Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע על מה אתה מדבר,ראיתי כמה פעמים נהגים כאלה שמתבלבלים ומתחילים לזוז ואז עוצרים,אז נגיד הוא התבלבל נסע ורכב שנסע ממול נכנס בו.

אותי אישית לא היה מעניין שהוא התבלבל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
את הירוק המהבהב והצהוב רואה מי שמודע לכביש, מי שהוסחה דעתו לא רואה. ישנם כמה צמתים הצמודים אחד לשני וכשאתה מגיע לראשון אתה בכלל מסתכל על הרמזור של השני ואופס עברת באדום. אתה עומד בנתיב הפונה שמאלה והאור ברמזור של התנועה שממשיכה ישר מתחלף ואתה נוסע לפיו ולא לפי הרמזור המיועד לנתיב השמאלי בלבד ואופס עברת באדום. לא חסר דוגמאות כאלה.

אני חושב שנהג סביר צריך להיות מודע לעצמו שזה קורה לו ולחשוב מה הוא עושה עם זה בהתחשב בכך שההשלכות יכולות להיות חמורות. הטעויות שהצגת נראות כמו טעויות לנהגים ממש צעירים. כשנהג מתקרב לצומת עליו להתחיל הרבה לפני הצומת "ללמוד" עליו.

פורסם

אנחנו אנשים לא מכונות, הוא התבלבל הוא לא עשה בכוונה, אלא אם כן היה בדעתו להתאבד ולהרוס את הרכב על הדרך. כמה כאלה אתה מכיר? עכשיו תגיד כמה אתה מכיר שהתבלבלו?

החמרת ענישה לא תיתן כלום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
למה נהג אחראי עוצר כאשר הולך רגל חוצה את הכביש, ומאט לפני מעברי חציה, ועוצר במעבר חציה ושם לב זהירות יתרה להולכי רגל ? כי ידוע לכל מה ההשלכות של דריסת הולך רגל, גם כשאתה לא אשם. כשאתה מעניש ומעניש חזק ויוצר רתיעה סביב התנהגות מסוימת, מאחורי הקלעים אתה מכניס לאנשים לראש "שימו לב!!!". מתקיים גם יחס הפוך. תקל בענישה וראה איך אנשים פחות מתייחסים לזה ברצינות.

אההה אתה צודק, נהג לא אחראי רואה את ההולך רגל, נותן גז ומוריד אותו כאילו זה היה Carmageddon. תגיד לי אתה רציני?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

טוב,כול אחד והדעות שלו,אין מה לעשות.

אולי הפיתרון הוא בחינוך כמה כבר שנים על גבי שנים מדברים על זה ושום דבר לא קורה,הרי בפועל,בוא נהיה אמייתים,יש שיעור מלמדים איך לנהגו נכון ואיך להיות נהג טוב,אותם נערים חוזרים הבייתה משחקים במשחקי מרוצים,והדבר הראשון שהם רוצים זה לקנות רכב ולתת בראש.

אני הייתי כזה ויעידו על כך 2 תיבות הילוכים אוטומטיות שהרסתי :).וגם הנוער של היום לא שונה לדעתי.

אך אם היו לוקחים לאותו הנהג את הרכב,אוו זה פגיעה במה שהכי כואב לו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מכיר מקרה שבו נער ללא רישיון פירק את האוטו של ההורים על רכבים שחנו בצד הכביש ובמזל לא היו נפגעים בתאונה. אתה חושב שזה הרגיע אותו? אחרי שהוציא רישיון נתפס נוהג שיכור. זה נהג שבהחלט הייתי מחמיר איתו, שתי העבירות שביצע עשה במודעות מליאה. על הנהיגה בשכרות הוא קיבל שנה וחצי שלילה.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יוליאן, אתה לא מבדיל בין נהג נורמטיבי שעושה טעות בגלל תשתיות\סנוור\סתם טעות\כו' ובין עבריין שכל הזמן עושה את אותן שטויות?

אני לא נוהג כחוק כי אני מפחד מהחוק, אלא כי אני מבין את ההשלכות של עצירה באור אדום.

תקרא קצת על תיאוריות של מוסריות ותבין שהבסיס לציות לחוק הוא לא פחד, אלא הפנמה אמיתית של נורמות, וחשיבה על אחרים.

פורסם

יוסי אני גם נוהג כחוק,כי אני מבין את ההשלכות של זה.

הכוונה שלי זה לנהגים שמזלזלים בחוק,נכון רכב שבא ממול ומסנוור אותך וחלילה תעשה תאונה,אתה לא אשם.

אך לדעתי רוב ההפעמים הוא כן.

להחמיר איתו או לא זה כול עניין לגופו.

פורסם
להחמיר איתו או לא זה כול עניין לגופו.

על זה אני בדיוק מתלונן, כבר ממעטים לבדוק וישר מחמירים ולא רק זה אלא גם מי שיעז להגיע לבית משפט יוכפל הקנס בפעם וחצי.

ראבק מה אני מתאבד בכביש? עברתי באדום בטעות לא בכוונה תחילה.

fiat x1/9

פורסם

מי שחושב שהחמרת ענישה תעזור למנוע תאונת דרכים הוא נאיבי במקרה הטוב וטומן ראשו בחול מחד ומחפש דם מאידך במקרה הפחות טוב. אין כל אפשרות לעשות הקבלה בין מסגרת צבאית - שהיא מסגרת נוקשה ורחוקה מדמוקרטיה (בצבא נורמלי כמובן) ככל שאפשר לבין האזרחות. בצבא החמרת ענישה עובדת ועובדת היטב מעצם טיבה וטבעה של המערכת הצבאית. באזרחות אין לזה כל קשר ונפקות. כמו שאמרו פה לפני, רוב התאונות לא נגרמות בגלל החלטה (כמו שאמר די מזמן אחד מהטרמפיסטים שעברו בכסא שר התחבורה) אלא בשל צירוף נסיבות חסר מזל. נהג שסטה מנתיבו בהיסח דעת לא יימנע ממעשה זה (שכלל אינו מעשה, אלא יותר מחדל) מפאת פחד מענישה, שכן אינו מבצע את המחדל במודע. עבריין סדרתי יכול להיות שיתחשב בענישה בבואו לשקול האם לעבור על החוק או לא, כפי שרובנו עושים בעניין המהירות המותרת. לעומת זאת אדם העובר על החוק בשגגה כלל לא מגיע לדילמה הזאת ומכאן שגם אם העונש יהיה שריפה על המוקד הדבר לא ישפיע על ההחלטה לעשות או להימנע מהמעשה/מחדל שכן אין כלל החלטה כאמור. הדיבורים על כך שהנהגים יזהרו יותר הם לא יותר מדמגוגיה - משאין החלטה פעילה ומודעת, אין כלל התחשבות בהשלכות.

האמת פשוטה ביותר - מי שרוצה תוצאות, ישקיע בחינוך, תשתית סלחנית וכזו המאפשרת תנועה רבה ובטוחה יותר, ומיסוי כזה שיעדיף מכוניות בטוחות יותר, אקטיבית ופאסיבית.

מי שרוצה דם ושואו לקהל - יבחר בענישה. זה קל יותר, לא דורש משאבים או חשיבה ואפילו מהווה מכשיר מיסוי יעיל ביותר. זעם צדקני מצטלם היטב וממש יוצר, בקרב הרוב הקל לשלהוב, הרגשה שהנה עושים משהו (כאשר בפועל דווקא נאבקים בכדי לא לעשות).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אף אחד לא רוצה דם,אבל אולי זה יגרום לנהגים להיות יותר ערניים וקפדניים מחשש לעונש.

גם אם חינוך יתרום יותר, הרבה קשה להתחיל להפעיל את המערכת שתלמד צורת נהיגה ותשנה תרבות,אולי בגלל זה אנחנו שנים שומעים חינוך חינוך וחינוך ושום דבר לא קורה בעניין.

פורסם

עקב החמרת הענישה נוצר מצב שמבחינת המחוקקים ובתי המשפט עדיף שתצא מהרכב ותדחוף אותו בידיים ואז יש אולי סיכוי שתמנע תאונות

רבותי , לא יעזור דבר . הצפיפות על הכבישים היא מטורפת . כמויות גדולות של כלי רכב חדשים עולים כל שנה על אותה תשתית שמפגרת בכמה שנים טובות . קחו לדוגמה את כביש 6 , כביש אגרה המתקדם בארץ . כביש זה כבר עולה על גדותיו ותאונות הן עיניין של יום יום בו .

להיות תלוי בתחבורה ציבורית כפי שהיא זה עונש שהציבור לא יכול לעמוד בו . זה אגב אחת הסיבות שעשרות אלפי נהגים שקיבלו שלילה ממשיכים לנהוג כי זה פשוט לכרות להם את הרגליים. איך הם ינועו ?

והדבר השני הוא כמובן שברברים חסרי חינוך , רובם במזדה , משתוללים כשהם מתודלקים באלכוהול ואותם באמת צריך להעניש בחומרה ולא את המסכן שרגע אחד בצפיפות הבלתי נסבלת לא שם לב וגרם לתאונה .

אני מניח שגם השופטים נוהגים לפעמים והם בודאי ערים למצב . אולי מהם תצא הזעקה .

פורסם
:drinking: אז אתה אומר להתרחק ממזדות?

פורסם

חברים יקרים, ככל הידוע לכם הותקנו עשרות מצלמות מהירות חדשות, עכשיו בכנות כמה מכם התחליו לנסוע כחוק בכל קטע הכביש, ולא קנו איזה גלאי מצלמות ודופקים ברקסים לפני כל מצלמה? כמה מכם לא עוצרים בנתיב הימני עם אורות מצוקה דולקים כי "אני רק 5 מחכה לחבר\חברה\כלב\חתול\משיח"? עד כמה שידוע לי גם על זה יש קנס. או שמה לכל אחד יש פה מספיק כסף לחלק לרשויות על כל עבירת תנועה?

אז הגדילו את הקנס, ואו. זה לא מונע כלום, אנשים שנהגו במהירות מופרזת, ימשיכו לנהוג במהירות מופרזת ולפני מצלמת מהירות ידפקו ברקס. אנשים שהיו עוצרים בנתיב הימני מכל סיבה שהיא, ימשיכו לעצור בנתיב הימני. אנשים שהיו חונים בחניית נכים שלא כצורך, ישמשיכו לחנות בחנית נכים. ואלה שמחזיקים את ההגה עם יד אחד ימשיכו להחזיק את ההגה עם יד אחת (וכל מי שעבורו 100 שקל זה לא כסף שישלח לי הודעה פרטית אני אתן לו את פרטי הפייפאל שלי ואשמח אם תעבירו לי 100 שקל).

הכל מגיעה מתרבות וחינוך. כבוד כלפי אחרים ולא ניסיון להידחף בפניה ימינה לקראת סוף הנתיב כי "לא ב*** שלי לחכות עד שכל התור ימינה יפנה, אני יותר חכם אני פשוט אדחף לפני איזה פראייר בתחילת התור" ותמיד יהיה פראייר כזה.

אז תענישו, תשללו רשיונות, על כל רישיון ששולים עוד 10 נהגים חדשים עולים על הכביש שכל אחד מהם הוא לא פחות טוב משומאכר.

• תוכן חדש...