Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא מכיר, מומחי אבטחת מידע הצליחו לפרוץ למערכות מחשב של רכבים קיימים.

זאת בתנאי שלרכב יש מערכת עם Head Unit מקורי ועוד כמה תנאים כלשהם שאני לא זוכר עכשיו.

בגדול הם הצליחו לפרוץ למחשב רכב מרחוק- לפתוח את הרכב, להניע ועוד כל מני שטויות. היה לי לינק ממש מפורט אבל איבדתי אותו, אני מצרף לינק שמצאתי מחיפוש זריז בגוגל ומחזיר לכם בעצלות של בחור חצי שיכור לקראת יציאה של יום חמישי את התוצאה הראשונה שעלתה

http://www.securitynewsdaily.com/503-the-sound-of-hacking-researchers-use-trojan-cd-to-hack-car.html

אתם מוזמנים לחפש עוד מידע, אבל תחשבו מה יקרה כשהרכבים יצוידו בuplink דרך Wifi או 3G... אפילו לא יצטרכו את הדיסק הטרויאני.

חוץ מזה שכנראה שזה יעלה ליצרן עוד הון קטן (בלשון המעטה) להרים מערך שכזה ולתחזק אותו.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

בריקאר, נשמע נחמד.

בקיצור, לא נשמע מציאותי... מכונית זה לא פלאפון, לא במחיר ולא במורכבות הטכנולוגית.

איך אפשר לצפות לאחריות מהחברה כשכל אחד יכול לעשות מה שבראש שלו?!

פורסם

חברים מה לגבי חשבון הבנק שלכם?

למי מאיתנו היום אין חשבון בנק באינטרנט שבאמצעותו ניתן לבצע פעולות לרבות לקחת הלוואות, לפתוח תכניות חסכון, לשלם חשבונות ואף להעביר כספים לחשבונות אחרים.

מי מאיתנו היה חושב שזה יהיה אפשרי ויותר מכך בטוח לפני כעשור.

אם הייתי אומר לכם לפני עשור שיהיה אפשר לעיין בחשבון הבנק שלכם מכל מחשב שמחובר לאינטרנט, סביר להניח שהייתם חושבים שאני משוגע וזה לא אפשרי בגלל סיבות אבטחת מידע. יתר על כן, אם הייתי מציין שיהיה אפשרי לקחת הלוואה באמצעות הטלפון הנייד שלכם סביר להניח שהייתם מכניסים לי מכות.

תצאו מהקופסה...תביטו לעתיד...

כולם מפילים לסתות כשמדברים על חברות כמו אפל, גוגל ואמזון, אבל לא ממש מתלהבים ומוכנים לקבל רעיונות חדשניים.

זמין 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מאמין שמתישהו זה באמת יקרה, אבל זה יהיה בתקופה שבה המכוניות כבר מזמן יאבדו את ה"נשמה" שלהן ויהפכו לאמצעי תחבורה נטו והמושג "הנאה מנהיגה" ישכח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^ אני מבין מאיפה קו המחשבה הזה מגיע...

אתה בטח מריץ בראש תמונות של מכוניות אנמיות מסרטי מדע בדיוני עשויות פלסטיק ונראות יותר כמו קפסולה מנייר כסף- לא עלינו!

אבל אני דווקא לוקח את זה לצד החיובי.

אני רואה את זה כנתיב תקשורת דו כיווני בין היצרן לצרכן- תראה בזה פתיחת דו שיח מועיל לשני הצדדים.

אתה תקבל מכונית שאתה באמת רוצה תודות למסקנות שהיצרן מפיק מאופן הנהיגה שלך, שימושך ברכב וכ"ו

זמין 8)

פורסם

טכנולוגיות מה שאתה מציע אפשרי, גם מבחינת האמינות של העברת המידע (סלולארית עם כרטיס SIM למשל) אך איפה הבעיה? הלקוח.

אי אפשר לסמוך על הלקוח שיעמיד את הרכב בתנאים מתאימים לביצוע עדכון התוכנה ולאיתחולה.

חייבים להיות במצב מסויים של טעינה, בלי נסיעה ועם מתג הצתה פתוח לזמן מה ובלי צרכנים ואם הלקוח מחליט שהוא סוגר את האוטו באמצע שדרוג תוכנה, מפעיל את המערכת שמע בעוצמה מקסימלאית, מתניע כדי להפעיל מזגן או שיש בעיה אחרת ברכב ותגרום לתקלה, כמו קוטבי מצבר רופפים. נזק יגרם ליחידות הבקרה והרכב יתקע.

בתנאים המהונדסים שיש במוסך לצורך ביצוע עדכון תוכנה האפשרות לנזק מאוד נמוכה וגם אם מתקיימת מיד יתבצע תיקון.

אבל אני חושב שהמניע המרכזי מדוע יצרנים לא ילכו על זה ,זו העלות, יותר זול יהיה להביא את הרכב לשדרוג תוכנה במוסך מאשר לפתח מערכת כזו שתותקן בכל רכב ומרכז שליטה עולמי (או מאות מרכזי שליטה מקומיים) להפצת התוכנה ומעקב אחרי כל התקנה.

פורסם

^

לאור הטיעון שלך אני מחוייב לומר שאתה צודק לגמרי לצערי...:cry:

אחרי שיורדים מעץ הדמיון פוגשים את המציאות עם מושגי עלות תועלת ואמינות צרכן.

חבל...

ברמת הקונספט בהחלט היה רעיון טוב...:-)

זמין 8)

פורסם

מה שכן היה נחמד זה שכל הרכבים יתקשרו ביניהם. זה יכול למנוע בלימות פטא ומצבי תאונה רבים. למשל קטע כביש נקי ואחריו פקק שלא רואים אותו באופק אז נוסעים מהר. רואים פתאום רכב ממול ודופקים ברקס מאוחר. אם הרכב ידע חצי קילומטר לפני הפקק, זה יאפשר להאט מוקדם יותר ובבטחה. זה יאפשר להזהיר נהג על רכבים שחוסמים נתיב נסיעה מעבר לשדה הראייה.

וכמובן זה יאפשר לשלוח קנסות בהוראת קבע על כל עבירת מהירות. :-o:lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...