Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני וזוגתי שתחייה קיבלנו במתנה (ללא העברת בעלות) את הרכב של אמא שלה (קליאו 95)

הרכב נקנה חדש, בהנחת עולה חדש לפני כ 15 שנים.

אנחנו מעוניינים למכור את האוטו,

איך עובד כל התהליך של מכירת רכב כזה?

אחרי 15 שנים אני מקווה שלא יהיה תשלום כלשהו אלא רק איזה הליך בירוקרטי...

אשמח להסבר קצר איך ואיפה מתבצע ההליך.

האם ניתן לבצע את ההליך במעמד החלפת הבעלות או שעל אמא של חברתי לגשת למשרד הרישוי?

ועוד שאלה קטנה על הדרך,

מצאנו קונה דרך המוסך בו אנו מתקנים את הרכב. המוסכניק רוצה להעביר את הרכב על שמו ואמר כי אנחנו יכולים לבצע דרכו את העברת הבעלות. האם זה נכון או שמתחילה פה איזו קומבינה מוזרה?

תודה

רועי

פורסם

אחרי 15 שנה כבר אין רלוונטיות לעובדה שהרכב נקנה בפטור ממיסים כעולה חדש, אתם פשוט מוכרים רגיל.

לגבי מה שמציע המוסכניק - זה נשמע חשוד, אם תעבירו בעלות אליו הרכב הופך להיות שלו לכל דבר, מציע שתעבדו ישירות מול הקונה ללא עירוב בעל המוסך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני מניח שברשיון עדיין מופיעה הגבלת מכס לצורך העברת בעלות.

על מנת להסיר את הגבלת המכס יש להתקשר לבית המכס בראשל"צ 03-9421666

ולמלא אחרי ההוראות במענה הקולי.

יש לשלוח פקס עם רשיון הרכב ופרטים נוספים כפי שמפורטים בהודעה, ואחרי כמה שעות מקבלים אישור טלפוני ששהגבלה הוסרה ואפשר לבצע העברת בעלות.

אם המוסכניק הוא סוחר רכב מורשה - ניתן להעביר בעלות אליו אין בכך שום קומבינה - אך אם הקונה כבר ידוע אין צורך בכך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על העזרה, אתקשר מחר לבית המכס כדי לטפל בעניינים.

לגבי העברת הבעלות מול המוסכניק, זה היה רעיון של הקונה האמת, מבחינתי זה לא משנה כל עוד אני מקבל את הכסף :-)

איך אני יכול לדעת אם המוסכניק באמת מורשה לבצע העברת בעלות? מה אני צריך לבדוק?

האם אני אמור לקבל עותק של רישיון רכב זמני או משהו בסגנון?

פורסם

כל עוד לא הוסרה ההגבלה של עולה חדש

אסור לאף אדם לנהוג ברכב פרט לבעל הרכב ובן/בת זוגו

אין לכם כיסוי ביטוחי

ואם שוטר עוצר אתכם זוהי עברה

פורסם

ההגבלה שאתה מזכיר איננה נאכפת אלא במקרים חריגים, ואינה רלוונטית כלל מרגע שעברו חמש שנים מיום רשומו של הרכב לתנועה בדרכים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

עדכון קצר,

אחרי שהתקשרתי לבית המכס, שלחתי פקס ותוך יומיים הגבלת המכירה בוטלה ( zvit תודה על העזרה )

הגעתי לשלב האחרון, העברת בעלות.

כפי שציינתי קודם, אני מבצע העברת בעלות מול המוסכניק.

התשלום במזומן מחכה לי אצלו במוסך.

האם מישהו יכול להסביר לי איך מתבצעת העברת בעלות מולו?

הוא טוען כי הוא יכול לעשות העברת בעלות דרכו במקום לגשת לדואר, אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את ההליך

תודה

פורסם

במילה אחת: חאפר.

שום העברת בעלות דרכו, הדרך היחידה לעשות העברת בעלות במדינת ישראל היא אך ורק בדואר (או במשרד הרישוי, אבל לא על זה מדובר), וכל קומבינה אחרת תסכן אותך. המוסכניק רוצה לקנות את האוטו? אחלה. לך איתו לדואר (וקח איתך יפוי כוח מהבעלים הרשום של הרכב + ת.ז. שלהם), בצע העברות בעלות מסודרת אליו, ואז שהוא יעשה עם האוטו מה שבא לו.

פורסם

העברת בעלות רק עם הקונה/מוסכניק בדואר, כאשר אתה מקבל העתק של מסמך העברת הבעלות חתום ע"י שניכם המהווה אסמכתא חוקית לכך שהעברת בעלות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

נשמע כמו שהמוסכניק מנסה לעשות קומבינה קטנה ולא לעשות העברת בעלות עליו כדי לעלות יד אלא לקחת את הרכב לתת לך את מה שמגיע לך ולמכור לאחד הלקוחות שלו בקצת יותר והלרוויח מעט מהתיווך.

בדיוק השיטה של סוחרי רכב.

לעשות העברת בעלות רק בדואר מול הקונה ושום יפוי כוח או שיטת מכירה הזויה אחרת.

נצל"ש:

מקובל לדרוש מהקונה תשלום בצ'ק בנקאי ולא לקבל את הכסף מזומן?

פורסם

אז בוא ננסח את זה בצורה אחרת:

אם אני מקבל את כל הכסף שלי במזומן במקום

ואני חותם על זכרון דברים של מכירת הרכב,

איזה נזק יכול להיות לי מה"קומבינה" שלו?

פורסם

אם הוא לא מעביר בעלות כל הדוחות שיהיו על הרכב, כביש 6, וכו' - עליך.

במקרה כזה שום פיסת נייר שאינה מסמך העברת בעלות רשמי לא תעזור.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...