Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין, קיים הבדל מהותי בין לחיות על כסף של מישהו נותן מראש למטרה הזאת לבין לחיות על כסף שהמדינה נותנת.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אבל זו בדיוק הנקודה.

אנשים פה חושבים שאין קצבאות בארצות הברית (אני לא מדבר אפילו על מערב אירופה) - אבל יש קצבאות מכל סוג אפשרי - החל מתלושי מזון ועד ביטוחי בריאות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כן, אבל אלה אינן מכוונות לאפשר פרזיטיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נחזור לנושא, המשק מציג שנה שניה של מדד שלילי ועדיין, הס מלהזכיר את המילה מיתון.

כלכלה- אין.

חוץ - אין.

אופק מדיני - אין.

בטחון - אין.

יאללה ביתר!

היידה ביבי!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה מה אתה ילד?

מה אתה משתמש במילים, כאפשר פשוט לשים

.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי 10 שעות של זה אתה בטוח הולך להצביע לליכוד או להתאבד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נחזור לנושא, המשק מציג שנה שניה של מדד שלילי ועדיין, הס מלהזכיר את המילה מיתון.

מישהו שמבין בכלכלה יכול להסביר איך המדד שלילי אבל יוקר המחיה עלה השנה?

הם לא אמורים להיות משיקים זה לזה?

פורסם

מדד המחירים זהו סל קבוע של מוצרים ושירותים מוגדרים המשתנה\מתעדכן לעיתים רחוקות, לעומת "יוקר המחיה" שאין לו הגדרה אחת ואפשר להציג אותו בדרכים שונות.

במילים אחרות - יש מוצרים ושירותים במדד שלא מחושבים ב"יוקר המחיה" וההפיך.

לדוגמא - מחירי הדירות לא מחושבים במדד.

פורסם

מחירי הדירות לא מחושבים במדד, אלא מחירי הדיור.

חוץ מזה, רובנו נוטים לשים לב למחירים יותר שעולים, מאשר לאלה היורדים.

וכמובן, המדד משקף איזה סל צריכה משוקלל שנקבע בדרך של סקרים . ראה את סעיפים 21-22 לחוק הסטטיסטיקה. כיון שסל הצריכה של כל אחד שונה, ואף אחד לא צורך בדיוק לפי הסל שנקבע במדד, כל אחד "חש" את שינויי המחירים באופן שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנושא קצת אחר, וקשור בכל זאת:

בתקופה האחרונה, שנה, אולי יותר, יש כל הזמן ניסיון מצד הימין לייצר סימטריה בין השמאל לימין הקיצוניים בארץ. זה התחיל עם "אינטלקטואליים" ימניים כמו חנוך דאום וחבריו, וזלג בהדרגה גם לדרגים הגבוהים יותר, ביניהם בנט ולפיד.

עכשיו כמובן שיש קלף חזק נוסף, כדי לגבות את הסימטריה הזו, בדמותו של הפעיל הערבי שכיכב בתחקיר של "עובדה". אבל עוד לפני זה, הטענה הכי רווחת בקרב מייצרי הסימטריה החכמים יותר (כלומר לא אלו שיכתבו ש"שלום עכשיו" אחראים לפיגועים האחרונים) היא שפעילי שמאל פוגעים במעמדה של ישראל בעולם, ולפגוע במעמדה של ישראל בעולם זה שקול, בעייני בנט וחבריו, ללשרוף משפחה עם בקבוק תבערה.

אחד מהטעונים המרכזיים נגד "שוברים שתיקה", לדוגמא, הוא שהם לא באמת רוצים לתקן, אלא רק לפגוע בישראל, ושאם היו פונים לגופים הרלוונטיים בתוך צהל, היו מתייחסים אליהם אחרת. אז הנה, מסתבר שעפ"י דובר צה"ל, אם יש תיעוד כלשהו שיכול לעזור בחקירה ואולי הפללה של חיילים, הוא לא יעביר את התיעוד הזה לגופים החוקרים, כיוון ש-"היחידה המתעדת (של דובר צהל?) לא קיימת כדי להפליל את חיילי צהל".

אני לא ממש עוקב אחרי "שוברים שתיקה", ודי בטוח שהם מפיצים גם שקרים, כמו הסיפור על "מכונת הירייה" וריסוס אוטומטי של פלסטינאים בשטחים. אבל הייתי שמח לראות קצת יותר מבכירי הפוליטיקאים בישראל, שיצאו נגד הארגון, מסבירים גם לדובר צהל את מה שהסבירו לכולנו, על הדרך בה ראוי לפעול במקרים מסוג זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא מבכירי הפוליטיקאים בישראל אתה מצפה משהו?

רוב האזרחים לא רוצים לשמוע את המנהיג מבקר את הצבא. זה מפחיד אותם שאולי אנחנו טועים. פוליטיקאי בכיר שיעשה את זה הורס לעצמו את הקריירה.

מצד שני, מדובר על מקרה אחד. זה מעיד על הכלל? אין לי מספרים, אבל על כל מקרה שלא נחקר, כמה נחקרים?

מצד שלישי, להפיץ שקרים בתקשורת העולמית זה לא בדיוק סמל היושר והטוהר. המטרה לא מקדשת את האמצעים.

לכן מבחינתי כולם נבלות ללא יוצא מן הכלל. סימטריה, כמו שאמרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יבגני, שים לב איך אתה כותב "אינטלקטואליים", זה כבר מצביע על הלך הרוח ועוד ניסיון לשיוך אוטומטי של אינטלקט לשמאל - כפי שראינו לא פעם לאחרונה, זה לא באמת ככה.

אשר לסימטריה - עזוב כרגע השלכות ארוכות טווח לפעולות אירגוני השמאל. גם על הדה-לגיטימציה של המדינה לא נדבר עכשיו. סימטריה מוחלטת יש בפעולות של דומא (בהנחה שזה אכן בוצע על ידי איגרוני ימין - וזה, כידוע, יתברר בהליך משפטי) ובפעולות של עזרא נאווי (אה, שכחתי. פתאום כולם מתנערים ממנו. הוא לא מייצג את השמאל, בלה בלה בלה). סימטריה (ואפילו חריגה ממנה) יש בקטע שבערוץ 2 בחרו שלא להדגיש, בו עזרא נאווי מקבל כספים עבור פלסטינאים במטרה לשדלם לבצע פרובוקציות בזמן סיורי שוברים שתיקה. אבל, שוב, שכחתי - הוא לא מייצג. בדברים האחרונים של אופנהיימר ושות' יש, בגדול, מנטרה אחת - אין סימטריה כי אלה ימנים ואנחנו שמאל ואנחנו יותר טובים. מילא שזה נשמע פאתטי, זה מזעזע. הם מוכנים להצדיק כל דבר בשם העקרונות שלהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש והיו אינטלקטואלים בימין, מן הסתם. למשל משה ארנס, או ז'בוטניסקי שאפילו היה סופר לא רע בכלל.

אבל היום הדובר הממוצע של הימין ברשתות החברתיות זה יותם זמרי או חנוך דאום. והם אולי חכמים, אבל רדודים ברמה של ילדים בבית ספר יסודי. זה לא עניין של הלך רוח. זה עניין של עומק המסרים ותפיסת העולם. היחיד שעוד מנסה לכתוב ברמה קצת יותר גבוהה, ולא במשפטים צבאים - קצרים, או דחקות, זה רונן שובל. ואני בטוח שאף אחד מאלו שמחמיאים לו על הגאונות שלו לא ממש קורא את הטקסטים שלו באמת.

לגבי הסימטריה - אני לא חושב שמישהו מצדיק את נאווי. אני חושב שאנשי השמאל אומרים משהו אחר לגמרי: אחרי כמה שנים של חיפושים, נאווי זה הבן אדם היחיד שמצאו. לעומת זאת, לא מצאו אנשים שמאיימים על אחרים התנהלות שבשגרה, לא מצאו ארגונים שיוצאים להרביץ לאנשים ברחוב כדי לשמור על טוהר הגזע, לא מצאו חתונות בהן רוקדים עם סכינים, אנשים שזורקים בקבוקי תבערה לבתים של אחרים וכו'. וזה בלי בכלל להכנס לפן המוסרי של הדברים, שהוא כמובן מאוד אישי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רומן - בנט השווה את תג מחיר לשוברים שתיקה, לא את תג מחיר לקיצוני מההודעה שלך (שההקבלה בינו לבין דומא לגמרי במקום).

ובנט הוא יחסית 'מתון' למחנה שהוא מייצג, לפחות בדברים.

גם אני חושב ששוברים שתיקה משתמשים בשיטות סופר לא לגיטימיות, פשוט ההקבלה שלהם אמורה להיות למשהו סטייל 'אם תרצו', ולא לקבוצת מחבלים יהודים (סיידנוט: האם יהודי יכול להיות מחבל בארצו?). הפעולות שלהם, עד כמה שהן מעצבנות ועלובות, עדיין לא הגיעו (למיטב ידיעתנו) לרמה של שריפת אנשים רצח וכו'. אפשר לטעון שהם מעודדים זאת בעקיפין (כי הביקורת שלהם מחזקת את האויבים וכו'), וזה יהיה ממש כמו לטעון שהפעילות של ארגונים מסוימים בימין מתירה את דמם של אנשים עם דעות פוליטיות שונות.

ההתעסקות בשוברים שתיקה, מזכירה את ההתעסקות באיראן / דאעש וכו', ומזכירה גם את ההתעסקות של השלטון האיראני/טורקי בישראל: מצא 'איש קש' ששנוא בעיני רוב הציבור, תשסה את הציבור באיש הקש הזה, והציבור כבר ישכח מכל החרא שאתה ממטיר עליו במשך שנים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בנושא קצת אחר, וקשור בכל זאת:

בתקופה האחרונה, שנה, אולי יותר, יש כל הזמן ניסיון מצד הימין לייצר סימטריה בין השמאל לימין הקיצוניים בארץ. זה התחיל עם "אינטלקטואליים" ימניים כמו חנוך דאום וחבריו, וזלג בהדרגה גם לדרגים הגבוהים יותר, ביניהם בנט ולפיד.

דווקא מבכירי הפוליטיקאים בישראל אתה מצפה משהו?

רוב האזרחים לא רוצים לשמוע את המנהיג מבקר את הצבא. זה מפחיד אותם שאולי אנחנו טועים. פוליטיקאי בכיר שיעשה את זה הורס לעצמו את הקריירה.

מצד שני, מדובר על מקרה אחד. זה מעיד על הכלל? אין לי מספרים, אבל על כל מקרה שלא נחקר, כמה נחקרים?

מצד שלישי, להפיץ שקרים בתקשורת העולמית זה לא בדיוק סמל היושר והטוהר. המטרה לא מקדשת את האמצעים.

לכן מבחינתי כולם נבלות ללא יוצא מן הכלל. סימטריה, כמו שאמרת.

א. חנוך דאום ואינטלקטואלי באותו המשפט? סלח לי, אבל ראיתי פרק וחצי מהתוכנית שלו "המתנחל" שהיא פשוט גועל נפש צרוף. הדרך בה הוא מתנהל - לעשות צחוק מהכל - ואיך שהוא מתייחס לפוליטיקאים ואישי הציבור שמארחים אותו, זה פשוט בושה. מעבר לזה שהוא לא פחות רדוד מ"סטטוסים מצייצים" בשיתופים שלו בפייסבוק. שום אינטלקט ושום בטיח. סתם זבל צרוף.

ב. ההצגה הסימטרית הזאת - זו ב-ד-י-ו-ק הבעיה. כאילו שיש סימטריה בין בצלם ושוברים שתיקה לבין להבה ואם תרצו. גורמים בימין מנסים מאוד חזק שהציבור, שמעדיף לשתף בפייסבוק במקום לבדוק את העובדות, יחשוב שהסימטריה קיימת ושמול גורמים שרוצים להרוג ערבים וטוענים שנצרות היא השטן, או גורמים שרוצים לחסל את הדמוקרטיה בישראל, יש גורמים שחותרים תחת המדינה ורוצים שהערבים ינצחו במאבק. זה כמובן קשקוש, ובצלם או שוברים שתיקה, לא משנה אם אתם לגמרי לא מסכימים עם הדרכים שלהם (וזה בסדר לא להסכים), פשוט לא אומרים את זה. הגורמים הימניים לעומת זאת כבר איבדו את הבושה ממזמן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...