Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, waterman כתב:

אתה אמנם צעיר (51?) ולכן לא אמור לזכור שאותן טענות הועלו כנגד מנחם בגין ז״ל.

קדמו לו דוד בן גוריון ז״ל (׳בלי חרות ומק״י׳ שפרושם הדרת חלק מהעם), גולדה מאיר ז״ל (׳הם לא נחמדים׳ בצורה עדינה) ועוד אחרים.

כנ״ל גם בחו״ל - ראה הפלגנות בארה״ב (ע״ע טראמפ) ובכמה ממדינות המערב, קרי: מי שאיתנו מול מי שנגדנו.

איני מצדיק כמובן התנהלות כזו ואף מצר עליה, אך על פניו נראה שהכלי נמצא בשימוש די נרחב ומכיון שאין בידנו לשנות, נותר להתווכח על המינון.

הפרד ומשול זאת שיטה ידועה וכל מנהיג פוליטיקאי משתמש בה, כי טבע האדם.

העניין הוא שהמנהיג שלנו טוב רק בזה וגרוע בכל השאר. כלומר, זה כל מה שהוא עושה. כתוצאה מכך שאר התחומים מוזנחים ומה שקרה קרה.

בגין ז"ל התפטר אחרי מלחמת לבנון הראשונה. היה מודע לכישלונו.

גם גולדה ז''ל, אמנם לקח לה זמן אבל הבינה.

אצל בן גוריון ז"ל אמנם לא היו מחדלים ברמה הזאת, אבל גם הוא התפטר כי כמו שאמר זה שבתמונת הפרופיל שלך באחד הסרטים שלו, אדם צריך לדעת את המגבלות שלו.

לעומתם, פרוטקטור אוף יזראל שבמשמרת שלו קרה האסון הכי גדול בתולדות המדינה ישאר בתפקיד שלו כל עוד זה תלוי בו כי להכיר בכישלון זו כנראה יכולת רק של מנהיגים אמיתיים.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

@יבגניפ, @פינדר, @Night Driver, @sperial ואחרים - יתכן שהפלטפורמה והאיש אינם חביבים עליכם במיוחד אך כמי (שלהבנתי) שמחזיקים מעצמם אינטלקטואלים הפתוחים לשמוע דעות אחרות - אני בהחלט ממליץ על צפייה בראיון הנ״ל עם בן שפירו.

בהנחה שתעשו כן, אשמח לקרא מצד מי מכם, ניתוח מושכל שיתקוף את דעותיו/אמירותיו של המרואיין ולא את אישיותו/מניעיו.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

נשברתי אחרי 8 דקות.

זה כמו שיריב אופנהיימר יראיין את היימן עודה על הסכסוך הישראלי פלסטינאי.

האיש מציד עולם של שחור לבן מלא נבואות זעם תוך התעלמות מוחלטת מכל גווני הביניים.

הוא מדבר שטויות כל תלות צרפתית בישראל כאילו ישראל המדינה היחידה בעולם עם טכנולוגיה שאי אפשר לחיות בלעדיה.

גם הטימטום של עצמאות בחימוש מתעלמת מהצורך בחומרי גלם שאין לנו ולכן תמיד נהיה תלויים במדינות העולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, waterman כתב:

ממליץ על צפייה בראיון

זו לא פעם ראשונה ולא שניה שאתה שולח אותנו לצפות בסרטונים שאינם קצרים. זו לא שיטת דיון מכבדת או מועילה. גם אני יכול לשלוח אותך לבלות שעות מחייך בצפיה בראיונות או בקריאת מאמרים או ספרים.

אנחנו מנהלים דיון בינינו. אין לי עניין לנהל דיון עם בן שפירו או עם נתניהו (באנגלית!!). בעיקר כי אני לא יכול לשאול אותם שאלות המשך ולערער על אמירות שאני לא מסכים איתן.

מוזמן לסכם לעצמך את הראיון ולהעלות פה, במילים שלך, טענה או שתיים שממש תפסו אותך. כך נוכל לנהל דיון מכבד בגובה העיניים.

ואגב, ראיתי בעבר קטעי ראיונות\דיונים של שפירו ולא התרשמתי במיוחד מרמת הטיעונים שלו.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

זו לא פעם ראשונה ולא שניה שאתה שולח אותנו לצפות בסרטונים שאינם קצרים. זו לא שיטת דיון מכבדת או מועילה. גם אני יכול לשלוח אותך לבלות שעות מחייך בצפיה בראיונות או בקריאת מאמרים או ספרים.

פינדר, אתה ממש לא חייב לצפות - למרות חששותיך, אנחנו עדיין חיים בדמוקרטיה ולי אין יכולת (או רצון) להכריח אותך לעשות משהו.

זכותך המלאה לדפדף הלאה ובאם אתה סבור שהגישה שלי אינה עומדת ברמת הציפיות שלך, פשוט תתעלם ממני.

הכל טוב גבר, אני מכבד את נקודת מבטך.

המון בריאות

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

אני גם לא רואה. גם כי קונספטואלית אני מעדיף לקרוא. וגם כי מעניין אותי להתווכח איתך או אנשים אמיתיים אחרים שנמצאים כאן. לא עם בן שפירא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, waterman כתב:

הכל טוב גבר, אני מכבד את נקודת מבטך.

גם אני מכבד את נקודת מבטך. בגלל זה מעניין אותי לשמוע אותך ולא לשבת ולצפות בסרטונים. אני מתעניין בדיונים עם אנשים שלא בהכרח חושבים כמוני. אבל בשביל שזה יהיה דיון צריך לקיים שיח בין אנשים. אם כל אחד פשוט ישים פה לינקים לסרטונים, שאף אחד לא יטרח לראות, יהיה פה מאוד משעמם. עבורי לפחות.

אף אחד מאיתנו הוא לא הוגה דעות ברמה בינלאומית וכולנו הושפענו מדברים שראינו או קראנו. לנסח במילים שלך, גורם לך לחשוב קצת על הדברים. הרבה פעמים נתקלתי בטענות שאהבתי ורציתי להשתמש בהן בויכוחים פה. אבל לא פעם ולא פעמיים בזמן שניסחתי את זה במילים שלי, הגעתי למסקנה שאני לא לגמרי מסכים עם הטענות או שאני לא מבין אותן עד הסוף ופשוט מחקתי.

לפני 3 שעות, waterman כתב:

ניתוח מושכל שיתקוף את דעותיו/אמירותיו של המרואיין ולא את אישיותו/מניעיו.

וזה עוד יתרון לכך שאתה תכתוב במילים שלך וכך אני אגיע עם תשובה יותר נקייה, שמתייחסת לטענות ולא למקור שלהן.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 5.9.2025 בשעה 11:45, יבגניפ כתב:

זה אנשים כמו מאיר רובין, שלנצח יזכר כמי שהציע לוותר על הסיוע והתלות בארה"ב, ולהמר על... צרפת

הוא לא הציע לוותר על הסיוע. הוא אמר שמדינת ישראל צריכה לייצר אלטרנטיבות למקרה שהשלטון בארה"ב יתהפך עלינו. אני לא חושב שיש מישהו כאן שחולק עליו.

אולי אם היו עושים את מה שהוא אמר לפני 20-30 שנה המצב היה יותר טוב 

פורסם
בתאריך 5.9.2025 בשעה 20:12, waterman כתב:

אתה אמנם צעיר (51?) ולכן לא אמור לזכור שאותן טענות הועלו כנגד מנחם בגין ז״ל.

קדמו לו דוד בן גוריון ז״ל (׳בלי חרות ומק״י׳ שפרושם הדרת חלק מהעם), גולדה מאיר ז״ל (׳הם לא נחמדים׳ בצורה עדינה) ועוד אחרים.

לא יצא לי להכיר את דוד בן־גוריון, אבל עוד הספקתי לראות את גולדה, וב־77 כבר הצבעתי לבגין. "הם לא נחמדים"? זה אפילו לא מכה בכנף לעומת מה שקורה היום. נכון, בגין השתמש בשד העדתי, אבל בהשוואה למה שאנחנו רואים עכשיו – זה מתחת לאפס. קח למשל את נאומי אמסלם (ויש עוד כמה "כוכבים" בסגנון הזה) – אם רק נהפוך ובמקום "אשכנזים" ו"צפונבונים" נשים "ספרדים" ו"צ'חצ'חים". כמה זמן היה שורד פוליטיקאי שנואם כך? היה אחד שבגלל ה"צ'חצ'חים" מצא את עצמו בסוף מתאבד בכלא – והוא בכלל לא היה פוליטיקאי. היום פוליטיקאי יכול לנאום שעות בשנאה ואף אחד לא מצמץ. מה שפעם היה שערורייה, היום זה פריים־טיים וכרטיס כניסה לפוליטיקה. כפי שאמר נתן אשל: "השנאה היא מה שמאחדת את המחנה שלנו... אנחנו צריכים ללכת על הכאסח הזה". וזה בדיוק מה שביבי עושה כבר זמן רב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, mikyl כתב:

היה אחד שבגלל ה"צ'חצ'חים" מצא את עצמו בסוף מתאבד בכלא – והוא בכלל לא היה פוליטיקאי

הוא התאבד בכלא כי הוא שלח עבריינים להרביץ לאמא עם ילדים ולעוד כמה אנשי תקשורת, אין שום קשר לצ'חצ'חים.

אחרי הצ'חצ'חים הוא בנה קריירה של יותר מ-20 שנה, בדיוק כמו אמסלם. אז כן, גם אז וגם היום משתלם להיות פח אשפה.

• רעיון טוב! 7
פורסם
בתאריך 5.9.2025 בשעה 11:28, DareDevil כתב:

זה חדש לי שיש שר לענייני מירון.. בחיי יש לנו ממשלה מיותרת. מעניין אם יש שר לענייני מזג האוויר

בממשלת נתניהו הקודמת היה "שר המים".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ובשלב מסויים גם שקלו לפצל את התפקיד לשני שרי מימן ושר אחד של חמצן 🤦‍♂️

• מצחיק 10

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 11 שעות, עדי-אל כתב:

הוא לא הציע לוותר על הסיוע. הוא אמר שמדינת ישראל צריכה לייצר אלטרנטיבות למקרה שהשלטון בארה"ב יתהפך עלינו. אני לא חושב שיש מישהו כאן שחולק עליו.

אולי אם היו עושים את מה שהוא אמר לפני 20-30 שנה המצב היה יותר טוב 

זה מה שהוא כתב במלחמה עם איראן

״רתימת בריטניה או צרפת״. האיש חי בלה לה לנד משלו, שם מארי לה פן ונייג׳ל פרג׳ שולטים כל אחד במדינתו, במשך מספיק זמן כדי לייצר מציאות מופלאה בה הגיבוי האוטומטי כמעט לישראל מגיע מאנגליה וצרפת. ושוב, הוא נציג מופלא של הימין הדתי, שמתעקש לנסות ולהציג פנטזיות ואוטופיות דתיות כתפיסת עולם פרגטמית.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי הוא רוצה שנפנה לסין, כמו שעשה לאחרונה מנהיג הודו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

כמו שעשה לאחרונה מנהיג הודו.

זה לשירשור השני, אבל להודו יש כוח ומאוד הגיוני מה שהם עשו אחרי ההתנהגות של ההוא מהשרשור השני. אנחנו לעומת זאת לא מאוד מזיזים לסין. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...