Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי לבדיקה רכב שנראה הכי פחות הרוס מכל הרכבים שהלכתי לראות.

נחשו מה? לא היה סעיף אחד תקין. אפילו השלדה לא תקינה - מסתבר שהרכב עבר איזה תאונה.

אבל שני הדברים העיקריים הם המנוע והגיר, שהליקויים בהם הם כדלקמן:

מנוע: מעבר לחץ (C.O) למערכת קירור (ראש מנוע) לחץ דחיסה נמוך, רעשים במנוע אביזרים וגלגלות, נזילות שמן, תושבות מנוע חלשות, צינור נשם פגוע/ מנותק, מכסה תזמון פגום/ משוחרר, קורוזיה ממצנן, ניקוי מערכת הקירור, סיבובי מנוע לא יציבים.

גיר: מצמד מפריד נמוך הפרדה לקוייה, שילוב הילוכים קשה, חריקות בשילוב הילוכים, תושבות תיבת הילוכים חלשות, רעש מיסבי גלגלים.

הבוחן הסביר שהראש מנוע והגיר הולכים להתפגר בזמן הקרוב. האם זה נכון לדעתכם? בכל מקרה, המוכרת הסכימה להוריד את מחיר האוטו. השאלה היא, אם כדאי לעבור את כל התיקונים האלה, או שעדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה? אבל אולי כל המיטות בתקציבים האלה הן חולות, ואז אין ברירה? אתם חושבים שכדאי לקחת עוד איזה רכב לבדיקה בשביל השוואה או שחבל על הכסף?

לקחנו את הרכב להצעת מחיר במוסך (לא מורשה) והוא אמר שכדי לבדוק תקינות ראש מנוע הוא צריך לפרק איזשהם פלאגים ואז לראות אם יש איזה נזילה - משהו בסגנון. האם שווה לעשות את הבדיקה הזו, או ישר להחליף ראש במידה ואני מחליט לתקן?

תודה. מצטער על החפירה ועל ריבוי סימני השאלה - פשוט זה הרכב הראשון שאני לוקח לבדיקה ואני די מאוכזב...

פורסם

אתה יודע כמה רכבים כאלה יש, במצב מעולה, על גבול המדהים?

לא מובן למה להתעקש על הרכב הספציפי הזה. הבדיקה חסכה לך הרבה עוגמת נפש - סע לשלום וחפש לך רכב נורמלי.

אפשר לשאול כמה ק"מ עבר הרכב בשנה וחצי על הכביש שהוא מוציא תוצאות כאלה מחפירות בבדיקה?

פורסם

אגב, רק לצורך ההשוואה עבורך - כשאני לקחתי פונטו 2006 לבדיקה, לפני שנה - קיבלתי תוצאות מעולות בכל הסעיפים שראית כאן.

אין סיבה שתתפשר על רכב עם מצב מכני מזעזע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תחפש רכב אחר. אין סיבה שתקנה את הספציפי הזה.

אתה בעצמך קורא לה גרוטאה אז איפה הדילמה בכלל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עכשיו אתה מדבר זמירות אחרות.

עדיין זו לא בדיקה מדהימה במיוחד, אבל לפחות הבלאי סביר לשנתון (גם אם לא סביר לקילומטראז').

יש לך אימות לכמות הנסועה הזו? כי היא נמוכה למדי, במיוחד בשביל פונטו שהייתה חביבת ההשכרות.

שלי היא ליסינג 2006 עם 142K על השעון. שלך צעירה ב-6 שנים...

פורסם

לא. אין לי אימות לקילומטראז', אבל בשנה האחרונה הרכב היה אצל מישהי מבוגרת, שלא נסעה איתו כמעט.

לגבי הבדיקה - המנוע באמת עוד שנייה מתפרק, או שהרוב זה כסתחים? או שאין דרך לדעת והכל זה מזל?

חוץ מזה, שמתי לב שכל רכב שאני רואה הוא או אחרי שיפוץ ראש, או ששיפוץ ראש מתקרב בצעדי ענק. זה ככה בכל הרכבים בני 10? או שרק ברכבים הזולים יותר - פיאט פונטו, פורד פיאסטה וכדומה זה קורה?

פורסם

יש רכבים שיותר רגישים להזנחה ובהם החלפות מנועים או שיפוצי ראש הם דבר שבשגרה.

בארץ קשה מאוד למצוא רכב ישן שמטופל טוב, במיוחד רכבים זולים שעוברים ידיים רבות ובד"כ זוכים לתשומת לב מינימלית עד אפסית.

תמשיך לחפש, בכל כלל יש יוצא מין הכלל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בפונטו באופן כללי יש בעיה - יש צורך לשים נוזל קירור מיוחד בשם פראפלו. כל מי ששם אותו, אין לו בעיות.

הצרה היא שמדובר בנוזל יקר יחסית, והרבה יותר זול לשים מים ירוקים בשקל וחצי מאוטו דיפו - או ללכת למוסך חאפר שעושה את זה בעצמו.

אז יכול להיות שתיסע במשך שנים עם הזבל הזה, ותמכור את הצרה לבא אחריך - אבל בסוף מישהו יאכל אותה בשיפוץ ראש. כשמדובר ברכבים של 10 שנים + , יש יותר סיכוי שעשו ראש מנוע.

• תוכן חדש...