Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בג"צ לא מנותק מהמציאות, הוא פשוט חושב באופן משפטי, מה שהכנסת כנראה לא מסוגלת לעשות ומה שהאזרחים על מצוקתם בוודאי לא מסוגלים לעשות. המסתננים הם בעיה, והפתרון של המדינה גרוע, אז בג"צ מכריח אותה לחפש פתרון אחר.

אגב אלי ישי - האיש הוא אחד משרי הפנים הגרועים שהיו לנו ואדם טיפש באופן כללי. בתקופתו גדל מספר העובדים הזרים באופן משמעותי, כך שלומר שהוא עזר עם המסתננים זה חצי בדיחה - הוא הרי הכניס עשרות ומאות אלפים של עובדים זרים לארץ במהלך הזמן הזה.

א. אשמח לאסמכתא לגבי המידע שמס' המסתננים גדל בזמן כהונתו

ב. באמת, אדם טיפש ? ממך לא ציפיתי..

וליבגני, מי אמר לשרוף ? למה להיות כזה רדיקלי ? הרי ניסו גם לשלב את הסודנים בקיבוצים וזה לא עבד.

מצידי תיתן להם אוטופיה משלהם אני בראש שלי רואה את בן דוד שלי ולא פוליטיקה ולא בג"צ ולא מע"צ .... אני רוצה לראות איך מוחך ההגיוני יגיב שהוא ישמע ילד קטן אומר לך "תמיד חשבתי איך מכוניות נוסעות בלילה לא ידעתי שיש לכל אחת אורות", פעם ראשונה שהוא היה בחוץ אחרי 16:00 למעט יום כיפור. לי אישית שובר את הלב שלהסתובב בערב נהיה מותרות..

נ.ב

ממליץ בחום לחברת חדשות לבדוק למי שייכים הקרקעות בדרום ת"א.. THE SHIELD לא כאלה רחוקים מהמציאות

עריכה אחרונה על ידי ARKODrama
"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

יבגני, לא טענתי מה שאני מציע זה ראיון טוב, אני רק מעלה רעיונות.

מצד שני אולי יקומו כאלה ויטענו שלעובדים זרים כן נותנים תעסוקה ולאזרחים יותר מתקשים למצוא.

ולדעתי אתה מגזים כי עוד לא שמעתי מישהו מהכנסת שאמר שצריך להרוג אותם ולשרוף אותם בכיכר העיר,

אתה יודע גם לימנים יש רגש אנושי.

רועי

פורסם
אי פעם התעניינת לשלום תושבי דרום ת"א ?

כן.

אני מדבר פה בכלליות, לא על המקרה הקונקרטי הזה.

אתה לא שונא ערבים? יפה נפש!

אתה מרחם על אריתראים? יפה נפש!

אתה אשכנזי? יפה נפש!

אתה לא אוהב להרוג ג'וקים? יפה נפש!

זה כבר נשמע כמו שם גנאי לכל מי שהוא לא ערס ונחשב לפראייר.

פורסם

רועי הוא משתמש בדוגמא בשביל להמחיש את הכוונה, ישנם חוקים שיכולים לעבור דמוקרטיה ועדיין להיות לא דמוקרטיים (כולנו מכירים את הדוגמא הגדולה ביותר לכך). השאלה היא איפה הקו האדום, ומי מחליט עליו, במיוחד כאשר ישנה סכנה מכיוון נבחרי הציבור ואפילו מכיוון הציבור עצמו, כי ישנם הרבה פתרונות פופוליסטיים שאינם דמוקרטים. בשביל זה מע' המשפט יכולה לשמש כגורם מאזן למע' המחוקקת.

על זה, בלי קשר רגע לסודנים ושאר הדברים היותר/פחות מעצבנים שבג"צ כן/לא עושים - יש עוררין?

האם אתם *באמת* רוצים שכל הכוח יהיה בידיים של חברי הכנסת...?

מי שכן - סבבה, בהצלחה. אין לי מה להתדיין איתך מהסיבה שהפער בלתי ניתן לגישור.

מי שלא - אוקיי, אז עכשיו עולה השאלה איפה בדיוק עובר הקו האדום, ומי מבקר על המערכת המבקרת (בג"צ, במקרה הזה). כאן אני חושב שיש דיון מעניין, ואין תשובה פשוטה. אשמח לשמוע מכל המקטרגים שכן חושבים שצריך ביקורת על המע' המחוקקת, מה הם מציעים.

ובנוגע לאלי ישי, לקרוא לו טיפש זה אנדרסטייטמנט.... הבנאדם נעל, מספיק לשמוע ראיונות שלו (ושמעתי לא מעט) ואת ההתבטאויות שלו בשביל לשים לזה לב. וזה לא קשור לעובדה שהוא חרדי. נניח דרעי, אשר מהווה את אחת הדמויות השנואות עליי בפוליטיקה ובכלליות מייצג את תמצית הרוע והעולב שלנו - איני טוען שהוא טיפש. אני אומר זאת בשביל לנקות את הקטע הזה של 'אתה גזען' או לאדעמה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ORYO, אני לא טענתי שאני נגד בג''צ, ואני מסכים איתך כאשר יבחר פוליטיקאי מסויים להרוג אותם

פה באמת צריך להכינס.

אבל לדעתי לא נחצה פה גבול, הם בסך הכל ישנים וכלואים שם לא?

והמתקן הזה נועד להרחיק אותם מאיתנו על מנת שלא יפגעו בישראלים.

רועי

פורסם

דווקא אני חושב ההפך. לדעתי אלי ישי עולה על דרעי בכל פרמטר. ודרעי... עזוב אני לא רוצה אפילו להגיב עליו ואני מכיר אותו יותר מידי זמן

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

arko, למה להיות רדיקלי?

כי מבחינתך לשרוף זה רדיקלי, ומבחינת עקרונות החוק שישראל פועלת על פיהם, גם לשים אנשים, שבשאר העולם מוגדרים כפליטים, במעצר, ללא משפט של ממש, זה רדיקלי. וזו בדיוק הנקודה שניסיתי להמחיש, וכנראה שעדיין לא הצלחתי.

אתם החלטתם שבגצ "מנותקים" כי הם פסלו את הפתרון של מתקן חולות. אז אני שואל, כמו שOryo שאל: על סמך מה ובתור מי החלטתם איפה עובר הגבול בין רדיקלי למקובל? לשים אותם ללא יוצא מן הכלל זה בסדר, כי זה מה שאולי הרוב רוצה וכי זה נראה לך או לרועי עוזרי כלגיטמי מספיק?

עריכה: הנה, רועי כותב ש"לדעתו" זה לא עובר גבול. על מה הדעה שלך מבוססת? אתה משפטן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
arko, למה להיות רדיקלי?

כי מבחינתך לשרוף זה רדיקלי, ומבחינת עקרונות החוק שישראל פועלת על פיהם, גם לשים אנשים, שבשאר העולם מוגדרים כפליטים, במעצר, ללא משפט של ממש, זה רדיקלי. וזו בדיוק הנקודה שניסיתי להמחיש, וכנראה שעדיין לא הצלחתי.

אתם החלטתם שבגצ "מנותקים" כי הם פסלו את הפתרון של מתקן חולות. אז אני שואל, כמו שOryo שאל: על סמך מה ובתור מי החלטתם איפה עובר הגבול בין רדיקלי למקובל? לשים אותם ללא יוצא מן הכלל זה בסדר, כי זה מה שאולי הרוב רוצה וכי זה נראה לך או לרועי עוזרי כלגיטמי מספיק?

עריכה: הנה, רועי כותב ש"לדעתו" זה לא עובר גבול. על מה הדעה שלך מבוססת? אתה משפטן?

כי אני הייתי בסיני בדיוק לפני שנה וראיתי איך הם חיים שם (הסודנים) ושמע לי מתקן חולות זה הילטון מלכת שבא או כל מלון אחר שהוא 5 כוכבים...

פורסם

נו, עברת לסתם דמגוגיה... ראיתי סרטונים של אפריקאים שאין להם מים בבית, ולכן אני מסיק שהחיים של תושבי דרום ת"א הם דבש ואין צורך לשפר שם מאום (סתם סתירה להמחשה, אני כמובן לא חושב כך)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הנקודה המרכזית של 'יפי הנפש' כאן היא כזו (תרגיש חופשי לתקן אותי יבגני):

- יש בעיה ענקית בדרום ת"א

- צריך לטפל בבעיה הזו, וזה צריך להיות בעדיפות גבוהה

- אופן הטיפול הנוכחי הוא אמנם פופוליסטי, אבל לא חוקי באמות מידה של לא מעט דמוקרטיות מערביות

- (תוספת שלי) תכלס הוא גם לא ממש אפקטיבי....

אז איך לטפל?

יש כל מיני דרכים, אפשר להתחיל בהכרה/הגדרה של מי נחשב פליט. אני מזמין אתכם לבדוק כמה אנשים הוכרו כפליטים במדינת ישראל בחמשת השנים האחרונות, אני חושב שתופתעו.

במקביל אולי כדאי לשקול הגדרת האזור כמקום עם אכיפה מוגברת, להתחיל להנהיג מדיניות של סובלנות נמוכה בהרבה לפשיעה, גם פשיעה 'פשוטה'.

ואני בטוח שיש עוד הרבה דרכים, בטח טובות מההצעות שלי.

ובכל מקרה, כל זה לא קשור בכלל ל'בגצ הסמולני עוכר ישראל'. ההודעה הקודמת שלי נגעה בנושא הזה.

פורסם
נו, עברת לסתם דמגוגיה... ראיתי סרטונים של אפריקאים שאין להם מים בבית, ולכן אני מסיק שהחיים של תושבי דרום ת"א הם דבש ואין צורך לשפר שם מאום (סתם סתירה להמחשה, אני כמובן לא חושב כך)

הלכת רחוק (תרתי משמע)

אני מדבר רק עובדות כן(?)

סודנים לרוב לא מגיעים לפה במטוס או סירה נכון?

לכן דמוגרפית הם מגיעים לכאן ברגל או באמצעי תחבורה יבשתי נכון ?

אז בין סודן לישראל במסלול הנפוץ ביותר נמצאת מצרים כן ?

הגבול היחידי בין מצרים לישראל או טאבה/אילת כן ?

בהתאם לכל מה שנכתב, הם ככל הנראה באים מסיני. ובתור מי שהיה שם אשתקד אני יכול להגיד לך שאם הייתי סודני, חיים במתקן חולות עדיפים ללא שום צל של ספק מאשר החיים בסיני.

אפשר לדון על שיפור איכות החיים במתקן חולות בזה אין לי בעיה, אבל להגיד אין שום בעיה עם זה שהם חיים בדרום ת"א זה יריקה בפנים של אזרחים פה. חד וחלק.

פורסם

אני לא משפטן ומבין בחוקים כמוך, אבל מצד שני גם אתה לא משפטן.

אני גם רושם שזה לדעתי האישית ולא קבעתי כלום.

בכל מקרה אני מסתכל ומבסס דעה לפי איך שאני מסתובב ורואה ומפחדד ללכת שם.

וכתבה שתמחיש את טענותי:

http://www.mako.co.il/men-weekend/Article-7b619401b752c31006.htm

באמת מפחיד ללכ שם.

אגב מה הפתרון שלך, לצערנו כבר הבנו שתעסוקה המדינה לא רוצה להתעסק בזה.

רועי

פורסם
אפשר לדון על שיפור איכות החיים במתקן חולות בזה אין לי בעיה, אבל להגיד אין שום בעיה עם זה שהם חיים בדרום ת"א זה יריקה בפנים של אזרחים פה. חד וחלק.

i dare you, i double dare you, למצוא מקום אחד שרשמתי את זה.

רוצה שאני אביא לך מספר ציטוטים שלי שאומרים בדיוק את ההיפך, או שתוותר לי?

פורסם
הלכת רחוק (תרתי משמע)

אבל להגיד אין שום בעיה עם זה שהם חיים בדרום ת"א זה יריקה בפנים של אזרחים פה. חד וחלק.

אתה רואה. זו בדיוק הבעיה. איש לא אומר את מה שאתה אומר. אף אחד. אפילו לא ארגוני הסיוע לפליטים. גם בפס"ד של בגצ מודגש שחור על גבי לבן שיש בעיה עם מה שקורה שם. רק שהאומדן שלהם, בניגוד אליך, לרלוונטיות של פתרון היא לא מה שקורה בסיני, אלא מה שקורה בעולם המערבי. אתה בכח על גבי כמה עמודים כבר מנסה להסיק מהאחד לשני - מזה שלא מקבלים פתרון מסוים, אתה ממשיך לטעון כאילו שלא מכירים בבעיה.

זה לא נכון לא לוגית ולא עובדתית.

רועי, אני לא משפטן. אני יודע לקרוא. אני יודע שבמדינות אחרות ישנם חוקים שמסדירים את מעמדם של פליטים. בארת אין.

מה הפתרון שלי? אני, אם נחזור לנושא השרשור, הצבעתי למפלגה שלא שלחה את הפליטים לדרום תל אביב ואז ביקשה למנוע את העסקתם שם, כי חבריה מקושרים לקבלנים של עובדים זרים.

אבל אני לא יכול לכפות על אזרחי ישראל להצביע למי שמטיב איתם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

האם היצור המפגר הנקרא "שר בלי תיק" אינו אלא שוד ציבורי לאור יום?

אני כבר לא שואל "איך הם מעיזים". הם יעיזו, עד אינסוף, כי "ביבי הראה להם".

מאוד מקווה שיצליחו לעצור את הרחבת הממשלה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...