Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה אימי רכשה יונדאי וביקשה ממני לקחת אותו לטיפול . האוטו עבר רק 7000 ק"מ .

טוב אתמול לקחתי אותו .

בהגיעי למוסך, באמת קיבלתי יחס מהיר וטוב והכול בסדר .

לכששאלתי את הפקיד שטיפל בי איזה שמן שמים באוטו ? הוא אמר לי שאין לו מושג .

טוב, הלכתי פנימה לתוך המוסך, כי הייתי חייב לראות מה שמים לי באוטו .

ושם ראיתי שמן של סונול לטענת המוסכניק זה סינטטי מלא 5W30 .

מכוון שהשמן הזה לא נראה לי בלשון המעטה ביקשתי שלא ישים אותו או שישים משהו איכותי אחר , הוא אמר לי שזה באחריות ואני לא יכול להביא שמן אחר בקיצור אני חייב להסכים למה שהוא שם .

טוב הסכמתי מכוון שאני רגיש לשמן מנוע ואני יודע שיש שחושבים שאין ממש הבדל בשבילי יש הבדל משמעותי בטח בין שמן זול לשמן איכותי.

שיצאתי מהמוסך האוטו הרגיש לי הרבה פחות טוב ממה שהבאתי אותו .

פניתי ליונדאי לשירות לקוחות והם אמרו לי בזאת הלשון "שמותר לי לשים איזה שמן שאני מחליט כל עוד הוא עומד במפרט " ויותר מזה במוסך חייבים להציע לי יותר מאופציה אחת .

ועוד דבר ששכחתי לציין, אחרי שהמסוכניק אמר לי שזה רק מה שהם שמים לכולם ראיתי ביציאה ששמו לרכב אחר שמן של יונדאי מקורי .

בקיצור, היום ירדתי לאוטו בעצמי הוצאתי את השמן הזה ושמתי שמן איכותי סינטטי מלא . כמו שאני רגיל להשתמש בכל הרכבים שלי וההרגשה בשינוי הייתה מידית באופן הפעולה של המנוע, וזה לא פסיכולוגי .

מה שבטוח שפעם הבאה בטיפול אם המוסך יסרב שאביא שמן איכותי ? פשוט אלך למוסך אחר או שאפנה שוב לשירות המרכזי של כלמוביל ששם הם מאשרים את זה . זה דיי מטריד שלמכוניות שעולות באיזור 150 200, שמים להם שמן זול מאוד אפילו שהוא עומד במפרט .

פורסם

רק הערה אחת יש לי - אין דבר כזה "שמן של יונדאי מקורי".

מה שראית שממלאים לרכב אחר זה נוזל קירור או נוזל לגיר אוטומטי, שכן יכולים להגיע באריזה עם לוגו של יונדאי.

ואם כבר רוקנת את השמן, ומלאת אחר, חבל שלא החלפת גם פילטר שמן.

בפילור יש כמות של מסויימת של שמן, שכרגע התערבבה עם השמן החדש של יצרן אחר, וזה לא מצב הכי בריא.

חוץ מזה יש לי ניסיון עם כמה רכבים שעברו מאות אלפי קילומטרים בשימוש בשמנים סינטטיים של יצרנים ישראליים, ללא בעיות בכלל.

פורסם

הגיוני שזה נכון לגבי המיכל עם הלוגו של יונדאי .

כן פתחתי את הפילטר שמן ורוקנתי אותו . מכוון שזה גם 5W30 אז זה לא ממש משנה ובטח לא מצריך החלפת פילטר שמן חדש כי הוא חדש .

אני יודע שלא היה קורה איזשהו נזק או משהו מעין זה אבל בשבילי שמן איכותי זה דבר חשוב לי וככה אני תמיד ...

פורסם
רק הערה אחת יש לי - אין דבר כזה "שמן של יונדאי מקורי".

מה שראית שממלאים לרכב אחר זה נוזל קירור או נוזל לגיר אוטומטי, שכן יכולים להגיע באריזה עם לוגו של יונדאי.

לא מדוייק. יש מוסכים שאכן ממלאים שמן מנוע מקורי, ראיתי זאת במו עיני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין דבר כזה שמן מנוע מקורי.

אף יצרן רכב לא מייצר שמנים וחומרי סיכה, תמיד רוכשים אותם, ולרוב מיצרנים מקומיים.

אגב שמנים, השמנים מתוצרת הארץ הם באיכות גבוהה, ותמיד עדיף לרכוש כחול לבן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כוונת המשורר ב"שמן מקורי" היא לא שענקית הרכב התחילה לייצר שמנים בעצמה, אלא יצרן שמנים עמו נקשרה החברה ולוגו חברת הרכב מתנוסס על מיכל השמן שאותו יצרן מייצר.

תקנו אותי אם אני טועה.

מן ההגיון, שחברות רכב גדולות לא יקשרו את שמן עם יצרני שמן לא איכותי או בעלי מוניטין גרוע, כך שהצמדות שמן "למקורי", לרוב מבטיחה שמני איכות

כבר חתמתי...

פורסם

עובדתי מבחינתי בעיני שהמנוע לא הגיב טוב לשמן הזה של סונול .

וששמתי וולוליין סינטטטי מלא המנוע נשמע והגיב בעשרות מונים יותר טוב .

מעבר לזה שהוצאתי את השמן היום ששמו אתמול הוא היה שחור מאוד, יכול להיות שזאת תכונת השמן, אני לא מכיר .

בכל מקרה את הסונול במיכל הלבן ששמו אני לא אוהב ואני לא מתכוון להשתמש בו . ואולי הוא שמן מצוין ועומד במפרט, אני לא התחברתי לסוג שמן הזה .

פורסם
עובדתי מבחינתי בעיני שהמנוע לא הגיב טוב לשמן הזה של סונול .

וששמתי וולוליין סינטטטי מלא המנוע נשמע והגיב בעשרות מונים יותר טוב .

מעבר לזה שהוצאתי את השמן היום ששמו אתמול הוא היה שחור מאוד, יכול להיות שזאת תכונת השמן, אני לא מכיר .

בכל מקרה את הסונול במיכל הלבן ששמו אני לא אוהב ואני לא מתכוון להשתמש בו . ואולי הוא שמן מצוין ועומד במפרט, אני לא התחברתי לסוג שמן הזה .

ה5/30 של סונול איכותי והוא סינטטי מלא. וכל ההרגשה שלך זה פסיכולוגי.

חוץ מזה שלסונול יש ליין של שמן מאוד איכותי.

פורסם

הוולוליין הוא שמן מעולה וברמה גבוהה אבל השמן של סונול גם טוב וזה שהוא מיוצר בארץ לא אומר שהוא לא איכותי.

אני בדעה שמוסכים מורשים לפעמים מעדיפים את טובת הכיס שלהם יותר מטובת הרכב אבל עד כמה שידוע לי לרוב השמנים תוצרת הארץ יקרים יותר משמנים מיובאים.

פורסם
טוב, הלכתי פנימה לתוך המוסך, כי הייתי חייב לראות מה שמים לי באוטו .

ושם ראיתי שמן של סונול לטענת המוסכניק זה סינטטי מלא 5W30 .

טוב הסכמתי מכוון שאני רגיש לשמן מנוע ואני יודע שיש שחושבים שאין ממש הבדל בשבילי יש הבדל משמעותי בטח בין שמן זול לשמן איכותי.

בקיצור, היום ירדתי לאוטו בעצמי הוצאתי את השמן הזה ושמתי שמן איכותי סינטטי מלא . כמו שאני רגיל להשתמש בכל הרכבים שלי וההרגשה בשינוי הייתה מידית באופן הפעולה של המנוע, וזה לא פסיכולוגי .

ההרגשה היא אך ורק פסיכולוגית במיוחד כאשר הרכב הוא חדש.

חבל על הכסף שהוצאת על החלפת השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם
אין דבר כזה שמן מנוע מקורי.

אף יצרן רכב לא מייצר שמנים וחומרי סיכה, תמיד רוכשים אותם, ולרוב מיצרנים מקומיים.

כוונת המשורר ב"שמן מקורי" היא לא שענקית הרכב התחילה לייצר שמנים בעצמה, אלא יצרן שמנים עמו נקשרה החברה ולוגו חברת הרכב מתנוסס על מיכל השמן שאותו יצרן מייצר.

בדיוק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...