Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם מעניין לדעת(וגם כדי להעביר את הזמן),במה עבדתם אחרי הצבא?

אני משוחרר מצה"ל כבר 8 חודשים וכל מי שמסביבי מאבטח,חלק במחסומים,משרדי ממשלה,רשות שדות התעופה ועוד ועוד...

בחיים לא חשבתי לעצמי שאני אחזור לשמור,אבל מה לא עושים בשביל משכורת טובה.

אני בקריית הממשלה בי-ם,יש מחשב,גם טלוויזיה,תנאים טובים ומשכורת לא רעה בכלל.

איך התנהלתם אחרי השחרור?טיול?לימודים?עבודה?רכב?סמים קלים/קשים?:lol:

פורסם

בחודש האחרון שלי בצבא עוד היינו במלחמת לבנון השנייה ואני יצאתי למכינה קצרה בחולון וכמה ימים אחרי שפשטתי את המדים כבר הייתי סטודנט מן המניין לתואר ראשון שם. אחרי הצבא לא לקחתי שום חופשה ושום נעליים ופשוט התחלתי ללמוד. אני קצת מתחרט שלא באתי עם ראש נקי ללימודים אחרי שעשיתי חיים בחו"ל. אבל עכשיו התואר מאחוריי ואני עובד במקצוע, אז המחשבה עפה מהחלון אחרי שמתקבל תלוש המשכורת.

פורסם

אני השתחררתי קצת לפני שנולדת אבל עבדתי כמתדלק, נהג חלוקה ועוזרת בית (שלושתם במקביל) ותוך 3 חודשים נסעתי למזרח.

אחרי שחזרתי עבדתי כשנה כעובד ייצור עד שהחלטתי סופית מה אני רוצה ללמוד ואז התחלתי לימודיפ שבמהלכם עבדצי כעוזרת בית ובאוטו זבל. במקביל בימי שישי ובחופשות המשכתי לעבוד כעובד ייצור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני התחלתי ללמוד ישר אחרי השחרור.

אחרי שנה ומשהו באוניברסיטת ת"א הבנתי ששם אני לא רוצה יותר ללמוד והלכתי "לחפש את עצמי" בתור QA בצ'ק פוינט.

אחרי שנה ומשהו שם התחלתי ללמוד תוך כדי תואר במדעי מחשב.

לא עניין אותי לא אז ולא היום טיול בחלקי עולם שלישי בגלובוס , את החופשות שלי העדפתי לעשות בצד המערבי לרוב של כדור הארץ :) בנוסף לזה - זמן זה משאב יקר שיש לי מה לעשות עם כל שניה ממנו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מיד לכשהשתחררתי הלכתי לעבוד בבניה (מועדפת).

בכסף שהרווחתי קניתי את הקליאו :inlove: ובמקביל עשיתי פסיכומטרי,

ומיד לאחר מכן, התחלתי את התואר.

פורסם

אני השתחררתי ב8/2002 (לעזאזל, עוד מעט עשור!!). חודש אחרי כבר התחלתי לחפש עבודה וחודש נוסף אחרי התחלתי לעבוד כשומר בבתי ספר (עזוב אותך משבתות ולילות..).

אחרי שנה וקצת שבה גם השלמתי בגרויות, טסתי לטיול במזרח. חזרתי חודשיים לפני תחילת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה, ובמקביל התחלתי לעבוד כעובד מחסן בחברת הייטק. אחרי סמסטר וחצי ראיתי שהאו"פ זה לא בשבילי ונרשמתי ללימודים ברופין (הנדסאי+ תואר במנע"ס).

שנתיים נוספות כסטודנט בפול טיים, עם עבודות מזדיי*ות, סליחה, מזדמנות, תוך כדי (בעיקר בשיפוצים), ובתום השנתיים- שנתיים נוספות לימודים פעם בשבוע במקביל לעבודה "של גדולים" במשרה מלאה.

מהשחרור עד לרופין היה לי את הרכב של אמי מתי שרציתי, וכשהתחלתי ללמוד לקחתי אותו ממנה ב100% לשימושי (כולל הוצאות אחזקה).

קצת חפרתי, אבל נחמד להסתכל אחורה על תקופה משמעותית כל כך בחיים (ואם סגרנו עשור אז זו עוד הזדמנות להתרפק :-))

בחיים לא חשבתי לעצמי שאני אחזור לשמור,אבל מה לא עושים בשביל משכורת טובה.

מזכיר לי שצוחקים על כל אלה שהיו להם פטורים משמירה וממטבחים בצבא, שמשתחררים ועובדים כמאבטחים או בקייטרינג :-)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא טיילתי אחרי הצבא למעט גיחות קצרות לאירפוה וארה"ב. את תחילת הרומה שלי העברתי בתחנת דלק בשביל המענק, אח"כ מכירות טלפוניות בפלאפון, שימור לקוחות בידיעות מנויים שניהם לתקופה קצרה, ומאז (6 שנים און/אוף) אני "מתקלט" בתחום ההסעדה בין כל התפקידים (חוץ מניהול מסעדה, שף וניהול משמרת עשיתי הכל)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ביום השלישי הקרוב אני משוחרר שנה בדיוק.

ביום חמישי ה10.6.11 היה היום האחרון לשירות התכל'סי שלי, יום ראשון ה12.6 היה היום הראשון שכבר התחלתי לעבוד בתחום הסיסטם והמחשבים.

במקביל התחלתי ללמוד מדעי המחשב והנהלת עסקים באוניברסיטה הפתוחה.

לגבי העתיד עדיין יש סימני שאלה, אבל בגדול אני מרוצה מהבחירות שלי וללא ספק אמשיך לעבוד במשרה מלאה ורצינית ואמשיך ללמוד.

כמו שאמרו, אין ספק שזמן זה משאב חשוב והפור שאפשר להשיג עכשיו על בני הגיל שמשתחררים ומאבדים את עצמם בחו"ל\חיי ליליה וכו' יתבלט וישפיע עוד יותר בעוד מספר שנים, כשיפול האסימון לאלו שחגגו בגיל 25-26 ואפילו יותר במקרים חריגים רוב אלה שהתחילו חזק עם השחרור כבר יהיו דיי מסודרים, מנוסים ופחות או יותר על "טייס אוטומטי" ואז יוכלו לקצור את הפירות.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

וואו נראה שרובכם אם לא כולכם התחלתם ללמוד מיד אחרי השחרור(על זה מגיע לכם ח״ח),אחרי השחרור חיפשתי איפה לעשות פסיכומטרי,אני חושב שאפילו פתחתי על זה פוסט כדי להתייעץ אבל בשלב מסויים עצרתי מהסיבה שלא החלטתי בכלל מה אני רוצה ללמוד,והרגשתי שאני סתם רץ בלי מטרה...אז החלטתי להשקיע את הזמן(והכסף)לדברים אחרים שלא השקעתי בהם עד היום בגלל השירות בצבא,עד שאני ארגיש מוכן ללימודים.

פורסם

לדעתי הגישה שלך נכונה. אתה הולך לבחור לך מקצוע ולהשקיע בכך הרבה זמן וכסף. חשוב שתדע לפחות מה אתה רוצה לעשות ולא תלך ללמוד סתם כדי לגלות אחרי שנתיים שזה לא מה שחשבת ולהמשיך עד הסוף כי כבר התחלת וחבל להפסיק באמצע.

לפני כשבוע הגיעה אליי מהנדסת בוגרת הטכניון לריאיון. הבחורה שונאת את התחום שלמדה ובכל זאת נאבקה 9 שנים לסיים את התואר כי היא כבר התחילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

את דרכי דווקא התחלתי עם דמי אבטלה במקום מועדפת, בזמן שחיפשתי משהו זמני (ולא היה) עד שטסתי לשבוע בברצלונה. העבודה הראשונה שלי הייתה כמחסנאי\מלגזן בחברת "הנקל-סוד". זה היה ב-2002. ללימודים ניסיתי לגשת רק ב-2008, אבל כבר היה קצת מאוחר מדיי אני חושש בשבילי - לא הצלחתי להתמודד עם זה. המח היה מנופח כל כך כבר, כמו במשל הסיני הידוע:

נזיר צעיר וחצוף היה בטוח שהוא יודע הכל, וניגש למאסטר שלו בהתרסה: מה אתה יכול ללמד אותי היום, שאני כבר לא יודע?

המאסטר נשאר רגוע, אמר לבחור שיישב, והחל למזוג לו תה. המאסטר המשיך למזוג, הכוס עלתה על גדותיה, התלמיד התחיל לצעוק: מה אתה עושה, הכוס מלאה!". ענה המאסטר: "בדיוק..."

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז אני דווקא חושב שלא מאוחר ללמוד אף פעם.

נייט דריבר יצא לי להיתקל בלא מעט סטודנטים שפשוט איבדו כיוון באמצע בגלל חוסר עניין וזה הדבר שהכי מפחיד אותי(טוב נו,גם הפסיכומטרי),אני מעדיף ״לפספס״ עוד שנה ואפילו שנתיים כדי להיות באמת סגור על ההחלטות שלי.

כיף לשמוע על הכיוונים השונים שכל אחד לקח,מעניין לקרוא..!

פורסם

ראית מה זה? כל אחד והכיוון שלו, ההשקעה שלו, ובסופו של דבר כולנו תקועים בקארספורום 80% מהזמן:lol:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

כולנו נדבקנו בחיידק.

אני קם ב5 וחצי בבוקר,מצחצח שיניים,מתלבש ומכין לי קפה,ובמקום לקרוא עיתון...אני נכנס לקרוא בקארזפורום ;D

פורסם

אני דווקא די הייתי בטוח שאני יודע מה אני רוצה לעשות כשאני משתחרר. זו למען האמת השאיפה שלי גם היום. להיות קאסטומייזר אמיתי. למערי, התחום לא קיים בארץ, אז רוב הזמן עבדתי בתחום ההסעדה עד שבגיל 25 התחלתי ללמוד עיצוב תעשייתי, כנאה הדבר הכי קרוב לעיצוב רכב בארץ. כשאסיים, אני שואף לעבור לחו"ל, שם או שאלמד עיצוב רכב, או שאתחיל לעבוד בייצור קאסטומים למיניהם, כנראה השני סביר יותר, ויצריך עבודה קשה מאוד.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...