Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד סיירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

כרגע בחיפושים אחר רכב לפרוייקט ולנסיעות לכייף, והאפשרות שנראת לי מתאימה בול, פורד סיירה 3 דלתות.

כמה שאלות:

הנעה אחורית, אני לא טועה? או שיש גם וגם?

האם/אלו תת דגמים קיימים בתצורת ה3 דלתות?

כמה בארך תעלה אחת, או להסב אחת לכזו:

3 דלתות.

גיר ידני 5 הילוכים. (5+רוורס או 5 סה"כ?)

מנוע 1.8 או יותר.

לא קשור לשאלת המחיר, האם קיימים מנועים מוזרקים? האם קיימים מנועים מודגשים? לא קומבינות, כשיר כחוק.

תודה מראש

מיכאל

פורסם

הנעה אחורית, אתה לא טועה. יש גם גרסאת הנעה כפולה, שהיא Cosworth לא ידוע על אחת מקורית בארץ.

3 דלתות יהיה לך די קשה למצוא, אני בזמנו חיפשתי די הרבה ונאצלתי לקנות 4 דלתות.

ב1600 המוקדמות, גיר ארבעה הילוכים (ארבע קדימה ואחד אחורה).

בדגמים היותר מאוחרים גיר חמישה הילוכים.

יש סיירות שהן הזרקה, מנוע פינטו EFI (בנוי על אותו בסיס המנועים מ1300 ועד ל2000 קוזי).

יש עוד מנוע שזה DOHC, מנוע זה מגיע בסיירה GHIA (הגרסא הכי יוקרתית שהגיעה לארץ).

ישנו גם מנוע גודש, מגיע בדגמי הCosworth שלא נמכרו בארץ.

JEP.

פורסם

JEP תודה על תגובתך המהירה.

למראת שהCosworth לא הגיע לארץ, האם עדיין התקנת מנוע, וכמובן שאר המכלולים הקשורים על סיירה אחרת יחשב כחוקי?

למראת שקשה למצא בארץ(דיי תיארתי שזה יהיה המצב), אבל כמה עלולה לעלות סיירה 3 דלתות מנוע 1.8 או 2.0 וגיר 5 הילוכים?

ואם לקחת שלדה ריקה(אני מניח יהיה יותר קל למצא), ומנוע וגיר מיבוא, מה בערך סדר גודל המחיר שיצא?

ובמקרא ואכן לא אחזיק מעמד ואשבר, ויתפשר על 4 דלתות, מה סדר גודל המחיר.

שוב תודה

מיכאל

פורסם

עד כמה שאני זוכר הכי חזקה שהגיעה ארצה הייתה XR4I בבודדות.

בעיקרון, בזמנו הייתה בסיס מצויין לשיפורים...בעיקר באנגליה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ההבדלים בין הסיירות קוזי הנעה כפולה להנעה אחורית, חוץ מההנעה כמובן יש הבדלים במנועים.

בסיירה AWD סביבות ה220 כ''ס, בסיירה RWD סביבות ה200 כ''ס. הבדלים בבלוק מנוע, אחד מברזל ושני מאלומיניום.

אני מכיר את הסיירה כאחד הרכבים האמינים ביותר שפגשתי וגם אחד הפשוטים.

לפותח האשכול, תוכל הכל להביא מחו''ל, הכל עניין של מזומנים. אבל לאשר 'טורבו בנזין' ברישיון, לא תוכל.

אגב, זה לא פרויקט של 10K. אם כבר אתה רוצה סיירה גודשת, לך על האופצייה היותר זולה של לגדוש מנוע פינטו 2000.

אותו בלוק, להרכיב בוכנות ורינגים של קוזי ועוד קצת חמוצים, ויש לך חתיכת מנוע אמין.

JEP.

פורסם

האמת, אני אפילו מעדיף לשתול מנוע פונטו, כנראה, השאלה אם זה אפשרי בצורה חוקית?

ושוב, בבקשה מחירים, כמה אלול לצאת לי פרוייקט כזה?

מיכאל

פורסם
לאבא שלי היה בזמנו פורד סיירה 88, רכב מאוד לא אמין

אולי היום, 400 שנה אחרי, המצב השתפר...

לפותח השרשור, איפה תמצא סיירה 3 דלתות לא מקומבנת, במצב מקורי, 25 שנה אחרי שיצאה מהמפעל.

רכב פרוייקט?!

זה רכב אספנות וכדי לעשות ממנו מכונית נהיגה, אתה צריך להיות מכונאי (או לשלם לאחד הרבה כסף).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה לא תמצא קופה, תתחיל לחפש 4 דלתות מעל שנת 90, אחת עם בודי ממש יפה וכך גם תתחיל.

בשנתונים האלה לרוב תפגוש מנועי פינטו, החל מ1600 ועד ל2000, המנועי 2.0 די נדירים בארצנו. לכן אם תמצא אחת עם מנוע כזה תחטוף.

את האמת אתה אפילו יכול לגדוש את ה1600 וזה יסע יפה מאוד, אך אני ממליץ שתלך על ה2000 כבסיס יותר טוב (בלוק כמו של קוזי).

מבחינת מתלים, תתחיל מבושינגים קשיחים לכל האוטו, לאחר מכן סרן דיסק (מסיירה Ghia או סקורפיו), ואז קוילאוברים ואפילו TCA וביטול אנטי רול קדמי לצורך בניית סטאפ מתקדם.

מכרתי לפני כשלושה חודשים את הסיירה שלי בגרושים, מאז אני אומר לעצמי כל הזמן שבעוד כמה שנים אני אחזור לבנות סיירה מאוד מיוחדת עם זוויות היגוי מטורללות :)

כמובן שיש עוד המון דברים, צריך לשבת ולרשום לך אם תרצה :)

JEP.

פורסם

לשיפורים נגיע, אבל יש מלא זמן עד אז.

שלב א. למצא ולקנות.

שלב ב. להביאה למצב של נסיעה ללא בעיות מיוחדות.

ומשם הדרך מתחילה...

לעינינינו,

לגדוש את ה1.6 אפשרי בצורה חוקית? נושא זה דיי חשוב לי.

"לכן אם תמצא אחת עם מנוע כזה תחטוף.", לא בכל מקרא שווה לחטוף, אני לא ישלם מכיר כפול רק כי בא לי על הרכב הזה.

לכן גם השאלה, מהם מחירים הגיוניים לתצורות השונות?

ושוב, מבחינה חוקית, כמה בערך תעלה השתלה של מנוע וגיר תואמים?

הרי למצא רק בודי במצב סביר הרבה יותר סביר מרכב נוסע קומפלט בתצורה שאני רוצה.

מיכאל

פורסם

בצורה חוקית אי אפשר בארץ לגדוש שום דבר שנוסע על הכביש ולא בא גודש מהמפעל. לגדוש 1.6? אם כבר, אז עדיף לגדוש מנוע חזק יותר, על בסיס מנוע הזה לבנות קיט של טורבו, בוכנות ושאר דברים שצריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...