Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב הוא כזה:

בן 26, עובד בתחום האלקטרוניקה כ 5 שנים במקום מסודר, בתפקיד ניהולי (ייצור אלקטרוני)

יש תחתי מספר עובדים ואחריות רבה.

לאחרונה נדרשתי ממקום העבודה לצאת ללימודים על חשבונם על מנת להתקדם משום שמבחינתם הגעתי למקסימום האפשרי מבחינת בירוקרטית, זאת אומרת שעל מנת להתקדם מעכשיו והלאה אני חייב "ניירות".

כשעוד התחלתי את התפקיד הנוכחי לפני כשנתיים+ היה מדובר על לימודי הנדסה ואפילו פרצתי את המענק הצבאי על מנת להשלים בגרויות אך לצערי זה לא צלח ונשרתי באמצע. נלחמתי בשיניים על מנת ללמוד תוך כדי עבודה ואלו היו רק הבגרויות..

לכן חשבתי להיענות לדרישה של המעסיק ולעשות לפחות תעודת חשמלאי מוסמך, העיקר שתיהיה סוג של הסמכה.

מבירור קצר הבנתי שלימודי חשמל אורכים כ 1200 שעות +/- הנפרשים על כשנתיים של לימודי ערב פעמיים בשבוע.

נוכחתי לדעת גם שלימודי הנדסאי על בסיס של 3 ערבים בשבוע יארכו כ 3 שנים.

הדבר היחיד שמפריד ביני לבין התואר הוא בעצם הבגרויות.

אז נחזור לשאלה שבכותרת - יש איזו שהיא דרך להתקבל ללימודי הנדסאי ללא בגרות\פסיכו'?

תודה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

זה עוד פרק לימודים באורך משתנה. מכינה לתואר אורכת בין חצי שנה לשנה וחצי. אף פעם עוד לא שמעתי על מכינה להנדסאים.

בכל מקרה בשביל הנדסאי אתה חייב 14 יחידות בגרות בלבד, כוללות מקצועות חובה בלבד.

פורסם

יש מכינות להנדסאים. עושים אותם במכללות שבהם לומדים הנדסאים.

לא חייבים בגרות מלאה, אבל חייבים בגרות בשלושה מקצועות. נדמה לי מטמטיקה 3 יח', אנגלית 3 יח' והבעה.

תפנה לאחת מהמכללות (למשל אורט) כדי לברר בוודאות.

פורסם

יש דבר כזה שנקרא מכינה קדם הנדסאים. עדיף לך לעשות אותה ולהתקבל (במידה וזה יספיק) .

פסיכומטרי , לא נראה לי שאתה צריך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

fixxxer צודק - יש צורך בבגרות בדיוק בשלושת המקצועות הנ"ל.

וגם הבחור שמעליי צודק - אין צורך בפסיכומטרי.

ממליץ לך לעשות את המכינה באותו מוסד שבו תלמד את ההנדסאי. לפעמים יש כל מיני "הנחות" בקבלה לאחר המכינה :wink:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

3 שנים ו3 ערבים בשבוע לתואר הנדסאי?, כמעט לא תקבל פטורים אם תרצה להשלים למהנדס בעתיד (וכנראה תרצה).

לדעתי שווה להתאמץ קצת יותר ולהשלים בגרויות ולעשות תואר ראשון/מהנדס ולא להתפשר.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני יודע שבאו"פ אפשר ללמוד להנדסאי בכמה תחומים.

שם לא צריך בגרות בכלל,כי זה או"פ ואין דרישות קבלה, אבל צריך שתהיה את רמת הידע המתאימה (באנגלית ומתמטיקה)

V5

פורסם

הבעיה של פותח השרשור יותר חמורה, כיון שהוא כבר ניסה להשלים בגרויות ונכשל בכך. השאלה היא מה הסיבה: אם מדובר בחוסר זמן, וכעת זמנו פנוי ללימודים - ניחא, אבל אם מדובר בכך שיכולתו אינה מספקת הרי שגם הסיכוי שישלים את לימודי ההנדסאות די קלושים.

לכן, מוזיקאי, בדוק שוב אם אתה אכן מתאים ללימודים, או שאתה צריך מסלול אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלא תחשוב אפילו על ללכת וללמוד באו"פ.אם אתה רוצה לבזבז את זמנך ואת כספך עדיף שתתרום אותו.וברצינות ,למדתי שם טכנאי אלקטרוניקה .בלתי אפשרי להבין את המרצים ובטח שלא להסתדר לבד,ראה הוזהרת.מדובר בספרים מיושנים שגם מהנדסי אלקטרוניקה בוגרי טכניון לא תמיד (מניסיון) יבינו "מה הולך" בהם.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

תודה על העצות חברים. היום דיברתי עם הרכז של מכללת אורט נתניה ואכן חייבים בגרות בהבעה,מתמטיקה ואנגלית. את שלושתם אין לי. והאמת? גם לא נראה לי שיש לי זמן להשלים על מנת להרשם עוד השנה. אני כנראה אקח את הקורס של החשמלאי מוסמך ואחכה לפטור מבגרויות ופסיכומטרי שמקבלים בגיל 30(?) על מנת לגשת ללימודים אקדמיים.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

קורס חשמלאי ממשרד העבודה עדיף לך, כי אתה מקבל רישיון מעשי, ויכול לעבוד כבעל מקצוע חופשי,

בתור משהו באלקטרוניקה תמיד תהיה שכיר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

חצי שנה מכינה שבסופה מבחנים של מהט באנגלית מטמטיקה וחיבור או משהו כזה,

אחרי זה מתחיל ללמוד הנדסאי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...