Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה.

ביררתי היום עם דקר בנוגע לתושבות OEM, זמינות אצלו תושבות מנוע של קורטקו (290 ש"ח ללא מע"מ) ותושבת גיר של למפורדר (150 ש"ח ללא מע"מ).

נראה לי כי ארכוש אצלו את התושבות בשבוע הקרוב (מחיר כל התושבות עם המע"מ הוא כמחיר תושבת מקורית בכלמוביל ללא מע"מ...) ואבקש מהמוסך שירכיב אותן.

MB, יש משהו שכדאי לעשות "על הדרך" בזמן פו"ה של התושבות?

ToSToS אצלי ישנן שתי תושבות מנוע ותושבת גיר אחת. המחירים שקיבלתי הם של לקוח פרטי (כך אני מניח) כך שהמחיר למוסך נמוך יותר. אולי כדאי יותר לבקש מהמוסך שירכוש אותן כך שיוכל להרוויח מעט יותר מכל העבודה הזו.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חיים

המחיר מעולה , אולי הייתי מסתכל כאשר מחליפים את תושבת הגיר מה מצב הגומי שבין הדרייב שאפט לגיר

flex disc

בהצלחה ועדכן אותנו

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

תשים לב רק לתאריך ייצור התושבות, שלא תקבל איזה סחורה מאד ישנה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

MB אני סבור כי הגומי בין התה"ל לגל ההינע אינו במצב טוב במיוחד, בזמן שילוב לרוורס מורגשת מכה קלה ולדברי המכונאי משמעה כי הגומי התייבש. כששאלתי בנוגע להחלפה הוא הציע לא להשקיע שם יותר מדי כי למעט המכה המורגשת אין נזק כאשר הגומי מתייבש. בכל מקרה, אם ישנה גישה נוחה ומהירה לשם בזמן החלפת התושבות אז גם המחבר גומי יוחלף.

ToSToS האם ישנו אורך חיים מסוים לתושבות באיחסון? אם כן אז מה הגיל המקסימלי של התושבות שעדיין ניתן להשתמש בהן?

פורסם

אין לי מידע ספציפי, אבל נראה לי הגיוני משהו כמו 3-5 שנים.

אולי שווה לפתוח על זה דיון חדש בפורום ולשמוע דעות של מומחים.

פורסם

חיים

אני מצרף לינק לסרטון שמראה איך נראה מחבר גומי שממש נמצא במצב רע......אני לא הייתי מחכה להגיע למצב הזה.

הסרטון הבא מראה החלפת תושבת גיר כמו כן לבחור יש המון קטעי ווידאו על w202

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

הייתה לי היום שיחה מעט מוזרה עם המוסכניק. כשביקשתי ממנו כי ירכוש בשבילי את תושבות מנוע של קורטקו מדקר הוא טען כי הן אינן איכותיות ולאחר מספר דקות חזר אליי עם ההצעה שאשתמש בתושבות מנוע של למפורדר אשר הוא יכול להשיגם במחיר של כמעט 800 ש"ח לתושבת (קרוב מאוד למחיר תושבת מקורית ממוסך היבואן).

האם תושבות המנוע של קורטקו איכותיות אכן פחות מתושבות מנוע של למפורדר? האם תושבות המנוע של קורטקו הן OEM של מרצדס?

מצטער על הבילבול מוח אך אע"פ שיטוטים ברשת לא הצלחתי למצוא תשובה.

פורסם

חיים

כנס לאתר

http://www.rmeuropean.com כאשר תכניס את מק"ט החלק (תושבת המנוע ותושבת הגיר)

האתר מציין

corteco- original equipment

אני ציינתי בהודעה קודמת את המק"ט

מדובר באתר מאוד איכותי שלא מחזיק סחורה שאינה טובה

http://www.corteco.com/eis/engine-mount/

כמו כן עיין באתר שלהם יש שם הסברים

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

המוסכים מקבלים הנחה מאוד גדולה אצל לאמפרדר, משהו כמו 40-50% בגלל זה הם שמחים לעבוד איתם. חנות חלקים נוהגת לתת לפחות 30% על חלקי לאמפרדר.

בלי שום קשר גם לאמפרדר וגם קורטקו יצרנים מעולים והם יצרני OEM בוודאות לBMW ואני מניח שגם למרצדס.

פורסם
חיים

כנס לאתר

www.rmeuropean.com כאשר תכניס את מק"ט החלק (תושבת המנוע ותושבת הגיר)

האתר מציין

corteco- original equipment

אני ציינתי בהודעה קודמת את המק"ט

מדובר באתר מאוד איכותי שלא מחזיק סחורה שאינה טובה

http://www.corteco.com/eis/engine-mount/

כמו כן עיין באתר שלהם יש שם הסברים

בהצלחה

הי MB. יש לך מושג ביחס לאתרים נוספים בחו"ל לחלקים של מרצדס?

אני זקוק לאתרים אירופאים שם יש את דגם הרכב שלי ואם אפשר ללא בריטניה (המשלוח תמיד יקר להחריד).

פורסם

חיים

חברת ברנקביץ את לונדר (ליברלו חלקים) בחולון הם היבואנים למיטב ידיעתי ,

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

zohar

אני לא מכיר אתרים באירופה ,

אני מתגורר בארה"ב כך שעלויות המשלוח לא כל כך גבוהות אם בכלל

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

עידכון קצר. הגעתי היום למוסך בצהריים (עובדים חצי יום ביום הזיכרון) כך שציפיתי שישאר מספיק זמן לבצע את כל הדרוש.

בעייה ראשונה, תושבת הגיר שהגיעה למוסך מדקר לא הייתה התושבת שהוזמנה של לאמפרדר אלא משהו עלום תוצרת MAPCO (?) לכן החלפת תושבת הגיר נדחתה. בכל מקרה ההחלפה פשוטה מאוד (4 ברגים) ומתבצעת תוך דקות בודדות. הסתכלנו על הקאפלונג גומי הקרוב לתה"ל (הקדמי, ישנו אחד נוסף ליד הדיפרנציאל) והוא נראה בסדר פחות או יותר, המכונאי טען כי ישנם סימני בלאי ראשונים (רינג שקוע בגומי) אך חנויות החלפים היו כבר סגורות לכן החלטתי לדחות את ההחלטה לפעם הבאה.

החלפת תושבות המנוע התבצעה מהר מאוד (פחות מרבע שעה) ושתיהן הוחלפו בתושבות מנוע של קורטקו. בחינה וויזואלית של התושבות הישנות אינה מעלה דבר, אין סדקים או יובש בגומי אך לדברי המכונאי התושבות שקועות ולכן היה כדאי להחליפן.

בעייה שנייה, לאחר החלפת התושבות הרגשתי פחות רעידות אך עדיין המצב הוא לא מה שציפיתי לו. הבעייה העיקרית והמטרידה היא החיתוך של המנוע בסל"ד סרק, הסורק הראה כי צלינדרים 1 עד 3 (הצד הימני של המנוע) מפספסים מפעם לפעם וכתוצאה מכך מתעוררת בעיית "חלקות" (smoothness) של המנוע (בעייה שהחלה לפני 3 שנים http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318272 ועדיין לא נפטרה).

בפעם הקודמת הוחלפו כל המצתים ושלושת סלילי הצתה של צלינדרים 1 עד 3 אולם התופעה לא נעלמה, היום התעקשתי על פיתרון לבעייה ללא החלפת חלקים לפי ניחוש (אע"פ שבכל מקרה כבר היה צריך להחליף את המצתים ושלושת סלילי הצתה ניתנו כמעט בחינם) ולאחר התייעצות עם מכונאי אחר המסקנה הייתה כי זה יכול להגרם כתוצאה משני דברים:

-ממיר סתום. ישנם שניים, אחד לכל צד של המנוע כך שאם הימני סתום אז צלינדרים 1 עד 3 יסבלו מכך. לי נראה כי זאת אינה הבעייה כי בוצעו יותר מסריקה מלאה אחת באמצעות שלושה סוגי סקנרים שונים (כולל "סטאר") ומעולם לא היה סימן של כשל/עייפות ממיר כגון זיהוי של זיהום יתר באמצעות חיישני המנוע או רישום תקלה כל שהיא הקשורה לגזי הפליטה.

-שסתום EGR תקוע במצב פתוח. המכונאי טען כי השסתום קרוב יותר לצידו הימני של המנוע וכתוצאה מכך כניסה של גזי הפליטה ללא צורך גורמת לבעירה לקוייה בסל"ד סרק. עוד שבוע וחצי אחזור לשם ונבדוק אם הבעייה קיימת לאחר החלפה (זמנית) של השסתום.

בכל מקרה, אם מישהו נתקל כבר בבעייה מוזרה כזו (חיתוך רק בצד אחד של המנוע) אשמח אם יספר מה הייתה התקלה וכיצד היא נפתרה.

פורסם

חיים

עשית בשכל שלא החלפת את תושבת התיבה ,תמתין עד שהמוסך יקבל תושבת של קורטקו או למפורדר

אני מבין ממה שרשמת שלא התקבלו קודי תקלה (אחרי הסריקה)

האם אי פעם שסתום הegr נוקה?

בהצלחה ותודה על העדכון

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

• תוכן חדש...