Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזבו את הקטע שעל הגג נפתח זה עוד 20 אלף... אני מדבר על הפחד שלי מזה שהגג בגרסה הנפתחת הוא גג מבד "קשיח" ולא יודע, אני גר בבת-ים וואלה אני מפחד שיקרעו לי את הבד ואפילו יכנסו לי לרכב.... בקיצור לקחת את הגרסא הנפתחת או לא?

תודה! :?

פורסם

Convertible* לא convert.

לא מבין את ההתלבטות. אם אתה פוחד על הגג הנפתח כי זה לא גג מתכת (כמו שיש ב-206CC לדוגמא), ובאיזור מגוריך יש ודליזם ויש סיכוי גדול שיתעסקו לך ברכב, אז קח קופה. רוב הרכבים עם גג נפתח הם כבדים יותר ולכן יש פגיעה בביצועים, התנהגות וצריכת הדלק, אז לקופה יש ייתרון נוסף.

פורסם
Convertible* לא convert.

לא מבין את ההתלבטות. אם אתה פוחד על הגג הנפתח כי זה לא גג מתכת (כמו שיש ב-206CC לדוגמא), ובאיזור מגוריך יש ודליזם ויש סיכוי גדול שיתעסקו לך ברכב, אז קח קופה. רוב הרכבים עם גג נפתח הם כבדים יותר ולכן יש פגיעה בביצועים, התנהגות וצריכת הדלק, אז לקופה יש ייתרון נוסף.

כן אבל אי אפשר להשוות את החוויה... עזוב כרגע את הדברים הצדדים בין אם זה התהגות או צריכת דלק, אני מדבר על הפחד...

תודה :) אני אשמח לדעת אם גג נפתח מבד מושך קריעה?

קח בחשבון שהביטוח גם יקר יותר.

עזוב את זה, אבל תודה בכל מקרה :)

פורסם
Convertible* לא convert.

רוב הרכבים עם גג נפתח הם כבדים יותר ולכן יש פגיעה בביצועים, התנהגות וצריכת הדלק, אז לקופה יש ייתרון נוסף.

ספק גדול אם דברייך נכונים בעוד שהחבר פה מדבר על גג בד ככה שהאפשרות נפסלת, נכון יש קצת חיזוקי שלדה , מסגרת חלון קדמי אבל אני משוכנע שאין הבדל בכלל אולי לטובת הקבריולט, וגם אז זה זניח ביותר, ממש לא צריכת דלק וממש לא ביצועים.

לגבי ונדליזם אין מה לעשות, אנשי הקבריולט צריכים לחיות עם זה.

קח בחשבון שהסבירות שתמצא אבן ליד האוטו הרבה יותר גבוהה ממציאת סכין, אפילו בבת ים :)

גם אם יקרעו את הגג, יש מסגרת והרבה יותר קשה להיכנס דרכה מאשר החלון.

אבל כן גג חלופי זה דבר יקר ואיך שרית חדד אומרת..? ואפילו מאוווד וגם הביטוח מייקר את הסיפור פה, ואל תצפה לבטח בביטוח ישיר או דומיו כי הם לא.

א-ב-ל אחרי שתחזור לכדור הארץ תבין שאם מישהו רוצה לחבל לך באוטו זה לא באמת משנה אם הוא יקרע לך את הגג או ישבור לך חלון או יעבור עליו עם מפתח, גג חלופי מזמינים מאי ביי במחיר שפוי , מניסיון רבים הגג לא מועד לוונדליזם ואם אתה חושב שאתה בעיניין של קבריולט אחרי שתקנה לא תצטער.

אתה מוזמן להיכנס ל www.roadster.co.il ולשאול שם לגבי ונדליזם לגגות 99% מהרכבים שם הם כאלו..

בהצלחה!

פורסם

אם אתה רוצה קבריולט, אז תחשוב לכיוון הרכבים עם גג קשיח. ככה אתה בעצם נהנה משני הייתרונות - גג נפתח וגג קשיח כשאתה סוגר אותו.

פורסם

יש הבדל של לפחות 100 ק"ג בין קופה לגג פתוח.

הגג פתוח צריך חיזוקים לכול אורך הרכב לפצות עם החוסר בגג.

רוב הפתוחות לא מיוצרית בקו הייצור, היצרן נותן לחברה חיצונית לחתוך את הגג. חוסר איזון רציני בחוזק הרכב.

בקשר לבת ים אתה צריך לשאול אם כדאי להמשיך לגור בבת ים ולא אם כדאי לקנות מכונית פתוחה.

אייל

פורסם
יש הבדל של לפחות 100 ק"ג בין קופה לגג פתוח.

הגג פתוח צריך חיזוקים לכול אורך הרכב לפצות עם החוסר בגג.

שחכתי שבידיוק שומאכר מתלבט פה איזה רכב לקנות והוא באמת ירגיש את ה 100 ק"ג האלו..

אולי נהיה פה רציניים, מי קונה רכב לפי משקל? אם אתה עכשיו מתעניין בפיגו 206 לצורך העיניין ובא לך על הקבריולט אתה לא תקנה אותה כי היא שוקלת 100 ק"ג יותר?

אני לא יודע עד כמה מחירון יד 2 נכון, אבל אני בטוח שאם היה הבדל משמעותי הוא היה מצויין.

אתה מוזמו לבדוק שם במפרט הטכני מיני קופר 2003 קבריולט ורגילה, המשקל זהה.

פורסם
שחכתי שבידיוק שומאכר מתלבט פה איזה רכב לקנות והוא באמת ירגיש את ה 100 ק"ג האלו..

אולי נהיה פה רציניים, מי קונה רכב לפי משקל? אם אתה עכשיו מתעניין בפיגו 206 לצורך העיניין ובא לך על הקבריולט אתה לא תקנה אותה כי היא שוקלת 100 ק"ג יותר?

אני לא יודע עד כמה מחירון יד 2 נכון, אבל אני בטוח שאם היה הבדל משמעותי הוא היה מצויין.

אתה מוזמו לבדוק שם במפרט הטכני מיני קופר 2003 קבריולט ורגילה, המשקל זהה.

זה שמשקל לא מעניין אותך לא אומר שזה לא מעניין מישהו אחר אז תחסוך את הזלזול שלך, הוא לא ענייני ולא תורם לכלום.

רכב עם גג נפתח (גם גג קשיח, אגב) שוקל יותר מאותה גרסה סגורה מהסיבה שיש חיזוקים נדרשים לשלדה, מנוע חשמלי לגג וכו׳.

וכן, יש פגיעה בהתנהגות מהסיבה שיש יותר פיתול לשלדה מכיוון שהיא לא ״סגורה״.

עם המשקל הגבוה ביותר יש גם כמובן פגיעה בצריכת הדלק.

לוטוס כתב נכון בהחלט אז במקום לזלזל- תחכים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה שמשקל לא מעניין אותך לא אומר שזה לא מעניין מישהו אחר אז תחסוך את הזלזול שלך, הוא לא ענייני ולא תורם לכלום.

רכב עם גג נפתח (גם גג קשיח, אגב) שוקל יותר מאותה גרסה סגורה מהסיבה שיש חיזוקים נדרשים לשלדה, מנוע חשמלי לגג וכו׳.

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

פורסם

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

פורסם

בהודעה הראשונה שלי ציינתי שאני בספק שקונברטיבל שוקולת יותר מקופה, כלומר הייתי פתוח לאפשרות ולא שללתי.

אמרתי שגם אם כן, זה לא הבדל משמעותי.

וגם אני ציינתי שאני מודע לכך שיש חיזוקי שלדה, וחיזוקי מסגרת קדמית ...

לזלזל, לא התכוונתי לזלזל באף אחד, אבל כשבא מישהו ונותן לך נתון של "קבריולט שוקלת לפחות 100 ק"ג יותר" זה משפט שאפשר להתיחס אליו בצורה רצינית? מה הוא יודע שאני לא? איך הוא יכול לקבוע קביעה כזו? ועוד לתת את זה בתור שיקול לקניית רכב?! ו100 ק"ג זה לא משמעותי....

אתה מוזמן להסתכל בכל מבחיני הדרכים שעשו למיאטה החדשה עם הגג הקשיח ואף אחד שם לא אומר שהוא מרגיש פגיעה בביצועים ושם מדובר ברכב שנחשב ספורטיבי. (נכון אין אותה בקופה אבל בהשוואה לגג בד יש תוספת משקל).

אל תדאג לביצועים, כשהבדלי המשקל יהיו מספיק גדולים כדי להגדיל את צריכת הדלק באופן משמעותי או את ההתנהגות, החברות המייצרות ידעו איך לסדר את הבעיה וסביר להניח שלא יתנו רכב עם ביצועים שונים של יום ולילה בין קופה לקבריולט.

נכון אותי בד"כ לא מעניין משקל במכוניות, אם אני ארצה רכב חסכוני אני אקנה רכב קטן לדוגמא ולא בהרכח קיה פיקנטו כי היא שוקלת 100 ק"ג פחות מפונטו, כי יש עוד הרבה דברים שישנו את ההתנהגות וצריכת הדלק.

אז זה שגם אתה וגם לוטוס מעדיפים להיצמד ל"קטנות" סבבה.

פורסם

אם קראת את תגובתי האחרונה ידידי היית מבין שגם אני הייתי בוחר בקבריולט...

כוונתי היתה שמשקל זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו- חברות גדולות ממאזדה הוציאו גרסאות ״ריקות מאיבזור״ או עם חלקי קארבון במקום דיונים רגילים כדי להפחית 50 קילו מהמכונית (פרארי, פורשה וכו׳, לא מכוניות צנועות הספק).

פורשה לקחו את זה צעד קדימה והורידו את הידיות פתיחת דלת ושמו במקומם פיסת בד שמשיכה שלה פותחת את הדלת.

פז׳ו בזמנו מכרו 106 ראלי עם חלונות ידניים וללא חלון גג ודיפוני דלתות מינימליסטיים בעוד יתר דגמי 106 הספורטיביים נמכרו עם חלונות חשמל וחלון גג ודיוני דלתות מלאים.

בעלי ספורטיביות היו מרוקנים מתא המטען את הגלגל ספייר וציוד מיותר כדי להפחית קצת משקל ולהוציא זמן טוב יותר בג׳ימאקנה.

להמשיך עוד חבר?

בקיצור ידידי, אל תפסול דברים בהיסח דעת, יש אחרים שנותנים להם משקל רב יותר ממה שאתה (או אני לצורך העניין) נותנים להם.

וזה לא שאלה של אולי, עובדתית גרסת קבריולט שוקלת יותר מקופה\סדאן.

M3 E90 שוקלת 1680 ק״ג בגרסת קופה ו-1880 ק״ג בקבריולט (גג קשיח).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...