Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיישנתי - מרצדס 230E שנת 81

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ונדרשתי להחליף אוטו, ניצלתי את ההזדמנות ורכשתי את הרכב שרציתי מזה זמן רב.

הרכב יצא את המפעל כמונית, ישנו מקום מיוחד למונה, וכפתור עליו רשום TAXI. לידו נמצא כפתור נוסף, עם ציור של מנורה, שאינני יודע מה תפקידו ולא זיהיתי השפעה כלשהי שלו (אולי היה קשור למונה בדרך כלשהי). יש מזגן וגם ABS, וכמה שאני מבין מע' הנעילה הוחלפה מואקום למנועים חשמליים.

הרכב לא נרשם כאספנות, ואין לי כוונה לעשות כן מאחר ואני רוצה להשתמש בו באופן יומיומי. בנתיים תוקן המזגן והוחלף רדיאטור שגילה סימני זקנה. בתדלוק היום נמדדה תצרוכת דלק של 5.8 קילומטר לליטר, על 300 קילומטרים שעיקרם נסיעה רגועה מחוץ לעיר, לרוב עם מזגן - נתון לא מעודד.

מאחר ואני חדש בתחום, אשמח למספר עצות:

1. מוסכים מומלצים, וכאלה שמומלץ להתרחק מהם, רצוי כמה שיותר קרוב למקום מגורי - חדרה.

2. האם צריכת הדלק סבירה? אם לא, איזה דברים לבדוק?

3. היכן ניתן למצוא חישוקים קלים כמו בתמונה? מצבם של הקיימים לא מדהים...

4. כמו כן, היכן אוכל למצוא פנס לפנים הרכב, ולתא הכפפות?

תודה,

גלעד

IMG_0110.JPG

IMG_0117.JPG

IMG_0119.JPG

בברכה,

גלעד

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי גלעד

תתחדש, אחלה רכב כשהוא מסודר כמו שצריך.

הכפתור עם המנורה מדליק את האור מעל המושב האחורי

צריכת הדלק לחלוטין לא תקינה, היא צריכה להיות איפשהו בין 8-10 קמ לליטר.

מוסך מעולה הוא מרכז איילון ברחוב גינוסר 4 בתל אביב. לא הכי זול (אבל גם לא כזה יקר) ושווה כל שקל. ראובן בעל המוסך מכיר את המכוניות האלה בעיניים עצומות.

ג'אנטים דווקא נראים סבירים, אצל אדמונד או שוקי (מוסך אדמונד ברחוב ישראל מסלנט או אחיו שוקי שועה, חפש ב 144) תוכל מן הסתם למצא כאלה, לא בטוח שבמצב יותר טוב משלך. למיטב ידיעתי אפשר גם לשפץ אותם

בהצלחה

פורסם

בוקר טוב,

לדעתי הוא לא רוצה לרשום כאספנות בגלל הגבלת שעות הנסיעה ברכב שרשום ככזה.

דרך אגב, תתחדש נראה מגניב..

פורסם

היי גלעד,

שנים שלא שוחחנו,

אבל אם זכרוני אינו מטעני, הרי שכבר אז, עת היית רך בשנים (יחסית :-) ),

היה לך את חלום המרצדס.

והנה הוגשם.

המחשבה לא להפוך אותו לאספנות צודקת לחלוטין,

לפחות בהתחלה. סע איתו זמן מסויים ותחליט.

המעבר לאספנות ניתן להיעשות תמיד.

הדרך חזרה לצערי חסומה.

אתה מוזמן בכיף להגיע למפגש השרון בגעש.

מידי יום שישי (בעיקר כשאין גשם...), מהשעה 16:00

הכניסה וההשתתפות חופשית לכל אחד.

בשעה טובה,

ולהתראות.

אבי נוף

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

גלעד שלום,

תתחדש!

הW123 הוא רכב מעולה! לא פחות.

אני מתנייד על כזה יום יום, עם ובלי המשפחה כ 15K ק"מ בשנה, בלי שום בעיה ולכל מקום בארץ, בדיוק כמו כל ליסינג יפנואוטומטי רגיל. ולכן אין לי בעיה להעיד שהוא אמין ואף יותר מהרבה מכוניות בנות זמננו, ובלי בכלל להשוות את נוחות הנסיעה, הרכות ואפקט המרצדס המדהים שהרכב הזה נותן.

מה שכן וע"מ להגיע למצב של הנאה וביטחון ברכב יש להקפיד על הבאים:

1. ישור קו מכאני מקיף. בד"כ במרצדס מה שתיקנת כמו שצריך יעבוד טוב שנים כמו ... כמו מרצדס.

2. הרכב בכ"ז יוצר לפני 30 שנה - יש להקפיד על הדברים ולא להזניח (למרות שהרכב יכול גם לתפקד במצב אחזקתי מחפיר ראה מצבן בלבנון ובשטחים) לעבור על מערכת המתלים, בושינגים, תושבות וכיוצ (ויש הרבה כי כאן טמונות התכונות הנפלאות של הרכב) בולמים, בלמים, הגה, וכיוצ. כל מה שקשור לטיפול שוטף (מסננים שמנים וכיוצ'), צינורות מים, רדיאטור, צמיגים. ממליץ להחליף חוטי הצתה מכסה דיסט' ובכלל לעבור על כל המערכות בפרוטרוט. זה אמנם נשמע הרבה אבל יתן שקט לטווח רחוק תרתי משמע.

3. תצרוכת דלק ל230 (מנוע M102) היא 7.5-8 ק"מ/ל' לנסיעה בין עירונית עם מזגן. אפשר גם לראות 8.5 -9 ללא מזגן. בנסיעה עירונית זה באיזור 5-6. תלוי גם מהו אופן הנהיגה שלך. אני רואה את הנתונים הנ"ל בנסיעה עם רגל כבדה על הגז...

4. חלקי חילוף - חלקי מנוע, מערכות הנעה, וכל מה "שמתחת למכסה מנוע" אין בד"כ בעיה להשיג בארץ. אם אין בארץ יש בשפע בחול, באיביי באתרים במרחבי הרשת וגם בשטחים , בנוסף מרצדס גרמניה תומכת באופן מלא בכל חלקי החילוף דרך כל דילר רשמי של מרצדס בגרמניה/אירופה. הדברים הבעייתיים יותר הם חלקי פנים, קישוטים, ודיפונים אך גם כאן יש להשיג (כמעט) הכל משומש, אפטר-מרקט ו/או חדש. אאל"ט דגמי המוניות הגיעו עם דיפוני פלסטיק ולא עץ כך שגם המחיר הוא זול יותר.

5. המערכת המורכבת ביותר ברכב היא ההזרקה המכאנית והמערכות ההיקפיות שלה (במידה ולא מותקן קרב') והגיר האוטו'. לכן הייתי ממליץ לבדוק תקינות מערכת הזנת הדלק אצל מומחה כי זה המקום ליפול בו (מבחינה כספית, וסיבוך מכאני) במידה ומתחילות בעיות. לגבי הגיר עד כמה שאני יודע (ומנסיון טפו טפו טפו) הוא אמין וטוב מה שכן יש לשים לב לחלקות העברת ההילוכים ויש להשתמש בשמן איכותי ולהקפיד על טיפולי גיר תקופתיים. אם התיבה היא 3 הילוכים יש לה אופי קצת עצלן והיא נוטה לעלות במהירות ולא לרדת שצריך. היא רוצה לשוט וכמה שיותר אז לא להתרגש - קח את הזמן ותהנה מהנסיעה.

6. לא להתעצל ולבדוק את מצב דיסקיות הגומי של הדרייב-שאפט ואת המיסב של ה Driveline Center Support. אם הן במצב ירוד יהיו לך דפיקות במעברי כח של המנוע. לא זול להחליף אבל יתן שקט ל 20 שנה נוספות.

7. עכשיו חורף - לכן ממליץ לעבור על כל ניקוזי המים, ויש כאלה הרבה, ולפתוח אותם מליכלוך שהצטבר במשך השנים. חלודה זו מחלה לא פשוטה ב 123 ולכן יש לעבור ולראות מה המצב. מקומות מועדים לפורענות הם ליד צירי מכסה המנוע (שם יש מעברי ניקוז שנוטים להיסתם מעלים ולכלוך, והם חיבים להיות פתוחים אחרת תמצא שלוליות בתא מנוע שיזלגו לתוך הרכב), בתעלת הניקוז של מנועי המגבים, שני צידי תא המטען, תחתייות הדלתות ומתחת לחיבורי השמשה קדמית/אחורית.

8. עלויות אחזקה - מבחינה מכאנית,תתפלא, לא זול אבל גם לא יקר. ממליץ להשתמש בחלפים מקוריים כי אין תחליף לאיכויות ייצור של מרצדס או הספקים הרשמיים שלהם.

9. יש עוד הרבה עצות בתרמיל אבל בוא תתחיל ונתקדם...:lol:

10. מצטרף בחום להמלצה על מרכז איילון ברח' גינוסר בת"א - אני מטפל רק שם, ראובן אכן ממוחה לרכב ובעיקר למערכות ההזרקה. מעבר לזה יש את אדמונד, מוסך רם, ועד כמה מקומות. מחוץ לת"א אני לא מכיר.

11. חלפים תמצא במרכז איילון, דקר, אצל אדמונד, ואצל אחיו שוקי רח' חומה ומגדל ת"א וגם בחברה . ממליץ לך מה שניתן להביא מחו"ל - יוצא יותר זול.

12. ממליץ בחום להכנס לאתה הזה: https://mercedessource.com/ - תמצא שם חלפים אך בעיקר שלל עצות בסרטוני וידאו על תחזוקה שוטפת ובכלל.

אם צריך עזרה ספציפית שלח ה"פ.

בברכה אורן

אה - ואם כבר אז תן להשוויץ:

mb.jpg?gl=IL

פורסם

תתחדש רכב מעולה ואמין!

היה לי כזה , זה רכב שתמיד יסע לא משנה מה תעשה ואיך תטפל - הסוד לאמינות זה לעשות יישור קו מה שסדוק או שבור או קרוע להחליף .

אצלי המנוע והגיר היו גמורים והצריכה הייתה כמו שלך .

אם המנוע טוב ומכוון אז תגיע ל1-7/8 בכיף.

אם אתה צריך עזרה אל תהסס לשאול בפורום זה יכול לחסוך לך הרבה כסף .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מצטרף לברכות. רכב מעולה, גם יפה גם נוח וגם אמין. אין הרבה כאלה היום. :wink:

בזמנו הייתה לי התלבטות קשה בין W123 ל-W116 ובסוף 116 הכריע. אבל אין יום שאני לא חושב על עוד W123 נחמדה שתתפוס מקום בחניה לייד ה-W116.... טוב, אולי יום אחד.

מערכת הזרקה מכאנית לא מסובכת, כל עוד לא מקלקלים אותה. לכן אני מציע לפני שתרוץ למוסך לעשות כיוונים, תלמד איך הרכב מתנהג במצבים שונים (איך מניע בבוקר, איך מניע כשהוא חם, איך מגיב להאצה וכדו') ואז תפתור את הבעיה הספציפית שתמצא.

כמובן להחליף פילטרים, פלאגים וכו'.

נ.ב. אם פתאום אתה דובר רוסית :wink:, אז האתר הזה WWW.OLDMERIN.NET

יתרום לך רבות.

בהצלחה!

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

התעלקות קטנה על השרשור...יש לי תופעה "מעניינת" במנוע כזה (מרצדס 190, נפלאה!). המנוע מייבוא ומתפקד מעולה, לא אוכל גרגיר שמן אבל האביזרים מסביב ישנים. הוא נדלק על 5 (או פחות..) צילינדרים ומסתדר על עצמו תוך 15-20 שניות, ויש ריח דלק חזק מאוד עד שהוא מסתדר. הפלאגים לא רטובים, אין עשן, והמנוע כאמור מעולה. אינג'קטורים שעשו את שלהם? באתר המעולה שהומלץ פה בשרשור כתוב ש 120000 מייל זה הזמן שלהם, האינג'קטורים שלי עשו 400000 ק"מ (אם לא החליפו אותם בדרך...)

תופעה נוספת היא שלוקח ללחץ השמן כמה שניות לעלות, אחר כך הוא מצוין בכל התנאים. יכול להיות לכלכוך על הרשת של משאבת השמן למרות שעשיתי פלאש? מישהו מכיר את התופעות?

תודה וסליחה על ההתעלקות...

איתן

פורסם

יש לי אינגקטור למכירה במחיר סמלי 50 שקל - הוא פורק מהרכב שלי שעשיתי ראש מנוע לפני חמש שנים ... למיטב זכרוני הוא תקין .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לפותח השרשור: תתחדש. רציתי לשאול, אם אני זוכר נכון, בעבר, לפי החוק, כאשר רכב ששימש כמונית נמכר לאדם פרטי, היו מחליפים את מנוע הדיזל בבנזין, כי לאדם פרטי אסור היה להחזיק פריווט עם מנוע דיזל.

בהתאם לכך, השאלה שלי האם מנוע הבנזין הורכב בארץ כולל כל ההסבות הנדרשות ממנוע דיזל?

• תוכן חדש...