Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך השאלה אחלק את רוכשי הרכב ל 2 קבוצות:

- אלו שההיבטים הפראקטיים מקבלים משקל קריטי/מכריע בבחירת הרכב - נושאים כלכליים כמו אובדן ערך, צריכת דלק, ביטוח וכד' ותחזוקה/אמינות, מרווח, בטיחות.

- אלו שמציבים דרישות מכריעות כמו הנאה מנהיגה בהיבט של ביצועים/ניהוג ו/או נוחות. בקטגוריה הזאת יכול להכלל גם מי שעיצוב/תדמית קריטיים עבורו.

השאלה מיודעת לקבוצה השניה,

חלמת, חסכת, מישכנת, שכנעת את אישתך והנה קנית את החלום.

האם את/ה יודע לציין את הנקודה שבה החלום מוצה. זאת אומרת, שהתחלת לחשוב על שיפור, או פתאום הבנת שיש כבר חלום אחר, או פשוט הפסקת להתלהב מהבחירה שעשית. ברור שהנקודה הזאת אינה נקודת המכירה/החלפה אלא הרבה יותר קדומה.

האם זה סוג של אכזבה או מיצוי או פשוט משהו אחר שנראה אטרקטיבי יותר? אם את/ה יודע/ת לציין זמן, כאמור?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד תלוי באישיות של מי שיענה.

הייתה לי תמה טורבו, אני חושב שחודשיים לאחר הקנייה הרגשתי שמיציתי אבל עדיין היא נשארה בחזקתי כמעט שמונה שנים.

לדעתי בעיית המיצוי נגרמת כתוצאה מהתרגלות לכוח של המכונית ואז מגיע הרצון לחזק בהתאם ליכולות כלכליות (למי שמחפש מכונית חזקה).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לדעתי חלום הוא בעצם שאיפה. והשאיפות אצלי לא הסתיימו ולא נראה לי שהולך להיות להן סוף.

קניתי, אז אני רוצה לשדרג, שדרגתי אז אני רוצה לשפר.

די מהר הבנתי שאין לעניין הזה סוף.

השאיפות (חלומות) אף לא נגמרות ולא מתמצות. מעדיף להיות אדם שלא מפסיק לשאוף מאשר אחד כזה שאין לו שאיפות :-)

פורסם

לצערי, לדברים טובים מתרגלים מהר מאוד!

לדוגמא, אני זוכר שכאשר רכשתי את הרכב החדש נידהמתי מרמת השקט שבו, אך לאחר מספר אלפי ק"מ אתה מתחיל להיות יותר בררן ואומר לעצמך: "כוסאומו רעשי הצמיגים האלו, איך לעזעזל ניפטרים מהם".

אותו הדבר לגבי הנוחות, וכמעט אותו הדבר לגבי התאוצה (שעומדת על 9.3 ש' ל-100, פעם נראה מעולה, היום נראה שיגרתי, ובלאו הכי עם מחירי הדלק של היום התענוג שמור לפעם ב...)

אבל אל דאגה, לא הכל שחור.

פעם פעמיים בשבוע, יש לקחת רכב מהעבודה (מאזדה 3, טויוטה קורולה, פלואנס, what ever) לנסיעות של כמה מאות ק"מ.

מיד לאחר מכן ההתלהבות חוזרת! 8)

פיתרון נוסף (אשר גם אותו אני מתרגל בזמן האחרון) הוא נסיעה של אופניים לעבודה (לפחות פעמיים בשבוע), 11 ק"מ לכל כיוון + 35 מעלות בצל + 70% לחות..

לאחר מכן הרכב שלי נראה ומרגיש לי פתאום כמו מרצדס S500 חדשה (המזגן, אוי המזגן.. וגם לא צריך לפדל)

פורסם

עם המיטו לקחת לי בערך שנתיים. פשוט עם הזמן התחלתי להרגיש את החסרונות מבחינה ספוטריבית ורציתי רכב ספורטיבי יותר.

emotion of motion

פורסם

ה- IS 250 שברשותי החליפה A4 1.8 ששימשה אותי יותר מ- 9.5 שנים.

בנסיעת המבחן הראשונה הרגשתי במטוס, בנסיעת מבחן השנייה (24 ש') התרגלתי למהירות של הרכב ונהנתי ממנו מאוד, כשלקחתי בחזרה את האודי הרגשתי שהרכב תקוע ומשהו בו לא סוחב - בקיצור עגלה.

חודשיים-שלושה אחרי ההחלפה כבר ניראה לי שהרכב החדש "בסדר" וכך כל רכב צריך לנסוע, עוד שלושה חודשים וכבר חסר לי כוח.

זה לא מנע ממני להחזיק בו עד היום (חודש הבא כבר שש שנים מהרכישה - הזמן עובר מהר כשנהנים...) ואני פוזל כבר לכיוון המחליפה.

האם הרכב יוחלף בקרוב? באמת שאינני יודע - הכל אפשרי.

פורסם

הכול תלוי באישיות !! ובתקציב כמובן ההייתי ממליץ לך לא להיכנס לגוקים של השתדרגויות לרכב אלא אם כן יש לך הרבה מאוד כסף!

פורסם

מכוניות זה כמו בחורות,בהתחלה מתלהבים ורוצים לתת לה את כל עולמך,

ולאחר מכן מתחילים לפזול ביד 2 ולהתעניין, באחרות אפילו שאתה לא מתכנן מכירה קרובה.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני חושב שזה תלוי ביותר מדי משתנים וזה מאוד אינדיבידואלי.

אצלי למשל תמיד חלמתי לקנות סדרה 3 באיזשהו שלב, קניתי, כעבור כמה חודשים הרכב מרגיש לי חלש מדי, קצת ישן מדי (בת 10), מקרקש מדי וכו׳, אז כן פוזל לכיוון מחליפה שתוכל לענות על צרכיי טוב יותר.

מה שכן, יש רמה מסויימת בדברים ששם אתה מרגיש תחושת שובע.

למה אני מתכוון?

אם תקנה רכב עם 450 כ״ס זה כבר פחות ידגדג באצבעות לחפש רכב חזק יותר, שכן גם אם תעלה לרכב של 500 כ״ס אז מקסימום הרווחת עוד איזה חצי שניה-שניה בתאוצה, זה לא הבדל מוחשי כמו מעבר מרכב של 180 כ״ס לרכב של 250 כ״ס, המדרגה נהיית קטנה יותר.

על אותו משקל, אם תקנה s class כנראה שלא ידגדג לך באצבעות לחפש רכב מפואר או מאובזר יותר וכן הלאה.

מה שכן, בכל פעם שאני פוזל ללוחות יד שניה אני שמח כי זה אומר שיש לי משהו שמרגש אותי, מתדלק אותי ונותן לי משהו לשאוף אליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש לי פטנט איך לחזור לשגרה מבחינת רצון להחליף את הרכב ואיך שוב להרגיש שהרכב שלכם הוא החלום המוטורי. לנסוע יום שלם על מכונית שהיא כמה רמות פחות. ואז פתאום הרכב שלכם שוב יהיה החלום שהתגשם.

והנה סיפור עם מוסר השכל שבא להמכיש את זה:

בא מוישה לרבי ואומר: החיים שלי גרועים, הבית קטן ואין מקום לכל בני המשפחה, ילדים רבים ויש כל היום מלא רעש.

רבי אומר למוישה: מוישל'ה, תכניס כבש לביתך וחזור לדווח אחרי חודשיים.

מוישה עשה כמו שרבי אמר לו וחזר אחרי חודשיים: רבי, המצב כל כך רע שאין לתאר, הכבש עושה את צרכיו בביתי הקטן, הריח בלתי נסבל, אין מקום לאף אחד, כל כך צפוף ונורא.

ואז הרבי אומר לו: תמכור את הכבש וחזור לדווח אחרי חודשיים.

מוישה בא אחרי חודשיים: רבי, איזה כיף לנו בבית, פתאום יש הרבה מקום ושקט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מאוד חשוב להבין מה התכונה שמאוד קסמה לכם במכונית "החלום" שלכם והאם בנקודה שבה הבנתם שמיצתם, הסיבה הייתה שובע או אכזבה מאותה תכונה או שמשהו אחר...?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מאוד חשוב להמשיך לחלום, בכל תחום בחיים.

לא תחלום- תעמוד במקום.

אדם שמרוויח 4000 בחודש חולם להרוויח 10 או 15 אלף, אלה שמרוויחים 15 בוכים שלמדו קשה ועשו תואר בהנדסה וכעת בקושי מסיימים את החודש- הם חולמים על 25-30 אלף.

ואלו עם ה30 אלף חיים סבבה אבל מאוד רוצים לקנות את הוילה בסביון כמו שיש לבוס שלהם, ולכך הם צריכים לפחות 100 אלף בחודש.

וכן הלאה וכן הלאה...

גם לרכב מהיר מתרגלים, וגם מs-500 נמאס אחרי כמה זמן, ותמיד יש את רצון לשדרג ואם לא לשדרג אז לפחות להחליף!

אני עברתי מרכב של 100 ומשהו כ"ס לרכב של 300+, וכשאני נוסע על רכב של 500 כ"ס של חבר אני מקווה שיום אחד אוכל להחליף גם לרכב כזה, אבל החבר הזה החצוף מתבכיין שבא לו לשדרג.

אז מה נעשה, זה האופי שלנו, בודדים האנשים שיכולים להסתפק בפת לחם ולהשאר מאושרים כל חייהם.

פורסם

nimnim

"מכוניות זה כמו בחורות,בהתחלה מתלהבים ורוצים לתת לה את כל עולמך,

ולאחר מכן מתחילים לפזול ביד 2 ולהתעניין, באחרות אפילו שאתה לא מתכנן מכירה קרובה."

שמעעעע אתה ענקקק!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

כמה שזה נכון!

ועכשיו לנושא של פותח השרשור,אין מה לעשות אנחנו בני אדם ובחיים לא נרגיש מיצוי משום דבר,אם תקנה עכשיו בית כמו של האלה בMTV CRIBS,אתה תרצה תמיד לעשות שינוי כי אנחנו כאלה,זה הטבע שלנו.

וככה זה גם עם רכב,תביא עכשיו איזו פרארי,פתאום תמצא את עצמך אחרי חודשיים מחפש פאקים וחושב לעצמך שאולי עדיף לך רכב אחר.

אין מה לעשות הטבע של האדם הוא להיות ככל הנראה חזיר.

• תוכן חדש...