Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

Just now, garicho כתב:

מה הבעיה בנסיכויות כשאתה אזרח שלהן?

סיפר לי חבר, ערבי ישראלי, על מכר, מנתח מאירופה, שמצא מישרה משתלמת באחת הנסיכיות. לקצר סיפור ארוך, אחרי שאיזה שייח' מקושר מקומי גילה עניין באשתו, הוא עלה באותו יום על מטוס וברח על נפשו (איתה כמובן).

Just now, David32 כתב:

אתה דוחף בסופו של דבר לשיטת 2 המפלגות האמריקאית. כי אם אנחנו מקלים על בניית הקואליציה, הדבר הכי קל זה 2/3 מפלגות. 

זה רק לוקחים כל כיוון לקצה הרחוק והאבסורדי של הדברים, שאני לא מוצא סיבה לעשות זאת, אלא להטריל.

שיטה של מיעוט מפלגות מתאימה כאשר הבחירה ישירה ואזורית (כמו בארה"ב/בריטניה וכו')

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 72.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5935

• יבגניפ

5468

• פינדר

4828

• Night Driver

3853

לפני 28 דקות, ch28566 כתב:

איך הפוך? בוא נשמע את ההסבר שלך לחוסר ההיגיון בריבוי מפלגות שכבר 20 שנה בערך גורם כאן לכאוס וסחטנות. 

כי מפלגות קטנות של מנדט-שניים לא מאיימות באותה המידה על היציבות כמו מפלגות בינוניות של 8-10 מנדטים. מפלגה בינונית יכולה להחליט אם יש קואליציה או לא. מפלגה קטנה בדרך כלל לא תהווה לשון מאזניים, בגלל הקוטן שלה, מה שמוריד משמעותית מכח הלחץ של המפלגות הקטנות.

לפני 8 דקות, falou כתב:

סיפר לי חבר, ערבי ישראלי, על מכר, מנתח מאירופה, שמצא מישרה משתלמת באחת הנסיכיות. לקצר סיפור ארוך, אחרי שאיזה שייח' מקושר מקומי גילה עניין באשתו, הוא עלה באותו יום על מטוס וברח על נפשו (איתה כמובן).

שים לב - אזרח. לא תושב. לא תייר. בטח לא עובד זר פקיסטני (או עובד זר אירופאי). אזרח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 10 דקות, falou כתב:

נכון. זה בדיוק מה שאנחנו רוצים. שמי שמצביע יצביע לא למה שכביכול מדייק אותו באותו הזמן, אלא למפלגה שהיא יותר הוליסטית בתפיסת העולם, ולא נועדה לפתור רק את מה שמעניין את המצביע היום. 

אבל זה לא מה שאתה מקבל בסוף. 

עקרונית אתה צודק, אנחנו רוצים בשלטון את המפלגות שהצביעו להן הכי הרבה אנשים כי זה כביכול מייצג הסכמה רחבה על כמה שיותר נושאים, אבל בפועל זאת לא הסיבה שחלק מהאנשים מצביעים למפלגות האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רואה פה דיעות בעד ונגד נושא אחוז החסימה. 

לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות משלה. 

לא חסר מפלגות שממש לא הייתי רוצה לראות בממשלה (מר"צ, חד"ש, הציונות הדתית, כל מיני). אחוז החסימה מהווה חסם עבורן (עבור רובן, לפחות). 

מצד שני, הוא מונע התייעלות ופשרות אפקטיביות עבור רוב האוכלוסיה. 

יש לכם רעיון אחר, יותר יעיל? 

כי לא משנה מה יהיה אחוז החסימה, הבעייה תישאר זהה- המפלגות הקטנות ייבלעו לתוך גדולות יותר, שיבטיחו להן דברים בתמורה למיזוג והגדלת כח המפלגה הגדולה עוד יותר, והממשלה תידרש לקיים את ההבטחות הללו. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, garicho כתב:

שים לב - אזרח. לא תושב. לא תייר. בטח לא עובד זר פקיסטני (או עובד זר אירופאי). אזרח.

אם הייתי אומר דבר כזה על מדינת ישראל היית קורא לי פאשיסט שונא זרים.

אין ספק, שיא השלמות מדינה כזאת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 דקות, garicho כתב:

וממתי לאזרח יש כח על איזה שייח מקושר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

יש לכם רעיון אחר, יותר יעיל? 

אני הייתי הולך על שני סבבים.

בסבב הראשון כולם מתמודדים ותצביע למי שאתה רוצה ואחרי שבוע סבב שני שבו מתמודדות ה 5 עם ההכי הרבה קולות.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק לא מבין מדוע אתה חושב שיהיו הרבה רשימות קטנות כאלו עם הורדת אחוז החסימה? בשיטה הנוכחית בישראל לפי רשימות זה טבעי שאנשים ירצו להצטרף לרשימה עם הסיכוי הגבוה ביותר להרכיב ממשלה או לכזו שתוכל להצטרף להקמת הממשלה כך שעדיין יהיו רשימות של ליכוד, יש עתיד וכו'. הורדת אחוז החסימה תכניס אולי מפלגה אחת קטנה כזו וזהו. 

לפני 9 דקות, garicho כתב:

כי מפלגות קטנות של מנדט-שניים לא מאיימות.....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

יהיו לך יותר אנשים להרכיב מהם ממשלה שמייצגת את רצון הבוחרים, זה הכל.

ברגע שתסיר את המגבלה הזאת יותר אנשים יצביעו, וגם יצביעו בעיקר לפי סוגיות ענייניות שחשובות להם ופחות לפי משחקי מנדטים בסקרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

אני הייתי הולך על שני סבבים.

העלות למשק תהיה אסטרונומית.

אחוז ההצבעה בסבב ב' יהיה קטסטרופה (נמוך ביותר).

הרעיון עצמו מגניב, אבל לצערי לא הכי ישים מהסיבות הללו שציינתי לדעתי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, ברווז כתב:

העלות למשק תהיה אסטרונומית.

אחוז ההצבעה בסבב ב' יהיה קטסטרופה (נמוך ביותר).

הרעיון עצמו מגניב, אבל לצערי לא הכי ישים מהסיבות הללו שציינתי לדעתי. 

יעלה יותר זה נכון אבל אם אתה מוריד את הסחטנות של אחרי הבחירות חסכת הרבה יותר מהעלות הזו.

אני גם לא חושב שיבואו פחות להצביע בסבב ב'. אחרי הסבב הראשון אתה מגיע לבחירות האמיתיות ואחרי 2-3 מערכות בחירות (ואולי הרבה קודם) אתה תראה את הגדולות מנסות להטמיע את ההשקפות של הקטנות שלא עולות לסבב הבא כדי למשוך את הקולות שלהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

בעניין עלויות, אפשר לחסוך הרבה אם יעשו את ההצבעה דיגיטלית. גם לא צריך יום שבתון לדבר הזה שלוקח 2 דקות אם לא מחשיבים את העמידה בתור. 

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, garicho כתב:

ומה ההבדל?!

אם השייח' רוצה את אשתו - ייקח

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קראתי עכשיו על מקרה ההתעללות (הקשה) בשדה תימן. למעט זה שלא בוצע בו מעשה סדום (דקרו אותו והלהב חדר ליד הרקטום ומכאן נולדה השמועה) הם אכן התעללו בו קשות. לא הבנתי מה השמועה על קלטת מבושלת? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אם יעשו את ההצבעה דיגיטלית

אכלו לי! שתו לי! מצצו לי את הדם! שדדו אותי! פייק בחירות! זה לא רצון העם האמיתי! דיפ סטייק! 

Why it's so hard to ignore a baby's cry, according to science

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...