Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5

olav
שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים.

אחרי הרבה מאוד שנים של נהיגה ברכבי חברה, אני רוכש רכב פרטי.

בשלוש שנים האחרונות נסעתי על רכבים צרפתיים ואוד אהבתי אותם (שנתיים פיג'ו 407 ובשנה האחרונה פיג'ו 3008 ),

הרכב שאני רוצה לרכוש זה סיטרואן C5 (צורה חדשה), מאובזר בכל הפינוקים שמציע הדגם המפואר PK

מדובר ברכב יד 2 (אני אהיה השלישית), בעלים פרטיים בשני המקרים, לרכב 75,000 ק"מ בלבד, והוא שמור ביותר ומטופל מיומו הראשון בחברה כולל דוח מלא וספיר טיפולים.

המחיר עליו סגרנו הוא 32,000 ש"ח.

1. האם המחיר סביר בתנאים האלה ?

2. האם ידועות איזה שהם בעיות אמינות קריטיות עם הדגם הנ"ל.

3. אשמח לשמוע חוות דעת כללית בנושא.

לעניות דעתי ומכמה בדיקות שעשיתי זה "הכי הרבה רכב" שאפשר לקבל בכסף הזה.

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת.

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אל תיעלב, אבל למה אתה חושב שמגיעה לך תשובה שעה - שעתיים אחרי שפתחת את השרשור ?

2. למה אתה לא עושה חיפוש ? יש המון מידע על הרכב הנ"ל.

3. ב 32K ש"ח זו לא הצורה החדשה. זו C5 מדור קודם. החדשות לא יותר משנתיים על הכביש אם אני זוכר נכון, כשהמחיר לחדשה בסביבות 160K ש"ח.

4. אם הרכב לא עבר הזנחה, עבר את כל הטיפולים בזמן, אין נזילות / הדעות מהמכלולים הבעיתיים סביר להניח שהרכב יפגין אמינות לא רעה. זה אותו מנוע של ה 407 / 307 / 406 / C4 . (בהנחה שאתה קונה C5 מנוע 2 ליטר).

הגיר זו קופסה שחורה, מצד אחד רכב עם גיר כזה אצלנו במשפחה אחרי 60K עלה על ליפט להחלפת וסת לחץ בגיר. רכב אחר עם אותו גיר במשפחה נוסע עד היום עם 220K ק"מ בלי שיפוץ גיר.

גם אני מסכים שזה אחד הרכבים עם התמורה הכי גבוהה לשקל בשנתונים המדוברים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רשמת שנת ייצור / מחיר מחירון ע"מ להשוות למחיר הרכב בפועל. הרכבים הללו "סובלים" לעיתים ממחירי "שחיטה". לעומת זאת - אחזקתם עלולה להיות קצת יקרה. יחד עם זאת - רכב כזה "שיש לו אבא" - יכול להיות קנייה טובה.

זה שהרכב מטופל ושיש תיעוד לטיפולים - זו התחלה יותר מטובה.

סה"כ - רכב מפנק ונוח ביותר לנהג, אם כי דורש תשומת לב מיוחדת קצת יותר, עקב מורכבותו המכאנית.

אל תוותר על בדיקה, ועדיף במוסך מתמחה בדגם לברור המצב המכאני (עדיף שבעתיים במוסך מתמחה מאשר במכון בדיקה שירשמו לך כל מיני כסת"חים שאין בהם כדי לנסות ולהבין מה מצב הרכב האמיתי).

יש בפורום כמה חברים שמתהדרים ברכב כזה. אני מאמין גם שיגיבו מנסיונם.

תוכל גם לבצע חיפוש בפורום ע"מ לקבל יותר אינפורמציה.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה רבה לעונים.

סליחה שלא ציינתי שנת ייצור, מדובר במודל 2005 עם הצורה החדשה (ב 2005 למיטב ידיעתי שודרג הדגם הקודם),

בוודאי שלא מדובר על "הצורה החדשה של 2009".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוודא שהאוטו עבר טיימינג (למרות שלא הגיע לקילומטרז' הוא 7 שנים על הכביש) וטיפולים כל 30,000 או שנה (המוקדם מבניהם)

תבדוק אם החליפו שסתומים בגיר לאחרונה ותבדוק גם את המערכת ההידראולית והחיישנים שלה.

הקילומטראז' הנמוך יכול להיות חשוד אבל מצד שני גם מציאה לא ראה בכלל...

קח בחשבון שרוב הסיכויים שאתה תהיה היד האחרונה על הרכב כי לא תצליח למכור אותו, יש מקום להוריד עוד במחיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב המוצג הוא דור II, כבעלים לשעבר של דור I,

הגיר אותו גיר AL4 (לדעתי הוא גם היה ב 407, לא יודע עד איזו שנה) תריץ חיפוש, אני מאד לא התחברתי אליו.

מצטרף להמלצה ללכת למוסך מתמחה, הם יודעים בדיוק מה לבדוק.

אל תתעצל, תעבור על כל הטיפולים ותבדוק תאריך + קילומטראז', תראה שלפחות כל שנה עבר טיפול ואין קפיצות בקילומטראז'.

לדעתי במצב של היום, ניתן להוריד במחיר, אבל תתחיל בבדיקה במוסך ותמשיך ע"פ הממצאים.

בהצלחה

אין החותם מעיד על גיסתו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצא לי לנסוע וגם לנהוג במשך תקופה ברכב הזה. הוא נוח בצורה מעוררת השתאות, נעים לנהיגה ובאופן כללי שלו מאוד בתא הנוסעים.

תא המטען שלו ענק, אפשר בכיף להחביא שם גופה או לתנות אהבים עם הפילגש אם לא מתאים לך לשלם על צימר לפי שעה ;)

בניגוד לאחת התגובות פה, הניסיון שלי עם AL4 הוא רק לטובה: התיבה הזאת לומדת את המאפיינים שלך כנהג ופשוט מתאימה עצמה אליך. תראה לי עוד תיבה פלנטרית מהשנתון הזה שמורידה הילוכים בזמן בלימה ושממיר המומנט שלה ננעל כבר ב-2000 סל"ד.

הרכב הזה אינו מלהיב לנהיגה נמרצת כי הוא פשוט אינו בנוי לזה - הגדולה שלו היא בנוחות ובשיוט הנינוח שלו.

אינני יודע להתייחס לפרמטרים של עלות אחזקה וצריכת דלק כי מעולם לא שילמתי על הדברים הללו (הרכב היה שייך להוריה של אשתי).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקצרה:

1. רכב ללא שוק. כמו שנאמר, עוד שלוש שנים תוכל למכור אותו לברזל וזהו.

2. צא מנקודת הנחה שהגיר יכיש אותך במהלך המשמרת שלך, והכן כמה אלפים לפתרון (שעלול להחזיק לא יותר משנה). אם הרכב בעל מנוע דיזל אזי הגיר שונה ואמין יותר. כשהגיר תקין הוא מעולה ופרו-נהג יותר מכל גיר אוטומטי פלנטרי בעל 4 הילוכים.

3. בדוק נזילות ממקומות ספציפיים. בצע חיפוש, כתבתי על זה המון.

4. רכב מדהים ומהווה תמורה מקסימלית לכסף, בהנחה והרכב עבר תיקונים במכלולים בעייתיים (ראה לעיל).

5. ממליץ לקצר טווחי טיפול ל-15K ק"מ או שנה ולהשתמש בשמנים ונוזלים איכותיים בלבד.

6. אל תהיה לחוץ על דגם PK. בשנתונים האלה אין הרבה הבדל בינו לדגם SX הרגיל.

בהצלחה וסע בבטחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...