Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
[/color][/b]

שלום רב !

קראתי בעיון את השרשור,וקיבלתי תגובות בפרטי, לגבי האבחון שבוצע, שהוא לא מקצועי בלשון המעטה.

המלצתי, קבל את המלצתו של אבי פרטס ויוסי זיסו, ופעל לפיהם ולא תצטער, הימנע מלבצע משהו פזיז.

בברכה

צביקה

מצטער אני לא מכיר שמות אז אני לא ממש יודע למי אתה מתכוון לפי כינוי מה ההמלצה ללכת לבעל מקצוע נוסף לבדוק את העניין?

ואם כן אתה אחד כזה לא? איפה את הנמצא אני יגיע

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא בעל מקצוע של קרבורטורים

יש מספר פאלאפון שלו בחתימה תתקשר לשאול אם האו מתעסק גם ברדיאטורים, הוא נמצא בנתניה.

Only RWD

פורסם
כחבר פורום נשמח לסייע לך ולבצע בדיקה למערכת הקירור ללא תשלום. מומלץ לבצע בדיקת מערכת קירור אצל בעל מקצוע מומחה.[/quote]

יוסי בדש - אביפרטס בע"מ

מוסך רדיאטורים ואגזוזים מהיבואן לצרכן !

www.aviparts.co.il

טל' : 074-7017071

זהו אבי פרטס, (שכתב את התגובה מעלי ,המודגשת באדום). וקבל גם את המלצתו של יוסי זיסו, בעל מוסך מומלץ ובעל שם בתחומו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אותם הסימפטומים שיש אצלך שמוליק יש אצלי...כנ"ל שאני שם מים לא קורה כלום אם למחרת אני בודק ורק אם אני מניע ונוסע קצת זמן אז האוטו מתחמם והמים יורדים מלמטה ,לפי מה שראיתי אחרי עצירה של נסיעה 5 -10 דק' בעיר מהמוסך וחזרה.

וכמובן כמו כן גם אני חס וחלילה לא מזלזל באף אחד, אני פשוט לא מכיר שום דבר שקשור לרכבים עדיין ולא יודע מה נכון או מה לא, בשביל זה אני הולך למוסך :)

שמוליק מצטער שנדחפתי לך פה לנושא, זה פשוט היה ממש בדיוק כמו אצלי ברכב!

בכל מקרה מקווה גם בשבילך שזה לא ראש מנוע, רק המחיר של זה שליש מהרכב :p

נדחף? להיפך אולי נצליח למצוא פתרון ביחד

עדכון חשוב!! : ירדתי למטה פתחתי את הפקק של הרדיאטור והתנעתי את האוטו להפתעתי לא עפו מים אבל לאחר 5 שניות התחילו מים לעלות כלפי מעלה סגרתי נסעתי שוב האוטו הראה סימנים של חימום עצרתי ושמעתי רעש של פססס כזה חיפשתי מאיפה הוא בא ומצאתי חור באחד הצינורות שממנו בורחים כנירה המים אני מאוד אבל מאוד מקווה שזו הבעייה מחר אני יתקשר למוסך הזה שמישהו רשם לי כאן בשרשור ואני יקבע איתו מקווה מקווה מקווה שזו רק הנזילה הזאת תודה לכולם ואני ישמח לעוד תגובות בנושא

עריכה נוספת:צלמתי סרטון קצל של ההתנעה בזמן שהפקק פתוח כמו שאמרתי הפעם לא השפריץ אפילו לא טיפה אבל לאחר 5 שניות התחילו לעלות מים מהרדיאטור כלפי מעלה זה דבר תקין? סליחה על האיכות זה היה בלילה ומהפלאפון

פורסם

שלום,

לפי הסרטון שהעלת נראות בועות של אויר עולות מהפתח של הרדיאטור, אצלי בצרפתייה לאחר החלפת נוזל הקירור, כחלק מתהליך

ניקוז האויר במערכת גם כן הונע הרכב כאשר הפתח של הרדיאטור ופתחי ניקוז נוספים פתוחים וברגע שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה

ונפתח הטרמוסטט מפלס המים עלה ואיתו עלה גם אויר שהיה במערכת.

אני לא יודע אם בהונדה שלך יש צורך לבצע ניקוז אויר במערכת הקירור (בצרפתייה למשל אין מיכל עיבוי ולכן ניקוז אויר הוא חובה)

אבל היות ורוב המים שהיו במערכת אצלך נזלו החוצה, נכנס במקומם אויר והגיוני שהאויר הזה צריך לצאת החוצה בצורה כזו או אחרת

אז יתכן שזה מה שגורם למים לזרום החוצה דרך פתח המילוי הפתוח של הרדיאטור ברגע שהמנוע מתחמם ונפתח הטרמוסטט.

בנוסף, בד"כ ברגע שנפרץ אטם ראש מנוע מים מתערבבים בשמן וניתן לראות זאת ע"י "טחינה" על פקק השמן או מדיד השמן.

לפי הסרטון המנוע שלך נשמע עובד די עגול וזה עוד סימן שמראה לכיוון שלא נפרץ אטם ראש(יתקנו אותי המומחים אם אני טועה).

כמובן שאין תחליף לבדיקת לחץ במערכת ובדיקות נוספות ע"י איש מקצוע שאתה סומך עליו או שקיבלת עליו המלצות.

פורסם

DVD 1988

היה המון טחינה, עכשיו פחות.

שמוליק אמר שהוא נסע למוסך והמוסך אמר שהטחינה לא בטוח נגרמה בגלל אטם ראש שנפרץ.

למישהו יש הסבר איך הגיע שמן למערכת הקירור ?

Only RWD

פורסם

שלום רב !

יש להתחיל מהקל לכבד:

יש לפתור את בעיית הנזילה,כפי שאובחנה על ידך מטחד הצינורות שגיית בעצמך.

יש לטפל בה במוסך מוסמך ומומלץ, מומלץ אצל יוסי זיסו שהגיב לך , וכתב לך כבר את סדר הבדיקות שחיבים לבצע:

איתור נזילות קימות ותיקונם.

בדיקת לחץ ישיר ברדיאטור, ובדיקת לחץ הפוך.

בדיקת CO במים.

מיותר לציין שחובה לבדוק תחילה, באם התרמוסטט לא תפוס, ולא להסתמך רק על גלישת מי הקירור.

לא בכל התחממות יתר ,ובפריצת אטם ראש, קיים מצב של חדירת מים לשמן, ותופעת "טחינה" !

ברוב המקרים אטם ראש נפרץ באזור מעברי מים, וקומפרסייה בורחת למערכת הקירור, ונפלטים זרך מיכל העבוי החוצה, על ידי גלישת מי הקירור מפתחו, סימן ניכר ראשוני יעליית מפלס המים במיכל העבוי, ובועות במיכל העבוי ובעבוע במנוע חם בעיקר.

מקרה שני מאופיין בחדירת מים לצילנדרים , הפיכתם בתא השריפה לקיטור ופליטתם בצורת עשן לבן ולח מצינור הפליטה.

מקרה שלישי מאופיין בשמן ההופך את צבעו לאפור, או ללבן והנקרא בפי העם"טחינה", נפוץ בעיקר בעת פריצת קולר גיר או מצנן שמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפי הסרטון שהעלית זה נראה כמו בועות אויר במים.

לא בהכרח מדובר בראש מנוע, כמו שהמליצו, לך לבעל מקצוע אחר שיבדוק לך את מערכת הקירור.

יתכנו כמה סיבות לקפיצת המים מהרדיאטור.

1. רדיאטור סתום.

2. טרמוסטט תפוס.

3. משאבת מים גמורה.

כל התופעות הנ"ל יכולים לגרום לרתיחת המים ולביעבוע (כמו מים בקומקום!), שיכול בסופו של דבר לגרום למים שיקפצו מהרדיאטור.

ד.א. מומלץ מאוד אחרי התיקון להשתמש בנוזל קירור "מים ירוקים" מה שיכול לחסוך הרבה מאוד בעיות.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
תודה

האם זה וודאי שכאשר מתניעים את האוטו עם הפקק פתוח של המים של הרדיאטור ומשפריצים מים הלך הראש?

האם השפריץ של המים שהיה במוסך זהה למה שרואים בסרטון או שהיה גבוה יותר, כמו מזרקה?

פורסם
האם השפריץ של המים שהיה במוסך זהה למה שרואים בסרטון או שהיה גבוה יותר, כמו מזרקה?

השפריץ שהיה במוסך היה כמו מזרקה היה ממש גדול כניראה בגלל שהאוטו היה עדיין חם?

בסרטון לא היה אפילו שפריץ קטן רק לאחר כמה שניות התחיל בעבוע של מים וזה נעשה על מנוע קר..

פורסם
"מזרקה" מהרדיאטור מעיד על חדירת דחיסה למערכת הקירור ז"א אטם הראש או/ו ראש המנוע נפגעו מהתחממות.

המזרקה קרתה שהאוטו עוד היה חם זה משנה?

• תוכן חדש...