Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול כנהג חדש על רכב אוטומטי אחרי 7 שנים על ידני אם הסימפטומים הבאים הם נורמלים לתיבה.

במעבר מפארקינג לדרייב או לרברס, מדי פעם, ביחוד אם אני ממהר להוריד את הרגל מהברקס תוך כדי פעולת ההעברה, יש "מרגש" מסויים של ההעברה, כלומר אפשר להרגיש את העברת ההילוך במכה ממש עדינה של התיבה.

רוב הפעמים ההחלפה היא שקטה לחלוטין, פשוט מדי פעם אני ארגיש את ההעברה, האם זה נורמלי ? כמעט בכל רכב שהייתי בו זה קיים, פשוט סתם מעניין אותי למה

הסימפטום השני הוא, נאמר שאני בקרוז בהילוך ראשון-שני בתיבה של 5 הילוכים אוטומטית והדוושת גז לא לחוצה

אם אני אלחץ בעדינות כדי להאיץ בצורה הדרגתית, אין שום מרגש

אבל אם אני אתן דחיפה קצת אלימה לדוושה מהשיוט, אני יכול לשמוע את התיבה "יוצאת מניוטרל" כדי לתת לי להאיץ

כלומר יש לאג של מילישניה שהתיבה קודם נכנסת לעצמה לפני שהיא מחברת אותי למנוע ולסלדים המוגברים. זה מלווה במעין "באק" עדין ביותר, ושוב, רק אם אני קצת אלים מהרגיל כשאני רוצה לצאת מהקרוז

נוזל התמסורת נבדק ונמצא מלא, ואיכותי מבחינת צבע וריח (אך משומש, משום שהוא נהיה קצת חום מבמקום אדום המקורי, אך לא שחור ולא מסריח)

יש לציין כי אין שום קודי תקלה של הילוכים

יש לציין שההילוכים מועברים בצורה חלקה לחלוטין ולא מורגשת בכלל, גם במיאוצים אלימים לסלדים גבוהים

תודה !

פורסם

לא קיק-דאון, אלא פשוט המשך האצה אבל לא בנגיעה רכה על הדוושה, אלא מעט יותר מדי, אולי לחצי טווח דוושה

בידני למשל, בהילוך ראשון או שני, אם אתה מנסה " לנסוע" בהילוכים אלה ונותן גז, משחרר ונותן גז אתה תרגיש כמו לונה פארק, נכון ?

יש כאן את אותו "רעיון" שאם אני משייט ברחוב על הילוך שני אני מניח, או שלישי, ועוזב, נותן, עוזב נותן את הדוושה, אני ארגיש את התיבה נותנת מכה קטנה כדי להכנס להילוך שהיא רוצה

אם אני עדין זה לא קורה, ואם אני על 100 בהילוך חמישי, זה לא קורה גם אם אני מנסה .. התיבה מאוד משוחררת

פורסם

ה"מכה" במעברים P/D/R תוך כדי עצירה אמורה להיות

אתה אמור לחכות למכה ורק אז לעזוב ברקס אחרת אתה מזיק לתיבה

ובקרוז ככה זה עובד אוטומט, אם אתה נותן קצת גז אין שינוי מיוחד ואם אתה נותן יותר זה יוריד הילוך או כמה שצריך כדי להגיע לסל"ד יעיל ביחס ללחיצה (ז"א בלחיצה מלאה בשיוט ב100 קמ"ש בחמישי הוא יוריד כנראה לשלישי כדי לנסוע על הסל"ד הגבוה ביותר האפשרי)

פורסם

הבנתי, אז כל עוד אין רעש של בומבה אלא רק קפיצה קטנה וחלקה במעבר לדרייב זה נורמלי

תודה !

אם אתה עכשיו משייט ברחוב על 15 קמ"ש, ואז נותן לחצי שניה חצי גז ומייד מייד עוזב, אתה תרגיש "תק" קטן מהתיבה, כאילו בלבלת אותה ?

פורסם

כן... כי היא מורידה הילוך כדי להאיץ מהר יותר.

כמו בידני שאתה מוריד הילוך כדי שהרכב יגיב מהר יותר התיבה עושה אותו דבר.

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם

אני רק טיפ קטן,

בשביל להפחית מעוצמת המכה בעת העברה מP לD או R, כדאי להעביר תחילה לניוטרל, לחכות כשנייה ואז לשלב להילוך.

שילוב מיידי ומהיר מP לD או R מזיק לגיר אם אתה לא נועל את הבלמים. (הקיק הזה מזיק גם לתושבות מנוע).

זה המלצות לא רק שלי אלא כל מכונאי נורמלי יגיד לך את זה גם.

תעביר לניוטרל, תחכה שנייה ורק אז תשלב הלאה, תאמין לי, יש לי גיר "בועט" במיוחד, ורק ככה אני מרסן אותו.

לגבי הקיק באמצע הלחיצה ה"בריאה" כשאתה בשיוט, אז כמו שאמרו לפני, זה בשביל להעלות סל"ד בהילוך נמוך יותר, זה בסדר.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

בדיוק מה שקורה אצלי בלנסר כשאני מעביר מהר מדי מ R ל D.

בגלל זה אני עושה מה אומר CHESY.

קודם מחכה שניה כשאני עוצר עד הסוף, מעביר לניוטרל מחכה שניה אפשר להרגיש את ההילוך מעט עובר ואז פשוט מעביר ל R.

אין רעש או מכות שאני עושה את זה.

Opel Adam S 2017

פורסם

בקיצור, אל תנסה לחכות את הגיר הידני, כי אתה יכול לגרום לנזק.

פשוט שאתה רוצה להאיץ בעקיפה או סתם מהר, תדחוף את כל הדוושה, הגיר כבר יסתדר...

חשוב מאוד ליהיות החלטי, לא לתת גז>ברקס>גז>ברקס, או מכות גז סתמיות, אתה משגע תגיר ובסוף אחרי כמה זמן הוא יהרס.

פשוט תתן גז בהתאם לצורך, לזה הגיר תוכנן, וככה הוא יחזיק לך עוד הרבה מאוד זמן..(הגירים של וולוו נחשבים אמינים מאוד, אם לא הכי..)

לגבי המכה במעברים PRND, צריך לחכות למכה הקטנה, כמו שאמרו למעלה.

Peugeot 406 99' 1.8L auto.8)

Chevrolet Cavalier 95' 2.2L auto:twisted:

• תוכן חדש...