Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי המבול היום החלטתי להיכנס לסניף הריקושט הקרוב, ונתקלתי במטריה בלא פחות מ-95 ש"ח! (כמובן היו זולות יותר, אבל זאת תפסה לי את העין בגלל המחיר).

מדובר במטריה עם מנגנון פתיחה וסגירה (!!) אוטומטיים (של חברת SUSINA), היא מתקפלת לכ-25 ס"מ, עם ידית נוחה, ועל פניו נראית קצת יותר עמידה מהמטריות ב-15 שקל שקונים בסופר.

אני מניח שרבים מכם חוו את החויה המדהימה של מטריה מתהפכת באמצע סופת גשמים (או אפילו סתם משב רוח חזק/בינוני),

וזאת בדיוק החוויה שאני מנסה להימנע ממנה. אין לי בעיה לשלם 100 שקל על מטריה, אם אדע שהיא באמת עמידה לפחות פי 3-4 ממטריה רגילה ב-15 שקל.

השאלה אם קיימת מטריה "אולטימטיבית" (בטוח יש כאן משוגעים למטריות, כמו לכל שאר הנושאים, שיוכלו להציע משהו), שניתן לקנות בארץ או לחלופין להזמין מחו"ל?

אחת שתהיה סופר עמידה, תתקפל לגודל שיכנס לתיק גב רגיל (20-30 ס"מ), והכי חשוב שתחזיק מעמד ברוחות חזקות.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני דווקא בעד המוצר הזה.

אם מישהו מכיר מקום שמוכר במחיר שפוי אני אשמח לשמוע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קניתי בחורף שעבר מטרייה של SUSINO שנשמעת כמו זו שתיארת. עלתה לי בסביבות ה-80 ש"ח בחנות קטנה גבעתיים. בינתיים היא עדיין שלמה אבל בגלל שבארץ שלנו יש 5 ימי גשם בשנה קשה להגיד שהיא עברה התעללות קשה מדי עד כה (אם בחורף שעבר, לפני שקניתי אותה הרסתי לפחות שתי מטריות פושטיות אחרות).

המוכר אז הסביר לי שבשביל לשמור עליה הכי חשוב זה לסגור אותה בעדינות באמצעות המנגנון ולא באמצעות משיכה כמו במטריות רגילות.

פורסם

מחזיר את השרשור לחיים,

אמא שלי נוסעת לאירופה בשבוע הבא,

אחרי עיון בשרשור המקורי (עם nitch ו-fitch), החלטתי להתמקד בשני ההכי טובים: Senz ו-knrips.

ספציפית על שלושת הדגמים הבאים:

http://www.knirps.com/en/folded/fiber-t2-duomatic#panel-2

http://www.knirps.com/en/folded/big-duomatic#panel-2

http://www.senzumbrellas.com/collection/senz-mini-ao/?sl=en#fulldesc

איזה מבין שלושת אלה הייתם בוחרים? ולמה?

וגם איפה הכי טוב לקנות?

(כנראה שהיא תהיה בלונדון, פריז ומילאנו).

בברכה!

יונתן.

פורסם

הלינק של סנז לא עובד (אצלי לפחות).

מבין הקנירפסים הייתי הולך על השני, הידית שלו נראית נוחה יותר.

בגדול אבל, אני מאמין שכל מטריה בעלת צלעות מתכת חשופות היא פצצה מתקתקת. פשוט אין להן את האלסטיות

הדרושה ע"מ להתמודד עם פרצי רוח, ובינתיים אינני רואה שם שום חידוש טכנולוגי של ממש שישכנע אותי אחרת.

אני במקומך הייתי מבקש מאמא להיכנס ל"מגה-ספורט" המקומי (ברוב אירופה קוראים לזה Decathlon) ולקנות

ב-7.95 יורו מטריה פשוטה עם צלעות אלסטיות מצופות פלסטיק. לפחות אם וכאשר היא תישבר, זה יכאב פחות.

פורסם
הלינק של סנז לא עובד (אצלי לפחות).

מבין הקנירפסים הייתי הולך על השני, הידית שלו נראית נוחה יותר.

בגדול אבל, אני מאמין שכל מטריה בעלת צלעות מתכת חשופות היא פצצה מתקתקת. פשוט אין להן את האלסטיות

הדרושה ע"מ להתמודד עם פרצי רוח, ובינתיים אינני רואה שם שום חידוש טכנולוגי של ממש שישכנע אותי אחרת.

אני במקומך הייתי מבקש מאמא להיכנס ל"מגה-ספורט" המקומי (ברוב אירופה קוראים לזה Decathlon) ולקנות

ב-7.95 יורו מטריה פשוטה עם צלעות אלסטיות מצופות פלסטיק. לפחות אם וכאשר היא תישבר, זה יכאב פחות.

את הסנז ראיתי ביוטיוב בבדיקה של 120 קמש והיא לא נשברה או התהפכה.

מדובר בדגם מיני או מיני ao.(מניח שההבדל ביניהם הוא בקיום או היעדר מנגנון אוטומטי)

לגבי שני הדגמים של קנריפס אחד פשוט יותר גדול מהשני.

ולגבי הדגם ששמת בקישור עם הזרועות הגמישות, לא הצלחתי להבין אם מדובר במטריה קומפקטית או (20-30 ס"מ) או מטריה ארוכה?

אני מחפש מטריה שתיכנס לי לתיק ושיהיה קל להסתובב איתה בתחבורה ציבורית.

משקל לא משחק חשיבות מבחינתי אבל גודל במצב מקופל צריך להיות מינימאלי יחד עם פריסה כמה שיותר גדולה במצב פתוח (עדיף שיוכלו להיכנס תחתיה שני אנשים בכיף).

בברכה!

יונתן.

פורסם

עזוב אותך ממטריות, כולן אותה החרטא. קנה לך מעיל ארוך וזהו. יגן עליך מגשם הרבה יותר טוב ממטריה, וגם אין לך את החשש שרוח תעקם ותשבור אותו לשניים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לגבי הדגם ששמת בקישור עם הזרועות הגמישות, לא הצלחתי להבין אם מדובר במטריה קומפקטית או (20-30 ס"מ) או מטריה ארוכה?

זאת מטריה בגודל מלא, לא קומפקטית אבל שימושית לקרב מגע למשל.

פורסם

כל הקנירפס טובות באותה מידה, השוני הוא בשלדה (אלומיניום/נירוסטה) ובגודל חופה ואולי בfeatures שאתה מחפש.

קנה את זו שתהיה מספיק גדולה עבורך במחיר הכי זול ותתחדש.

משכנתא זה קל

פורסם

טוב, האמת שכבר התחלתי להיסגר על הקנירפס לפני התגובות כאן, וכנראה שזו תהיה גם הבחירה.

לגבי מעיל - אכן יכול להיות יעיל, אבל לא כשאני לובש מדים (מה לעשות, יש קוד לבוש וחלפ"ס לא תופס על א').

לגבי המטריה של קרב מגע - יש לי מטריה שדווקא מחזיקה לא רע, אבל גם היא בגודל מלא וזה נורא לא נוח להיסחב איתה בימים שלא בטוח שירד גשם (מרבית הפעמים אצלנו בארץ).

פיץ' - האם יש לך מטריות כאלה, מהדגמים החדשים? (לא הדגמים מלפני 30 שנה, אלה אני בטוח שהיו עמידים, אני מדבר על החדשים שבונים לפי שיטת "מה שיישבר מהר, יאפשר למכור עוד").

מניח שלא תהיה לך המלצה פרטנית על דגם מסויים, למרות שהדגם הגדול יותר מבין שני אלו שציינתי נראה לי אופטימאלי.

אגב מה ההבדל בין אלומיניום לנירוסטה (חשבתי שיש הבדל רק בכלי בישול, מסתבר שיש גם במטריות??)

תודה על ייעוץ אגב!

בברכה!

יונתן.

פורסם

אגב עוד שאלה:

יש מקום בארץ שמוכר את המטריות של knrips?

לפחות שאני אדע מה אני מזמין. ואיך זה נראה לא רק בתמונה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

"בגינדה" זה היבואנים שלהם.

יש להם חנות בעזריאלי ובטח בעוד מקומות.

האלומיניום פחות חזק ויותר מחליד.

אין לי מטריות של קנירפס, אלא של TOTES. אבל האיכות של הגרמניות כה גבוהה שאין זה משנה איזה דגם באמת תקנה (תשווה את זה למאייבאך).

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...