Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות פג'ו 206, שנת 2002 עם 60000 ק"מ

הרכב במצב מעולה ומטופל רק במוסכי החברה.

יש לרכבים האלה איזה בעיות או מחלות ידועות שצריך להזהר מהם?

פורסם

לא ציינת אם ידני או אוטומטי. בעיקרון, לרכבי PSA (סיטרואן פיג'ו) ישנה בעיה בגיר האוטומטי - AL4. בצע חיפוש, יש הרבה חומר גם בפורום זה. מומלץ לכן, לחפש ידני בלבד.

פה-ושם, גם בעיות חשמל וחיישנים. קח בחשבון, שעלות טיפולים ובעיקר חלפים ותיקונים תהייה ככל הנראה גבוהה משל מכוניות יפניות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תודה על התגובות

הגיר אוטומט. עד עכשיו לא היתה איתו שום בעיה (אני בטוח כי הרכב זה מחבר של אבא...)

אבל גם עד עכשיו לא נסעו על הרכב כמעט (7000 ק"מ בשנה ורק בתוך עיר!)

יש לי מה לחשוש שפתאום יתחילו אצלי כל הבעיות המוכרות של ה206 כי אני אסע עליו יותר (משהו בסביבות ה15K ק"מ בשנה)? או שהרכב הזה ספציפית כבר הוכיח שהוא טוב ושאם מטפלים בו טוב אז הוא אמין?

פורסם

ולמה אתה חושב שנסיעה בתוך עיר זה משהו טוב? אני הייתי מעדיף רכב עם קילומטרז' כפול שנסע בבין עירוני.

לדעתי ה 206 היא רכב די מוצלח ומזדקן טוב, במיוחד אם טיפלו בו כמו שצריך.

לפני כחודשיים יצא לי לחפש עם ידידה שלי רכב. 13 רכבי 206 משנתונים 2002-2003 ראינו ואפילו אחד מהם לא היה שווה בדיקה, כולם מוזנחים, כולם עם נזילות וסתם דברים מעצבנים שלא עובדים.

אם הרכב מטופל כמו שצריך ואין דברים חריגים - קח אותו. סה"כ האמינות הבסיסית טובה, ואם תמשיך לשמור עליו ולטפל בו הסטטיסטיקה אומרת שלא צפויות לך הפתעות יקרות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הגיר אוטומט. עד עכשיו לא היתה איתו שום בעיה (אני בטוח כי הרכב זה מחבר של אבא...)

אבל גם עד עכשיו לא נסעו על הרכב כמעט (7000 ק"מ בשנה ורק בתוך עיר!)

יש לי מה לחשוש שפתאום יתחילו אצלי כל הבעיות המוכרות של ה206 כי אני אסע עליו יותר (משהו בסביבות ה15K ק"מ בשנה)? או שהרכב הזה ספציפית כבר הוכיח שהוא טוב ושאם מטפלים בו טוב אז הוא אמין?

מניסיון ארוך טווח עם 206 - רכב מטופל יראה אמינות טובה. רכב שהשתמשו בו במי ברז (או בנוזל קירור סוג ב') במקום נוזל הקירור המקורי, עלול לפתח "מחלה גדולה יקרה" כמו סדק בבלוק. מה גם שלא ציינת באיזה מנוע מדובר (1.4 או 1.6) כך שבכלל לא בטוח שה"מחלה" הזאת רלוונטית עבורך.

הגיר האוטומטי הזה אכן סבל מבעיות אמינות בשנתונים האלו, שהוציאו לו שם רע עד עצם היום הזה. אם לא תדע איפה לטפל בבעיות האלו אם וכשאר יופיעו תשלם הרבה כסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מניסיון ארוך טווח עם 206 - רכב מטופל יראה אמינות טובה. רכב שהשתמשו בו במי ברז (או בנוזל קירור סוג ב') במקום נוזל הקירור המקורי, עלול לפתח "מחלה גדולה יקרה" כמו סדק בבלוק. מה גם שלא ציינת באיזה מנוע מדובר (1.4 או 1.6) כך שבכלל לא בטוח שה"מחלה" הזאת רלוונטית עבורך.

הגיר האוטומטי הזה אכן סבל מבעיות אמינות בשנתונים האלו, שהוציאו לו שם רע עד עצם היום הזה. אם לא תדע איפה לטפל בבעיות האלו אם וכשאר יופיעו תשלם הרבה כסף.

אני מדבר על 1.4

טופל הכי טוב שיש, כולל נוזל קירור כמו שצריך.

ועדיין אני קורא בפורום פה המון תגובות שנויות במחלוקת על הגיר של הדגם הספציפי הזה...

פורסם

מתעלק על השירשור...

גם אני מעוניין לרכוש פג'ו 206 מדגם: XS 1.6 110hp ידנית, שנתון 2003. האם בעיית סדק הבלוק המדוברת נוגעת גם לדגם הספציפי הזה? והאם ידועות בעיות נוספות בדגם הנ"ל? תודה מראש...

פורסם
אני מדבר על 1.4

טופל הכי טוב שיש, כולל נוזל קירור כמו שצריך.

ועדיין אני קורא בפורום פה המון תגובות שנויות במחלוקת על הגיר של הדגם הספציפי הזה...

השילוב הזה של הגיר והמנוע לא הכי מוצלח שיש. אל תצפה לביצועים מדהימים כי לא תקבל אותם.

אם הרכב מטופל כמו שצריך - לך על זה. קח בחשבון שיתכן שבעתיד תזדקק לטיפול בגיר האוטומטי. אם וכאשר תיתקל בבעיה, אל תמהר לשפץ או להחליף את הגיר (זה הפיתרון הקל, שמציעים רוב המוסכים) ותבדוק את האופציות לעומק. אני מציע לך גם להתיעץ עם כמה מוסכים שמכירים את הרכב הזה לגבי הטיפול המונע הנכון כבר בשלב זה, כך תקטין משמעותית את הסיכוי שלך לתקלה בגיר.

גם אני מעוניין לרכוש פג'ו 206 מדגם: XS 1.6 110hp ידנית, שנתון 2003. האם בעיית סדק הבלוק המדוברת נוגעת גם לדגם הספציפי הזה? והאם ידועות בעיות נוספות בדגם הנ"ל? תודה מראש...

לא. המנוע הזה משמש המון דגמים של PSA והוא מנוע מצויין.

מחלות נוספות? תבדוק את ידית האיתות - היא יקרה מאוד להחלפה. תבדוק את המיזוג (חימום+קירור).

פורסם
אחת המחלות הגדולות והיקרות ב206 היא סדק בבלוק מנוע, תריץ חיפוש ותבין כל מה שאתה רוצה לדעת על האמינות.

זה לא מחלה של ה206,בכל רכב שמלאו לו מי ברז במקום נוזל קירור יווצר סדק בבלוק בשלב כלשהו.

ב206ים שהקפידו למלא נוזל קירור לא יהיה סדק בבלוק!.

פורסם

הייתה לי 206 1.6 ידנית קצת יותר משנתיים.

רכב מהנה וחזק (כמובן יחסית ל1600).

המחלות שהיו לו (טופל כמו שצריך) הן חשמל (החיבורים של המחשב, תאורה ועוד),חיישני חמצן שהוחלפו ומדחס מזגן שהלך.

עשיתי קלאץ' (יקר מאוד) וטיימינג.

היא יודעת לשתות דלק גם בנסיעה רגועה (אם אני זוכר נכון בערך 1 ל 10.5).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי , גם אני כרגע מתעניין ברכב עד 25000, חשבתי על הפג'ו 206, הבנתי מהתגובות כאן בפורום שעדיף פשוט לרדת מאוטומט, למרות שלמי שלא מחפש יותר מדיי ריגושים כמוני אלא יותר נוחות בנסיעה רגילה (עירונית או בינעירונית) אני מעדיף אוטומט,

אני מבין שאתם אומרים פשוט שעדיף לרדת מאוטומט לגמרי? מצאתי לא מעט הודעות על מחלות בגיר ובבלוק מנוע, הובן לי שמדובר בכבר בן עשור ושאם לא טופל כראוי אז זה הזמן שלו להתחיל "לגסוס", במידה ואני לוקח את הרכב לבדיקה במוסך שמתמחה בפג'ו, הם אמורים לדעת לזהות את הסדק בבלוק לפני שאני אפול להוצאות לאחר קניה? (מצטער אך אני עדיין לא מוסכניק...) ומה לגבי הגיר? יש לו תקלות כאלה שרק החלפת גיר יפתרו או שזה משהו פתיר?

יש רכב אחר שאתם ממליצים בתקציב הזה?

נהגתי על 206 ידנית כחצי שנה לסירוגין, אהבתי את איכות החומרים בתוך הרכב והנסיעה הייתה סבירה, אך במידה ויושבים ברכב יותר מ4 אנשים אז הוא מתחיל להיות ממש כבד, רוב הנסיעות שלי הן לבד או עם בת זוג ומקסימום לעיתים רחוקות לחרמון או לאילת,

מבחינת תחזוקה אני קלולס, אשמח לעצתכם

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי יוסי.. מאז שמכרת את הסובארו לא רואים אותך בפורום :lol:

מנוע ה-1.4 ליטר של ה-206 עושה שימוש באותו בלוק מנוע שמשמש גם את ה-205,106,סקסו ואפילו AX בחלק מהדגמים. גם היום, 15 שנה ויותר מאז שעלו על הכביש עדיין אפשר לראות את כל הרכבים האלו נוסעים להם בכיף, חלקם אפילו עם מנוע מקורי. אם היתה "מחלה" של חורים בבלוק מנוע כנראה שלא היית רואה כל כך הרבה רכבים כאלו על הכביש.

יהיה לך קשה למצוא מוסך שיקח אחריות על הגיר הזה, במיוחד במודלים שנכנסים לך לתקציב.

לפעמים אפשר לפתור את הבעיות של הגיר ע"י תיקון נקודתי ולפעמים אין ברירה אלא להחליף גיר. חלק מהבעיה היא שלא כל האנשים מכירים את בעלי המקצוע שכן יודעים לפתור את הבעיה נקודתית, והולכים לבעלי מקצוע שעובדים בשיטת ה"פרק והחלף".

עונה לך על השאלות?

פורסם
יוסי יוסי.. מאז שמכרת את הסובארו לא רואים אותך בפורום :lol:

מנוע ה-1.4 ליטר של ה-206 עושה שימוש באותו בלוק מנוע שמשמש גם את ה-205,106,סקסו ואפילו AX בחלק מהדגמים. גם היום, 15 שנה ויותר מאז שעלו על הכביש עדיין אפשר לראות את כל הרכבים האלו נוסעים להם בכיף, חלקם אפילו עם מנוע מקורי. אם היתה "מחלה" של חורים בבלוק מנוע כנראה שלא היית רואה כל כך הרבה רכבים כאלו על הכביש.

יהיה לך קשה למצוא מוסך שיקח אחריות על הגיר הזה, במיוחד במודלים שנכנסים לך לתקציב.

לפעמים אפשר לפתור את הבעיות של הגיר ע"י תיקון נקודתי ולפעמים אין ברירה אלא להחליף גיר. חלק מהבעיה היא שלא כל האנשים מכירים את בעלי המקצוע שכן יודעים לפתור את הבעיה נקודתית, והולכים לבעלי מקצוע שעובדים בשיטת ה"פרק והחלף".

עונה לך על השאלות?

היי צביקה, נחמד לראות שזוכרים אותי... כשאני חושב על זה אני לא כתבתי כאן לפחות שנתיים, אבל אני משתמש "מרחף" מדיי פעם, אני עושה חיפוש כמו שאתם תמיד מבקשים ורוב השאלות נענות כבר אז :)...ככה זה כשיש מאגר מידע כזה גדול. וזה מעולה ישר כוח.

ובקשר לפג'ו, כמו שחשבתי ההגיון אומר שאם המכוניות האלה היו ברמה כזאת נמוכה לא היינו רואים כ"כ הרבה עדיין... ועם זאת כתבת ש"חלקם" אפילו עם מנוע מקורי? זה נשמע כאילו לרובם המנוע הוחלף.

בקשר לגיר, יש שנה מסוימת שהרכב כבר הגיע ללא הבעיה?

ואפרופו מנועים, כשאני רואה מודעה ביד 2 שיש פג'ו 206 שנת 2001 עם 70 אל"ק, איך אני אמור לדעת שהרכב באמת היה שמור ולא שיחקו בק"מ? יש דרכים בכלל לדעת את זה מבלי ללכת למוסך המרכזי לבדיקת ק"מ? פשוט לרכב בן 10 שנים זה יותר בעייתי...

ההגיון אומר שבבדיקת הרכב אמורים לדעת את זה אבל אני אשמח לטיפים...

תודה,

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תחפש שחיקה\עייפות במושבים, בהגה(מתחת! לכיסויים המאעפנים ששמים בדרך כלל), בידיות האיתות ובדיפוני הדלתות.

כמובן שזה לא מחייב אבל יכול לתת רמז, אם השימוש היה הרבה יותר מסיבי מ 70,000 ק"מ, אז כל הדברים האלה שציינתי אמורים להראות גם כן עייפות.

סה"כ רכב מפנק ואמין - כמובן כל עוד נותנים לו את הטיפול הדרוש, בלי לחפף. לדגמים הבסיסיים גם אין סיבה שעלות החלפים תהיה חריגה לעומת המתחרות האירופאיות האחרות. תמיד אפשר למצוא הבדל לפה, ולשם.

כל הסיפורים על חוסר אמינות, בעיות חשמל, ועוד כל מיני תחלואים מתבססים לרוב על שמועות וסיפורי סבתא. יש לבחון כל אקזמפלר בנפרד.

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...