Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי נסיעה של חצי שעה בערך בהעברה משני לשלישי ההילוך השלישי נכנס ואחרי שחרור הקלאצ'

ונתינת גז הטורים התחילו לעלות ולהשפיע על המהירות באופן מזערי ביחס לטורים.

המנוע צורח והאוטו בקושי מאיץ ב10 קמ"ש.

ככה גם בהעברה להילוך רביעי שעשה את אותה הבעיה, אבל בהילוך חמישי הבעיה לא הראתה אותותיה והכל עבד כרגיל.

עצרתי בצד ונתתי לאוטו להתקרר קצת (תמיד עובד) ובדרך חזרה ממחוז חפצינו הכל עבד כרגיל...

היו ארבעה נוסעים באוטו יש לציין.

האוטו הוא שלושה צילינדרים 1000 סמ"ק.

לפי מה שהבנתי, הקלאצ' כנראה גמור.

אבל אני חושד גם בשמן גיר.

יש למישהו אולי קישור לספר של היינס לסוזוקי סוויפט לשנים האלה או להפנות לאיזה מדריך מועיל להחלפת שמן גיר?

תודה רבה!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

מצטרף לשאלתו של אריאל.

אחרי המקרה האוטו נסע מעכו לטבריה וחזור לעכו (זו הייתה המטרה המקורית) ולא עשה שום בעיות חוץ מאיזה 30 שניות ששוב התופעה חזרה על עצמה בדרך חזרה וזהו הכל חזר לקדמותו.

היום גם הרכב נסע כרגיל! אז מה לעזאזל? הבעיה לא אמורה להיות שוטפת?

אגב, כמה עולה החלפת גיר והאם מומלץ לעשות את התהליך הזה לבד עם ספר היינס?

האם דורש הוצאת מנוע או דברים דומים.

תודה!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

בפשטות - אם סיבובי מנוע עולים ומהירות הרכב לא עול בהתאם - זה יכול להיות אך ורק בגלל קלאץ' לא תקין.

למה זה קורה רק בהילוכים 3 ו 4 - כי בהילוכים אלו הקלאץ' מתמודד עם יותר מומנט.

חבל להחליף שמן גיר, זה לא יפתור את הבעיה.

פורסם

למה זה קורה רק בהילוכים 3 ו 4 - כי בהילוכים אלו הקלאץ' מתמודד עם יותר מומנט.

חבל להחליף שמן גיר, זה לא יפתור את הבעיה.

ב3 ו4 הוא מתמודד עם יותר מומנט?

לא בראשון ושני?

פורסם

קלאץ' נמצא לפני הגיר, בהילוכים ראשון ושני יותר "קל" למנוע להזיז את הרכב, ולכן המומנט שאיתו מתמודד הקלאץ' נמוך יותר.

המומנט בגלגלים בהילוך ראשון ושני אכן גבוה יותר, אבל בקלאץ 'זה הפוך, מקווה שהצלחתי להסביר.

פורסם

תודה, כמה תעלה החלפת קלאץ' והאם אפשר להחליף לבד עם מאמץ וידיים טובות?

שווה לקנות קלאץ יד שניה ? והאם קלאץ מכל רכב יתאים?

ושאלה אחרונה... האם קלאץ של 1.3 יתאים ל1.0 (נשמע הגיוני שיתאים ואפילו שהם תואמים).

בס"ד

פורסם

הכל אפשר לעשות לבד, אבל החלפת קלאץ' זה לא בדיוק משימה למתחילים.

לא, קלאץ' מרכב אחר לא מתאים.

לא, לא קונים קלאץ' יד שניה.

לגבי תאימות בין 1000 ל 1300 - לא יודע. אבל בכל מוסך ובכל חנות חלפים יודעים.

פורסם

תודה רבה, מצאתי ביוטיוב סרטון ממש טוב שמראה איך להחליף קלאץ' בדרך קלה ע"י מכונאי שמתעסק בתחום כבר 43 שנים.

עם כל הפירוקים אין לי בעיה, אני רק בע"ה יצטייד בקיט חדש וספר היינס לגיבוי וירביץ את ההחלפה לבד.

זה ממש לא נראה מסובך...

בס"ד

פורסם
תודה רבה, מצאתי ביוטיוב סרטון ממש טוב שמראה איך להחליף קלאץ' בדרך קלה ע"י מכונאי שמתעסק בתחום כבר 43 שנים.

עם כל הפירוקים אין לי בעיה, אני רק בע"ה יצטייד בקיט חדש וספר היינס לגיבוי וירביץ את ההחלפה לבד.

זה ממש לא נראה מסובך...

אין ספק שהבחור מיקצוען, אני רואה הרבה סירטונים שלו והוא גם שרוט לא קטן..

בכל מיקרה קשה לי להאמין שתוכל לבצע את זה בדרך שלו ללא הורדה של הגיר לחלוטין ודרך רווח קטן כזה לבצע את כל ההחלפה.

כמו כן הכלי למירכוז הקלאצ', בעבר ניסיתי למצוא משהו כזה ולא ממש מצאתי וניראה לי שבקושי במוסכים יש את זה כך שתצטרך לבצע ככל הניראה את המירכוז ע"י סימונים ובעזרת העיין החדה. בכל מיקרה מחכים לתמונות שלך מהפרוייקט.....בהצלחה.

:)
פורסם

הוא באמת שרוט לא קטן :D ראיתי כמה סירטונים שלו ופשוט התפקעתי מצחוק מהדרך שהוא מציג את המדריכים שלו אבל הוא עושה את זה בצורה מיקצועית.

אגב, למה שתהיה בעיה כלשהיא לבצע את זה דרך הרווח, אתה רואה פה משהו מסובך שאני לא רואה?

האר את עיניי לפני שאני יעשה את הפירוק ומהייאוש ישאיר את הרכב ככה :D

והכלי למירכוז הקלאץ אתה מדבר על הכלי שנראה כמו מקל והוא מחזיק את הקלאץ שם שתוכל לחזק את הברגים?

לפי מה שהוא אומר מקבלים אותו בכל קיט של קלאץ...

בע"ה אתה צודק אני יוכל לצלם הכל ולהעלות פרוייקט לטובת הפורום אם זה יצא לפועל.

הבעיה שאני צריך למצוא ספר רכב של היינס שיתן תמיכה במקרה ואתקע בשלב כלשהוא.

בס"ד

פורסם

יצא לי לראות סטים של קלאצ' חדשים בקרטון ולא היה שם את הכלי למירכוז. לגבי עבודה בלי להוריד את הגיר לחלוטין פשוט ניראה שדרך הרווח הזה אין ממש מרחב עבודה נגיש ובכלל בסוויפט שהכל שם מנייאטורי. בכל מיקרה כל עוד לא יהיה לך את הכלי למירכוז הקלאצ' אתה כניראה תצטרך להוריד את הגיר לגמרי כדי לא להיתקל בקשיים למיניהם. חוץ מזה זוהי לא עבודה מסובכת במיוחד רק שצריך לעבוד לפי הסדר שזה הורדה של כל מה שמסביב לגיר, ציריות וכדומה, ניתוק כבלים חשמליים אם קיימים ורק אז הפרדה של הגיר מהמנוע עצמו.

:)
פורסם

אוקי, א ני מבין אותך.

סדר אפשר לעשות והכל אפשרי כל עוד מתמידים.

ואת הכלי הזה אני אדאג שיהיה בקיט לפני שאקנה אותו כמובן.

ואם הוא מצליח דרך הרווח אינני רואה סיבה למה לא אצליח :).

השאלה הבאה היא איפה אפשר לקנות קיט קלאץ לסוזוקי סוויפט מנוע 1.0,

האם להזמין מחו"ל זו אופציה טובה? מצאתי חנויות אבל אם הקלאץ שוקל הרבה המכס והמשלוח יכולים לחגוג עלי.

ואם זה יעלה לי כמו בארץ לדעתי עדיף לקנות בארץ.

תודה רבה

בס"ד

פורסם

ברוב הקיטים שאני ניתקלתי אין כלי למרכוז והאמת שאפשר להסדר גם בלי זה, אך דרושה מיומנות בהתקנת המצמד במכרז עד כמה שניתן.

בכל מקרה, תמיד יש להפריד את תיבת ההילוכים מהמנוע לגמרי (למעט במספר מצומצם של מודלים שהחלפת מצמד לא דורשת פירוק התיבה מהמנוע כלל).

• תוכן חדש...