Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

אני מתלבט בין שני רכבים היברידים הראשון הוא טויוטה פריוס והשני היא הונדה אינסיט מאוד חשוב לי החיסכון בדלק ותא מטען מרווח מה הכי מומלץ? רוב הנסיעות שלנו הן בתוך העיר

פורסם

הפריוס עם מנוע חזק יותר, חסכונית יותר, שקטה, נוחה ומרווחת יותר . האינסייט מאידך מאוד קלה ונעימה לנהיגה ויש לה אפילו היגוי נחמד ושובב, בהחלט הונדה מהבחינה הזו והיא גם זולה משמעותית. הכי נכון לערוך בשתיהן נסיעת מבחן.

פורסם

לרכישה פרטית לא הייתי נוגע בשום היברידי.

עליך לשקלל את עלות החלפת המצברים התקופתית, גם אם הרוכש אחריך יעשה כן , ירידת הערך תבוא בחשבון המכירה.

אורי

פורסם

לדעתי חד משמעית - הטויוטה.

השיטה ההיברדיות מיושמת בה גורמת לה להיות יותר חסכונית משמעותית מהאינסייט במיוחד בשימוש עירוני.

ולגבי המצברים:

1) לרוב הטויוטות המסתובבות בשוק יש לפחות 5-6 שנים עד החלפת המצברים.

2) קשה לדעת כמה תעלה ההחלפה, אך מה שבטוח שזה יהיה הרבה יותר זול ממה שזה היום.

3) במגמה הקיימת בשוק המשומשות עוד 5 שנים מכונית בת שמונה לא תהיה שווה כלום היברידית או לא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit

על מה בדיוק אתה מתבסס?

אתה מציע לו להוציא את מייטב כספו על הערכה עתידית שמחירי המצברים ירדו? שמחירי מכוניות יד שניה לא יהיו כמו היום? שהמצברים יהיו טובים ל 5 שנים בחום הישראלי?

איזה אומץ...

פורסם
zvit

על מה בדיוק אתה מתבסס?

אתה מציע לו להוציא את מייטב כספו על הערכה עתידית שמחירי המצברים ירדו? שמחירי מכוניות יד שניה לא יהיו כמו היום? שהמצברים יהיו טובים ל 5 שנים בחום הישראלי?

איזה אומץ...

יש אחריות ל-8 שנים למצברים בחלק מהמכוניות. אין שום סיבה שלא ניתן יהיה להשיג מצבר חדש בפחות מ-10000 שקלים, ובנוסף רכב בן 8 ממילא עולה אולי 50000 שקלים, כמה כבר תפסיד?

בקיצור - באותה המידה שאתה אומר שהסחירות תהיה איומה ונוראה, היא יכולה להיות גם טובה מאוד. עבור נסועה גדולה בשנה, זה עדיין יכול להשתלם.

אם הנסועה עירונית ברובה אני מניח שהיא גם לא גדולה (פחות מ-30000 ק"מ בשנה) ואז זה פחות משתלם לקנות היברידית. לשיקולכם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחריות ל 8 שנים בחלק מהמכוניות?

טויוטה והונדה נותנות שמונה שנים אחריות למצבר? נניח שכן. האם האחריות בשנה השביעית משמעותה שבמקרה תקלה תקבל מצבר חליפי עם אחריות לשנה?

על מה אתה מסתמך שאתה טוען שמחירי המצברים יהיו נמוכים מ20% מערך הרכב?

אני לא רואה סיבה שסחירות לרכב, בו לפחות אחד מהמכלולים יחודי ומתכלה, תהיה טובה. (היא לא)

ההיברידיות נחמדה כגימיק, החיסכון בדלק הוא אמיתי אבל בכסף זה כבר סיפור אחר.

זיהום סביבה? גם על נושא זה יש ויכוח במיוחד בשל הצורך ביצור ומיחזור המצברים הייחודיים.

רוצה חיסכון בדלק, צניעות ויעילות? c3 פיקסו דיזל נופלת במשבצת הזאת לדוגמה.

אורי

פורסם
לרכישה פרטית לא הייתי נוגע בשום היברידי.

עליך לשקלל את עלות החלפת המצברים התקופתית, גם אם הרוכש אחריך יעשה כן , ירידת הערך תבוא בחשבון המכירה.

אורי

zvit

על מה בדיוק אתה מתבסס?

איזה אומץ...

1. האם אתה יודע כמה עולה "עלות החלפת מצבר"? או יותר נכון האם אתה מכיר מישהו שהחליף מכספו האישי מצבר כזה? ( אני אחסוך לך את התשובה - לא קיים. מסיבה פשוטה תוקף האחריות על המצברים הללו עוד לא פג אצל הלקוחות הראשונים שרכשו רכבים היברידיים ומעבר לזה הם מגלים אמינות לאורך זמן כך שאין פה שום חשש של פגם)

2. הערכה עתידית שמחירי המצברים יירדו? זה קורה כבר במהלך ה5 שנים האחרונות בהן התחיל שיווק הסיוויק הייבריד והטויוטה פריוס בכבישי ארץ ישראל ומאז כמות הרכבים ההיברידיים על הכביש רק עלתה כמו גם היצרנים, כמות החלפים עלתה, עלות הטכנולוגיה ירדה דבר שהוביל לירידה במחירי החלפים והעלויות השונות שאתה כל כך מרתיע מפניהן.

3. מחירי מכוניות יד 2 אתה לא צריך לנחש, יש מחירון יד 2 ויש מחירון יצחק לוי כמו גם סחירות הרכבים הנ"ל וכיום בתקופת התייקרויות הדלק תתפלא אבל הרבה אנשים מחפשים את הרכבים הללו מפאת החסכון שהם נותנים.

4. לא זכור לי שהמצבר זה גלידה, אני לא מאמין שהוא יימס בחום הישראלי... מה גם שהמצבר בנוי כמעט כמו כל מצבר אחר שיושב תחת מכסה המנוע שלך, אני חושב שהוא מחזיק יפה מאוד בחום הישראלי.

Confidence In Motion

פורסם

לא, איני יודע מהי עלות החלפת המצבר. אני גם לא מכיר אף אחד שהחליף מכספו האישי מצבר כזה.מצד שני גם לא תכננתי לרכוש רכב היברידי אז פותח השרשרור יעשה נכון אם באמת יתעניין מה העלות האמיתית של רכישת רכב היברידי.

אני לא יכול להיות כל כך בטוח בעצמי- במיוחד שמדובר בכסף של אחרים, אם אכן אין שום חשש לפגם.לא הבנתי מה הקשר בין כמות המכוניות ההיברידיות על הכביש לבין מחיר החלפים שלהן.האם מאיר ויוניון מוטורס החליטו להקטין את הרווח שלהן בהוקרה לרוכשי המכוניות ? האם חלפים למזדה 3 ויונדאי אקסנט נמכרים בפרוטות? (רמז- לא)

יש לא מעט היברידיות מליסינג, במיוחד עד שנפל לחברות הליסינג האסימון והעלו את המחיר החודשי בהרבה. גם אלו לא ממש יתרמו לשמירת ערך בעתיד.

אולי אני לא מדייק ואיני מבסס את דעותי במחקרים אבל אם אנחנו כאן על מנת לייעץ- רצוי לקחת בחשבון שאולי יש מי שפועל על פי העצות.

אורי

פורסם
לא, איני יודע מהי עלות החלפת המצבר. (אז איך אתה יכול להגיד שעליו לשקלל את עלות המצברים ההיברידיים ולקחת בחשבון ירידת ערך) אני גם לא מכיר אף אחד שהחליף מכספו האישי מצבר כזה.מצד שני גם לא תכננתי לרכוש רכב היברידי(חשבת אולי שאתה לא פתחת את השרשור הזה, אז למה אתה ישר שולל את הרכב?) אז פותח השרשרור יעשה נכון אם באמת יתעניין מה העלות האמיתית של רכישת רכב היברידי.

אני לא יכול להיות כל כך בטוח בעצמי- במיוחד שמדובר בכסף של אחרים, אם אכן אין שום חשש לפגם.לא הבנתי מה הקשר בין כמות המכוניות ההיברידיות על הכביש לבין מחיר החלפים שלהן.האם מאיר ויוניון מוטורס החליטו להקטין את הרווח שלהן(מה הקשר?, חשבת אולי שככל שהטכנולוגיה תהיה נפוצה יותר כך עלות הייצור/פיתוח תקטן מה שיוביל בסופו של דבר להורדת מחירים? לא כולם בעולם פועלים כמו הטייקונים הישראלים שכשהולך להם מעלים מחירים במקום להוריד...) בהוקרה לרוכשי המכוניות ? האם חלפים למזדה 3 ויונדאי אקסנט נמכרים בפרוטות? (רמז- לא)(לא יודע איפה בדקת, אבל כן, ניתן להשיג במחיר מאוד מוזל. במקרה חיפשתי חלפים למאזדה 3 שלי ולא היה לי יקר או קשה למצוא, וזה נעשה במוסך מורשה מאזדה)

יש לא מעט היברידיות מליסינג, במיוחד עד שנפל לחברות הליסינג האסימון והעלו את המחיר החודשי בהרבה. גם אלו לא ממש יתרמו לשמירת ערך בעתיד.

אולי אני לא מדייק ואיני מבסס את דעותי במחקרים אבל אם אנחנו כאן על מנת לייעץ- רצוי לקחת בחשבון שאולי יש מי שפועל על פי העצות.(בדיוק! ולכן אתה מגיב פה קומץ של דברים לא קשורים בכלל לנושא שאני לא כל כך בטוח שבדקת לפני כן.)

אורי

תשובותיי בכחול לדבריך באדום.

אני לא מחפש אותך חלילה בקטנות, אבל תבדוק טוב לפני שאתה עונה על נושא שאתה לא נראה לי ממש בקיא בו...

תחום ההייבריד הוא כבר לא פריצת הדרך האישית של טויוטה והונדה, הוא כבר מהווה נתח שוק קיים בהמון רכבים אצלנו בארץ ובעולם.

להלן: אודי, שברולט, אופל, רנו, פג'ו, סיטרואן, מרצדס, ב.מ.וו, מיצובישי, ניסאן ועוד ועוד...

הטכנולוגיה השונה בין היצרנים היא כלל לא פרמטר כאן, אנו נחשפים לאט לאט לעולם שהולך בכיוון הירוק, בין אם זה חשמל בלבד, מנועי מימן או מנועים משולבים. כנראה שזה כיוון שאתה מפספס בתור אדם שיש לו זיקה לתחום הרכב (ואני מקווה שאני לא טועה בכך שאני מגדיר אותך ככה, כי אתה הרי נמצא כאן בפורום וצריכה להיות לך זיקה מסויימת לתחום)

Confidence In Motion

פורסם
אחריות ל 8 שנים בחלק מהמכוניות?

טויוטה והונדה נותנות שמונה שנים אחריות למצבר? נניח שכן. האם האחריות בשנה השביעית משמעותה שבמקרה תקלה תקבל מצבר חליפי עם אחריות לשנה?

על מה אתה מסתמך שאתה טוען שמחירי המצברים יהיו נמוכים מ20% מערך הרכב?

אני לא רואה סיבה שסחירות לרכב, בו לפחות אחד מהמכלולים יחודי ומתכלה, תהיה טובה. (היא לא)

ההיברידיות נחמדה כגימיק, החיסכון בדלק הוא אמיתי אבל בכסף זה כבר סיפור אחר.

זיהום סביבה? גם על נושא זה יש ויכוח במיוחד בשל הצורך ביצור ומיחזור המצברים הייחודיים.

רוצה חיסכון בדלק, צניעות ויעילות? c3 פיקסו דיזל נופלת במשבצת הזאת לדוגמה.

אורי

טויוטה נתנה 8 שנים לפריוס דור 2. נראה לי שלדור 3 רק 5, אבל אולי שינוי את זה מאז.

בדקתי מחיר מצבר בחו"ל לא מזמן, דובר על בערך 1500-2000 דולר. לא יודע כמה יעלה בארץ (בטח כפול). מניח שירד עם הזמן.

בכל רכב יש מכלולים יקרים שמתבלים - גם ברכב בנזין רגיל (או דיזל!) המנוע יכול להתבלות אחרי 200 אלף ק"מ (נסועה נורמלית ל-8 שנים עבור רכב שנוסע הרבה). שלא לדבר על גיר אוטומטי שעשוי ללכת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...