Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, הפעם שאלה פשוטה שאני בטוח שכולם חוץ ממני יודעים...

מה הסיבה לכך שהרכב מאבד אחיזה ומחליק בקלות יותר במזג-אויר חם, בעיקר בחמסין?

למרות שכל ביצועי הרכב יורדים כשחם דווקא ציפיתי שכשהכביש יבש וחם הוא יתפוס טוב יותר את הצמיגים - המציאות מוכיחה אחרת.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בין השאר, הכביש "מזיע" את השמן שהוא סופג ביומיום.

כל נזילה של שמן שיש לרכבים צריכה להגיע לאנשהו, והיא נספגת באספלט.

ביום חם השמן פשוט מזיע את זה ואנחנו נוסעים על שכבה של שמן.

עוד סיבה לעבור לרכבים חשמליים.

פורסם

עקרונית, אספלט חם מוביל לצמיג חם ולכן לאחיזה גבוהה יותר. אבל! במשך חודשי הקיץ האספלט מתלכלך מנזילות שמן, אדי דלק חצי-שרוף, אבק בלמים, חלודה, לכלוך, אבק והשד יודע מה עוד. כמות הנסועה בקיץ וגם החום וההעמסה של הרכב תורמים להגברת הנזילות על הכביש.

החומרים הללו שוקעים לתוך פני השטח המחוספסים והנקבוביים של האספלט ונספגים בתוכו. הם גורמים להורדת מקדמי החיכוך של האספלט וגם לריכוך שלו והגברת השחיקה שלו. כאשר הטמפרטורה חמה (ואספלט כהה הוא מאוד חם ביום שמש) חומרים אלו מפעפעים כלפי מעלה והתוצאה היא רמת אחיזה ירודה יותר מכביש קר של שעות הערב או אפילו מתקופות יבשות בחורף.

יש לזכור גם שנסיעות ברכב עמוס ובמהירות גבוהה הן אופייניות לקיץ, וכאשר לחץ האויר ומצב הבולמים לא אידאליים - הדבר תורם להורדה די משמעותית ברמות האחיזה. בנוסף, שווה לבדוק האם לצמיגים שלך וללחץ האויר יש השפעה על תחושותיך: בקיץ בריחת האויר מהצמיג גבוהה יותר, והנטיה היא לנפח אותו פחות (כי הוא מתחמם בדרך לתחנה) וגם הגומי מתייבש בקצב שיא.

הפתרון: להתאים את הנהיגה לתנאים. יש לזהות את איכות האספלט מראש וגם את מידת הלכלוך שלו. ניתן לקבוע זאת על ידי מבט לפס הצהוב ולפעמים גם ניתן לראות "פטה מורגנה" שגורמת להמשך הכביש להיראות מכוסה מים עקב עלית אדים מהחומרים הרותחים שעל האספלט. יש לזכור שמרחקי העצירה ברכבים ללא ABS מאוד מתארכים בתנאים אלו עקב המסת הגומי ולהתאים את הנהיגה לכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חשוב להדגיש שהסיבה העיקרית לכך היא הזנחה של הכבישים פה סוללים כביש פעם בשכחתי ומחדשים אותו פעם באולי...

אם היו שומרים על איכות הכביש ברמה גבוה סגנון כביש 6 לא הייתי מחליק זה בטוח.

עוד סיבה אם אתה ממלא לחץ אוויר גבוה בצמיגים יש לזכור שכשחם הלחץ עולה בצמיג (אוויר פחות דחוס בחום).

ואז החיכוך קטן מה שמביא לירידה באחיזה.

פורסם

תודה רבה על התשובה!

עכשיו אני יודע :-D

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ההיפך הוא הנכון. יש לך צמיג עם 28PSI שצריך להיות מלא תקני ב-30. אתה נוסע לתחנה אפילו קצת יותר מחמש דקות ביום חם - מודד והצמיג מראה 30PSI כי הוא חם, ואתה צריך למלא 32. גם כאשר הרכב בעומס חלקי או מלא יש לשנות את לחץ האויר. ובכלל, בכל מצב של ספק - עדיף לבחור בלחץ הגבוה יותר. גם לחץ אויר גבוה מידי בטווח של 2-3 PSI מגדיל אחיזה ולא מוריד אותה (ובניגוד לאמונה הרווחת - לא מגדיל שחיקה).

פורסם

להגדיל שחיקה בטוח לא אם כבר מוריד.

בכל אופן הבאת דוגמא בכיוון ההפוך ומנגד אני הבאתי דוגמא שונה בה אדם ממלא מעבר למה שהוא צריך ואז נוסע ברכב כשהצמיג מתחמם האחיזה יורדת כי החיכוך קטן.

3 - 4 PSI זה 10% זה המון.

פורסם

האחיזה לא תקטן, היא תגדל. הצמיג יהפך לקשיח יותר ועמיד כנגד כוחות צד ועומסים שפועלים על דפנותיו.

פורסם

נכון אבל היות ויש יותר אוויר הצמיג מקבל צורה אליפטית יותר ולכן פחות חלקים ממנו נוגעים בכביש.

אגב אז שחיקה של הצמיג ברובה במרכז.

tire-wear_patterns.jpg

פורסם

לא נכון. בצמיג רדיאלי בעל רשת פלדה (Steel-Belted Radial) צורת המדרס נשמרת על ידי רשת הפלדה, וכמעט ולא משתנה עקב לחץ אויר עודף, לפחות בקנה מידה שדובר עליו. דבריך נכונים לצמיג דיאגונלי או לרדיאלי ללא רשת פלדה.

פורסם

אתה נכנסת לדקויות בהם אינני מבין ולכן אשתוק.

אבל ככל הידוע לי גם כיום אסור למלא מעבר כי האחיזה נפגעת.

לדוגמא: כשאתה ממלא אוויר אתה מרגיש שהרכב נוסע אחרת (מגיב יותר טוב יותר חלק).

הסיבה לכך פשוטה מאוד, החיכוך עם הכביש קטן.

זה אמנם 3 - 4 PSI אבל זה מספיק בשביל לעשות שינויים של שמים וארץ.

פורסם

אני לא אומר שצריך למלא את הצמיג בלחץ עודף בכוונה (אם כי יש נהגים שבוחרים לנהוג עם 1-2PSI יותר וזה מקובל לחלוטין), אלא יש למלא לפי דרישות היצרן. אבל במצב שבו יש ספק לגבי הלחץ שיש למלא (מצבים של עומס חלקי, התחממות של הצמיג וכדומה) יש לבחור במידה הגדולה יותר של הלחץ. גם אם זה "יותר מידי," האחיזה במצב זה תגדל (אפילו בטווח של 5 PSI כלפי מעלה, במיוחד כשרטוב), כאשר החלופה היא בנוחות נסיעה נמוכה יותר, אבדן אחיזה חד יותר (אם כי יותר נשלט) ובלחצים גבוהים במיוחד גם בהגדלת השחיקה בנהיגה רגילה (לא "ספורטיבית"). ולא לשכוח שלחץ עודף אפשר להוציא בבית.

פורסם

סיבות נוספות לכך שהאחיזה בחום נמוכה יותר (ויותר משמעותיות לדעתי), זה שגם האספלט וגם הצמיג מאבדים את התכונות שלהם.

האספלט שמורכב בחלקו מזפת, הופך לצמיגי יותר (לא ברמה שמרגישים ממש כשהולכים, אבל כשמופעלים כוחות חזקים כמו צמיג בפניה זה משפיע).

ויותר חשוב - הגומי של הצמיגים מגיע לטמפרטורה שבה הוא טיפה יותר רך ולכן יותר קל לעוות אותו, ולכן הוא יותר נמרח בסיבובים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הגרף הבא מסביר את זה בצורה טובה:

tire_temperature.png

רמות האחיזה עולות ככל שהצמיג\אספלט יותר חם, עד לנקודה מסויימת משם מתחילה התדרדרות מהירה שניתן להרגיש אותה היטב בימי הקיץ החמים, בלי קשר אם הכביש "מזיע שמן" (לא ידעתי שכבישים מזיעים כשחם להם, ככה הם מתקררים ?) או אם יש עליו אבק.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תוכן חדש...