Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

ב - לפעמים אתה צודק.. מסכים איתך שהם גורמים לנו נזקים עם הדיברורים הלא חכמים שלהם.

"הדיבורים הלא חכמים" זה אנדרסטייטמנט. תראה איך ברגע אחד פיתמר עשה ממרואן ברגותי רב המרצחים "אסיר מסכן ומנהיג שמעונה ע"י ישראל" עם הסרטון המטומטם שלו. (עוד) פיגוע הסברתי קשה.

אגב, היוש, אני גר בחו"ל ויש לי אינטראקציה עם זרים מלא מעט מדינות.

אנשים שציטטו לי את פיתמר/גרנדמייזר/הסמרטוט של שרה או הזכירו את שמם- אינספור. אפילו את אלמוג מה-שמו היה איזה אחד או 2.

אנשים שמפיהם שמעתי את השם "יאיר גולן" או ציטוט שלו- אפס מאופס ומוחלט.

כמובן שנסיון של אדם אחד הוא לא מדגם מייצג אבל יודע מה? אני מוכן להתערב על מחצית מרכושי שהחוויה של כל ישראלי בחו"ל כרגע דומה מאוד.

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

א - כן, לצערי זה מגיע עם חניה צמודה ורכב צמוד . (לגבי האגו - מי שמכיר אותי.. יודע)

משתתף בצערך ...

ג - הוא ממש לא צדק, גם אם יש 10.000 אזרחים מסובבי מוח ימניים - בחברה הישראלית מהימין.
יש עדיין מליוני אזרחים מהימין בלי שגעונות גדלות למיניהם.

לזהות תהליכים בקרבנו לא אומר שישראל 2016 היא כבר גרמניה 1933. זו רק אזהרה שאנחנו בדרך – וגם לגרמנים זה לקח זמן. 14 מנדטים זה חצי מיליון מצביעים, קצת יותר מ-10000.

חבל כי שוב אתה מדבר בשפה לא נאותה.. זה  מעיד על חולשה, ומחסור בכלים להתמודד עם המציאות.
וכאשר אין תשובות - מנסים לפגוע  עם שפה פוגענית ולא נאותה - "רואים לכם".

כפי שדויד כבר האיר לך, הגמל אינו רואה את דבשתו. אני מאמין שאם רוצים שמישהו יבין אותנו, חייבים לדבר בשפתו. לכן אני מתאים את סגנון הדיבור שלי בהתאם למי שאני מדבר אתו.

פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

משתתף בצערך ...

לזהות תהליכים בקרבנו לא אומר שישראל 2016 היא כבר גרמניה 1933. זו רק אזהרה שאנחנו בדרך – וגם לגרמנים זה לקח זמן. 14 מנדטים זה חצי מיליון מצביעים, קצת יותר מ-10000.

כפי שדויד כבר האיר לך, הגמל אינו רואה את דבשתו. אני מאמין שאם רוצים שמישהו יבין אותנו, חייבים לדבר בשפתו. לכן אני מתאים את סגנון הדיבור שלי בהתאם למי שאני מדבר אתו.

תודה..
אני די עייף, כך שאני נכנס לדיונים יום כן ויום לא ולא.
אני מתנצל על השפה הבוטה לפעמים - אבל כפי שכתבתה.. אני רק המשורר השר את הדיון.
מבחינתי, אפשר להרגיע את הדיון, ואני אשמח מאוד.

לפני 8 דקות, Pika007 כתב:

"הדיבורים הלא חכמים" זה אנדרסטייטמנט. תראה איך ברגע אחד פיתמר עשה ממרואן ברגותי רב המרצחים "אסיר מסכן ומנהיג שמעונה ע"י ישראל" עם הסרטון המטומטם שלו. (עוד) פיגוע הסברתי קשה.

אגב, היוש, אני גר בחו"ל ויש לי אינטראקציה עם זרים מלא מעט מדינות.

אנשים שציטטו לי את פיתמר/גרנדמייזר/הסמרטוט של שרה או הזכירו את שמם- אינספור. אפילו את אלמוג מה-שמו היה איזה אחד או 2.

אנשים שמפיהם שמעתי את השם "יאיר גולן" או ציטוט שלו- אפס מאופס ומוחלט.

כמובן שנסיון של אדם אחד הוא לא מדגם מייצג אבל יודע מה? אני מוכן להתערב על מחצית מרכושי שהחוויה של כל ישראלי בחו"ל כרגע דומה מאוד.

לצערי , אתה צודק, לא צריך לחפש הרבה,  הלא חכמים בממשלת נתניהו משתינים מהמקפצה.

אבל גם לדברי המחופפים לשעבר, מראשי הממשלה אולמרט וברק
ועד אלופים, אשר כשלו בכל התחזיות שלהם במהלך ה 10 שנים האחרונות.
הם מדברים באמצעי התקשורת ומאשימים את הצבא והמדינה בפשעים נגד האנושות - נו באמת.

זו הסיבה שמנהיגי גרמניה ספרד וצרפת הטילו עלינו עיצומים.
המנהיגים שלהם אמרו זאת באופן הברור ביותר - עד היום הסתמכנו על המידע אשר קיבלנו ממשלת ישראל
עכשיו כאשר ראשי ממשלה לשעבר וגנרלים במילואים בצבא אומרים.. כי ישראל מבצעת פשעים נגד האנושות.
נוצר עלינו לחץ מהחברה שלנו , להאמין לדברי המחופפים לשעבר של ישראל,  ולפעול כנגד ישראל.

כאשר המחופפים שלנו, אומרים, כי ישראל מבצעת פשעים נגד האנושות, טיהור אתני רצח תינוקת וכו'
והמידע מתפרסם באמצעי התקשורת בכל העולם - אין הסברה ישראלית אשר תהיה יכולה לעזור.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אייל, יש 2 גורמים לתדמית השלילית שמביאה לסנקציות ועיצומים עלינו.

הראשון זה מכונת התעמולה הקטארית שמחזיקה בהמון חברות תקשורת מערביות.

השני זה שרי הממשלה שמספקים דלק לתקשורת בהכוונת קטאר.

לדיבורים של אנשים פרטיים אין הרבה משקל, למרות שגם בזה משתמשים נגדנו.

אם יאיר גולן אומר שאנחנו נאצים (עזוב שזה לא באמת מה שנאמר) ובמקביל סמוטריץ אומר שצריך להרעיב את עזה, הם ישימו את סמוטריץ על העמוד הראשון ואת גולן באיזה טור דעה. למה? כי סמוטריץ מייצג את מדינת ישראל, גולן מייצג את עצמו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, ליין מן כתב:

כאשר המחופפים שלנו, אומרים, כי ישראל מבצעת פשעים נגד האנושות, טיהור אתני רצח תינוקת וכו'
והמידע מתפרסם באמצעי התקשורת בכל העולם - אין הסברה ישראלית אשר תהיה יכולה לעזור.

ישראל כרגע מבצעת פשעי מלחמה ואתה יכול לסגור את העיניים כמה שאתה רוצה. זו כבר מזמן לא נחלת ההצהרות של גנרלים לשעבר ש "הפכו לסמולנים", של "מחופפים" למיניהם, של אהוד ברקים ומה לא.

אלו העדויות של חברים שלי ושלך שחוזרים מעזה לא מסוגלים להירדם בלילה, ולא בגלל שחבר שנכנס איתם לא חזר הביתה- אלא בגלל שהם התחילו לשאול את עצמם "מה אני עושה?"

עשרות אחוזים מהם כבר לא מוכנים לחזור פנימה, רבים מהם שלפני שניה, ממש שניה היו בפנים- כרגע כותבים ברשת מילים שעבורן הן היו מתויגים כ "בוגדים".

כמה פשעי מלחמה ישראל כרגע מבצעת? פתוח לדיון.

האם ישראל מבצעת פשעים נגד האנושות? לא יודע, אני אישית מאמין שעוד לא חצינו את הקו הזה, אבל תשאיר את זה לממשלת הפירומנים וגם הקו הזה יחצה. בעצם למה לטעון שצריך לחכות, תכנית הכיבוש והעקירה שהם הציעו זה פשע נגד האנושות בכל הגדרה מילונית שתחפש. אז בוא נגיד לרגע שעוד לא ביצענו- הממשלה שלך הצהירה, לא חבר כנסת פוחז, הממשלה על כל שריה וראש ממשלתה, בפני כל העולם: "גבירותיי ורבותיי, בכוונתנו הרשמית לבצע פשע בוטה נגד האנושות"

מי לעזאזל צריך את ברק ושאר has-beens, אם אתה חושב שזה מה שגרם למנהיגי העולם לפנות נגדינו הגיע הזמן להתעורר.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם

אני כותב כאן את מה שכתבתי בשרשור ליד:

אהרון חליווה, ראש אמן שפרש אחרי ה7.10 - לא תגידו מישהו לשעבר שלא נמצא במערכת עשור, הסביר בשיחות שהודלפו לתקשורת ש50,000 הרוגים בעזה, ביחס של 50 הרוגים ערבים להרוג ישראלי, זה נדרש כדי לגרום להם לפחד. איך אתם רוצים שזה יתפרש? שגם הוא לא יודע על מה הוא מדבר וסתם מוציא תיסכולים בעולם כי הוא נגד ביבי?

...

בינתיים גם מדנמרק מתחילים לאיים בסנקציות. עוד מדינה שמתנגדת לחמאס, לא תומכת בהכרה בפלסטין כל עוד החמאס בשטח, ומתחילה לאיים בסנקציות עלינו וגם פרטנית על ביבי.

...

המלחמה הזו צריכה להסתיים אתמול. אבל לצערי אני חושש שהמשיחיים ששולטים בנו לא יעצרו אותה לא משנה מה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

המלחמה לדעתי.. "יכולה להיסתיים אתמול"  - הכל תלוי בצד שלהם.

1. שיחזירו את כל החטופים.
2. החמאס שארגן את הפלישה ורצח העם בישראל ב  7.10.2023 יעזוב את השליטה ברצועת עזה
3. יסכימו לפרוז מנשק של רצועת עזה.

והנה המלחמה מסתיימת - 
בלי שאני אצטרך לחזור בתשובה ולהיות משיחי או מחבק עצים או כל דבר מחששות יבגני.
אני רוצה סתם להיות אזרח ישראלי, אשר גדל במועצה האזורית שער-הנגב.
ורוצה לבקר אצל השכנים בשדרות, ולטייל ללא חשש במרבדי הכלניות בדרום ישראל.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא עובד ככה.

בלי להחזיק חטופים אין להם סיכוי לשרוד, הם לא מתכוונים להיכנע גם אם כל האזרחים בעזה יחתמו שהם רוצים רילוקיישן לדרום סודן.

מלחמה זה החמצן של חמאס, ונראה שגם של הממשלה הזאת. 

פורסם
לפני 12 שעות, יבגניפ כתב:

המלחמה הזו צריכה להסתיים אתמול. אבל לצערי אני חושש שהמשיחיים ששולטים בנו לא יעצרו אותה לא משנה מה.

להלן תגובית מעוררת מחשבה לכתבה באתר ׳הארץ׳ אותה אני מביא כלשונה (למעט עריכה קלה) מבלי להביע עמדה. 

תגובית מס.31 https://www.haaretz.co.il/news/politics/2025-08-16/ty-article/.premium/00000198-b2fd-dd54-afbf-faff02a40000

אי אפשר להציל את החטופים:

סהכ זה שבסופו של יום נותרו 50 חטופים ( 20 חיים שבקרוב סביר להניח שכבר לא יחיו ) מתוך 250 בידי חמאס , זה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שיהיה ( ירצחו את כולם ) . אבל אם להיות ריאליים - אין סיכוי להציל אותם . חמאס מסתגר ולא נכון לשאת ולתת וזה לא גחמה ... זה עניין עקרוני מאד ; חמאס הבין שהסיפור שלו ושע עזה - נגמר . שההיסטוריה תמסגר את חמאס כמי שהביא למותו של החלום הפלשתיני , לגרוש ערביי עזה , ולנצחון סופי של הציונות תוך סיפוח כל ארץ ישראל . מרגע שהאסימון הזה נפל לחמאס - הם סגרו מדפים . לא בא להם להכיל את עזה שמעל פני הקרקע .... הם מבינים שזה אירוע שיצא מכלל שליטה . שהכאוס בלתי ניתן להכלה , ורק הטנקים של צה''ל עוד מרתיעים קמעה את ההמון הרעב והמוטרף . בתנאים אלו - כנראה שאין לחטופים סיכוי , בלי קשר למה ישראל תעשה . לגבי כיבוש הרצועה - קשקוש . לא יקרה . זה מה שהכעיס את זמיר - מגדירים מטרה שלאף אחד אין כוונה לעמוד בה ... צה''ל פשוט ממשיך לטחון מבנים . פה ושם תוקף איתורים בלי לדוק פורתא ( בלתי מעורבים / נזק אגבי ) . הכמות היומית עומדת על כ100 הרוגים ביום . אחרי שנעצור את האש זה יוכפל ( כאוס . כל דאלים גבר.

• רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 3 שעות, waterman כתב:

להלן תגובית מעוררת מחשבה לכתבה באתר ׳הארץ׳ אותה אני מביא כלשונה (למעט עריכה קלה) מבלי להביע עמדה. 

כן..

נוראי, אבל אני מסכים עם אנשי ימין שאומרים שהאסטרטגיה במלחמה לא יכולה להיות מוכתבת על ידי מצבם של החטופים. 

אני מסכים איתם ש"נדע לחזור להלחם" זה חרטה בפיתה. זה נזרק על ידי המחנה שלי עוד מימי ההתנתקות, ובmoney time הרוב התנגדו לזה.

אני בספק אם אפשר להגיע להסכם כרגע, ואני עוד יותר בספק שהסכם היפותטי כזה ישאיר מקום עקרוני לחזרה למלחמה.

ואני חושב שישראל, עם כל הצער שבדבר, לא הצליחה במלחמה הזו. והיא לא יכולה להוציא ולהביא יותר ממה שהוציאה והביאה מהמלחמה עד עכשיו. אני מקווה שבצפון ומול איראן המצב יותר טוב. וזה לא הפסד קטסטרופלי. למעשה, אני די בטוח שלא. בלי קשר אלינו, באיראן על סף פיצוץ פנימי בגלל מחסור קיצוני במים. בלבנון בהחלט הצלחנו להביא לשינוי. אבל בעזה לא. וזה הזמן לעצור.

מה עושים אחכ? לא יודע. אולי כן שומרים על נוכחות צבאית בשטח של כמה קמ ברצועה. אולי מוצאים את ה250 מיליון שהיו חסרים למגן את הבסיסים בעוטף. אולי מבינים - לא זוכר מי כתב על זה, אבל לדעתי מישהו מהאקס גנרלים - ששיטת בניית המוצבים הצהלית, שלא מכינה אותם להגנה, היא לא טובה. אין לי מושג. אבל הבוץ העזתי כרגע נראה יותר גרוע מהבוץ הלבנוני. עם סדר גודל של 0 תמיכה מהעולם, מינוס כמה מדינות במזרח ומרכז אירופה ואולי הודו והנשיא ההפכפך בארה"ב. ואפילו בטווח של עוד חצי שנה, לדעתי, זה ייצר נזק אסטרטגי שישראל לא תוכל להשתקם ממנו.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ישראל לא הצליחה במלחמה הזאת, כי לא הושגו כל היעדים. חמאס עדיין כח שולט בעזה. אמנם כבר אין לו רקטות שמגיעות לחיפה אבל תנו לו הפוגה והוא ימצא כמה. עדיין יש חטופים בעזה ולא ברור איך נשמור על גבולות המדינה ואזרחיה כשאנחנו מוותרים לציבור שלם על גיוס לצבא.

גם לא ברור מה השביתה היום מנסה להשיג.

קריאה להשבת החטופים וסיום המלחמה זה סיסמה כמו הניצחון המוחלט שאנחנו כבר שנתיים כפסע ממנו. אין איך להחזיר את החטופים. אין עסקה ואין סיכוי לעסקה. ממציאים לנו כל מיני דרישות הזויות של חמאס שבעצם הנפיצו אתן מאיזה טור דעה של מישהו כדי שנתנגד לעסקה, בלי שנדע בכלל אם יש דיבור על עסקה.

בעצם, זה די ברור וחבל שהם לא אומרים את זה ישירות. הרבה יותר אמין להגיד שלא סומכים על הממשלה ורוצים להחליף אותה. צריך לעצור את הכישלון המוחלט שאין לו אינטרס לעצור את המלחמה בדיוק כמו לחמאס. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אין ספק שמצבנו איך לומר, אינו מופלא.

נקלענו לסיטואציה מורכבת מאד בה שום החלטה או פעולה שתתקבל, סביר שלא תהייה אופטימלית.

ישנם פרמטרים שבשליטתנו (פעולות מדיניות, צבאיות, הסברתיות וכו׳) וכאלה שלא (עוינות הפלסטינאים, חיזבללה, וגופים אחרים לרבות האירנים שהסכסוך מולם הוא אידיאולוגי/דתי ולא טריטוריאלי) - למרבה הצער, הפרמטרים שאינם בשליטתנו רבים ומשמעותיים מאלה שבידנו.

סבורני שקיימת הסכמה רחבה שהתקפלות מול האירנים או קבלת דרישות הפלסטינאים אפילו במלואן, לא תבאנה לרגיעה ארוכת טווח - לכל היותר לשקט זמני (אם בכלל).

די ברור שעצם קיומנו כאן הוא כעצם בגרונם של כמה משכננו ושום דבר שנעשה ע״מ לחלות את פניהם לא יועיל.

ההסטוריה תשפוט מהלכים כאלה ואחרים, יתכן ותחמיר עם מקבלי ההחלטות ויתכן ותקל.

אני סבור שההתנתקות למשל הייתה מחוייבת המציאות.

ואולם, יש מי שיטען שבמהלך 38 השנים שחלפו בין 1967 ל-2005 נהרגו 230 ישראלים, בעוד מאז ההתנתקות ב-2005 ועד עתה נהרגו כפי 10 יותר - האם בדיעבד הצעד היה נכון? 

לדעתי לא ממש משנה למרות הכאב העצום - אין לדעת לאן דברים יתפתחו כאשר הערכות ושיקולים כאלו ואחרים נופלים אצלי להגדרת ׳הימור/ניחוש׳ (מושכל יותר או פחות, עדיין הימור).

מקור ותגובות: https://www.haaretz.co.il/misc/2005-08-23/ty-article/0000017f-e682-d62c-a1ff-fefbb6840000

• רעיון טוב! 2
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

אין איך להחזיר את החטופים. אין עסקה ואין סיכוי לעסקה.

אז מה מונע מישראל להכריז שהיא מוכנה להחזרת החטופים בתמורה לסיום המלחמה ונסיגה של כל כוחות צהל? הרי לדעתך חמאס בטוח יסרב. לפחות נראה שלא אנחנו הסרבנים.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני מסכים איתם ש"נדע לחזור להלחם" זה חרטה בפיתה. זה נזרק על ידי המחנה שלי עוד מימי ההתנתקות, ובmoney time הרוב התנגדו לזה.

אני חושב שאחרי ה7.10 לא תהיה בעיה לגייס לגיטימציה פנימית למלחמה בחמאס. רק צריך הנהגה מתאימה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה מונע? זה יפיל את הממשלה להכריז כזה דבר. זה יעביר את כל כרותי האונה מביבי לבנגביר.

אבל בכל מה שקשור לסרבנות, לפי התיווך האמריקאי אנחנו לא אלה שמסרבים.

לגבי לחזור להילחם בחמאס עם הנהגה אחרת, זה תלוי מה יהיו הערבויות שישראל תצטרך לחתום בסיום המלחמה הזאת, שלא הולך לקרות בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

לפי התיווך האמריקאי אנחנו לא אלה שמסרבים.

כן כי אנחנו נותנים תנאים שהם לא יכולים להסכים איתם. והם לא מוכנים לתנאים שכמו שאמרת - יפילו את הממשלה. וככה כבר שנה וחצי

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...