Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וסתם קוריוז: באותה תקופה, בהיותי חייל, נסעתי לעתים כטרמפיסט ב-"קונטסה 1300" של דובר המשטרה. 2 מספריה היו: 230-645 או מ-2080 (שהוחלפו לפי מטרת הנסיעה, ואני מקווה שלא אואשם בגילוי "סוד משטרתי"....)

סוד חמור...בפרט כשהמשטרה כבר מזמן שכחה ממנו. 230-645 עד 230-659 היתה, כפי הנראה, סדרת מספרי רישוי שהוקצתה בקיץ 1965 למשטרה לטובת רכבי שירות. מספרי הרישוי האלו בוטלו אח"כ, כשהמכוניות נמכרו.

לגבי אוטוקרס, עיון פשוט ברשימת אולמי התצוגה של אוטוקרס בסוף שנות השישים מגלה שפשוט לא היה לה אולם באלנבי. האולם המרכזי בתל-אביב, זה של היבואן ההיסטורי של טריומף, מוקם בהמסגר 62, והיו שתי סוכנויות משנה בדרך פ"ת. כך שהאולם הזה נבנה כחלק מהתפאורה, וכמובן שבעידודה של אוטוקרס.

צעד שיווקי נוסף בסרט הוא הצגתה של הגלבוע כרכב ת"ש לקציני המשטרה: אין ספק שצביעת גלבוע היא עניין זול יחסית לעלויות ההפקה האלו, אבל הניחוש שלי הוא שהמדובר בגלבוע משטרתית ממש, ל-פ-נ-י מסירתה למשטרה. אני די משוכנע שהמשטרה קיבלה שלוש גלבוע ב- 25 בספטמבר 1968, אחת נוספת ב- 23 באוקטובר ועוד אחת ב- 27 באוקטובר. זו כמות צנועה מאוד. באפריל 1969, לדוגמה, יוצרו עבור המשטרה 25 מכוניות פורד אסקורט. ודווקא בגלל הכמויות הקטנות, אני משער, לאוטוקרס היה חשוב מאוד לחשוף את הגלבוע הזו בסרט.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• תוכן חדש...