Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אחרי נסיעה חריפה מאוד ביער בן-שמן במזג אויר גשמי ושטח בוצי, האופניים אחרות !

האופניים נוקו ועברו שימון דק בשרשרת.

ההילוכים מרעישים בעת נסיעה (נשלח אותם לכיוון בחנות).

הברקסים (דיסק מכאני) נחלשו.

כנראה שספשיילזד הארד רוק לא מסוגלות לעמוד במה שעבר עליהם.

הבולם היה מלא בבוץ כשהגעתי הביתה, חלק מהניקוי היה להוציא את הבוץ מהבולם, כיום אחרי נסיעות קצרות להנאתי בעיר אני משאיר את האופניים בבית והבולם מכוסה בשמן שחור (צירפתי תמונה להמחשה).

איך אני פותר את העניין הזה ?

האם משמנים את הבולם, או שניקוי מספיק לו ?

img20110403174814.jpg

Uploaded with ImageShack.us

תודה וערב מהנה,

רועי.

פורסם

איזה בולם זה?

אטמים על הרגליים של הבולם הם לא כדי לבטל לחלוטין כניסת אבק ובוץ בגלל זה עושים להם טיפול תקופתי.

רכיבה בבוץ זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות לבולם, הבוץ נכנס ונוזל פנימה, שים לב שכל פעם שאתה דוחס את הבולם, והאטמים עוברים על מקום מלוכלך, אז הוא דוחף את הלכלוך מעלה אז גם קצת לכלוך נשאר על רגל הבולם משמע הוא בע במגע עם החלקים הפנימיים והשמן של הבולם.

תנקה טוב טוב מבחוץ עם מטלית יבשה, ותעבור על האטמים עם מברשת שיניים בעדינות, ועם שמן גיר [כן, שמן גיר] תספיג קלות חתיכת נייר טוואלט או משהו דומה, ותן נגיעות על רגלי הבולם קרוב לאטמים, ואז תדחס את הבולם טיפה.

אתה תראה שזה טיפה מרים בוץ מהאטמים.

בכל מקרה אם אתה ממשיך לראות טבעות של שמן או ג'יפה שחורה על הרגליים אחרי הרכיבה הבאה = טיפול לבולם.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

האופניים נוקו ועברו שימון דק בשרשרת.

ההילוכים מרעישים בעת נסיעה (נשלח אותם לכיוון בחנות).

הברקסים (דיסק מכאני) נחלשו.

רועי, אופני זנב קשיח הן עניין פשוט מכנית.

אם ההילוכים מרעישים, תראה איפה ולמה. בהחלט יכול להיות שהם יצאו מכיוון. רצוי ללמוד לכוון לבד, זה חוסך זמן, וקל לעשות (כל זמן שלא מדובר בבעיה קריטית). יש מדריכים ביוטיוב בשפע.

לגבי הברקסים - כנ"ל. קצת כיוון של הכבל, קצת משחק עם הכיוון של הרפידות, פותרים לרב את הבעיה.

רצוי ללמוד את הדברים הללו לבד, כי לפעמים צריך לתפעל תקלות בשטח, וזה באמת לא מדע טילים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לאחר כ-5 שנים בהם עבדתי בתור מכונאי אופניים ברחוב החשמונאים בתל אביב אני יכול להגיד לך שהשמן שאתה רואה על הבולם, לפחות מה שרואים בתמונה, ממש לא מצריך טיפול בולם, במיוחד אם מדובר בבולם קפיץ/אלסטומר - על סמך הדיסקים המכאניים והחישוקים הלא כפולים אני מסיק שהבולם שלך הוא לא הרבה מעבר לזה. לנגב את הסימנים השחורים עם סמרטוט יבש, מעט מאוד שמן דק על הרגליים על מנת שהתנועה תהייה חלקה בתחילת המהלך וזהו. להזהר ששמן לא יגיע לרפידות הברקס.

המלצה קטנה, אם הרכיבות שלך "חריפות" (ובהנחה שאני מבין למה אתה מתכוון) הייתי ממליץ לך להחליף את הגלגלים לבעלי חישוקים כפולים ואת הדיסקים להידראולים. לרוב החלפת חלקים על האופניים לא משתלמת בגלל העלויות וכבר יותר כדאי לשדרג את כל החבילה...

הבהרה לסיום - היום אני כבר לא בתחום ואין לי שום אינטרס כלכלי מאחורי ההמלצה.

פורסם

אני מבין ההמלצה לחישוקים בעלי דופן כפולה, אבל למה להחליף לבלמים הדיראולים?

בכלל שווה לעשות השקעה כזו באופני כניסה?

אצלי, שאני רוכב לא חריף בכלל, אפילו עדין, קודם כל נכנעו הנאבות והשפיצים בקדמי הוחלפו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ההמלצה לדיסקים הידראולים באה בגלל "התעייפות" של הדיסקים המכנים. כבל, מעצם טיבו, מתארך עם השימוש בו ובקטעים טכניים או כל קטע אחר שדורש עבודה עם הברקס ניתן להרגיש הבדל במהלך הידית בין תחילת הקטע לבין סופו. בנוסף, במעצורים מכניים הידית מפעילה רק רפידה אחת בזמן שהשנייה סטטית, דבר שלפעמים מביא לשחיקה לא אחידה של הרפידות וחלק ניכר של מהלך הידית בעצם עובד על ריק.

האם שווה להחליף להידראולים באופני כניסה? לא, במיוחד לאור העובדה שהיום ניתן למצוא דיסקים הידראולים לא רעים בכלל גם ברמות הכניסה.

בדרך כלל יש התאמה בין איכות הנבות, השפיצים והחישוקים בגלגלים שנמכרים בחנויות (לא סטים של יצרנים), למרות שיצא לי לראות חישוקים כפולים ושפיצים טובים על נבות מעפנות, וזה אם להיות עדין...

אבל בגלגלים, יותר מאיכות החומרים חשובה הבנייה - אין תחליף לגלגל שנבנה על ידי מישהו שיודע מה הוא עושה, ולצערי אין הרבה כאלה באזורינו.

פורסם

לא ציפיתי שתהיה היענות גבוהה כמו זאת, תודה חבר'ה.

חזרתי היום מהחנות אופניים שאני מטפל באופניים בשוטף.

אני יתחיל ללמוד לכוון את ההילוכים, גיליתי שזה עושה פלאים :) זאת לא הפעם הראשונה שהם בכיוון, לאור הנסיעות האחרונות כנראה שלא הזיק להם כלל הפעם הזאת ..

לגבי הברקסים, כנראה שהרפידות שחוקות.

לגבי הבולם, המכונאי פשוט אמר לי במילים יפות, יש לך ח*א בולם עדיף לך להחליף אותו מאשר לטפל בו, ובגדול לא כדאי לך להיכנס לזה, אולי תחליף אופניים ? ועל הדרך זרק לי איזה מבצע של אופני Marin.

בכל אופן, הם עובדות יותר טוב עכשיו ..

אני ימשיך לקרוע אותם עד השדרוג הבא שכנראה יהיה שוב זנב קשיח רק יותר מקצועי.

היום אני רוכב על Speclized Hardrock 2010.

אופניים ראשונות, גיליתי שאני אוהב את זה, נראה לאן ניקח את זה הלאה.

חברה תודה,

ערב טוב.

פורסם
אני מבין ההמלצה לחישוקים בעלי דופן כפולה, אבל למה להחליף לבלמים הדיראולים?

אצלי, שאני רוכב לא חריף בכלל, אפילו עדין, קודם כל נכנעו הנאבות והשפיצים בקדמי הוחלפו.

בלמים הידראולים, מאפשרים לך להאיץ למהירויות יותר גבוהות ובלימה מאוחרת יותר.

בנוסף, הם מקנים לך שליטה יותר טובה בקטעים טכניים, ובאופן כללי משפרים את הבטחון על האופניים בצורה משמעותית.

מה גם, שעל בטיחות לא חוסכים.

זה גם לא סיפור יקר כלכך, היום אפשר למצוא ביד שניה סטים קומפלט באיזור ה400 ש"ח, וזה יתן שדרוג מאוד משמעותי לאופניים.

ואני לא מדבר על סט בלמים שנרכב 3 שנים, אני מדבר על סטים שהורדו מאופניים שנקנו ושודרגו במקום, או לאחר מס' חודשים.

under construction..

פורסם

.

סט קומפלט יד שניה עולה 500 שקל, אחרי שהם יחסכו לך את ההתרסקות הראשונה - הם כבר שילמו את עצמם.

במערכות בלימה מבוססות דיסק - אין תחליף למערכת הידראולית.

(אני בכלל מתגעגע לאוויד ארק רייבל שהיו לי על הסקוט רייסינג שלי)

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...