Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי כאן לא מזמן על המאזדה 3 ספיריט ולאחר מכן על האוריס הרובוטית אבל חשבתי שאולי יהיו הצעות/רעיונות נוספים.

אני מחפש להחליף את הסויפט 2008 ברכב דומה מבחינת שנתון ומחיר אך מרווח יותר (צריך בגאז גדול יותר).

ההעדפה היא למרכב האצ'בק 5 דלתות.

כמובן שחשוב נושא הבטיחות, חסכון יחסי בדלק, אמינות ואבזור.

לגבי המאזדה - אהבתי מאד ואני לגמרי לא שולל (בעצם אני לא רק לא שולל אלא מתעדכן ביד2 פעמיים ביום) אבל נושא צריכת הדלק מעיק עליי קצת.

לגבי האוריס - בשבוע שעבר עשיתי סיבוב על הרובוטית לראשונה, גם כן לא שולל אבל לדעתי אשתי תשנא את הגיר, ואז מהר מאד אני אחזור לפה עם בקשה להצעות להחליף את האוריס. לגבי האוריס אגב אני שוקל רק את הדגם LUXURY, הGLI מגיע עם חלונות ידניים מאחור :shock:

הצעות נוספות?

וידוי קטן - למרות שזה אולי ישמע דבילי, ממש הייתי רוצה שיהיה זה דגם עם סאנרוף.

פורסם

סוזוקי SX4 האצ'בק? מאוד דומה לסוויפט מבחינת מחיר ומבנה מכאני אך קצת יותר גדולה ומרווחת ממנה.

לגבי האבזור - 4 חלונות חשמל בכל הדגמים, בקרת אקלים בדגם המאובזר, מראות חשמליות, פנסי ערפל קדימה-אחורה ו-6 כריות אוויר.

רכב לא רע בכלל לדעתי, תנוחת ישיבה גבוהה ונוחה. חסכוני יחסית בדלק.

פורסם

אני מציע את היונדאי I30, לבקשות שלך רצוי לחפש את הדגמים המאובזרים מ-2008 ומידיים פרטיות, אתה יכול לבדוק בטרייד אין של כלמוביל.

אני אישית לא מצאתי הבדל גדול בביצועים בין ה-1.6 ל-2 ליטר, מבחינתי המנוע הקטן מרגיש זריז מספיק בעיקר בזכות ההילוכים הקצרים בגיר.

אפשרות קצת יותר נדירה פורד פוקוס 2 ליטר, רכב מרווח ונוח, אמנם צריכת הדלק תהיה דומה מאוד לזו של המאזדה אבל תוכל לרכוש רכב חדש יותר באותו הסכום או לוותר על שנה ולהשאיר קצת עודף בכיס.

אפשרות אחרונה שפחות חביבה עליי אישית היא המיצובישי לאנסר, אני לא אוהב את שילוב הגיר והמנוע בדגמי ה-1.8, אבל ירידת הערך המואצת בשנים הראשונות יכולה לעזור לך למצוא לאנסר מהדגם המאובזר ביותר שמגיע עם מערכת לא רעה, ריפודי עור, גג שמש וגלגלים גדולים, היא נראית לא רע בכלל אבל אני אישית הייתי מעדיף את האופציות האחרות שעלו (מלבד האוריס).

בהצלחה.

פורסם

תודה,

את הSX4 אני לא אוהב. בדיוק היא עברה לי בראש בימים האחרונים אבל אני פשוט סולד מהמכונית הזאת. חוץ מזה לא בא לי סוזוקי שלישית ברצף.

היונדאי I30 פרימיום מנוע 2000 נראית ממש לא רע, היא גם הכי מאובזרת בחבורה, כולל בקרת אקלים, קיפול מראות חשמלי, סאנרוף, ג'אנטים כמובן, חיישני תאורה וגשם וקרוז קונטרול.

תודה מייק !

פורסם

ברור לי.

אבל אמרתי חסכון יחסי.

הסויפט שלי עושה 1:12.5 כש90 אחוז על כביש ירושלים - ת"א. אוטו חסכוני הוא לא.

ואני מאמין שלא יהיה הפרש משמעותי בבינעירוני בין הסויפט ליונדאי הזאת.

זה לעומת המאזדה שהבנתי שבמקרה שלי תעשה במקרה הטוב 1:9.5-1:10.

פורסם

בבעלותנו במשפחה יש מאזדה 3 1.6 סמ"ק ואני לא מרגיש שהיא צורכת דלק יתר על המידה (ואף אחד מאיתנו לא נהג חסכוני). היא סבירה במובן הזה. נכון שהיא לא חסכונית במיוחד, אבל צריכת הדלק שלה לא גרועה באופן משמעותי מבין המשפחתיות ואפילו היא חסכונית יותר מכמה מהן (לאנסר קלאסיק, פוקוס ועוד כמה). בכל זאת עם צריכת הדלק היא בראש הדרישות שלך, היא כנראה לא תתאים לך כל כך.

פורסם
תודה,

את הSX4 אני לא אוהב. בדיוק היא עברה לי בראש בימים האחרונים אבל אני פשוט סולד מהמכונית הזאת. חוץ מזה לא בא לי סוזוקי שלישית ברצף.

היונדאי I30 פרימיום מנוע 2000 נראית ממש לא רע, היא גם הכי מאובזרת בחבורה, כולל בקרת אקלים, קיפול מראות חשמלי, סאנרוף, ג'אנטים כמובן, חיישני תאורה וגשם וקרוז קונטרול.

תודה מייק !

אתה מדבר על הסופרים, תוסיף גם ריפוד משולב בעור שקיים בה. הפרימיום היא רמת ביניים בין האינספייר לסופרים וכוללת מעבר לאינספייר גימורים כסופים בקנסולה המרכזית, בקרת אקלים, מחשב דרך, חישוקי מגנזיום 15 אינץ', משענת יד, גלגל הגה וידית הילוכים מצופים בעור וקרוז קונטרול לדעתי רק ב-2 ליטר, היא שווקה גם ב-1.6 וגם ב-2 ליטר.

אגב גם הסופרים שווקה גם ב-1.6 ואם תיפול על אחת כזאת היא בחירה מעולה, כמו שכבר ציינתי אין הבדל גדול בביצועים וה-1.6 מרגיש דיי נמרץ, אצלנו מגיעים לרוב ל-12.5 ק"מ לליטר והיו גם תדלוקים שבהם הצריכה הייתה 13. בסך הכל למרות העליות לירושלים מסלול הנסיעה הוא בין עירוני בכבישים מהירים לא חושב שיש סיבה לצריכה גבוהה, האם סגנון הנהיגה רגוע? או שאתה אוהב להאיץ ולצאת ראשון ברמזור?

פורסם

אגב תוך כדי שיטוט ביד2 הבנתי שבאותו מחיר אני יכול להתפשר על רמת האבזור ולמצוא במחיר דומה I30 אינספייר אבל מודל 2010 שעוד באחריות.

מה דעתכם?

2010 גם מגיעה עם סאנרוף ולמרות שאני מתפשר על בקרת אקלים, קיפול מראות חשמלי, בקרת שיוט, חיישני גשם - אני מקבל רכב כמעט חדש באותו הכסף. לא עדיף?

מדהים אותי שאני יכול למכור סויפט שאוטוטו יש לה 5 שנים על הכביש ולהחליף אותה בתוספת של כמה אלפים בודדים לI30 שנת 2010.

פורסם

אם זה במחיר דומה לסוויפט שלך אז מדובר ברכבים יוצאי ליסינג/השכרה/ליסינג פרטי.

רכבים פרטיים ברמות הגימור הבסיסיות מ-2010 נמכרים בקרוב ל-90 אלף שקלים.

מבחינתי הדבר הכי מהותי שחסר הוא משענת יד אבל תא הנוסעים מרגיש פשוט יותר בגלל הפלסטיקה, זה שאין עור על ההגה וידית ההילוכים והכל פשוט שחור.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בדקתי מספר אופציות בשבוע האחרון, כרגע ההתלבטות היא בעיקר בין מאזדה 3 ספיריט 2008 ליונדאי I30 יוצאת ליסינג (מחפש מליסינג מימוני בלבד) אינספייר 2010.

מצד אחד המאזדה מוצאת חן בעיניי הרבה יותר מצד שני היונדאי נשמעת לי כקנייה חכמה יותר.

חדשה יותר באחריות לעומת ישנה יותר וגם שותה פחות דלק אבל אני בודק את 2 האופציות ונראה מה יצוץ ביד2 בשבועות הקרובים.

מהאוריס החלטנו לרדת בגלל הגיר.

• תוכן חדש...