Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם

מחד, אם המאמר נכון, זה טוב. העוגה תחולק באופן שונה. אולי. קשה לי להאמין, יש כמה מכורים לעוגות שם, שיעשו לו את המוות אם ינסה לחתוך להם חתיכות קטנות יותר, רזות יותר, ממה שהורגלו.

מאידך, זה רע. זה אומר שההון שולט במדינה. וזה אומר שאם אין הון, אין לך לאן ללכת ומה לעשות. המדינה נגדך כי אתה לא נותן לה כלום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מצרף פה מאמר שקראתי על מספר המנדטים הגבוה של לפיד.

מסיבות מסוימות אני לא מקשר את המאמר.

סיפור מדהים והזוי. ביום שישי האחרון פורסמו 7 סקרים של כל מכוני המחקר, הימניים, והשמלאניים כאחד. הממעיטים שבהן העניקו לאיש שנקרא יאיר לפיד 8 מנדטים, ואילו המפרגנים יותר נידבו לו 11 מנדטים.

מה קרה בפועל? בתוך שלושה ימים, הברנש הכפיל את כוחו לגמרי, וקיבל בתוצאות אמת ת.ש.ע.ה.ע.ש.ר. מנדטים.

תקשיבו. לא קרה כלום בשלושת הימים הללו. איראן לא הופצצה. הדלק לא התייקר. לא סגרו את כביש 1 בשבת. וגם לא פתחו את בר-אילן. באמת כלום. האם יש מצב שאכן 253,000 איש שינו את דעתם בתוך יומיים?

וכאן בעצם אנחנו עומדים על אחת התופעות המרתקות ביותר בשיווק. תופעת הפרה הסגולה.

מה פרה? מה סגולה? זוה טכניקה השיווקית של אדם בשם סת' גודין.

נניח שאנחנו עומדים מול רפת של 500 פרות, ואנחנו אמורים לבחור לעצמינו פרה אחת בלבד. אנחנו בורים ועמי-ארצות בענייני פרות. וכל הפרות ניראות לנו שמנות וחולבות כאחד. אבל - יש פרה אחת שצבועה בצבע סגול. האם נבחר בה? מירב הסיכויים שכן. אם אנחנו טיפוסים יותר שמרניים ופחדנים, אזי כשתהיה לנו האופציה לבחור 20 פרות, אחת מהן בודאי תהיה סגולה. (אם אנחנו לגמרי משוגעים, אז באופציה של מאה נבחר. הכל לפי מדד הזקנה והשמרנות שלנו)

מדוע זה כך? לא בגלל שהפרה הזאת נראית לנו טוב יותר. אלא רק בגלל שהיא היחידה ש'עוזרת' לנו לבחור. כי, איך למען השם נבחר מתוך 500 פרות משהו? אבל היא מסייעת לנו. היא שונה. היחידה ששונה.

לפעמים, העזרה הזו גם שווה כסף. יוכלו למכור לנו אותה עם פרמייה מסויימת כאות תודה על סיועה הנדיב. וכמובן, הבונוס הצדדי, פרה בצבע סגול, מי יכול לשכוח ממנה? וברור שהיא גם חביבה. גם בולטת. בקיצור, שלל מעלות.

פורסם

הלו, איפה נאמר ש"יש עתיד" אמורה לייצג את החלשים והנדכאים?

יש עתיד חתמה על דגלה לייצג את מעמד הביניים. מה לעשות שבשנים האחרונות מעמד הביניים המסורתי הצטמטם והביא לקוטביות גדולה יותר באוכלוסיה.

היום או שאתה מהמעמד הבינוני-גבוה או שאתה עני.

וזה שאני כביכול מכניס יותר כסף, זה לא אומר שמגיע לי ולמשפחתי ליהנות מזה?

וזה שאני חושב שבחלוקה הנוכחית של העוגה כרגע, לא יהיה עתיד לילדי?

מה שהכתבה הזאת באה להגיד בעצם - העניים הצביעו ביבי. זה חדש לך שבישראל העניים הם בימין הקפיטליסטי והעשירים הם בשמאל הסוציאליסטי?

אני גר ברמת גן. מעמד הביניים זה אנחנו. אחוזי ההצבעה ליאיר לפיד בקלפי השכונתי עמדו על 33.51%(!). יותר מרמת השרון ויותר מכפר שמריהו.

אז להגיד: "רק עשירים מצביעים ליאיר" זה בולשיט. מי שמודאג מהעתיד - הצביע יאיר.

פורסם
הלו, איפה נאמר ש"יש עתיד" אמורה לייצג את החלשים והנדכאים?

יש עתיד חתמה על דגלה לייצג את מעמד הביניים. מה לעשות שבשנים האחרונות מעמד הביניים המסורתי הצטמטם והביא לקוטביות גדולה יותר באוכלוסיה.

היום או שאתה מהמעמד הבינוני-גבוה או שאתה עני.

וזה שאני כביכול מכניס יותר כסף, זה לא אומר שמגיע לי ולמשפחתי ליהנות מזה?

וזה שאני חושב שבחלוקה הנוכחית של העוגה כרגע, לא יהיה עתיד לילדי?

מה שהכתבה הזאת באה להגיד בעצם - העניים הצביעו ביבי. זה חדש לך שבישראל העניים הם בימין הקפיטליסטי והעשירים הם בשמאל הסוציאליסטי?

אני גר ברמת גן. מעמד הביניים זה אנחנו. אחוזי ההצבעה ליאיר לפיד בקלפי השכונתי עמדו על 33.51%(!). יותר מרמת השרון ויותר מכפר שמריהו.

אז להגיד: "רק עשירים מצביעים ליאיר" זה בולשיט. מי שמודאג מהעתיד - הצביע יאיר.

נכון, נוצרה כאן תרבות דיון כזו שבה צרכי העשירונים העליונים צריכים להתבטל בפני העשירונים התחתונים. כאילו שזו בושה להצביע למפלגה שמייצגת את האינטרסים שלך כשאתה המממן הראשי של חגיגת תשלומי ההעברה הישראלית.

טעית רק בהגדרך למעמד ביניים. מוכן להתערב שוב מצביעי לפיד הם עשירונים 8-10, ולא מעמד ביניים. זו הגדרה חשובה כי בעצם היא מחזקת את ההבנה של הסקטוריאליות בחברה הישראלית, ומה שטוב לרוב לא בהכרח טוב למי שמשלם על זה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדעתי ההסבר הרבה יותר פשוט מדוע לפיד קיבל את הקולות הללו שנקראים "האשכנזים העשירים".

א. לרוב האנשים האלה יש יכולת חשיבה עצמית והם מסוגלים לשנות את דעתם בנוגע למפלגה שתייצג אותם (אינם שבויים).

ב. הם שייכים לעשירון השמיני והתשיעי שגם הם מתחילים להתקשות לסיים את החודש.

אנשים אלה פשוט חיפשו מישהו שירסן את ביבי ומצאו אותו במצע של לפיד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
עשירונים 8-10, ולא מעמד ביניים.

נכון בעולם, לא בישראל. בישראל של היום עשירון תשיעי הוא בגבול התחתון של מה שבעולם נחשב מעמד ביניים. בשביל יציבות כלכלית צריך להיות בעשירון העליון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה זה "מעמד הביניים"? כל מי שנמצא באחוזוני שכר מסויימים?

זיו, יאיר לפיד לא התיימר אף פעם להציג את העניים. אבל זה בדיוק חלק מהבעיה. בן אדם שתוהה "איפה הכסף" ורוצה לשנות את שיטת הממשל, הולך ומקים עוד מפלגה (שמתנהלת כמו דיקטטורה חשוכה, אגב). למה? ואיך כל הטענות על זה שיאיר לפיד "מקרב בין אזרחי ישראל", בניגוד לאחרים, מתיישבות עם זה שבפועל הוא הקים עוד מפלגה סקטוריאלית?

אתם מוזמנים לקרוא כאן: http://ceci.org.il/?CategoryID=354 וכאן: http://www.ceci.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/ihudmiflagotyuval.jpg

גם חבריו (בתוך זה חברים למפלגה) של יאיר לפיד מבינים שכדי לייצב את השלטון בישראל, למנוע בזבוז כספים על סקטורים שונים (וזה לא רק החרדים, מן הסתם) ולהבטיח שלא נמשיך ללכת לקלפיות פעם בשנתיים וחצי בממוצע, יש צורך במערכת שלטונית המבוססת על מס' מפלגות מצומצם יותר, שלכל אחת מהן יותר מנדטים בכנסת.

ועדיין הוא לא הסכים להתאחד עם לבני או שלי, והוא וחבריו רצו במרשימה נפרדת, כאשר אלעזר שטרן, שמופיע ברשימת האבות המייסדים של הפורום לייצוב הממשל, אף עשה יותר מזה, ודלג בין מפלגות.

כל המפלגה הזאת היא ספין אחד גדול, עם בן אדם לא מוכשר במיוחד בראשה, וכמו שזה נראה, לא מעט גיבוי מחברים בעלי השפעה, שמה האינטרסים האמיתיים שלהם, אני רק יכול לנחש. כאמור אני לא חושב שלאיש מאיתנו יש למה לצפות מהם, בלי קשר לשייכות מגזרית או מעמדית כלשהי. אבל גם אם מישהו ירוויח מ-"יש עתיד", אני בספק אם אלו יהיו אנשים שמרוויחים משכורת ממוצעת (או קרובה לזה) במשק. אולי נוחי דנקנר ויעקב פרי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מה זה "מעמד הביניים"? כל מי שנמצא באחוזוני שכר מסויימים?

הגדרת הכנסה של בין 75% ל125% מהחציון או משהו דומה, כאילו עשירונים 3-7.

במילים אחרות, משפחה שמכניסה מעל 16 אלף ש"ח לחודש היא כבר לא מעמד ביניים. זה לא כזה הרבה כסף, שים לב.

לפיד הוא הש"ס של משלמי המיסים. העיתונות זועקת שזו מלחמתם של העשירים בעניים אבל אני לא רואה פסול בכך שהנושאים העיקריים בעול יקימו מפלגה סקטוריאלית שלהם, שתדאג גם להם ולילדיהם. אחרי הכל, זה לא שמשק בית שמכניס 25K לחודש הוא עשיר, או יכול לתת דירה לכל ילד (ומשקלם האלקטורלי של העשירים באמת זניח).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יאיר לפיד הוא הש"ס של משלמי המיסים

נכון, זה בערך מה שאני גם אמרתי מהיום הראשון שהם צצו.

לא חושב שזה מלחמה של עשירים בעניים, זה פשוט התעלמות מהעניים, ולדעתי גם לא ממש יעזור למעמד הביניים עפ"י ההגדרה שנתת, בשום צורה שהיא.

עכשיו קראתי שנוחי דנקנר, שאותו הזכרתי בתגובה הקודמת שלי כאן, מבקש לעשות תספורת של 600,000,000 שקלים. יש ניסיונות, עד כמה שאני יודע, לבלום מהלכים כאלו מבחינה חוקית, אבל קשה לי להאמין שיאיר לפיד יתמוך בחקיקה כזו.

"מיסים" זה מושג די רחב, כי המדינה מכריחה אותי גם לשים כל חודש X שקלים לפנסיה והכסף הזה הולך לאותם הנוחי דנקנרים למיניהם, שיאיר לפיד מתגלה כחבר טוב שלהם.

שלא תבין אותי לא נכון, זה לא שאני מאמין באיזה חזון סוציאליסטי סטייל שלי יחימוביץ'. בכל זאת, צריך רמה מסויימת של הגינות שאין כאן. אז יאיר לפיד אולי יעביר חוק שיכריח חרדים לעשות שירות לאומי, מה שיהיה פופוליסטי למדי ויגרום לכמה אנשים להרגיש טוב עם עצמם. ברקע הוא כנראה יעזור לקחת מאנשים לא עשירים, כמו ההורים שלי, את שאריות הפנסיה שלהם, כדי שנוחי דנקנר יוכל להמשיך לעשות מה שבראש שלו, מבלי לשלם את המחיר אף פעם. חבל שאנשים לא מסוגלים לחבר בין הדברים ולהבין שגם מי שצועק על שיוויון בנטל ויוצא להגן על מעמד הביניים, יכול להזיק להם לא פחות מש"ס, בשורה התחתונה, רק מכיוון אחר.

פורסם
עכשיו קראתי שנוחי דנקנר, שאותו הזכרתי בתגובה הקודמת שלי כאן, מבקש לעשות תספורת של 600,000,000 שקלים. יש ניסיונות, עד כמה שאני יודע, לבלום מהלכים כאלו מבחינה חוקית, אבל קשה לי להאמין שיאיר לפיד יתמוך בחקיקה כזו.

ברקע הוא כנראה יעזור לקחת מאנשים לא עשירים, כמו ההורים שלי, את שאריות הפנסיה שלהם, כדי שנוחי דנקנר יוכל להמשיך לעשות מה שבראש שלו, מבלי לשלם את המחיר אף פעם.

איזה יופי שאתה יודע מה הבן אדם הולך לעשות עוד לפני שהוא עשה, רוצה לנחש לי את המספרים להגרלה הבאה של הלוטו?

תפסיקו לתלות את הבן אדם בכיכר עוד לפני שהוא נכנס אפילו לקואליציה. אפילו לראש ממשלה שמרכיב ממשלה חדשה נותנים 100 ימי חסד.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, איפה טענתי שאני יודע מה הוא יעשה?

בכל תגובה פה השתמשתי במילים כמו או ביטויים כמו "לדעתי", "כנראה", "קשה לי להאמין" וכו'.

אף אחד מאיתנו לא באמת יודע מה אנשים יעשו לפני שהם עושים. עדיין, גם אתה וגם אני בחרנו להצביע למפלגות מסויימות בבחירות מתוך אמונה או תקווה שהן יעשו את מה שאנחנו מצפים. אז מה שונה כאן? זה שאתה מאמין ביאיר לפיד ואני לא?

יכול להיות שאני טועה ויאיר לפיד יגייס את החרדים והערבים תוך חודש (רק צריך להחליט לאן, כי הצבא לא ירצה לא את אלו ולא את אלו), ותוך חודשיים יוריד את מחירי הדירות בתל אביב, ואני אקנה לי דירשה חדשה בשד' רוטשליד. הכל יכול להיות. אבל אני בוחר להסתמך על מה שראיתי , קראתי ושמעתי ממנו ועליו עד עכשיו ואני לא רואה שום סיבה להיות אופטימי.

פורסם

הציפיות צריכות להיות ריאליות.

אף אחד לא יכול לגייס את החרדים והערבים תוך חודש או להוריד את מחירי הדירות תוך חודשיים.

אם לפיד ייכנס לקואליציה ואם לפיד יצליח לכפות את המדיניות שלו על ראש הממשלה ואם הממשלה אכן תשרוד 4 שנים. אז ורק אז נוכל לשפוט את מעשיו ואת מפלגתו.

בינתיים תנו לבן אדם לעבוד.

fiat x1/9

פורסם
הציפיות צריכות להיות ריאליות.

נכון, ובהתחשב בקמפיין של לפיד ובכמות השטויות והשמלץ שהוא פלט לאוויר העולם במהלך השנים, הציפיה הכי ריאלית היא שהוא לא יעשה כלום גם לא תוך 10 שנים.

אז ורק אז נוכל לשפוט את מעשיו ואת מפלגתו.

לא נכון, מצטער. מערכת הבחירות במדינה דמוקרטית מתבססת על זה שאתה שופט את המפלגות, המצע שלהן ואת העומדים בראשן לפני הבחירות, ובוחר מה שנראה לך בהתאם. כשאתה הולך ושם פתק בקלפי, אתה כבר שופט, הרבה לפני שהמועמד שלך, במקרה הזה, בכלל עשה משהו חוץ מלדבר. אתה שפטת אותו לטובה (אני מייחס לך תמיכה ביאיר לפיד על סמך התגובה שלך, יכול להיות כמובן שאתה לא הצבעת לו ואתה סתם אופטימי לגביו), אני שפטתי אותו לרעה. שנינו עשינו את זה תוך הסתמכות על מה שהוא אמר ועשה הרבה לפני הבחירות.

אתה חושב שיש סיכוי שהוא ישנה משהו אם תנתן לו האפשרות. אני חושב שהוא לא יעשה כלום, גם אם יכתירו אותו למלך ישראל מחר, לפחות לא משהו שיעזור למעמד הביניים שעליו הוא מדבר (לדנקנר, כאמור, הוא כנראה יעזור גם יעזור). לעומת זאת, יש אנשים אחרים שאני כן מאמין שהם ינסו לשנות ולהשפיע, כמו שניסו עד היום. לכן גם הצבעתי להם.

זכותך לחשוב כך וזכותי לחשוב אחרת, כמובן.

עריכה:

ואם הממשלה אכן תשרוד 4 שנים

אפשר להגיד די בוודאת שגם זה לא יקרה, וגם זה באשמת... יאיר לפיד, שתרם עוד קצת לפילוג והסקטוריאליות בישראל ופגע ביציבות השלטונית בישראל ובכוחה של המפלגה הגדולה להרכיב קואליציה יציבה. למעשה, הוא כבר פספסף את אחת מהמטרות שלמענן רץ לכנסת מלכתחילה.

פורסם

יבגניפ, אני לא הצבעתי ללפיד. סיבותיי שמורות עימי. גם דעתי עליו שמורה לעצמי.

אבל, זה מה יש, אז לפחות בואו וניתן לו להנות מהספק, ונראה מה הוא יודע או מסרב לעשות. רק אז נוכל לשפוט אם "הוא טוב ליהודים".

יכל להיות הרבה יותר גרוע מלפיד, אני מבטיח לך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נכון, ובהתחשב בקמפיין של לפיד ובכמות השטויות והשמלץ שהוא פלט לאוויר העולם במהלך השנים, הציפיה הכי ריאלית היא שהוא לא יעשה כלום גם לא תוך 10 שנים.

לא נכון, מצטער. מערכת הבחירות במדינה דמוקרטית מתבססת על זה שאתה שופט את המפלגות, המצע שלהן ואת העומדים בראשן לפני הבחירות, ובוחר מה שנראה לך בהתאם. כשאתה הולך ושם פתק בקלפי, אתה כבר שופט, הרבה לפני שהמועמד שלך, במקרה הזה, בכלל עשה משהו חוץ מלדבר. אתה שפטת אותו לטובה (אני מייחס לך תמיכה ביאיר לפיד על סמך התגובה שלך, יכול להיות כמובן שאתה לא הצבעת לו ואתה סתם אופטימי לגביו), אני שפטתי אותו לרעה. שנינו עשינו את זה תוך הסתמכות על מה שהוא אמר ועשה הרבה לפני הבחירות.

אתה חושב שיש סיכוי שהוא ישנה משהו אם תנתן לו האפשרות. אני חושב שהוא לא יעשה כלום, גם אם יכתירו אותו למלך ישראל מחר, לפחות לא משהו שיעזור למעמד הביניים שעליו הוא מדבר (לדנקנר, כאמור, הוא כנראה יעזור גם יעזור). לעומת זאת, יש אנשים אחרים שאני כן מאמין שהם ינסו לשנות ולהשפיע, כמו שניסו עד היום. לכן גם הצבעתי להם.

זכותך לחשוב כך וזכותי לחשוב אחרת, כמובן.

עריכה:

אפשר להגיד די בוודאת שגם זה לא יקרה, וגם זה באשמת... יאיר לפיד, שתרם עוד קצת לפילוג והסקטוריאליות בישראל ופגע ביציבות השלטונית בישראל ובכוחה של המפלגה הגדולה להרכיב קואליציה יציבה. למעשה, הוא כבר פספסף את אחת מהמטרות שלמענן רץ לכנסת מלכתחילה.

כל מה שיש לי לומר זה שהתגובה שלך לא מחוברת להיגיון או למציאות. אתה כל כך אנטי לפיד שאתה לא מוכן לתת שום הזדמנות. אבל למה לבזבז אנרגיות לריק בוויכוח יעשה /לא יעשה. קודם צריך להמתין ולראות אם בכלל יהיה בקואליציה ואחרי זה יהיה ניתן להמשיך את הדיון.

fiat x1/9

• תוכן חדש...