Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה ראשונה.

אני רוצה להזמין סחורה מאתר חביב עלי בשם THINKGEEK. הסחורה שווה 30$. המשלוח (בלבד) עולה 50 Fינג דולר!!!

איך מחשבים את המס, המכס והמיסים על זה?

ואם אני מוסיף עוד פריט אחד שעולה 40$, המשלוח נהיה 70$, האם המיסים ישתנו?

שאלה שנייה.

זכור לי משהו לגבי איסור שימוש במנעולי קוד (קומבינצייה בארמית קלאסית). האם זה כך גם בטיסות של חברות ישראליות כמו ארקיע?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא הייתי דואג לגבי מנעולי קוד, זה בעיקר אגדה אורבנית. טרם ראיתי משהו רשמי בעניין, ויצא לי לטוס לא מעט.

מי שצריך לפרוץ (בטחון וכד') ישתמש בכלים יעודיים, זה מאושר ע"פ חוק. עיקר התועלת ממנעולים בסד"ג כזה

הוא שהם הופכים את המזוודה שלך ל"עדיפות שניה" בקרב גנבים מזדמנים, הרי מי ירצה להתעסק עם מנעול

כשיש לידו מזוודה פרוצה לגמרי? העניין פה הוא פסיכולוגי. ושוב, אם מישהו שם עין על התיק שלך ספציפית,

המנעול בכל אופן לא יעצור אותו.

פורסם
המס מחושב לפי עלות המוצר ועלות המשלוח - ביחד.

זאת, אני יודע. מה שאינני יודע, אילו מיסים יחושבו לפי העלות הזו- מס הכנסה? מס ערך מוסף? מס באלנולדפוקאותך?

לא הייתי דואג לגבי מנעולי קוד, זה בעיקר אגדה אורבנית. טרם ראיתי משהו רשמי בעניין, ויצא לי לטוס לא מעט.

אני לא מוטרד מפורצים כלשהם. מנעולונצ'יק שכזה לא ידגדג להם את השערה הימנית ביותר.

אני כן מוטרד מכיוון שקראתי ביותר ממקום אחד, גם היום וגם לפני שנים, שאסור להשתמש במנעול קוד, כי יחתכו אותו בבידוק- לעומת מנעול רגיל, שיש בנמה"ת מפתח מאסטר שאמור להתאים לו.

פורסם

בטיסה לארה"ב אסור לנעול במנעולים באופן עקרוני (יש מנעולים מאושרים עם מפתחות ביטחון לדוגמא של סמסונייט).

לאירופה אין את רוב האיסורים והבידוקים האלו.

עוד אופציה פשוטה וקלה שחוקית זה אזיקון.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כן, אה? מפתח מאסטר אחד שפותח את כ--ל סוגי המנעולים בעולם. :rolleyes:

bitch please. זה לא הארי פוטר, בעולם האמיתי אין דברים כאלה.

והאמריקאים דפוקים על כל הראש, אבל זה לא חדש. ההגיון שם בחופשה מאז ספטמבר 2001.

פורסם

יש להם מפתח מסטר שאמור להתאים (לכל המנעולים בעולם?) ממי שמעת את זה, מאותו אחד שטוען שהמוסד הפיל את התאומים?

לגבי הסחורה אתה לא משלם מס הכנסה כי אין הכנסה. אתה משלם מע"מ בכל מקרה ומכס לפי המוצר תבדוק בטבלה באתר שלהם (זה בדרך כלל 30 אחוז אם כי יש הרבה דברים פטורים).

פורסם

כן יש להם מפתח מאסטר לכל העולם!

או בנימה יותר רצינית , דריש וZ4 במקום לזלזל - תקראו את הפסקה השניה:

http://www.tsa.gov/travelers/customer/claims/protect.shtm

או:

http://www.tsa.gov/travelers/airtravel/assistant/locks.shtm

כן - יש רשימת חברות שמספקות לנמלי תעופה את המפתחות מאסטר שלהם כדי לפתוח מנעולים (בעיקר קומבינציות אבל גם רגילים) למטרת בידוק בטחוני.

לדוגמא תעיפו מבט במנעולים מאושרים של סמסונייט מלמטה - ויש חור מוזר כזה מתחת למנגנון קומבינציה.

עם מנעולים שהם TSA APPROVED מותר לנעול מזוודות בכל העולם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נעלמה לי תגובה שלי משום מה.

כן, אני מודע לפואנטה של "מפתח מאסטר אחד".

אז"ש, לא אחד, וזה בלי לדבר על ערכת כלי פריצה ייעודיים (שניתן לקנות באיביי בין היתר).

מפתחות קטנים קל מאד לפרוץ, ומן הסתם יש מספר רב של מאסטרים.

אפילו לי היה מנעול תלוי על התיק שהייתי פותח עם המברג שענים בלדרמן (הפריצה הכי קלה בעולם. החדר-סובב-סגור בגמר השימוש...).

לגבי המיסים, תודה על הייעוץ חברים- אבל לשלם כמעט 400 ש"ח על 2 כוסות ואבנים שמשמשות כקוביות קרח, לא מתאים לי... ירדתי מזה.

פורסם
דריש וZ4 במקום לזלזל - תקראו.

כמו שאמרתי - רק מארה"ב יכלה לצאת המצאה כזאת.

אני מאד בספק אם זה היה עובר באירופה, פה בד"כ מתייחסים לזכויות הפרט עם קצת יותר כבוד.

נראה לך הגיוני בכלל שמישהו יחשוב על זה כשהוא שם מנעול על התיק שלו? אתה יודע כמה פעמים קניתי מנעול סיני ב-50 סנט רק

שיהיה משהו לתלות על המזוודה? כל נוסע מתמיד יסביר לך את הדברים האלה, שאינם עומדים בקו אחד עם הסרט ש-TSA חיה בו.

די כבר, באמאשכ'ם.

פורסם

דווקא מנעול יגרום לגנב להבין שיש משהו יקר ערך במזוודה, בגלל זה אני טס עם המזוודות הכי מכוערות שיש, יש לי תיק טיולים של ISL עם מזוודה תואמת, מעולם לא השתמשתי במזוודה, אולי כשאטוס למונקו :) בינתיים חרא של מזוודא אם צריך, בלוייה ומסריחה כזאת, שאפילו גנב יחשוב פעמיים אם שווה לו לגעת בה. והתיק עולה איתי למטוס ויושב מתחת לרגליים שלי.

haters will hate

פורסם

אני משתמש באזיקונים בעיקר כאשר אני מפקיד את המזוודה בחדר חפצים במלון. לנעול בטיסה? ממילא הגנב פשט יחתוך את המזוודה. חפצי ערכך טסים אתי במטען היד, מי שגונב את המזוודה מוזמן להתשמש בתחתונים המלוכלכים שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנמלי תעופה בארה"ב ניתן לקנות מנעולים מותאמים למפתחות המסטר שיש בידי הבודקים. מצב זה מבטיח שלא יעשו נסיונות מיותרים על המזוודה שלך או על המנעולים שלך.

אומנם קל מאוד לפתוח ריצ'רץ' עם עט וכד' אבל לא פעם ולא פעמיים מה שנדפק במזוודה זה הריצ'רץ' מנסיונות כאלה. אח"כ מקבלים מזוודה עטופה בניילון ולך תתמודד עם זה בעודך בחו"ל. אולי יחזירו לך כסף על מזוודה חדשה ואולי לא, אבל גם ללכת לקנות מזוודה חדשה, לא בדיוק בסדר העדיפויות שלך כשאתה בנסיעה.

ממילא כל אחד מבעלי התפקידים (החל מבידוק ועד פועל העמסה) יכולים לפתוח את המזוודה בקלילות, אז לפחות להקטין פוטנציאל לנזק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
דווקא מנעול יגרום לגנב להבין שיש משהו יקר ערך במזוודה.

מצד אחד כן. מצד שני, כיום יש כל כך הרבה מזוודות ממותגות (Samsonite, Rimowa, Delsey ושות') שדי קל להבין

מי טס במחלקת עסקים ומי בתיירים... בכל אופן, אני תמיד מקפיד לנסוע עם מזוודה צנועה ולא בולטת, לטובה או לרעה.

המנעול הוא בשביל לסנן אופורטוניסטים כאמור, לא אנשים ששמו עין על המטען שלי מבעוד מועד.

אף אחד לא פורץ את המנעול, הם פותחים את הריץ רץ בעזרת כל שטות לדוגמא עט.

לא כל מזוודה אפשר לפתוח ככה, ובכלל הצהרות גורפות כמו "אף אחד" או "כולם" זה לא לעניין. ברור שמי שממש רוצה

תמיד ימצא דרך, אבל זה לא אומר שאנחנו בתור נוסעים צריכים "לפתוח רגליים" ולהקל עליהם.

• תוכן חדש...