Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהכותרת מוזרה, אבל זה באמת גרם לי קצת לחשוב.

פרסמתי ביד2 כמה רהיטים ישנים שאני רוצה לזרוק עקב מעבר דירה. מדובר בשולחן עגול עם שלושה כיסאות שמתאים בעיקר למרפסת או גינה ונראה די בלוי, ובנוסף שתי ספות קטנות עם שני שולחנות צד קטנים שמתאימים גם הם לגינה - עשויים מצינורות מתכת ועם ריפוד צהוב מזעזע ומלוכלך.

תוך דקות קיבלתי עשרות טלפונים מאנשים שנשמעו כאילו אם לא יקחו את הרהיטים המסכנים שלי אז לא יהיה להם איפה לשבת.

עכשיו, ברור לי הקונספט של "הזבל של מישהו אחד הוא הזהב של מישהו אחר", אבל בעיקר הופתעתי מכך שכמה אנשים ממש התחננו שאשמור להם את הרהיטים וטענו שהם מגיעים מכל מיני מקומות הזויים בצפון או בדרום במיוחד בשביל זה.

אחרי שעה שבמהלכה קיבלתי באמת המון טלפונים ולכולם עניתי שיתקשרו ב-20:00 כשאגיע הביתה, הורדתי את המודעות כדי שאוכל אשכרה להספיק קצת עבודה.

ב-20:00 אני בבית מחכה לטלפונים ו...שקט. אולי אנשים פשוט לא שמרו את המספר, ועכשיו, כשהמודעה כבר לא שם, הם פשוט לא יכולים להתקשר...:lol:

ב-20:30 היו שני טלפונים ובתקווה יגיעו אנשים ויקחו את הריהוט. אבל המסקנה שלי מכל הסיפור היא שיש צורך אדיר לחפצים אצת השכבות החלשות. בשלב מסוים היה לי ממש קשה לאכזב אנשים בטלפון.

כבר לפני שבוע הספקתי לעבור על כל ארונות המטבח, לאסוף את כל מה שאני לא צריך בקופסאות ולתת אותם לצדקה למישהו שמטפל בנושא מטעם העירייה.

מלבד העובדה שמרגישים טוב אחרי שעוזרים למישהו - זה גם עושה סדר בבית, ופתאום תגלו שיש המון זבל ששמרתם אבל לא השתמשתם, ולעולם לא תשתמשו. מומלץ!

רוני

נ.ב. מנצל את השרשור לשאלה - איך לעזאזל נפטרים ממקרר, תנור, מכונת כביסה ומייבש כביסה - כולם גדולים מדי בשביל להכנס למעלית - מקומה רביעית? כמובן שהמטרה היא לא לשלם 1000 שקל למובילים בשביל שיורידו את זה למטה... חשבתי לדרדר אותם במדרגות אבל לא נעים לי מהשכנים :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. היתה לי לאחרונה חוויה דומה - פינינו דירה של קרובת משפחה מבוגרת שנפטרה. מדובר בשקים עם בגדים שלא יתאימו לאף אחד אחר ובכל מיני מכשירים ישנים. תוך שסחבנו את השקים לפח האשפה שלפני הבניין עטו עלינו מספר scavengers שאספו מה שיכלו לעגלות ילדים ישנות ולטנדר מתפרק, אני מניח שהמסכנים מתפרנסים ממכירת בלויי סחבות ומכשירי חשמל מוזיאוניים בשוק הפשפשים. באותו איזור יש גם מרכז קליטה לעולי אתיופיה - הרבה אנשים משאירים בקרבתו את העודפים שלהם, והילדים הקטנים רצים ומתחרים מי יגיע ראשון למציאות, תוך שהם מסכנים עצמם בחציית כביש די סואן.

2. לגבי מוצרי החשמל - לפחות בבניין שלי הצלחתי להעביר את כל המוצרים במעלית (מקררים גדולים מצריכים פירוק הדלת). אל תוביל את המוצרים במדרגות - דרדור המוצרים במדרגות יעלול לגרום לשבירתן ויהיה עליך לשלם הרבה כסף תמורת התיקון.

3. נסה לברר במשפחה ובין החברים אם אין איזה צעיר שעומד לשכור דירת סטודנטים או מישהו אחר שירצה את המוצרים.

4. הזמן איזה אלטע-זאכען שלא רק שלא יגבה ממך כסף אלא ישמח לשלם לך כמה מאות ש"ח תמורת המוצרים ויפנה אותם. זה נכון הן לרהיטים והן למוצרי חשמל.

5. לגבי האשפה שמצטברת בבית - מדהים באיזה קצב זה קורה. לפני כ-14 שנים עברתי דירה. לאחר פחות משנה הייתי צריך לפרק כוננית באורך 2 מ' לצורך התקנת מזגן. מאותה כוננית פיניתי לא פחות מ-14 שקיות אשפה! וזאת פחות משנה לאחר הסלקציה הדי קיצונית שלפני מעבר דירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. גם אצלי היו המון בגדים ישנים - זרקתי במיכל לאיסוף בגדים משומשים. חלק מהדברים האחרים שמתי למטה בבניין ואנשים לקחו (ומה שלא לקחו - העירייה לקחה). דברים ששווים קצת כסף מכרתי לסוחר עתיקות.

2. בדקתי כבר - הפתח של המעלית הוא 62 ס"מ (מעלית ישנה בבניין ישן) וכל מכשירי החשמל המדוברים הם 65+ (גם המקרר כשמורידים את הדלת). אין ברירה אלא להוריד אותם במדרגות בזהירות.

3. בררתי כבר - אין.

4. הרעיון עם האלטעזאכן טוב, אבל המוצרים באמת מאוד ישנים (20-30 שנה) ואפילו שהם עובדים, לא יודע כמה אלטעזאכן ירצה להתאמץ בשבילכם... ובכלל - מאיפה משיגים טלפון של אלטעזאכן? :-D

5. אשכרה צריך לעבור דירה פעם ב-5 שנים, ולזרוק חצי בית...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אלטע-זאכען לוקחים כל דבר. תמיד יש איזו מעבדה שמחפשת חלקי חילוף לרדיו שפופרות או מכונת סריגה.

איך מוצאים אחד? צריך לחפש הודעות (בעיקר על קירות ועמודי חשמל) או שלטים על טנדרים מסוג "משה קונה הכל". אשתי הצליחה למכור לאלטע-זאכן רהיטים ישנים שהתפרקו בחדר המדרגות 2 דקות לאחר שהוא שילם תמורתם.

עוד אופציה - ללכת לשוק הפשפשים המקומי ולגייס שם אחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פרסם אותם כתרומה (אתר אגורה מצויין) ותן למי שלוקח להגיע עם סבלים.

כשאני עברתי טרחתי לעדכן כי המחיר הוא הכאבי ראש (וגב) למי שלוקח את מה שתרמתי.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

במקומונים בד"כ יש מודעות בסגנון "קונה תכולת בית ..."

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פרסם אותם כתרומה (אתר אגורה מצויין) ותן למי שלוקח להגיע עם סבלים.

כשאני עברתי טרחתי לעדכן כי המחיר הוא הכאבי ראש (וגב) למי שלוקח את מה שתרמתי.

אני לא אופטימי בשביל לחשוב שמישהו ירצה את זה. מדובר במכונת כביסה ומייבש בני 25 שנה ויותר, ומקרר שנראה כאילו הוא בן 25 שנה. גם התנור הוא בוודאות משנות ה-80. המייבש בכלל עובד על גז!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, לא חסרים מאעכרים שיבואו לקחת את הדברים.

פעם נכנסתי לדירה שכורה והיה מקרר ישן שלא ידעתי אם עובר או לא עובד, עומד בסלון.

אחרי שבעל הדירה סירב לפנות, פרסמתי את המקרר ביד 2 ב100 שקל , בא בן אדם, נתן לי 100 שקל ולקח אותו.

:)

לאחר תקופה מסויימת נשרף לי משהו במיקרוגל (שקניתי יד 2 ב100 שקל) וכולו היה מפוחם מבפנים, פרסמתי ב50 שקל ,בא בן אדם לקח והודה לי. :)

לכל סיר יש מכסה בקיצור .

נ.ב. איך הצלחת לאגור כאלה מוצרי ג'אנק ישנים אם אתה גר לבד ולא עם ההורים? :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המחשבות שלי:

1. כל הרוכשי תכולת דירה האלו - רובם יבואו יגידו לך, שמע, אני מוכן לקחת את זה ולחסוך לך את הכסף של הפינוי - רובם לא יתנו לך כסף על מה שיש לך בבית. ניצול.

2. כל "המסכנים" האלו, לא ממש מסכנים. רובם אנשים שמגלגלים את זה הלאה למסכנים באמת ברווח. מידע אישי וניסיון.

פורסם

נ.ב. איך הצלחת לאגור כאלה מוצרי ג'אנק ישנים אם אתה גר לבד ולא עם ההורים? :)

זו דירה של המשפחה, הייתה בבעלות סבא וסבתא שלי במשך 35 שנה... לא יאומן כמות הג'אנק שהיה פה. חצי כבר בחוץ, החצי השני בדרך.

ואין לי בעיה שיקחו את המקרר, התנור, מכונת הכביסה והמייבש בחינם - רק שיורידו את זה מפה כדי שאני לא אצטרך לשלם למובילים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

איפה אתה גר?

אולי מודעה באחת האוניברסיטאות / מכללות , רוב הסטודנטים תפרנים :wink:

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

מה ש-Nakamichi כתב כנראה נכון. כל המוצרים האלו ממש לא הולכים לנזדקקים או למסכנים, יותר לכיוון של סוחרי ג'אנק שמתפרנסים מהתחום. לא שיש לי בעיה עם זה, נהפוך הוא. יש לי בעיה עם זה שהם עובדים על אנשים תמימים כמו רוני בעיינים :wink:

זה גם מסביר למה אף אחד לא טרח להתקשר בשעה 8 בערב. אחרי הכל, גם הסוחר רוצה לשבת בבית ולראות משחק כדורגל, לא?

לגבי כל מודעות ה"מפנה תכולת דירה" - רוני כנראה קצת פספס, אבל רובם מחפשים בדיוק את הדברים שזרק לפח. הג'אנק של הסבים והסבתות זה האוצר שלהם ומזה הם מתפרנסים. כל התמונות, סטי צלחות ישנים, בובות משנת תרפפ"ו ואוסף המדליות של הסבא שווים לא מעט כסף למי שיודע איך לברור את המוץ מן התבן. אחרי שרוני זרק את הכל לפח נשארו רק הדברים הפחות משתלמים לאותם מפני תכולה, כלומר מכשירי חשמל ישנים שתקינותם מוטלת בספק. שלא תבין לא נכון, הם ישמחו להגיע לדירה ולתת לך הצעת מחיר. סביר להניח שאתה זה שתצטרך לשלם להם בסוף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רוני, פנה לאחת העמותות באיזור שלך שמחלקת אוכל לנזקקים. הם יודעים מי צריך וידאגו למתנדבים שיקחו את הדברים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מה ש-Nakamichi כתב כנראה נכון. כל המוצרים האלו ממש לא הולכים לנזדקקים או למסכנים, יותר לכיוון של סוחרי ג'אנק שמתפרנסים מהתחום. לא שיש לי בעיה עם זה, נהפוך הוא. יש לי בעיה עם זה שהם עובדים על אנשים תמימים כמו רוני בעיינים :wink:

זה גם מסביר למה אף אחד לא טרח להתקשר בשעה 8 בערב. אחרי הכל, גם הסוחר רוצה לשבת בבית ולראות משחק כדורגל, לא?

לגבי כל מודעות ה"מפנה תכולת דירה" - רוני כנראה קצת פספס, אבל רובם מחפשים בדיוק את הדברים שזרק לפח. הג'אנק של הסבים והסבתות זה האוצר שלהם ומזה הם מתפרנסים. כל התמונות, סטי צלחות ישנים, בובות משנת תרפפ"ו ואוסף המדליות של הסבא שווים לא מעט כסף למי שיודע איך לברור את המוץ מן התבן. אחרי שרוני זרק את הכל לפח נשארו רק הדברים הפחות משתלמים לאותם מפני תכולה, כלומר מכשירי חשמל ישנים שתקינותם מוטלת בספק. שלא תבין לא נכון, הם ישמחו להגיע לדירה ולתת לך הצעת מחיר. סביר להניח שאתה זה שתצטרך לשלם להם בסוף.

אם הם לוקחים ממני את הזבל הזה בחינם, מצדי שימכרו את זה במיליונים אח"כ. ממש לא אכפת לי :lol:

אותי מפתיע בעיקר שאנשים ממש התחננו לבוא לקחת כשהתקשרו אתמול בבוקר, וכשאמרתי להם שידברו איתי בערב אולי 3-4 התקשרו. לפחות אחד מהפריטים נלקח, השני עדיין לא ועכשיו פרסמתי עוד אחד...

אגב, לא זרקתי שום דבר שמיש לפח. רק הזבל שלא שווה כלום נזרק. דברים שלא שווים כסף אבל כן ניתנים לשימוש נתתי לצדקה. דברים שכן שווים כסף מכרתי לסוחר עתיקות.

מכשירי החשמל הם הבעיה העיקרית שלי, אבל גם בנושא הזה יש חדשות טובות וחדשות רעות:

הטובות - המוביל הגיע לתת הצעת מחיר ואמר שהורדת 4 המכשירים תעלה 200 שקלים (לכולם ביחד!) ככה שזה לא נורא.

הרעות - המייבש ומכונת הכביסה נמצאים במרפסת שירות שמפאת גודלם הם כנראה הגיעו אליה דרך החלון... עכשיו אני צריך למצוא דרך לפרק אותם לגורמים :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...