Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב,אחרי סיבוב על האיביזה כרגע היא יורדת מהפרק. אומנם האוטו חזק בטירוף אבל ההגה מרגיש בדיוק כמו ההגה בC3 של אמא שלי וזאת לא מחמאה.

המשפט הזה אומר שאתה חייב לעצמך קליאו ספורט (דור ראשון אם התנהגות חשובה לך ודור שני אם פינוק חשוב לך).

big Y, אני לא בא לרדת עלייך או משהו אבל מי שבאמת מחפש לתקוף סיבובים מעדיף לדעת כמה שיותר מה הולך עם הגלגלים שלו (הגה מתקשר) ולכן גם אם תשקיע מיליון שקל בשיפורי התנהגות זה לא יגרום לאיביזה לתקשר. פעם בטופגיר הפכו לאדה לרכב מירוץ. ל רכב ניתן לשפר השאלה מאיזה בסיס אתה מתחיל.

אני מסכים שההגה של ה-306 עדיף על זה של הקליאו אבל לא מסכים שהיא בכלליות עדיפה. ה-306 חלשה, מיושנת ופחות בטוחה מהקליאו. המחירים שלהם בשוק הם אותו הדבר ולכן רק מי שבאמת חושב שהתנהגות זה הדבר הכי חשוב בחיים יבחר 306 על פני קליאו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין מושלם,שפרתי כדי שהיה לי יותר כיף.

זה לא שלקחתי אמריקית אוניה של שנות ה 80.

אומנם ההגה מעפן,אבל יש אחיזה גבוהה מאוד שמפצה על זה.

פורסם

גם אם אני אקח את ה-I10 שהייתה לי ואשים צמיגים רחבים + הנמכה תהיה לה אחיזה מטורפת בסיבובים.

זה לא הופך אותה לרכב ספורטיבי או למכונה לתקיפת סיבובים.

אני מעדיף ללכת לתקוף פניות עם רכב עם 50 כ"ס אבל הגה מתקשר מאשר רכב עם 200 כ"ס והגה מת (אבל שוב, זה רק דעתי).

פורסם

בתור אחד שהיה לו את כל השלישיה, קליאו,איביזה,GTI6, אני יכול להעיד שה-306 הכי מהנה בסיבובים, ההגה הכי טוב והכי מתקשר. אבל למצוא אחת במחיר שפוי ובמצב טוב כמעט בלתי אפשרי.

גם הקליאו עדיפה בהתנהגות על האיביזה ברמת העיקרון, ביוחד כשמשווים את ההגה ומצב סטנדרטי בשניהם.

האיביזה לעומת זאת, במיוחד זו של יריב שנהגתי עליה מס' פעמים היא חיה אחרת. הקצב שניתן לייצר עם איביזה משופרת כמו של יריב פשוט בלתי הגיוני. ההגה אומנם אילם וקל יחסית, אבל, פאק האוטו הזה מהיר בטירוף, ולא, לא בקו ישר. אין תת היגוי! ובעזיבת דוושה התחת יוצא לטיול.. לא משהו טריוויאלי באיביזה.

כל אחד והעדפות שלו, אני אישית אהבתי את האיביזה.

אגב, בנסיעה ראשונה שלי על האוטו של יריב בערד קבעתי זמן טוב יותר ב-3 שניות מהקליאו או ה-306 שאיתן קבעתי זמן זהה פחות או יותר.

פורסם

לפי דעתי איביזה עם שיפורי התנהגות תהיה הכי הגיונית

לכל דבר מתרגלים, ובתור אחד שנוהג על ראלי דור ראשון מושתלת 1.6 אני יכול להגיד שלפעמים הייתי רוצה קצת יותר כוח, שהמצערת תדביק אותי לספסל האחורי

חבר׳ה אין רע ברכב שנוסע חזק בקו ישר וקצת אילם בפניות, זה לא רכב שיהיה במסלול קבוע, אני מאמין יומיומי לא?

מנועי ה 20vt מאוד מוצלחים ויחסית זולים לתחזוקה ( בהשוואה לספורטיביות אחרות), שלא נדבר שכמעט כל שינוי מינורי מחזק את הרכב.

מה שכן הרכב מאוד משעמם ולא מיוחד, יש איביזות כמו זבל בחירייה וזה לא מרגש, לאחר שהחזקתי rs2000 אני לא יכול שלא כל יום לחשוב ולהצטער שמכרתי אותה, הייחודיות עושה את שלה!!

אני מאלה שיעדיפו לקנות פיאט קופה ולהנות ממנה ולהתרגש, אבל לאכול ממנה מרורים ולא מהסטטוס של אלה שיקנו איזה 20vt כי זה אמין אבל לא מיוחד בכלל

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

הבעיה הכי גדולה היא למצוא רכב שמור ככל האפשר במחיר הגיוני. הרבה פעמים המציאות היא כזאת שרכבים כאלה שחוקים מאוד, עברו הרבה ידיים והרבה התעוללות והזנחה.

רכישת 20VT זה לא בהכרח אמין וגם ממנו אפשר לאכול הרבה קש, רכישת 306 או קליאו במצב מוזנח ועם מסרק הגה גמור (וכל מה שקור להיגוי) לא תתן שום הגה מתקשר.

פורסם

לכל דבר מתרגלים, ובתור אחד שנוהג על ראלי דור ראשון מושתלת 1.6 אני יכול להגיד שלפעמים הייתי רוצה קצת יותר כוח, שהמצערת תדביק אותי לספסל האחורי

חבר׳ה אין רע ברכב שנוסע חזק בקו ישר וקצת אילם בפניות, זה לא רכב שיהיה במסלול קבוע, אני מאמין יומיומי לא?

מנועי ה 20vt מאוד מוצלחים ויחסית זולים לתחזוקה ( בהשוואה לספורטיביות אחרות), שלא נדבר שכמעט כל שינוי מינורי מחזק את הרכב.

מה שכן הרכב מאוד משעמם ולא מיוחד, יש איביזות כמו זבל בחירייה וזה לא מרגש, לאחר שהחזקתי rs2000 אני לא יכול שלא כל יום לחשוב ולהצטער שמכרתי אותה, הייחודיות עושה את שלה!!

אני מאלה שיעדיפו לקנות פיאט קופה ולהנות ממנה ולהתרגש, אבל לאכול ממנה מרורים ולא מהסטטוס של אלה שיקנו איזה 20vt כי זה אמין אבל לא מיוחד בכלל

לא הייתי אומר "לא מיוחד בכלל" כי עדיין 20VT זה רכב מיוחד אפילו שביחס לרכבי ספורט אחרים הוא נפוץ עדיין בים הליסינגומטיות שנקרא כבישי ישראל איביזה כזאת תבלוט ותהיה מיוחדת ברגע שתהיה לך כזאת והאוטו יקבל כלכך הרבה מבטים (אפילו כסטנדרט) אתה תבין שהוא כן מיוחד

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

אני חס וחלילה לא אמרתי שכוח זה רע. המנוע באיביזה מדהים לטעמי! מושך כמו קטר מטורף :twisted:.

ד"א גם האחיזה בסדר. מה שהוריד אותי ממנה זה חוסר התחושות. וזה דבר שאני יכול להנות ממנו ביום-יום, פחות אכפת לי אם אני אהיה קצת מהיר יותר או קצת איטי יותר במסלול.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
.... אין תת היגוי! ובעזיבת דוושה התחת יוצא לטיול.. לא משהו טריוויאלי באיביזה.

מה כ"כ טוב ברכב ללא תת-היגוי? מה כ"כ טוב ברכב שמוציא תחת כ"כ מהר, במיוחד אם הוא הנעה קידמית (קרי כיול מתלים מחורבן ברמות שקשה לתאר, לרכב יומיומי/כביש).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

הוא צודק. תת היגוי הוא תגובה טבעית בכל רכב מנועי - זו פיזיקה - לא משנה איזו הנעה או כוח. רכב שאין לו תת היגוי בכלל אינו מאוזן ומונע מהנהג מנגנון הגנה חשוב. בפשטות - הרכב טוויצ'י ומסוכן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רכב "טוויצ'י ומסוכן" לדבריך הוא רכב שמכוייל ספורטיבי. במגבלות הוא אינו מכוייל לתת היגוי אלא להיגוי יתר.

זו גם אחת הסיבות שהרבה קליאו ספורט למשל הושבתו, כי היא נושכת במגבלות, ולא בתת היגוי מעצבן. ואין עוררין על יכולתיה הספורטיביות של הקליאו.

פורסם

חוזר ושואל.

מה כ"כ טוב בזה?

נראה כאילו להגיד שהיגוי יתר יותר טוב הפך למין מנטרה, אבל כולם אומרים את זה אז כנראה שזה נכון...

אתה רציני?

:shock:

בבקשה תענו לי על זה, למה ההערצה העיוורת להיגוי יתר?

יותר מסוכן.

פחות שליטה.

יותר קשה ללמוד ולהשתפר ברכב כזה.

פחות מהיר.

וכל זה ברכב הנעה קידמית (או אחורית, או כל רכב, כמו ש-RK אמר).

פורסם
רכב "טוויצ'י ומסוכן" לדבריך הוא רכב שמכוייל ספורטיבי. במגבלות הוא אינו מכוייל לתת היגוי אלא להיגוי יתר.

צר לי להודיעך, אבל... טוויצ'י ומסוכן =! רכב ספורטיבי (או יותר נכון, טוויצ'י ומסוכן לא בהכרח שווה ספורטיבי).

(איך עושים סימן של "שונה/לא שווה").

פורסם

זו גם אחת הסיבות שהרבה קליאו ספורט למשל הושבתו, כי היא נושכת במגבלות, ולא בתת היגוי מעצבן. ואין עוררין על יכולתיה הספורטיביות של הקליאו.

תרשה לי לפרט/להבהיר טיפה מעבר למה שרשמת כי אני לא מסכים עם הקישור שעשית בין 2 המשפטים.

קליאו סטנדרטית ממש לא נוטה ישר להיגוי יתר והסיבה שהרבה מהם הושבתו היא בגלל שבשלב מסוים על המגבלות הקליאו הייתה עוברת מתת היגוי להיגוי יתר (בעיקר בדור הראשון) וזה מאוד מסוכן לנהג לא מיומן.

רוי, בסופו של יום נהג שמבין מה שהוא רוצה יכול להביא כמעט כל רכב להתנהגות שהוא חפץ בה ע"י משחקי מתלים/פרונט. אני הגעתי (מרצון) עם הקליאו שהייתה לי למצב שלרכב אין תת היגוי בכלל ובשבילי זה היה מצויין. אני בטוח שלנהיגת מסלול/כביש ציבורי זה היה קטסטרופה.

• תוכן חדש...