Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

היום בבוקר ניצלתי הזדמנות לנסיעה מנהלתית כדי לבדוק איך זה לנהוג בשלג ברכב אוטומטי עם מצב שלג בגיר.

עד כה נהגתי פעם אחת בשלג (כבד מדי) בפורד פייסטה ידנית, נסיעה שהסתיימה אחרי מאה מטר בחניה ונטישת הרכב עד יעבור זעם.

גובה השלג היה כ 2-5 ס"מ, ברובו המכריע במצב צבירה slush. לאורך כל הנסיעות הבוקר ירד שלג נקי בעוצמה חלשה עד בינונית.

שימוש במצב גיר רגיל: זינוק בעליה הביא לפרפור גלגלים קדמיים, פניה במהירות נמוכה, במיוחד אחרי עצירה, חייבה כמה פעמים תיקוני היגוי מינוריים עד בהולים :shock:

מהר מאד עברתי למצב שלג, ושם התמונה היתה שונה - הזינוק הפך להיות איטי ומבוקר יותר, הגיר העדיף להשאר בהילוכים הנמוכים, במיוחד בירידות (הגברה של התכונה הידועה בגיר AL4), וגם הפניות הפכו להיות מדויקות יותר (אני לא יודע מה הסיבה, אולי שינויים בהעברת הכח לגלגלים?).

סך הכל הרגשתי בטחון ויציבות ברכב, בעיקר מול המראות שסביבי - רכבים מפרפרים, סוטים ממסלולם ובאופן כללי בשוק...

עוד מישהו נהג היום בשלג?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אודי,

מנסיון עם המיטו, אמנם לא על שלג, אבל במצב All weather ההתנהגות משתנה.

כנראה שינוי בבקרות האחיזה וכל הקיצורים באנגלית לטכנולוגיה מתקדמת...

מה שמוזר דווקא שבמצב All weather הזנב של המיטו בנהיגת אספלט נהיה "קליל" יותר.

אגב, לא תגלה לנו איפה זה היה? אני מחפש מקום שהחברה תוכל לראות קצת שלג (ואני אקבל קצת שקט ממנה) ועל הדרך לנצל את הכבישים לשם אם אפשרי- עדיפות רחוק מהציבור והפקקים. קיים דבר כזה?

אה ו.... שכחת לציין שרכב הבמחן מוצע למכירה:lol:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

הרכב כבר לא למכירה. ככל שהשוק אמר שהוא לא מעריך את הרכב ככה אני גיליתי שאין לו תחליף סביר בתקציב סביר.

הנסיעות התבצעו בירושלים. השלג לדעתי כבר נעלם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עוד מישהו נהג היום בשלג?

אתמול זה גם טוב?

עליתי עם טיוטה פריוס להר מירון בלילה שבין רביעי לחמישי. הגענו לאזור לקראת 11:30 כשלרגע היה נראה שהכל מתבהר והעננים עזבו את השמיים. עצרנו לסמבוסק בחורפיש (מומלץ בחום!) ולקראת חצות התחלנו לטפס לאזור בית ספר שדה מירון. מה שהתחיל כזרזיף קל של שלג הפך מהר מאוד לסופה רצינית שכיסתה את כל הכביש. למזלי, העמדתי את הטיוטה כשהאף בכיוון הירידה. פיג'ו 206 שניסתה לעלות פשוט פירפרה במקום.

המסקנות?

אין אחיזה. בלימה, גם ממהירות של 15 קמ"ש, מפעילה כמעט מייד את ה-ABS והרכב פשוט מחליק לכמה מטרים טובים. תאוצה לא עדינה גורמת לבקרת האחיזה של הטיוטה להשתגע ולצפצף כמו מטורפת. והכי חשוב, אם יש חשש לשלג תמיד תחנו ליד הכביש ועם הפנים החוצה/לכיוון הירידה.

65779_10150635840842488_734597487_9009773_530498958_n.jpg

421750_10150635845202488_734597487_9009818_1821187167_n.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתמול זה טוב, אבל לא מצוין... :lol:

חשוב מאד לשים לב באיזו קלות שלג משנה את התנהגות הרכב על הכביש, למרות שרק למעטים מאיתנו יוצא אקצ'ואלי לנהוג בשלג.

יצא לך לבדוק אם הקור משפיע על תצרוכת או תפוקת החשמל של הרכב?

Winston S. Churchill -

פורסם

אכן, השלג משנה בצורה מאוד משמעותית את התנהגות הכביש. עכשיו ברורה לי ההצדקה למכוניות כמו פנדה 4X4 או סובארו B4 עם הנעה כפולה. אפשר בהחלט להגיד שעם כל אחת מהן הייתי מרגיש הרבה יותר בטוח.

לגבי צריכת הדלק - לא ממש שמתי לב לזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחרי שגרתי כמה שנים טובות בוונקובר קנדה אני יכול להגיד לך שבשלג כבד מרבית האנשים בכלל לא יוצאים מהבית לנהיגה, וגם אם כן זה במהירות זחילה, מה שלקח לך 10 דקות הופך בשקט ל25/30 דקות.

אני בחיים לא ישכח שליד הבית שלי הייתה יריד יחסית תלולה שבהפעמיים הראשונות שכחתי לא להגיע מהכיוון שלה וגם במהירות נמוכה עם שרשראות הטנדר f-150 4x2 היה מתגלש לו לאיתו למטה.

אגב במיטו all weather כמו במרבית הרכבים החדשים מתעסק לא רק עם הגיר במידה והוא אוטומט אל גם עם הבקרות למנייהם ההגה ניהול המנוע, בסיטרואן מצב שלג משפיע רק על הגיר, גילוי נאות אני בוגר al4 מ307sw שם בשלג ברמת הגולן הוא יצא במחולות.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

סך הכל הרגשתי בטחון ויציבות ברכב, בעיקר מול המראות שסביבי - רכבים מפרפרים, סוטים ממסלולם ובאופן כללי בשוק...

עוד מישהו נהג היום בשלג?

לא יודע מה להגיד לך. אני ירושלמי, יצאתי מהבית ב-9:30 לקחת את הילד מהגן, היה די הרבה שלג והמשיך לרדת. האנשים נסעו די רגיל, לא היו חריגות כל שהן. ולמה שיהיה? הכבישים היו אספלט ללא קרח, מכוסה בשכבה דקה מאוד של שלג נמס. בירידה תלולה עצר אותי איש עירייה שהודיע כי עוד 2 דקות יגיעו המפלסות וכדאי לחכות. מיותר לומר כי אף אחד לא חיכה וכולם המשיכו כרגיל. בכלל לא ראיתי שום חריגות, הכל הסתיים די מהר. התנאים היו רגילילם לגמרי, האחיזה עם הכביש הייתה 80%-90% מיום רגיל. כמו שרואים בתמונה.

jerusalem.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אכן, השלג משנה בצורה מאוד משמעותית את התנהגות הכביש. עכשיו ברורה לי ההצדקה למכוניות כמו פנדה 4X4 או סובארו B4 עם הנעה כפולה. אפשר בהחלט להגיד שעם כל אחת מהן הייתי מרגיש הרבה יותר בטוח.

לגבי צריכת הדלק - לא ממש שמתי לב לזה.

בעצם הסברת למה אין שום הצדקה לרכב 4X4 משפחתי לכביש, בישראל שמדרום לגולן.

פורסם

לB4 אין ESP בצורה הקודמת הנעה כפולה לא תעזור לנהג לא מנוסה , בהחלקה הראשונה הוא פשוט יבלום ויתחיל לעשות שמיניות .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם
לא יודע מה להגיד לך. אני ירושלמי

הייתי בחוץ בסביבות 0900-1100 והיה מאתגר למדי אבל לא צריך להגזים, זה לא שלג של 50 ס"מ.

אני לא אומר שהנהיגה היתה מסוכנת או שלא היה כדאי לצאת מהבית, אני פשוט מופתע מזה שמספיקה כמות קטנה של סלאש כדי לשנות את אופי הנהיגה.

Winston S. Churchill -

פורסם

היום בבוקר חזרתי מהעבודה,פשוט שמתי D ונסעתי, קצת יותר באיטיות מהרגיל. הגעתי בשלום וללא שום אירועים מרגשים. בקרות אחיזה ויציבות למיניהם לא התערבו לי בעניינים. מה שכן, ראיתי כמה החלקות קלות, בעיקר של אוטובוסים ורכבים הנעה אחורית. כולם אגב הסתיימו ללא תאונות.

מצ״ב תמונה מהבוקר.

ImageUploadedByTapatalk1330717656.063662.jpg

V5

פורסם
לא יודע מה להגיד לך. אני ירושלמי, יצאתי מהבית ב-9:30 לקחת את הילד מהגן, היה די הרבה שלג והמשיך לרדת. האנשים נסעו די רגיל, לא היו חריגות כל שהן. ולמה שיהיה? הכבישים היו אספלט ללא קרח, מכוסה בשכבה דקה מאוד של שלג נמס.

זה הבדל גדול. לידיעתך, בארצות רבות בעלות חורפים קשים אנשים מרכיבים צמיגי שלג (או לפחות צמיגי M\S) ויעילותם של צמיגים אלו קיימת גם בשעה שהכביש עצמו אינו מושלג כלל (וזה מצב שהרשויות דואגות שיתקיים בעזרת המלחה ופינוי שלג מסודרים), שכן בטמפרטורות נמוכות שכאלו צמיגי כביש רגילים פשוט נמצאים הרחק מתחום הטמפרטורה היעילה שלהם, על אחת כמה וכמה בשעה שכן יש דוק של שלג על הכביש. בארץ, האמצעים הללו אינם עומדים לרשותנו ולכן מומלץ פשוט לא לנהוג בשלג, אפילו אם מדובר בשכבה דקה של כפור.

אגב, התנהגות הכביש של רכבי הנעה קדמית כמעט ולא משתנה בחורף, דווקא הנעות אחוריות וגם כפולות יכולות לפתע לשנות "אופי" כיוון שברכב חלש שביבש לא היה מסבסב גם בפול גז ממהירות אפס (ולכן היה מפתח המון תת-היגוי), פתאום כל פזילה של רגל ימין לכיוון הגז גורמת לפרפור ולסחיפת כוח מרשימה עד מסוכנת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...