוב וחסכוני ממנוע טורבו).

תחזוקה בעייתית יותר ממנועי בוכנה ומסובך יותר לייצור.

לעניין האשכול: מנועי הדיזל שנמצאים ברכבי ספורט הם בנפחים גדולים מאוד (מעל 2 ליטר, אם לא מעל 3). מנוע דיזל מצומק אולי יספיק (יחסית) הרבה מומנט, אבל ההספק יהיה נמוך (שוב, יחסית) - כלומר, חסר תועלת כמנוע ברכב ספורט.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא עיניין של חילול קודש, אלא דבר מיותר בתכלית.

בדיוק כמו להשתיל מנוע דיזל או מנוע מוגדש באופנוע.

למכונית ספורט, שאמורה להיות קלה יחסית, אין צורך במומנט גבוה, אבל כן יש לה צורך בתגובת דוושה מהירה ומנוע שמטפס במהירות לסל"ד גבוה, מה ששום מנוע דיזל לא מסוגל לעשות, ולא יהיה לעולם מסוגל לעשות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא עיניין של חילול קודש, אלא דבר מיותר בתכלית.

בדיוק כמו להשתיל מנוע דיזל או מנוע מוגדש באופנוע.

למכונית ספורט, שאמורה להיות קלה יחסית, אין צורך במומנט גבוה, אבל כן יש לה צורך בתגובת דוושה מהירה ומנוע שמטפס במהירות לסל"ד גבוה, מה ששום מנוע דיזל לא מסוגל לעשות, ולא יהיה לעולם מסוגל לעשות.

בדיוק. מיאטה אמורה להיות קלילה ולא מתאים לאופי שלה מנוע דיזל. גם מנוע טורבו לא צריך.

emotion of motion

פורסם
בדיוק. מיאטה אמורה להיות קלילה ולא מתאים לאופי שלה מנוע דיזל. גם מנוע טורבו לא צריך.

זאת בדיוק הדעה שלי...

מנוע בנפח 1800-2000 סמ"ק עם בבערך 200 כ"ס יהיה מאוד נחמד, אבל לא נראה לי שזה מה שיהיה...

מקווה שהם יישמרו על הנעה אחורית ולא יעברו לקדמית.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אומנם לא נהגתי על מיאטה, אבל דיזל עם הרבה מומנט על טורים נמוכים - יכול להיות פתרון מעניין לדריפטרים.

אני מקווה שהיצרן ימשיך לשמור על הנעה אחורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא צריך בשביל זה דיזל.

אפשר להסתפק במנוע קטן ומוגדש.

למשל 1.6 טורבו בנזין, אפשר להגיע ל200 כ"ס באמינות ומומנט של 22-26 קג"מ כבר סביב ה1500 סל"ד.

ככה שהמנוע יכול להוציא את הרכב לדריפט בקלות ולהחזיק אותו שם.

גם לא תיהיה לו בעיה של עבודה בטורים גבוהים לעומת הדיזל.

אל תשכחו שהמיאטה היא רכב קל והצמיגים שלה לא רחבים בצורה קיצונית ככה שלא צריך המון כוח להאצה או לנסיעה על הצד ;)

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...