Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקציב של 60-70K, חדש/משומש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי כרגע סובארו ליאונה GL מנוע 1800 אוטומט. יד ראשונה של אבא שלי, שמורה היטב (עשתה כ-230 אלף ק"מ ב-26 שנה) אולם האוטו אוכל דלק בצורה מטורפת - עושה 1:8 / 1:9 בנסיעה משולבת. ואבא שלי מעוניין שהרכב יהיה קבוע אצלו ושלי יהיה רכב חדש.

הצרכים שלי - נסיעה יומית מר"ג לפ"ת וכמו כן מס' פעמים בשבוע נסיעות בינעירוניות מר"ג לת"א ולבת ים.

התקציב: בין 60-70 אלף שקל.

* חשוב לציין שיש לי גם הצעה מהעבודה לקבל רכב קטן (מאזדה 2) עם הורדה של 2400 שקל נטו מהמשכורת, התחייבות לשלוש שנים, דלק חופשי (עד 1400 שקל בחודש) ובתום התקופה הרכב לא שלי.

אשמח לקבל המלצות על רכבים - חשוב שהרכב יהיה חסכוני בדלק, אני רוצה להשיג חסכון כפול מהרכב שיש לי כרגע.. (אני מתדלק בערך 3 פעמים בחודש בעלות של 1,200 שקל בגלל שהמיכל דלק בסובארו הוא 60 ליטר).

הנטיה היא לכיוון של קיה פיקנטו (ידני) - רכב חדש עם אחריות של 7 שנים שזה שיקול משמעותי בעיני.

הבאסה עם הגרסא הידנית של הפיקנטו זה שהמנוע שלה הוא רק 1.0 ו-3 צילינדרים.

אבל אני לא שולל רכבים אחרים, ראיתי לדוגמא שעכשיו פיאט פנדה נמכרת ב-59,000 (אמנם המבצע רק עד ה-8 ליוני).

או לדוגמא ניסן מיקרה שמאוד חסכונית בדלק. למרות שבטח היא יותר יקרה..

מה שחשוב לי ברכב:

* חסכון בדלק - לפחות 1:15/16 משולב

* בטיחות

* אין לי בעיה שהאוטו יהיה ידני בשביל להוזיל עלויות

* סחירות - שהאוטו יהיה סחיר וניתן יהיה למכור אותו במחיר נורמלי בעוד מס' שנים

אולי כדאי בכלל ליסינג פרטי?

כמו כן יש לי מס' שאלות על הפיקנטו:

1) האם לדעתכם האוטו הוא נוח לנסיעות בינעירוניות ארוכות, לדוגמא טיול לצפון או לירושלים, מבחינת חוזק המנוע?

2) כמה אני אאבד על שווי הרכב בשנים הראשונות?

אשמח לקבל המלצות בנושא, תודה רבה לכולם!!

פורסם
שלום,

ברשותי כרגע סובארו ליאונה GL מנוע 1800 אוטומט. יד ראשונה של אבא שלי, שמורה היטב (עשתה כ-230 אלף ק"מ ב-26 שנה) אולם האוטו אוכל דלק בצורה מטורפת - עושה 1:8 / 1:9 בנסיעה משולבת. ואבא שלי מעוניין שהרכב יהיה קבוע אצלו ושלי יהיה רכב חדש.

הצרכים שלי - נסיעה יומית מר"ג לפ"ת וכמו כן מס' פעמים בשבוע נסיעות בינעירוניות מר"ג לת"א ולבת ים.

התקציב: בין 60-70 אלף שקל.

* חשוב לציין שיש לי גם הצעה מהעבודה לקבל רכב קטן (מאזדה 2) עם הורדה של 2400 שקל נטו מהמשכורת, התחייבות לשלוש שנים, דלק חופשי (עד 1400 שקל בחודש) ובתום התקופה הרכב לא שלי.

אשמח לקבל המלצות על רכבים - חשוב שהרכב יהיה חסכוני בדלק, אני רוצה להשיג חסכון כפול מהרכב שיש לי כרגע.. (אני מתדלק בערך 3 פעמים בחודש בעלות של 1,200 שקל בגלל שהמיכל דלק בסובארו הוא 60 ליטר).

הנטיה היא לכיוון של קיה פיקנטו (ידני) - רכב חדש עם אחריות של 7 שנים שזה שיקול משמעותי בעיני.

הבאסה עם הגרסא הידנית של הפיקנטו זה שהמנוע שלה הוא רק 1.0 ו-3 צילינדרים.

אבל אני לא שולל רכבים אחרים, ראיתי לדוגמא שעכשיו פיאט פנדה נמכרת ב-59,000 (אמנם המבצע רק עד ה-8 ליוני).

או לדוגמא ניסן מיקרה שמאוד חסכונית בדלק. למרות שבטח היא יותר יקרה..

מה שחשוב לי ברכב:

* בטיחות

אולי כדאי בכלל ליסינג פרטי?

1) האם לדעתכם האוטו הוא נוח לנסיעות בינעירוניות ארוכות, לדוגמא טיול לצפון או לירושלים, מבחינת חוזק המנוע?

היי,

אתה יכול לבדוק את הספארק, רכב חדש מסגמנט המיני בתצורה ידנית,

שעכשיו נמצאת ב"מהדורה מוגבלת" כולל מערכת ניווט מולטימדיה וחישוקי אלומיניום ב 62,900 ₪ בלבד

בהשוואה להמיני האחרות הספארק היא החזקה ביותר (82 כ"ס), יש לה תיבת 5 הילוכים,

מנוע 4 צילנדר (לחלק מהאחרות רק 3), צמיגים בחתך נמוך (יחסית)- 155/70R14

האוטו קטן אבלן מרגיש מרווח מאוד מאוד! בזכות הגובה ומרווח הסרנים.

האבזור מעולה, הבטיחות מעולה (4 כוכבי בטיחות, 6 כריות אוויר)

בנוסף, לעומת רכב משומש תוכל להנות מ:

1. אחריות 3 שנים או 100,000 ק"מ

האחריות מבטיחה שקט נפשי ושקט בכיס! הכל ידוע, מחושב וכמבט ואין הפתעות בדרך!

2. נהיגה ברכב ידני חסכונית הרבה יותר בוודאי בנסיעות מחוץ לעיר

3. ל-UMI רשת השירות הגדולה בישראל,

אם נוסעים הרבה ומספר נהגים בוודאי חשוב לדעת שבכל מקום יש מוסך מורשה במקרה הצורך

גיא משברולט

פורסם

איתי שלום,

קיה פיקנטו היא אחת מהמכוניות הקטנות המומלצות ביותר שקיימות כיום בשוק. מדובר במכונית מאוד מבוקשות, שזמן ההמתנה שלה ארוך יחסית (כמה חודשים) נכון להיום. לדגם הידני יש מנוע 1 ליטר, שהוא אכן עם שלושה צילנדרים. אין שום בעיה לנסוע איתו גם למרחקים גדולים וגם בעליות חזקות, אם כי כמובן שזה יהיה קצת יותר לאט. אם אתה נוסע לטיולים בצפון או לירושלים אחת לכמה חודשים זה לא יפריע לך ואני בטוחה שתסתדר. אם מדובר על נסיעות קבועות אז כמובן שהייתי ממליצה לך לחפש רכב עם מנוע גדול יותר.

לפיאט פנדה ולניסן מיקרה יש מנוע קצת חזק יותר, 1.2 ליטר. שתיהן נמצאות כרגע במבצע כחדשות ושתיהן גם כן יכולות להתאים לך. שתיהן מרווחת מעט יותר מהפיקנטו ושתיהן מגיעות כמובן עם מנוע גדול וחזק יותר. אני ממליצה לך לבצע נסיעת מבחן קצרה גם עליהן, כדי לבדוק איזה מהן מוצאת חן ונוחה יותר לדעתך.

לא ניתן לכתוב לך במדויק מה תהיה ירידת הערך של רכבים אלו בעתיד. שוק הרכב משתנה, הביקוש לרכבים משתנה בהתאם לשינוי המגמות בשוק וכך גם מחירי המחירון ומחירי השוק. באופן כללי, ניתן להגיד שרכב חדש מאבד בשלוש השנים הראשונות על הכביש כ-30 עד 50 אחוזים ממחירו. זאת הסיבה שרבים בוחרים לקנות כיום רכבים קטנים בני שנה או שנתיים, שכבר ספגו ירידת ערך מצד אחד אך הם עדיין חדשים יחסית מצד שני.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

הפיקנטו אוטו טוב אבל במיוחד בעיר,אם אתה רוצה אוטו שיהיה טוב לך לנסיעות בין עירוניות,ויותר מאובזר וגדול ובעל מנוע גדול וחזק יותר הייתי ממליץ לך למתוח קצת את התקציב,ולהתקדם לפורד פיאסטה,אוטו מצויין עם מנוע 1.25 עם 82 כ"ס,יסחוב יותר טוב מהפיקנטו,האוטו מאובזר מאוד מערכת מצויינת עם שישה רמקולים AUX וUSB וכו',הבעיה היחידה היא שאין כיוון לגובה לכיסא הנהג ואין מחשב דרך,אם זה לא מפריע לך אז זה בסדר,כדאי לעשות נסיעת מבחן.

דרך אגב,אנחנו קנינו את הפיאסטה ואנחנו נהנים ממנה מאוד.

פורסם
שלום,

מה שחשוב לי ברכב:

* בטיחות

החסכון בדלק ינתן לך כמעט בכל רכב בסכום הזה שכן רכבי המיני מכוונים במיוחד לחסכון בדלק, המשתנים הם כמובן בין כל רכב לרכב.

לרוב (אם לא לכל) הרכבים בסגמנט יש את אופציה הידני שעוזר לחסוך מעט יותר.

בנוגע לסחירות בעתיד, גטס שנמכרה בעשרות אלפים יותר מהמחירים הללו כעת נמכרת ב30 אלף שקל ומטה, רכבי מיני כבר ניתן למצוא ב40+- כך שניתן להסיק שברגע שאתה תרצה למכור את הרכב אתה תראה בין 30-40 אלף וזה במקרה הטוב, כי אנשים יעדיפו פשוט להשקיע עוד 20 אלף ולקנות רכב חדש, כך שנפלת בתחום הזה.

למה אתה משווה נוחות נסיעה? לפורד מונדאו, לרכב משפחתי ממוצע? קשה להסביר אבל הנוחות נופלת עקב החסכון, אם כי לא ברמה מוגזמת שכן זה עדיין רכב, פשוט קטן יותר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אתחיל בכך - 2400 בנטו , אך האם לקחת בחשבון את הפגיעה בתנאים הסוציאליים ? (ביטוח מנהלים, קרן השתלמות אם יש).

אני יכול להמליץ מנסיוני האישי - רנו קליאו.

יש לי אחת כזו כבר חודש. מנוע 1150 , 4 צילינדרים.

אחרי 2200 קילומטר איתה אני בצריכה ממוצעת של 1:16.7 - 60 אחוז מהנסיעות הן בינעירוניות .

על עניין צריכת הדלק היא עונה.

בעניין הנוחות - עברתי בחיי מספר רכבים , יפנים, קוריאנים , הנוחות של הצרפתיות היא הכי טובה שהרגשתי, וכך גם ברנו.

אז על עניין הנוחות - היא גם עונה.

לעניין הבטיחות - 6 כריות אוויר , ABS , ESP , ASR ועוד כל מיני ראשי תיבות למיניהם. מבחני הבטיחות מראים שהקליאו חזקה בקטגורית הסופר מיני.

נראה לי שגם על דרישת הבטיחות שלך היא עונה.

נסעתי עם הרכב כבר 4 פעמים למרכז (אני גר ברמת הגולן) - כך שגם עם נסיעות ארוכות הוא מסתדר. בנסיעות אלו צריכת הדלק היא אף 1:18. (אני הנהג הכי חסכוני שיש , לא מאיץ ביציאה מרמזור או צומת, לא עובר את ה 100 קמ"ש, רואה רמזור אדום לפני וגולש אליו , בקיצור - זה סגנון נהיגה של זקן , או של אלו שנמצאים בנתיב הימני)

חוזק מנוע - הרכב לא חזק. הנתונים הטכניים יצביעו על כך. אבל - אצלי הוא עולה את העליות לרמה , להרי הגליל , במהירות ממוצעת של 70 קמ"ש. ויותר מזה אני לא צריך.

מבחינת אבזור - הגה עם כיסוי עור , ידית הילוכים מכוסה עור גם כן .בקרת שיוט , מחשב דרך , שליטה על מערכת סטריאו מההגה. חלונות אחוריים כהים (פחות חם ליושבים מאחור).

מבחינת עלויות - ביטוח זול - 3500 מקיף + חובה. ואין דרישות להתקין איתוראן או כל דבר אחר (כשם שיש בפאביה או באיביזה)

קבוצת הרישוי גם היא זולה - מפאת נפח המנוע הצנום.

לרעתו של הרכב אציין -

1. הילוכים קצרים - קרא על זה כאן ובביקורות ברשת . אם אתה מבלה בפקקים - ההילוכים וודאי ישגעו אותך. למזלי אני גר באיזור ללא פקקים.

2. היעדר הכוח מצריך תכנון של עקיפות. קראתי איפהשהו שלהאיץ מ 80 ל 120 לוקח לרכב משו כמו 15 שניות . לא בדקתי .

את הרכב בדקתי מול - סיאט איביזה , פג'ו 206 + . שתיהן נכנסו בתקציב שלי של 70 אלף שח.

כאמור , אחרי חודש ו 2200 ק"מ - אני מרוצה.

בנוגע לסחירות - אין לי איך לענות .

* כמובן שהכל סובייקטיבי , אני לא חושש מצרפתיות , ואולי אתה כן. אני לא חושש מרנו , ואולי אתה כן. אני נוהג רגוע כמו זקן , ואולי אתה לא :) . ואצלי הכי חשוב - להגיע ממקום למקום , בבטחה , במהירות החוקית , וכשאחנה בסופו של דבר , אדע שהרכב שלי מחכה לי שם לכשאחזור (הרכב לפי כל המדדים - אינו גניב )

בהצלחה

ניר

• תוכן חדש...