Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שנים הייתי בהתלבטות דומה לשלך, חיפשתי משפחתית קומפקטית שתיתן קצת ערך מוסף.

הגולף והג'טה היו יקרות מדי ועם אבזור עלוב ב 1.6.

חיפשתי בעיקרון פוקוס 2.0 כמו שמייק המליץ פה או סדרה 1 (שלא מתאימה לך כנראה).

בסופו של דבר קניתי אופל אסטרה, החזקתי אותה במשך 4 שנים ו 100K ק"מ.

המון אבזור, ביטוחות מקסימלית, מנוע נחמד+, יחסית מרווחת וביטוח זול.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
בנוסף מנוע 2000FSI לא חסכוני במיוחד וגם לוגם 98 בהמלצה עיקשת.

לא יודע על סמך מה אתה קובע את זה

ברשותי,גולף שנת 2005 2000FSI עם המנוע המדובר והוא לוגם 95 בחדווה רבה

ללא כל דטונציות או,תופעות לוואי אחרות מדובר במנוע נהדר גמיש סופר מודרני

וגם חסכוני יחסית להספקו,ולמנועים מקבילים אחרים הבעיה שלו

(שלא צוינה כאן) היא רעש מעט מוגזם (קצת דומה לדיזל).

הגיר המשודך אליו,הוא גיר יפני 6 מהירויות של אייסין-וורנר

אמין מאוד,ובעל פעולה מאוד נעימה ויחד עם המנוע מהווים יחידת כוח מצוינת

הגולף השנייה שלי (שנת 2003) בעלת מנוע 2 ליטר הישן יותר 115 כ"ס

צורכת יותר דלק ונוסעת הרבה פחות טוב.

פורסם

teyal, אני קובע את זה על סמך רכב שהיה בבעלותי עם מנוע הזה בדיוק. אפילו על מכסה מיכל דלק כתוב 98 ובסוגריים ואותיות קטנות כתוב 95. תדלק 98 ותיראה שרכב הזה נוסע יותר טוב ומנוע לא מצלצל. הזרקה ישירה ויחס דחיסה גבוה מצריכים שימוש ב98.

לא יודע איך ברכב שלך מנוע הזה חסכוני, אבל אצלי במשולב הדבר הזה שתה 12 ליטר של 98 (רכב נוכחי פחות מ7 ליטר). מנוע לא גמיש במיוחד, גיר טיפש על 60 שם הילוך 6. אני כל כך שמח שהתפטרתי מרכב הזה שהיה לי (רכב דומה לשלך, גולף עם בסיס גלגלים מאט ארוך יותר: פסאט - אבל צפוף כמו פולו). אכן יש לו רעש דיזלי מביך - נשמע כמו דיזל אבל סוחב כמו בנזין ושותה דלק כמו בנזין.

גיר בעל פעולה לא חלקה במיוחד, יש לו בעיות כמו מוח גיר שאנשים נאלצים להחליף. כמה שאני יודע גיר הזה לא AW, אלא רק פיתוח משותף בין היצרניות. הוא מיוצר כמיטב המסורת של VW וכמובן SEALED FOR LIFE.

על 98 רכב זריז למדי יחסית למנוע 2000.

כפתורים מתקלפים כבר הזכרתי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
teyal, אני קובע את זה על סמך רכב שהיה בבעלותי עם מנוע הזה בדיוק. אפילו על מכסה מיכל דלק כתוב 98 ובסוגריים ואותיות קטנות כתוב 95. תדלק 98 ותיראה שרכב הזה נוסע יותר טוב ומנוע לא מצלצל. הזרקה ישירה ויחס דחיסה גבוה מצריכים שימוש ב98.

לא יודע איך ברכב שלך מנוע הזה חסכוני, אבל אצלי במשולב הדבר הזה שתה 12 ליטר של 98 (רכב נוכחי פחות מ7 ליטר). מנוע לא גמיש במיוחד, גיר טיפש על 60 שם הילוך 6. אני כל כך שמח שהתפטרתי מרכב הזה שהיה לי (רכב דומה לשלך, גולף עם בסיס גלגלים מאט ארוך יותר: פסאט - אבל צפוף כמו פולו). אכן יש לו רעש דיזלי מביך - נשמע כמו דיזל אבל סוחב כמו בנזין ושותה דלק כמו בנזין.

גיר בעל פעולה לא חלקה במיוחד, יש לו בעיות כמו מוח גיר שאנשים נאלצים להחליף. כמה שאני יודע גיר הזה לא AW, אלא רק פיתוח משותף בין היצרניות. הוא מיוצר כמיטב המסורת של VW וכמובן SEALED FOR LIFE.

על 98 רכב זריז למדי יחסית למנוע 2000.

כפתורים מתקלפים כבר הזכרתי?

אולי,היו לך בעיות באקזמפלר הספציפי שלך אצלי התמונה שונה בתכלית

הרכב לא מצלצל כלל סוחב מצוין הגיר מעביר ל6 ב 60 קמ"ש רק אם אתה מלטף את הדוושה

וזאת,לצורך חסכון בדלק (וזה טוב לא רע היות והמנוע הגמיש יודע להתמודד עם זה)

אם אתה רוצה למשוך אז יש מצב S.

אני,הגעתי איתה לצריכת דלק בכביש מהיר עם בקרת שיוט מופעלת 1/12

מבחינתי הגיר מעולה אני לא מתייחס לעניין של "נוזל לכל החיים"

ומחליף לו שמן + פילטר אחת לשנתיים.

כפתורים מתקלפים אתה צודק אצלי העניין נפתר ב $100 באיביי

ערכת כפתורים מושלמת עם אלומיניום מוברש

הדבר היחיד שמציק זה הרעש "הדיזלי".

לדעתי,החוויה תלויה באקזמפלר הספציפי שאתה נופל עליו

אני לא צעיר (43) היו לי עשרות מכוניות וגם כעת יש לי יותר מרכב אחד

לא מאלה שמחפשים בדיעבד,להצדיק את רכישותיהם ואני טוען כי הרכב הזה הוא בין הטובים שהיו לי.

פורסם

הילוך S לא מאפשר נהיגה חלקה. במצב הזה הגיר מנסה לעשות סימולצייה של גיר ידני. כן, אני מלטף את הדוושה ואוהב לנסוע על מומנט ולא על טורים, לא אוהב שכל מהלך דורש להוריד שלושה הילוכים. הגיר הזה לא עוזר אלא רק מפריע. אין לו מצב של הגבלת הילוכים, אלא רק טיפטרוניק שהרבה פחות נוח בירידות.

ברכב הנוכחי הגיר מעביר להילוך 5 לפחות על 80, בדרך כלל על 90 ובירידות מוריד הילוכים כדי לבלום על ידי מנוע.

כל הכבוד שאתה מחליף שמן ופילטר, בזכות זה הגיר שלך מאריך ימים.

בארזמפלר שלי לא היו בעיות עם המנוע. אני פשוט שם לב ומרגיש דברים שאחרים לא מרגישים.

אני אומנם גם לא ילד והיו בבעלותי רק 10 מכוניות ולא עשרות, גם אני נוהג על מספר רכבים באופן קבוע, אבל אני מחשיב את הפסאט לאחד הרכבים הגרועים ביותר שהיו לי. צפוף מאוד, הנדסת אנוש גרעה (אפילו דוושת הגז ממוקמת לא טוב ומרוב שהרכב צפוף יש שקע בדלדת לרגל - הכל בגלל קונסולה מרכזית רחבה כמו ברכבים יקרים, רק שאין בשבילה מקום). למשל אוקטביה שמבוססת על גולף 4 יותר מרווחת מפסאט הזה.

היה לי גם גולף 4, אני חושב שהרכב משמעותית טוב יותר מפסאט שמבוססת על גולף 5. אומנם היה לי מנוע V5 עם 150 סוסים, אבל מנוע הזה הרבה יותר אהבתי מאשר 2.0FSI שגם לו 150 סוסים אבל הרבה יותר עצלים ופחות גמישים - מנוע 5 בוכנות גמיש ביותר בכל טווח העבודה בעל פעולה חלקה ושקט להפליא. אני מודע לכך שמנוע 2 ליטר הקודם לא היה שיא הכוח.

הדבר היחיד שטוב בפסאט זה נסיעה סופר חלקה ובידוד רעשים.

1 ל12 עם פסאט בבין עירוני. אני מניח שעם הרכב שלי הייתי מגיע בתנאי נסיעה כאלה ל1 ל19 (נתון אמיתי שהיגעתי אליו - אלו הם גם נתוני יצרן בבין עירוני).

כניראה הכל תלוי אילו רכבים היו בבעלותך. כי פסאט הזה כימעט הרכב הקטן ביותר שהיה לי אחרי הגולף וגם בעל מנוע הקטן ביותר. הוא גם נפל בתקופה אחרי שהיה לי רכב עם מנוע 6.5. אבל עדיין באופן אוביקטיבי היו בו הרבה מאוד דברים שמפרעים לי. מצד השני הפסאט הוחלף לרכב בעל מנוע קטן גם כן: 2.1, אומנם דיזל אבל עדיין קטן - רכב שאני הרבה יותר מרוצה ממנו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כרגע אני מחפש לנסר 1800 משנת 2009, יש די הרבה כאלה. זה אוטו טוב אני יודע, סופר אמין ובהחלט יספק אותי. אבל חסר לו את האופי הזה שהייתי רוצה + הגיר המעצבן.

שאלה לידע כללי:

איזה גיר מעצבן יש לזה? הבנתי שזה גיר רציף חדש לגמרי, והוא שונה מהגיר המיצובישי המסורתי. מה בדיוק מעצבן בו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נהגתי גם בלאנסר (אמנם לא 1800) ויש ברשותי ג'טה 1600 2009, עם גיר אוטומטי (פלנטרי) 6 הילוכים.

אם הג'טה היא שיעמום, אז לדעתי הלאנסר היא שיעמום אחד גדול, גם ובמיוחד מבפנים.

אבל - אם אתה מתעניין בזו עם מנוע 2 ליטר FSI, ייתכן מאוד והסיפור קצת שונה.

אני מוצא את הגיר האוטומטי בג'טה כ"לא רלוונטי" במצב ה"נורמלי" שלו, למעט מצב ספורט S . הגיר מעביר הילוכים במצבו הנורמלי בתדירות גבוהה מדיי לטעמי (ונכון שזה מטעמי חיסכון, אבל זה מוגזם. לאשתי למשל - זה ממש לא אכפת). אולי הכיול ב-2 ליטר קצת שונה, אני מקווה.

הילוך "S" מספק נסיעה מספיק חלקה והעברת הילוכים בסל"ד יותר סביר ע"ח צריכת דלק כמובן.

ועוד פעם לגבי הפלסטיקה והמתגים - ממש לא מתקלפים, וכבר הסברתי זאת בעבר (שאם לא מפעילים אותם "עם השיניים" או עם ג'פקה - אין קילופים, והילדים שלי לא ממש עדינים...).

לגבי האינטריור - הג'טה תהייה ברמה אחת לפחות מעל הלאנסר, באיכות הפלסטיקה וגם מבחינת ההרכבה (אם לא פרקו אותה יותר מדיי מתקינים - אבל זה יהיה נכון אז לגבי כל רכב כמעט).

alfa 156 2.5.

פורסם
שאלה לידע כללי:

איזה גיר מעצבן יש לזה? הבנתי שזה גיר רציף חדש לגמרי, והוא שונה מהגיר המיצובישי המסורתי. מה בדיוק מעצבן בו?

הייתה לנו כזו 1800 במשפחה עוד ב2009. הגיר בעייתי מאוד מבחינת החוויה. במצב אוטומט שלו הוא גורם לאוטו להרגיש ממש ממש מסורס. המנוע עולה לטורים גבוהים אבל לא הרבה קורה במשך כמה שניות ואחר כך אתה מרגיש כאילו גומיה ענקית מושכת אותך קדימה. ממש לא לעניין. מעצבן לגמרי. בשלב מסויים הפסקנו להשתמש באוטומט ועברנו לידני עם הידיות בהגה. המצב ידני מדובר באוטו אחר לגמרי, הרבה כוח זמין בכל מצב. עדיין יש הרגשה של גומיה ענקית כאילו אתה מחובר לרוגטקה, אבל זה כבר סביל. נראה לי שצריכת הדלק במצב הזה לא משהו...

זו אחת הסיבות שאני כל כך מהסס לחזור לרכב הזה... זה והעובדה שהפלסטיקה בפנים אפילו פחות טובה מהמאזדה 3. מצד שני המחירים בשוק מצויינים בתור קונה, הוא די מרווח (או מרווח מספיק), אני אוהב איך שהוא נראה (לא מכוער כמו קורולה) והכי חשוב שאני יודע שהוא יכול להגיע ל200 אלף קילומטר בלי להתלונן.

פורסם

היה לי גם גולף 4, אני חושב שהרכב משמעותית טוב יותר מפסאט שמבוססת על גולף 5.

צביפר,אני לא מסכים איתך לחלוטין

הרכב השני שלי,זה גולף 4 (הגולף 4 השנייה במספר אצלי).

ופער הדורות עצום מהגולף 5 (לטובת ה 5),זה נראה כמו 2 דורות לפחות

בניגוד לפער בין דור 5 ל 6 שנראה בקושי כמו חצי דור אם בכלל.

פורסם

teyal, זכותך לא להסכים איתי. :-) אבל מתלים של הפסאט מאוד מאוד קשיחים והמתלים של גולף 4 רכים יותר וגולף 4 מרווח יותר. כמו שכבר ציינתי, פסאט נוסעת חלק ויש בידוד רעשים מעולה (ברמה של מרצדס)- אלה הם מבחינתי יתרונות היחידים שלה.

מבחינת מנוע, כניראה היו לך גירסאות חלשות של גולף 4.

פער דורות? פסאט בגירסא הבסיסית לא כל כך מאובזרת והיא הרבה פחות ארגונומית מגולף דור 4. הם ניסו לעצב אותה כמו רכב יוקרה, אבל זה בא על חשבון הארגונומיקה.

• תוכן חדש...