Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שאני מחפש רכב והאמת שאני מבולבל לגמרי...

בהתחלה חיפשתי רכבים בתקציבים קטנים אולם כנראה לרכבים זולים יש את המחיר היקר של צריכת דלק גבוהה, תיקונים (והסיכון בתקלות "קשות" כמו גיר-מנוע וחשמל יקר - מחשבים וכו'). כך שאני עושה חשבון, שיכול להיות בסופו של דבר יותר "זול" לקנות רכב אמין מאד עם ירידת ערך קטנה בין השנתונים ולא זללן דלק. כך אוכל להנות מרכב חדש יותר לשנתיים-שלשה ולשדרג בקלות יחסית, לעומת ההוצאות הגדולות על רכב ישן שיכול גם לאבד ערך כשיהיה ממש זקן בשנתון, לקראת מכירה.

האם ההנחה היא נכונה לדעתכם ? מה יכולה להיות קניה טובה לפי הסטנדט הזה (עד 40 אלף) ? פשוט רכב טוב שלא יאבד מערכו יותר מדי ושיהיה מאד אמין. מאזדה 3 ??

פורסם

אמינות תלויה בהרבה גורמים. אבל,

מאוד מושפעת מהיסטוריית האחזקה ואיך נהגו על הרכב.

למרות שיש יתרונות רבים לרכבים אירופאיים, דווקא מול יפנים הם יחסית נופלים בקטגוריית האמינות (בעיקר בגירים אוטומטיים).

מהנסיון שלי, רצוי לבחור רכב בהתאם לנסועה המתוכננת.

כלומר, אם אתה הולך לבלות בעיקר בנסיעות בין עירוניות ארוכות, עדיף רכב גדול עם מנוע גדול.

לעיר, ההיפך.

ירידת ערך, דווקא רכישת רכב פופלארי בליסינג תקשה על מכירתו ומאידך ימכר במחיר נמוך יותר

ממקביל שהוא יחודי יותר.

רענן

פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים - וגם זה במקרה הטוב. אין כל דרך להעריך את ערכו של רכב בעוד כמה שנים.

רענן - הבחור מדבר על רכישת רכב בן כמה שנים והחזקתו שנים נוספות, כלומר לא מתחרה לחברות הליסינג המוכרות מכוניות בנות 3 שנים.

ספציפית לגבי מאזדה 3 - מדובר ברכב בעל צריכת דלק גבוהה במיוחד. אצל אשתי (מרבית הנסיעות עירוניות) הצריכה נעה סביב 8 קמ"ל (1600 סמ"ק שנת 2010). הדגם נחשב אמין אבל כיון שהוא נמצא אצלנו פחות משנתיים וחצי איני יכול להעיד על הטווח הארוך. בכל מקרה - מדובר ברכב ליסינג אבל גם אם הוא יוצע לי בתום תקופת ההחכרה במחיר טוב (והרכב אצלי כך שאני מכיר את ההיסטוריה שלו) אוותר עליו.

בכל מקרה - אתה רוכש רכב שכבר איבד כ-2/3 מערכו. סה"כ ירידת הערך הנוספת תהיה יחסית קטנה, כמובן במחיר טיפולים ותיקונים. אבל תקיצבך מוגבל כך שאין לך יותר מדי ברירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...