Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי את הרכב הבוקר לטיפול ראשון ב-i10 אחרי שנה (13,000 ק"מ). במוסך המרכזי של כלמוביל בחיפה (מוסך מילר).

הגעתי מוקדם והכל הלך מהר ובמקצועיות: החליפו שמן, בדקו את מה שהיה צריך לבדוק (אני מקווה) רק מה - מתוך ידיעה שאמורים גם לבדוק את הבלמים, ציפיתי לראות שמפרקים את הגלגלים, אבל זה לא קרה.

כששאלתי את יועץ השירות לפשר הדברים הוא אמר לי שהיות והרכב עבר רק 13,000 ק"מ, לפי ה-spec-ים של היצרן, מספיקה בדיקה ויזואלית מהצד ורק במקרה של ספק - מפרקים גלגלים.

עכשיו, זו פעם ראשונה שאני במוסך כלשהו עם הרכב ובסך הכל מדובר במוסך המרכזי של כלמוביל ואני נוטה להאמין שהם מקצועיים ואמינים, אבל עד כמה שזה אולי נשמע מטופש, הטיפול הרגיש לי קצת מהיר מדי (כל הטיפול לקח פחות משעה).

המחיר אגב היה טוב למדי, העריכו ב-450, יצא 455 ש"ח כולל מע"מ (אחרי הנחה קטנה) ואפילו שטפו לי את הרכב שזה תמיד נחמד.

קיצר, יצאתי עם חווית שירות טובה, אבל אני עדיין תוהה לגבי הבלמים...

מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא?

ושבוע נפלא לכולם.

פורסם

לעניות דעתי - בבדיקת בלמים יש לפרק גם את הגלגלים.

אם אין משהו מיוחד (הקשור לבלמים) - זה לא יאריך את העבודה ביותר מ- 10-15 דקות.

המתן לתגובות נוספות.

alfa 156 2.5.

פורסם

למה שלא תמצא פה תשובה? זה המקום למצוא תשובה לדברים כאלה.

עכשיו לעניין: בבדיקת בלמים בודקים את מצב הרפידות. כשהרכב על הליפט, ניתן לראות את מצבם מבלי לפרק את הגלגלים. חוץ מזה מסתכלים שאין נזילות שמן ברקס, או שאין צינורות שחוקים. במידה ולא התלוננת על שום בעיה אין מה לבדוק.

פורסם

חייב לפרק.

הרכב שלך בקושי נוסע, ככה ש99.9% שהברקסים תקינים ויש להם עוד הרבה.

תמיד יכול לבוא הנהג שקורע את הרכב וגומר בלמים מהר מאוד.

פורסם

בדגמים מסויימים(גם קשור לג'אנט) מכונאי מספיק מנוסה יכול לראות גם ללא פירוק את מצב הרפידות \ דיסק, דעתי תמיד בטוח יותר לפרק ולבדוק כמו שצריך גם אם זה לוקח עוד 5 דקות.

אני לא מאמין שמוסך ייקח על עצמו את הסיכון הזה, במידה ויהיה כשל בטיחותי כתוצאה מעלצנות בבדיקה זה יכול לעלות למוסך ביוקר.

אם אתה לא רגוע תחזור ותבקש לבדוק כמו שצריך

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אין לך מה לדאוג. אבל אני מקווה שלא גבו ממך כסף על בדיקת בלמים. כי בסך הכל הם רק הציצו ולא פתחו גלגלים.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אצלי גם טיפול ראשון וגם טיפול שני לא פירקו גלגלים. פשוט יש לי גלגלי סגסוגת ואפשר להסתכל ולראות את הרפידות.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אפשר לדעת מה בדיוק עשו לך בטיפול וכמה עלה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...