Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אגרת דיזל?

Gonidae
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מחפש אוטו חסכוני בדלק, בעבר היה לנו דיזל (בחו"ל) והיינו מאוד מרוצים, הבנו שבארץ יש איזו אגרה שצריך לשלם אם יש לך רכב פרטי דיזל. מישהו יודע אם זה נכון וכמה???

תודה

פורסם

הייתה בעבר אגרה, היא בוטלה וכיום אין שום קנס/ אגרה שייחודית לרכבי דיזל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היתה אגרה ,

ובמקום האגרה העלו את הבלו (מס קבוע) על הסולר כך שכיום המחיר לליטר סולר גבוה יותר מהמחיר לליטר בנזין.

בקיצור נתנו קצת לקחו הרבה ....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
היתה אגרה ,

ובמקום האגרה העלו את הבלו (מס קבוע) על הסולר כך שכיום המחיר לליטר סולר גבוה יותר מהמחיר לליטר בנזין.

בקיצור נתנו קצת לקחו הרבה ....

לעניין המחיר:

ראיתי כל מיני כרטיסי אשראי (כמו של שופרסל וכאלה) שמעניקים הנחה של 5 (כן, 5) שקלים לליטר סולר. פרט לכך, ישנן תחנות שמוכרות במחירים משתנים - לעיתים פחות ממחיר בנזין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לעניין המחיר:

ראיתי כל מיני כרטיסי אשראי (כמו של שופרסל וכאלה) שמעניקים הנחה של 5 (כן, 5) שקלים לליטר סולר. פרט לכך, ישנן תחנות שמוכרות במחירים משתנים - לעיתים פחות ממחיר בנזין.

זה לא נראה לי סביר שתקבל הנחה של 5 שקלים לליטר סולר כשליטר אחד עולה 7.5 שקלים.

כרטיס אשראי שופרסל מעניק 2.2 שקלים הנחה לליטר סולר. הם עוד נדיבים.

http://www.shufersal.co.il/Supersol_He/CreditCard/Categories/Taknon/

פורסם

המחיר הרשמי לליטר נושק ל10 ש"ח ואולי אפילו עבר אותו, תמיד יש איזו הנחה - אם היא טובה, זה יוצא יותר זול מבנזין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עדיין יש אגרה, אך היא לא על מחיר האגרה השנתית (טסט) אלא על מחיר הקניה של הרכב עצמו.

הנוסחא שלפיה מחשבים את התוספת או ההפחתה של מס רכישה בתלות ברמת זיהום האוויר של הרכב לא מייטיבה עם מנוע דיזל.

זה נקרא מס ירוק.

בעקבות החלת המס הירוק לפני מספר שנים כל מנועי הדיזל נמצאים ברמות זיהום גבוהות, וזה מייקר את המחיר שלהם בעשרות עלפי שקלים.

בממוצע תוספת של 15 עד 20 אלף שקל לעומת גרסת בנזין מקבילה, כשמדובר במכוניות משפחתיות קטנות.

יקח כמה שנים טובות לחסוך 15 אלף שקל על פערים בצריכת הדלק, וזה הופך את הרכישה ללא משתלמת, אם אתה לא נוסע מעל 40 אלף קילומטר בשנה לערך.

אלי, אתה לא מעודכן, המחיר הרשמי של הסולר הוא 13.76.

אתמול תדלקתי 61 ליטר ועל הצג של משאבת הדלק הופיע סכום דמיוני של 850 שקלים.

פורסם

ככה זה כשאין פיקוח על הסולר- המחיר הרשמי גבוה בהרבה מהמחיר בפועל.

בצומת מסמיה ליטר עולה בין 6.84 ל- 7.1 ש"ח בשירות מלא (תלוי באיזו תחנה). ובנזין עולה 7.26 בשירות עצמי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לאו דווקא כרטיסים של שופרסל. כשאזכר באילו כרטיסים מדובר - אכתוב. כך או כך, גם הנחה של 2 שקלים (באיזור ירושלים לא נתקלתי במחיר של מעל 8 שקלים לליטר סולר) אתה מגיע למחיר נמוך יותר פר ליטר סולר מאשר ליטר בנזין (גם עם ההנחות והתדלוק עצמי).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

במפגש שלו בקרית אתא ליטר סולר עולה 6.76 בשירות מלא (יש רק שירות מלא).

לא חסר מקומות בארץ בהם הסולר יותר זול מבנזין.

פורסם
במפגש שלו בקרית אתא ליטר סולר עולה 6.76 בשירות מלא (יש רק שירות מלא).

לא חסר מקומות בארץ בהם הסולר יותר זול מבנזין.

מנועי דיזל חסכוניים יותר ממנועי בנזין וגם מחזיקים יותר קילומטרים בלי תיקון.

אם המחיר סולר ובנזין היום אותו דבר אז למה אנשים לא קונים רכבי דיזל?

פורסם

קודם כל, יש תחנות ספציפיות של "פז" ששם המבצע הזה תקף.

ניגשתי לתחנה הקרובה לבדוק את הסוגיה והתשובה לא הפתיעה אותי. הנחה של 5 ש"ח ניתנת למחיר ליטר לפי מחירון "פז" שזה 12 ומשהו שקל לליטר סולר. מכאן - תעשו חשבון.

אני מתדלק סולר בתחנת "תפוז" באיזה"ת הישן בנתניה, ליטר סולר 6.50 ש"ח

פורסם
למה אנשים לא קונים רכבי דיזל?

כמה סיבות:

1. אי מודעות למחיר הזהה של האגרה השנתית בין דיזל לבנזין.

2. בהרבה תחנות דלק מחיר הסולר עבר מזמן את 10 שקלים לליטר.

3. רכב דיזל חדש יקר בהרבה מאחיו הבנזין.

4. הרוב המוחץ של רכבי דיזל המשומשים הינם מוניות או לימוד נהיגה, ומי רוצה לקנות רכב שפתחו לו את הצורה?

נדיר למצוא רכב דיזל משומש שלא היה מונית או לימוד נהיגה, שמור ומטופל היטב וגם בעל קילומטרז' סביר.

אני הצלחתי למצוא כזה רכב ובנתיים מאוד מרוצה ממנו. גם חסכוני מאוד (1:22) וגם יש שפע מומנט זמין כשצריך (טורבו :-P).

• תוכן חדש...