Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים לא ממש ברורים לי בנושא הזה.

בתור התחלה, ברוב המקרים נהגי אוטובוס לא מוציאים לחיילים כרטיס אלא פשוט מעלים אותם.

לכן, ההגיון אומר שאין מספרים מדויקים לגבי כמות הנסיעות של חיילים באוטובוסים.

האם לא יכול להיות מצב שבו הצבא מנפיק את הרב-קוים ובסופו של דבר משלם יותר? הרי נכתב בכתבה שחיילים שגרים בחיפה ומשרתים בקריה יקבלו 10 נסיעות בשבוע בקו חיפה- ת"א, אבל רוב החיילים שמתאימים לתיאור הזה נוסעים בכלל ברכבת. אני מבין מזה, שבנוסף לתשלום על הנסיעות ברכבת, הצבא יטען את הרב-קו ובסופו של דבר לא ישתמשו בו. מצד שני, הצעד ההגיוני הבא (לפי ההגיון הצבאי) הוא שחיילים לא יקבלו נסיעות חינם ברכבת בכלל, ואז השקלים היקרים של צה"ל לא ילכו לאיבוד.

בנוסף, קורה הרבה פעמים שצריך לנסוע לבסיס אחר לצורך סידורים כאלה ואחרים (בתקופה שלי בקריה יצא לי לנסוע להרבה בסיסים, כאשר הגעתי לקריה בבוקר, נסעתי, חזרתי לקריה ומשם הביתה). איך יממנו את הנסיעות האלה? לפני כל קפיצה קטנה לתל השומר יהיה צריך לטעון את הרב-קו בהתאם? אם כן, צריך להוסיף שעה לפחות לכל נסיעה עד שמקבלים את כל האישורים ואת הכסף.

כל זה בלי להיכנס בכלל לעניין שהנסיעות חינם הן בערך הצ'ופר היחיד שחיילים סדירים מקבלים מהצבא, וגם הצ'ופר הזה לא מתחיל לכסות על התנאים העלובים והמשכורת הזעומה.

לסיכום, נראה לי שהעסק הזה לא ממש ישים, ואם יחליטו ללכת עם הראש בקיר וליישם את זה בכל זאת, יהיה מדובר באחד הבזיונות הגדולים בהיסטוריה של צה"ל.

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפי דעתי מדובר בידיעה שנופחה, כרגיל, על ידי התקשורת.

דובר כבר בעבר על כך שחיילים ייסעו באוטובוסים באמצעות קווי רב קו על מנת להפחית את התשלום של צה"ל לחברות האוטובוסים, וזאת באמצעות מעקב אחר כמות הנסיעות, אך לא דובר על כך שיבוטלו נסיעות החינם שלהם באוטובוסים.

אני לא אתפלא אם נראה בימים הקרובים ידיעה לפיה הצבא מוותר על ההגבלה שהייתה אמורה להתבצע, כביכול.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4175834,00.html

עוד מסע תעמולה מוצלח מבית YNET.

פורסם

חביבי מה שYנט עשו הינו מבורך, לא סתם אומרים שהתקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה - אמנם הצבא הוא לא מערכת דמוקרטית אבל התקשורת היא מנגנון פיקוח בלתי פורמלי במדינה אשר מביאה לידיעת הציבור מידע חשוב כגון המידע הנ"ל.

לא רשום כאן שלא היו דברים מעולם ולא הועלתה כזאת הצעה בצה"ל אלא להיפך נכתב ש"חיילי צה"ל ימשיכו לנסוע בנסיעות במדים כבעבר וללא כל הגבלה" בעקבות הביקורת בציבור על החלטה זו.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

לא משנה אם זאת ידיעה שנופחה או אמת לאמיתה, עצם העניין שצה"ל החליט להתקפל בעקבות הפרסום מצדיק הורדת הכובע בפני Y-NET.

כל הכבוד להם (ולנו, כנראה שלא איבדנו את האנושיות שלנו לחלוטין)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה שהתקשורת עושה זה שטיפת מוח, ועושה רושם שזה מצליח להם לא רע לפי התגובות כאן.

דבר ראשון, אם למישהו נראה שהצבא התקפל כביכול בגלל איזה פרסום ב-YNET אז הוא חי בסרט, בטח ובטח כשמדובר בפרק זמן כל כך קצר בין פרסום הידיעה לבין ההתקפלות של הצבא כביכול.

דבר שני, כל הפרסום היה מוטעה מלכתחילה, וגם נאמר בכתבה כי - בצהריים אמרו בדובר צה"ל כי "הנושא נמצא בעבודת מטה שטרם אושרה בצה"ל, וגם אם תתקבל לא תגרור כל פגיעה בזכויות החיילים. חיילי צה"ל ימשיכו לנסוע בנסיעות במדים כבעבר וללא כל הגבלה".

יתרה מכך, נושא המעבר לנסיעות באמצעות רב קו זה משהו שמדברים עליו כבר הרבה זמן בצבא, אבל ההגבלה על הנסיעות זה תוספת של התקשורת.

חבל שאנשים מאמינים בצורה עיוורת לכל דבר שכותבים ב-YNET (או במקום אחר). קצת קריאה ביקורתית ושכל ישר לא יזיקו.

פורסם

גדי, מצד אחד אתה צודק, אכן יש כאן שטיפת מוח (ע"ע המהומה שקמה סביב האיסור לנסיעה ברכבות, בו Y NET שכחו לציין את העובדה שעם המגבלה מוצג פתרון מלא), וברור שהחלטה כזו, אם אכן קיימת, לא תתבטל תוך 24 שעות בגלל מודעה בפייסבוק.

מצד שני, הייתי שמח אם כל ידיעה שלא תואמת חשיבה הגיונית הייתה שקרית. אם היית קורא עכשיו בY NET שהוחלט שמגזר שלם באוכלוסיה יקבל פטור משירות צבאי, מסים, וחוקים שלא לרוחו (דמגוגי במכוון, נא לא להתלהם), זה היה נראה לך כמו מודעה ש"תעבור" קריאה ביקורתית?

אנחנו חיים במדינה שבה לא ההגיון הוא שיפסול דברים על הסף.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בשנות השמונים היו שוברים.

אממה, חיילים בגלל זה עלו על טרמפים, וכמובן היתה את הרצח של סספורטס וסעדון.

כנראה שבא לצה"ל עוד כמה טרמפיסטים הרוגים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בתור מי שהשתחרר מצה"ל לאחרונה, אני יכול להגיד שהכיוון הוא נכון. הפעולה הספיציפית הזאת לא.

אחרי שנים של בזבוז כספים הצבא נלחץ כשקיבל הוראה לקצץ.

התשובה, במקרה הזה, נמצאת מתחת לפנס. להעביר בסיסים לדרום,להפסיק עם הטיולים השנתיים (חיילים באו לבית ספר?), לחדול לתת רכב צמוד לכל קצין זוטר בן 26 שבאזרחות היה נוסע במוניות שרות, חייל שעושה שבוע-שבוע - שלא יתגייס בכלל. אולי אז נתחיל לראות את הכסף שלנו בחזרה.

עם כל אהבתי והערכתי לצבא, קרעתי את התחת 3 שנים וראיתי איך מבזבזים את הכסף של מעמד הביניים. הגיע הזמן לדרוש שינוי. ולקבל.

פורסם

להעביר בסיסים לדרום , הצקחת לי את .....

הגיע הזמן לדרוש שינוי לדאוג שהוא באמת שינוי ולא שמורחים ילדת כאפות ג'ינג'ית עם ועדת חקירה .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...