Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניסאן טידה היא משפחתית חסכונית ומרווחת שיכולה להתאים לכם גם מבחינת התקציב. יש לנו מגוון גדול של רכבים, גם מפרטי וגם מליסינג, אתה מוזמן להגיע ולהתרשם בעצמך. מידי פעם נכנסות גם טידות "האצ'בק" 5 דלתות שהן קצת יותר קצרות ונוחות לחניה.

אופציה נוספת שאתם יכולים לשקול אם אתם נוסעים בעיקר בתוך העיר זה רכב היברידי, אבל זה כנראה ידרוש מכם עלייה קלה בתקציב.

צר לי שאני אומר את זה, ואני נאלץ לפסול את זה כל פעם מחדש, אבל אני חושב שטידה לא ראויה להקרא מכונית משפחתית, עקב המימדים שלה והרצפה שהיא יושבת עליה (רצפה של קליאו B), היא צפופה מאוד בפנים, חסכונית? לא ממש. גם לא נוחה ממש.

יונדאי I30 2008 תהיה בחירה מצויינת.

רכב יפה,מאובזר,אמין וחסכוני (צריכת דלק טובה, עלויות טיפולים וביטוח מהנמוכים שיש).

בקצת פחות כסף ניתן לרכוש את אחותה התאומה ( אבל לא זהה) הקיה סיד.

+1

טוב חברים מצאתי עוד רכב ואני רוצה לשמוע מה דעתכם, קיה פורטה שנת 2009,

מה דעתכם על הרכב הזה בכללי?

מה צריכת הדלק שלו ? מנסיון ולא מה שרשום בנייר.

מה רמת הבטיחות שלו? ואיזה אמצעים יש לו?

והוא נחשב רכב אמין והמנוע טוב?

לא נכנס למוסכים הרבה? יש תקלות מיוחדות?

איך מבחינת ביצועים?

הבנתי שיש לו גיר 6 הילוכים, זה בכל הדגמים? ואיך הוא מתפקד בלחיצות ובנהיגה רגועה?

האם כדאי לקנות את הרכב הזה?

ובאיזה מחירים הוא נמכר מחירון או פחות ממחירון?

תודה.

קיה פורטה בתכלס זה יונדאי i30 בגרסת סדאן...

צריכת דלק לא יודע, רמת הבטיחות 4/5 כוכבים במבחני הריסוק, אם אינני טועה יש 6 כריות אוויר, ABS וESP. שים לב שהגרסאות הבסיסיות ממש מתקמצנות באבזור, תעדיף גרסה מפוארת (EX שגם נראית הרבה יותר טוב מבפנים).

אמין כנראה שכן, זה מנוע תוצרת יונדאי, לא צריכות להיות בעיות מיוחדות.

ביצועים סבירים מניסיון בi30CW.

גיר 6 הילוכים אם אינני טועה החל מ2010.

לכן תקבל גיר 4 הילוכים.

האם לקיה פורטה יש שוק טוב?

היא נחשבת לרכב ליסנג מרובה כמו המאזדה 3 ?

לא יודע.

מרובה כמו ה3 היא לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אוקי תודה, אני בנתיים עוד מחפש כמה וכמה דגמים.

ניסאן נוט. מרווחת יחסית (אחרי הגובה של הטוסון, המעבר יהיה קל יותר). חסכונית ואמינה

לדעתי הדבר היחיד שיביא אותי לקנות קיה , זה 7 שנים אחריות.

אבל הם רחוקות מיפן, לפחות בדגמים הקודמים. בא נראה את הסיד עוד 10 שנים ונתחיל לחשוב עליהם.

בהצלחה

פורסם

לי יש ניסיון גם עם I30 וגם עם הפורטה.

זה לא בדיוק I30 סדאן היא מרגישה רכב גדול יותר והיא גם רכה ונוחה יותר ופחות קופצנית. נקודת החולשה היא ההגה שמרגיש אפילו פחות טוב מזה של ה-I30, הוא ממש מעורפל ומסטיקי.

מצד שני הגימור הפנימי של הפורטה מרגיש יותר טוב, החומר שעוטף את החלק העליון של הדשבורד נעים למגע ומרגיש עבה ומסיבי, עדיף על התא של היונדאי והיא גם שקטנה ונוחה יותר כמו שכבר ציינתי.

האיבזור כולל את הסטנדרט פלוס מחשב דרך וחיבורי USB. את מחשב הדרך לא תמצא ב-I30.

הקיה לא נפוצה כמו מאזדה 3 אבל רוב המכירות היו לליסינג בדגמים הבסיסיים, הפרטיים לא ייכנסו בתקציב שלך.

צריכת הדלק דומה מאוד, בין 11 ל-12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

לדעתי בתקציב הזה בכל מקרה מדובר ברכבי ליסינג, אם אהבת את הפורטה אז תצטרך להגדיל מעט את התקציב בשביל אחת במצב טוב ממודל 2009 אבל היא בחירה טובה. גם ה-I30 שאותה אני מחזיקה כרכב פרטי לא רעה בכלל אבל אם אתה זקוק לתא מטען גדול יותר או מעדיף נוחות נסיעה על התנהגות עדיפה מעט או על עיצוב חיצוני אז לך על הקיה.

בהצלחה.

פורסם
צר לי שאני אומר את זה, ואני נאלץ לפסול את זה כל פעם מחדש, אבל אני חושב שטידה לא ראויה להקרא מכונית משפחתית, עקב המימדים שלה והרצפה שהיא יושבת עליה (רצפה של קליאו B), היא צפופה מאוד בפנים, חסכונית? לא ממש. גם לא נוחה ממש.

.

לא יודע מאיפה אתה ממציא את זה, אבל הטידה מ-א-ו-ד מרווחת, הן מקדימה והן מאחורה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני דווקא יכול להבין למה הוא מתכוון, היא פשוט צרה ממש ביחס למתחרות. הדבר שהכי ממחיש את זה הוא הקנסולה בין המושבים הקדמיים וכל האיזור בו ממוקמות ידית ההילוכים, תשווה לג'טה למשל או אפילו למאזדה 3.

יש לה תכונות טובות אחרות כמו גימור פנימי מעולה ותא נוסעים נאה למדי בדגמים עם הריפודים הבהירים. נוחות הנסיעה הייתה טובה ממה שזכור לי וגם בידוד הרעשים.

שבת שלום.

• תוכן חדש...