Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה לקוראי הפורום :

אני רוצה לקנות מכונית קטנה עם מנוע 1600 ואוטומטית.

אני די מתלבט בין פזו'ו (לא זוכר את שם הדגם נראה לי ש XS)שנת 1997 לבין מיצובישי קולט 1994. הבנתי שלפיז'ו אוט' יש רק 3 הילוכים האם זה נכון??

ואיזה רכב "בולע" יותר דלק?

וכמה כוחות סוס יש לכל רכב

ובתכלס... מה יותר עדיף.

בתודה מראש

:wink:

פורסם

ומדובר על אוטומט , אני הייתי ממליץ על קולט.

בכל אופן מדובר ב-2 גירים לא ממש טובים. זה של הפיז'ו סתם עצל מיושן ומסרס וזה של הקולט ידוע כבעל אורך חיים קצר.

אכן לפיז'ו רק 3 הילוכים. לפיז'ו 90 כ"ס , לקולט 113 כ"ס ו-4 הילוכים.

ביצועי הקולט טובים יותר. התנהגות ה-106 טובה יותר. צריכת דלק דומה.

אלטרנטיבה טובה יותר באוטומט : האצ'בק 1.5 או 1.6 מהשנים שרלוונטיות לתקציב.

פורסם

זה נכון שהקולט באוטומטי אוכל יחסית הרבה דלק? 1 ל 10? ואם זה לא נכון אז מה יכול לגרום לרכב לצרוך דלק בצורה כזאת?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קולט מול 106 - הקולט מרווחת וגדולה יותר, וכן חזקה יותר, אבל כאן נגמרים יתרונותיה. ה-106 קלילה, זריזה ומהנה יותר לנהיגה. היא גם כנראה נוחה יותר ועלויות האחזקה שלה כנראה יהיו גם נמוכות יותר.

אתם בטוחים שב-97 היו לה רק 3 הילוכים? פאתטי...

בנוגע לשאלה של תומר - אני לא יודע כמה הקולט צורכת, אבל באוטומט צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר מן הסתם. 1:10 הוא לא נתון נוראי, אפילו במשולב, למנוע 1600.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ה-106 קלילה, זריזה ומהנה יותר לנהיגה. היא גם כנראה נוחה יותר ועלויות האחזקה שלה כנראה יהיו גם נמוכות יותר.

רוני, מאיפה הביטחון שלרכב בעל תיבת הילוכים גרועה עם 3 יחסי העברה ו 90 כוחות סוס יהיה ביצועים טובים יותר ("זריזה" אמרת ?) מלרכב מקביל עם 113 כ"ס, מנוע 16 שסתומים ותיבת הילוכים בעלת 4 יחסי העברה ?

עם תיבת ההילוכים האוטומטית ה)@$%*) של ה 106 - כאן בדיוק נעלמים כל יתרונותיה ("קלילה, זריזה ומהנה יותר לנהיגה"...yeah right)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שנאמר כאן ... צריכה של 1:10 ב1600 אוטומט היא לא כזאת נוראית ואף ממוצעת...

כאשר המאזדה הנוכחית שלנו עושה 1:10 תחת ידי ( ... 1:11 תחת ההורים בערך , נסיעה משולבת)

האופל שלי (1400 ידנית) לשם דוגמא עושה בערך 1:13 נסיעה משולבת ( טוב נו יותר פקקים תאמת ) ואצל ההורים אף אחד ל14.

כך ש1:10 באלף ששמאות אוטו זה בסדר גמור ואפילו קצת יותר. וככול שהולכים יותר אחורה זה רק נחשב יותר טוב ( דוגמא רכב שנת 94 שעושה את הצריכה הזאת עם השילוב הזה לדעתי מיצג מצב טוב ) אבל לאו דווקא זה ריאלי... נשמע מעט מפוקפק

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ה-106 קלילה, זריזה ומהנה יותר לנהיגה. היא גם כנראה נוחה יותר ועלויות האחזקה שלה כנראה יהיו גם נמוכות יותר.

רוני, מאיפה הביטחון שלרכב בעל תיבת הילוכים גרועה עם 3 יחסי העברה ו 90 כוחות סוס יהיה ביצועים טובים יותר ("זריזה" אמרת ?) מלרכב מקביל עם 113 כ"ס, מנוע 16 שסתומים ותיבת הילוכים בעלת 4 יחסי העברה ?

עם תיבת ההילוכים האוטומטית ה)@$%*) של ה 106 - כאן בדיוק נעלמים כל יתרונותיה ("קלילה, זריזה ומהנה יותר לנהיגה"...yeah right)

איציק

איציק, התיבה של הפיג'ו הזו , למרות יחסי העברה ארוכים היא אחת התיבות האוטומטיות המהירות שקיימות.

החלפת הילוך מתבצעת במהירות גבוהה מאוד והיא כמעט לא מורגשת.

בקולט גם כבדה מה 106 באיזה 150 קילו , אני מניח שה 106 תהיה זריזה מהקולט בדרכים עירוניות.

אומנם לתיבה הזו "רק" 3 הילוכים, אבל זה לא עושה אותה רעה, להיפך, לשימוש שלה היא בהחלט מעולה.

בשביל נוחות וזריזות, אין לה מתחרות.

יצא לי לנהוג הרבה בסקסו עם תיבה כזו בדיוק, אם הייתי צריך לבחור בתיבה אוטומטית , זו היתה הבחירה שלי.

ומי שלא מבין למה, שינהג (ולא ישער) ויבין.

פורסם
איציק, נהגת על תיבה כזו? זו תיבה "טיפשה" סטנדרטית.

חוץ מזה, בזריזה רוני התכוון בטח לנוחה ומהירה לתמרון (בגלל ההיגוי והשלדה+הגודל) ולא למהירות של ממש.

(אני משער ;-))

ב-ד-י-ו-ק.

והרי בעצמי אמרתי כי הקולט חזקה יותר. זריזה = בדיוק מה שרועי אמר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...