Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים ביקשתי הצעה למסלול שיכלול גלאקסי2 או בלקברי בולד 9900 עם גלישה (כמודם למחשב נייד מדי פעם).

ההצעה הייתה:

239 לחודש

800 דק'

800 SMS

חבילת גלישה ללא הגבלה (2M למשך 2 ג'יגה ואז האטה ל0.2 מגה).

המכשיר שנכלל בחבילה- בחיוב- זיכוי מלא. את הבלקברי הייתי לוקח מהם. את הגלאקסי הייתי מביא משלי (חוק ניתוק זיקה) ואז יוצא שהייתי משלם 120 ש"ח לחודש על הקו (ללא העלות של המכשיר).

היום כשאני רוצה לברר משהו, נאמר לי שהמסלול- פג תוקפו. ועכשיו יש את המסלול הבא:

249 ש"ח לחודש

500 דק'

500 SMS

0.5 ג'יגה גלישה- מהירות 8M בשנה הראשונה ואז 4M לאחר מכן. כל חצי ג'יגה גלישה חריגה- 25 ש"ח.

כמובן שהגלאקסי/ בלקברי כלול במחיר.

מה נסגר איתם???

נראה שהם אשכרה מנסים להבריח לקוחות בכל דרך אפשרית...

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

שלא תעיז להתחבר לחבורת שרלטנים האלה, אני בדיוק בדרך לעזוב אותם אחרי שלא שמעתי לכל האזהרות לגביהם.

לקחתי מהם סים שההצעה מהם הייתה 220 ש"ח בחודש תמורת 4000 דקות בתוך רשת פלאפון, 1250 מחוץ לרשת, 1250 SMS וגלישה חופשית.

בסופו של דבר מגיעה חשבונית של 280 ש"ח ובכלל האינטרנט לא עובד.

כשהתקשרתי לברר מה פשר העניין הם לא ידעו להסביר לי למה זה ככה אבל זה מה יש ואם אני רוצה אני יכול "לשדרג" את החבילה, הם הציעו לי בעצם לקבל פחות ולשלם יותר, אנשים מוזרים יש שם...

פורסם

הבעיה שלי היא שפלאפון פועלת בתדר 850, דבר שנדרש מבחינתי (איזורי קליטה) ופחות הפרעות למכשור שיוצא לי לעבוד איתו.

אם אורנג'/ סלקום היו פועלות בתדרים נמוכים אלו- אז מילא. אבל התדר 2100 שעליו הן פועלות די בעייתי מבחינתי (למרות שאני יכול לנסות פתרון בצורת מכשיר טלפון מתאים יותר וכדו').

אז אני מנסה למצוא פתרון לעניין (בצורת מסלול יותר זול), ורמי לוי לא יותר זול ממה שיש לי כרגע (מסלול חיילים בפלאפון). אז נראה שיש לי ררק את האפשרות לרכישת מכשיר בפרטי בלבד ולקוות שהם לא יירעו את תנאי מסלול החיילים (החוזה הוא ל3 וחצי שנים להתחייבות מצידם, אח"כ הם יכולים לעלות מחירים/ לשנות תעריפים).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ניסית לבדוק את הקליטה של סלקום ואורנג' במקומות הבם אתה שוהה? הקליטה תלויה מאוד בפריסת תחנות הבסיס, ואם יש תחנה במיקום טוב בהחלט תתכן קליטה טובה של רשתות אלה גם במרתפים. בדוק עם כרטיסי SIM של חברותאלה או ברר עם חברים המנויים עליהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי הצעה אחת בשבילכם והיא עובדת כמו קסם!

משרד התקשרות!

מסתבר שהם פועלים יפה מאוד לגבי תלונות מול החברות הגדולות האלה. הגשתי באתר שלהם תלונה על אורנג' על כך שחוייבתי בשיחות מחו"ל לארץ בזמן שלא ביצעתי שיחות כאלה בכלל. כמובן שלקח איזה שבועיים שלושה, אבל אורנג' התקשרו אלי בנושא הזה ושאלו מה קרה ואיך אפשר לטפל בבעיה.

כמובן שהחזירו לי את הכסף (10 שקלים) בגין השיחות שלא ביצעתי. תנו להם לרוץ אחריכם אחרי שהם חטפו ממשרד התקשורת, כנראה שהתלונות האלה מזיקות להם מאוד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חברות הבסלולר משנות מחירים כאוות נפשן, וזה חוקי לחלוטין. כל אחד רשאי להציע את מרכולתו במחיר המתאים לו. כל עוד לא נחתם מולך חוזה (אושניתנה אופציה לתעריפים מסויימים לתקופה מוגדרת ואתה בתוך תקופה זו) אין לך מה להתלונן.

מה שאתה יכוללעשות הוא שני דברים:

1. לנהל מו"מ מול נציג שירות. לא הולך? נתק ונסה נציג אחר כעבור שעה-שעתיים.

2. לפנות לחברות המתחרות.

וכמובן שאפשר לקחת את הצעות החברות המתחרות כבסיס למו"מ.

הבן שלי, שאינו מיומן במיוחד באמנות המו"מ, איים בניוד מספר מסלקום, תוך מספר דקות קיבל הצעה די מפתה, ובעיקר החוסכת כ-30% מהעלות החדושית בהשואה למחיר אותו הוא משלם כעת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המחירים האלה זה ביזיון.......

אני השגתי ב-209 ש"ח אייפון 4 + 1300 דק' + 1300 אסמס + 2.5גיגה חופשי.

בלי האייפון אותה חבילה תעלה 180 ש"ח.

מתי עשית כי כבר אין חבילות כאלו ובאיזה חברה?

אני גם מחפש דיל כזה.

אם יש לך את השם של המסלול זה יעזור כי ברגע שאתה מגיע מוכן ואומר שמישהו כבר קיבל חבילה כזו הם באים לקראתך.

פורסם
מתי עשית כי כבר אין חבילות כאלו ובאיזה חברה?

אני גם מחפש דיל כזה.

אם יש לך את השם של המסלול זה יעזור כי ברגע שאתה מגיע מוכן ואומר שמישהו כבר קיבל חבילה כזו הם באים לקראתך.

זה דיל שעשיתי באורנג' ואני מאמין שאם תרצה אני יכול להשיג לך אותו.

מישום מה נותנים לי שם כל מה שאני מבקש

פורסם
המחירים האלה זה ביזיון.......

אני השגתי ב-209 ש"ח אייפון 4 + 1300 דק' + 1300 אסמס + 2.5גיגה חופשי.

בלי האייפון אותה חבילה תעלה 180 ש"ח.

מדהים!

תמורת 400 דקות ו200 סמס + חיבלת גלישה של 2.5GB אני משלם 175 ש"ח.

כאשר ביקשתי מהם להוזיל עליות הציעו לי תוכנית סטודנט ב110 ש"ח בתנאי שאני אקנה מכשיר זול ויעשו לו סוג של ניתוק זיכה, כמובן שסירבתי כי אין לי כוח להתעסק עם חשבוניות, החזרים וגם החבילה כולללת חבילת גלישה של 1GB בלבד שזה לא מספיק לי.

לדעתי אלו תוכניות ישנות שכבר לא קיימות והיום יש להם רק את ה CLEAR שלא משתלמות.

זה דיל שעשיתי באורנג' ואני מאמין שאם תרצה אני יכול להשיג לך אותו.

מישום מה נותנים לי שם כל מה שאני מבקש

אני מקווה שאני לא מתפרץ לדלת פתוחה אני בדיוק מחפש תוכנית משתלמת לחברה (שמדברת המון) לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אפשר להשיג את את התוכנית הזאת כולל מכשיר.

פורסם
מדהים!

תמורת 400 דקות ו200 סמס + חיבלת גלישה של 2.5GB אני משלם 175 ש"ח.

כאשר ביקשתי מהם להוזיל עליות הציעו לי תוכנית סטודנט ב110 ש"ח בתנאי שאני אקנה מכשיר זול ויעשו לו סוג של ניתוק זיכה, כמובן שסירבתי כי אין לי כוח להתעסק עם חשבוניות, החזרים וגם החבילה כולללת חבילת גלישה של 1GB בלבד שזה לא מספיק לי.

לדעתי אלו תוכניות ישנות שכבר לא קיימות והיום יש להם רק את ה CLEAR שלא משתלמות.

אני מקווה שאני לא מתפרץ לדלת פתוחה אני בדיוק מחפש תוכנית משתלמת לחברה (שמדברת המון) לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אפשר להשיג את את התוכנית הזאת כולל מכשיר.

אני אצטרך לברר את זה מול אורנג' ולהודיע כאן מה אפשר לעשות.

תבדקו קודם אם אתם באמת מתכוונים לרכוש את התוכנית, שלא נבזבז סתם זמן על הויכוחים איתם

פורסם

טרנספורטר - בנסיבות מסויימות תוכניות Clear מצויינות. כמבון לא כאשר בדיוק רכשת iPhone 4S או SGS2 ואתה מצפה לזיכויים של 120 ש"ח בחודש, אבל תוכנית Clear 500 לסטודנטים תחסוך לבן שלי, שכרגע בתוכנית חיילים בסלקום+גלישה 384 Kb/s כ-50 כ-50 ש"ח בחודש (110 ש"ח במקום 160-170 בתוכנית הנוכחית) ויש לו הצעה מסלקום שמחירה הבסיסי כ-280 ש"ח אבל עם כל מיני זיכוים וניתוק זיקה וכו' וכו' מגיעה ל-99 ש"ח בחודש ל-400 דקות ו-400 הודעות כולל גלישה 1 ג"ב. הבעיה היא שחבילה זו גבולית מבחינת צריכת השירותים שלו ועלות החריגה מהדקות ומההודעות יקרה.

פורסם

אני חשבתי שכניסת מפעילים פרטיים תביא לשינוי בשוק הסלולר הישראלי.

פה בארה"ב יש מספר חברות גדולות: AT&T, T-MOBILE, VERIZON, NEXTEL

נקסטל שהיא המקבילה האמריקאית למירס, הוציאה לפני כנתיים מותג חדש וזול בשם BOOST, הם נכנסו לשוק עם מכשירים מאעפנים יחסית אבל עם הצעה של 50 דולר לחודש כולל מע"מ ללא הגבלה על שיחות, הודעות ואינטרנט, ללא התחייבות כל שהיא, מעין טוקמן, תקנה כרטיס, תטעין את המכשיר ב50 דולרים ותהנה כל החודש משירות בלי הגבלה.

בארה"ב אתה משלם על דקות שיחה נכנסות והמסלול שהיה לי עם טי-מוביל הוציא מכיסי כ130 דולרים בחודש.

אחרי שבוסט נכנסו לשוק צצו הרבה חברות בת, ווריזון שמקבילה לפלאפון הוציאה את METRO PCS שעבדה על CDMA, אותו הסיפור של הכל כלול ב40 דולרים לחודש.

הרבה לקוחות עברו אך היו בעיות, המכשירים של BOOST (מירס) היו מעצבנים, לי זה היה נוח בעבודה בתור ווקי טוקי אז החזקתי בוסט ומטרו פיסיאס. אבל הקליטה במטרו הייתה מחורבנת, האינטרנט היה איטי ולא נהנתי כלל.

T-MOBILE עשו את הצעד החכם ביותר ולאט לאט הורידו מחירים והציעו חבילות טובות, זה התחיל מ79 דולרים בחודש ללא הגבלה עם רשת ענקית כגיבוי ומכשירים מצויינים, לאט לאט התחרות גדלה, כל חברה הוציאה מסלולים מפתים.

היום ב100 דולרים יש לכם 4 קווים פעילים עם שיחות, הודעות ואינטרנט ללא הגבלה, בMETRO PCS.

בT-MOBILE אני משלם על 2 קווים ללא הגבלה, 5 ג'יגה של גלישה מהירה לכל קו, ביטוחים ומס כ140 דולרים בחודש.

2 מכשירי LG G2X שנרכשו תמורת 100 דולרים לחתיכה והתחייבות להיות ברשת לשנתיים, אני יכול לשנות מסלול, אבל צריך להישאר ברשת.

והחברות מרוויחות המון, אז למה למה למה לעזאזל זה לא קורה בישראל?

haters will hate

פורסם
אני אצטרך לברר את זה מול אורנג' ולהודיע כאן מה אפשר לעשות.

תבדקו קודם אם אתם באמת מתכוונים לרכוש את התוכנית, שלא נבזבז סתם זמן על הויכוחים איתם

אני רציני לגביי תוכנית טובה.

אני במשא ומתן עם סלקום לגביי חבילה עם אייפון 4S היו אמורים לחזור אלי ביום שישי.

שילמתי שם 100 ש"ח מיקדמה אבל זה לא ישבור אותי אם תביא לי חבילה טובה.

הטל' שלי 054-3367833 תודה אבישי (כיום אני בסלקום).

פורסם

בנצי, אתה לא יכול להשוות את השוק האמריקאי לישראלי. כאן הרגולציה קבעה כללים שונים:

1. כל המכשירים SIM free, כלומר המכשיר אינו כובל אותך לחברה מסויימת. כמוכן ה-CDMA מת - פלאפון עברה ל-UMTS לפני כ-3 שנים ומאז אינה משווקת עוד מכשירי CDMA, ולכן כל החברות פועלות בטכנולוגיות זהות ותדרים זהים (למעט ה-UMTS850 של פלאפון), אז הטכנולוגיה אינה מהווה חסם למעבר בין חברות. גם ה-iDEN כנראה הגיע למבוי סתום, מירס צפויה להפעיל רשת UMTS חדשה (עם נדידה פנימית על רשת פלאפון) בעוד כ-3 חודשים, בהמשך 2012 צפויה לעלות "גולן טלקום" באותה טכנולוגיה ובין לבין יכנסו לשוק עוד כמה מפעילות וירטואליות.

2. אין יותר קנסות יציאה. בארה"ב אם אתה שובר את ההתחייבות לשנה או שנתיים אתה משלם קנס די שמן. בארץ המכסימום הוא 8% מהחשבונית הממוצעת שלך כפול מספר החודשים שנותרו לסיום ההתחייבות - מעשית החברות ויתרו על קנס היציאה. לכן כל אחד יכול להעביר את הקוים מחברה לחברה כל יום. כמבון שבתנאים אלה לחברות הסלולר יש בעיה לסבסד מכשירים.

3. חוק "ניתוק זיקה" - המצאה גאונית, כנראה מקומית של משרד התקשורת שלנו, שמחייב את חברות הסלולר לתת תנאים זהים למי שקונה את המכשיר אצלן ולמי שקונה ממקור אחר. בכך נלקח מהחברות היתרון במכירת מכשירים, כיון שניתן לרכוש מכשירים "בחוץ" במחירים הרבה יותר זולים, למעשה להרויח על חשבון ספק הסלולר.

4. בארץ נמכרות חבילות ענק, כלומר לל מגבלה אמיתית על כמות השימוש (למרות שמוגדרות 100 דקות ויותר, אבל עוד כמה אלפים בתוך רשת הספק הסלולרי). חבילה שמספקת צרכן בינוני תעלה, אחרי זיכוי על המכשיר, סביב 100-150 ש"ח (תלוי בספק, בתוכנית הספציפית ובסוג מכשיר הסלולר).

5. הבעיה הגדולה ביותר בשוק הסלולר הישראלי היא מיעוט תחרות. בתקוה שכניסת החברות החדשות שהוזכרו לעיל תגביר את התחרות ותפחית את המחירים.

לגבי החבילה שהוצגה על ידי פותח השרשור - היא כוללת בתוכה עלות רכישת מכשיר במחיר ההזוי שדורשת חברת הסלולר, אותו מכשיר אפשר לקנות ב"חנות פרטית" בכחצי סכום שדורשת "פלאפון" ועדיין לקבל את אותו זיכוי, כלומר המחיר האמיתי של החבילה יהיה הרבה יותר נמוך מאשר המוצג כאן.

• תוכן חדש...