Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א

הרכב היחידי שעולה לי בראש שכן מסוגל לעשות משהו קרוב לזה היא פיאט 500 ידנית

2. להבין שבכדי לרדת לחצי מתצרוכת הדלק - C1 ושות' הן הפתרון היחידי כרגע.

3. לעבור לרכב דיזל נוסח קיה ריו טורבו דיזל למשל...

1. עלות רישוי לרכב דיזל גבוהה מאוד ואין שום הצדקה לרכב דיזל אם הנסועה שלך היא קטנה מ30K קילומטר בשנה - לכן לרוץ סתם לכוון של רכב דיזל עלול להיות כשלון ולא פתרון.

הייתי רוצה להתייחס למספר דברים שאמרת:

1. לא רק פיאט 500 ידנית משיגה צריכה מעולה. גם פיאט פנדה, וזה כבר רכב זול בהרבה. הן עולות בסביבות ה-30K לדגמי 2005-206. לפעמים יוצאות כאלה גם פליטות השכרה במחירי זנות.

2. אגרת רישוי לרכב דיזל לא גבוהה אפילו לא בשקל אחד מאגרת מחירי בנזין. הסיבה לכך שלא תראה רכבי דיזל בכמויות היא שהממשלה דאגה למסות את רכבי הדיזל בעת הרכישה, כך שמחירם מתחיל במקור עם 15-20 אלף ש"ח תוספת.

הייתה בדיוק שנה אחת שבה גם מחירי הרכבים היו זהים וגם האגרה - וזה לא מספיק זמן כדי לעכל שינוי שכזה. הממשלה דאגה לחתוך את האופציה הזו של חיסכון בדלק כבר על ההתחלה.

כמובן שכשיש סיפתח של 15 אלף ש"ח שצריך "לחסוך" כדי להגיע לנקודת שוויון, אתה צריך לנסוע המון כדי שזה ישתלם לך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיאט פנדה לעומת מה שפותח השרשיר ביקש צריכה להצטרף יותר לכוון של C1, 107, אלטו, I10 ושות' - בגלל זה שמתי את ה500 כמשהו בקטגוריה אחרת.

חבל שאין בארץ טויוטה IQ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בפיאט 500 יש את אותו מנוע כמו בפיאט פנדה, למיטב ידיעתי.

רק העיצוב יותר שווה.

אני מאמין שתבוא גם טויוטה קטנטונת, ברגע שהיבואן יראה שהמכירות שלו יורדות.

פורסם

תיקח בחשבון ש:

1. עלות רישוי לרכב דיזל גבוהה מאוד ואין שום הצדקה לרכב דיזל אם הנסועה שלך היא קטנה מ30K קילומטר בשנה - לכן לרוץ סתם לכוון של רכב דיזל עלול להיות כשלון ולא פתרון.

מתי כבר תפסיקו לכתוב את הדבר הזה? כבר שנתיים אין הבדל במחיר הטסט בין רכב בנזין לרכב דיזל מאותה קבוצת הרישוי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הטסט הוא אותו דבר וסולר במזומן עולה בערך 6.60 שזה בערך חצי שקל פחות מבנזין

פורסם

לפותח השרשור:

על נסועה של 2500 ק"מ בחודש אני באמת לא מבין למה לא לקחת דיזל וזהו... אני מבין אותך לגמריי שאתה לא מוכן להתפשר על איזה רכב קטנטן שירגיש לך יותר גרוע מהקולט, כנראה... מצד שני אתה חייב להבין שמטרת רכב היא קודם כל להביא אותך ממקום למקום במהירות ובנוחות. עקב הנסועה הגבוהה שלך (2500 לחודש, 30K בשנה?) ורצונך לחסוך בכסף תוך כדי אתה תהיה חייב לעשות trade-off על איכות\יופי\whatever של הרכב הנבחר כמחליף... כמובן שאתה יכול גם וגם וגם אבל זה עולה כסף...

לדעתי מגאן דיזל ידנית תהיה מצויינת למטרות שלך. אם לא בא בחשבון משפחתית אז אולי פולו\גולף\פאביה\איביזה דיזל כן יבואו...

רק קח בחשבון שיש בדיזל תקלות שלפעמים אוכלות את כל החיסכון בדלק (למשל אינג'קטורים שנוטים ללכת בגלל איכות הסולר העילאית בארץ...)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כמה דברים:

באופן מעשי, הפרש המחיר בין בנזין לסולר זניחים. לדוגמה: אני מקבל עם כרטיס של You הנחה של כ 40 אגורות בבנזין. בנוסף התחנות הזולות אינן נפוצות כל כך ואם לא מתמזל המזל ההנסיעה אליהן דיי משבשת את היום.

כבעל עסק - האם בדקת את האפשרות של ליסינג? יתכן שיהיה כדאי משיקולי מיסוי. הוועץ ברואה החשבון שלך.
לפי החתימה שלו אני מעט מפקפק בהגדרתו כ "בעל עסק":-D בנוסף, ליסינג תיפעולי אינו ממש זול (אלפי ש"ח לחודש) ואאל"ט דורש מקדמה דיי רצינית.

- האוטו צריך להיות בהחלט יותר חזק מהקולט (ממש לא מעניין אותי איזה מנוע).

- הרכב חייב להיות ידני! - לא יעזור כלום.

- מאד מאד מאד מאד מאד מעדיף שיהיה רק 2 דלתות- לא מסיע אנשים בכלל מאחורה, למדתי ש2 דלתות הרבה יותר נוח ואין לי צורך ב2 דלתות נוספות.

לפי הדרישות של אוהד וההתמקדות בחסכון בדלק קשה לי לדמיין רכב מתאים.

אוהד, תשאר עם הקולט (ל 3 שנים הקרובות לפחות) וזהו.

-ירידת הערך של הרכב זניחה ועוד 3 שנים תגרוט אותו ותזוכה ב 3 אש"ח. אם נאמר היום הרכב שווה 6 אש"ח אז ירידת הערך השנתית שלך נמוכה מירידת הערך החודשית של משפחתומטית ממוצעת.

-אתה לא יודע מה יהיה מצבו של הרכב "חדש" שתרכוש, רכב בין יותר מ 7-9 שנים מגיע למצב בו חלקים מרכזים מתחילים להתבלות והוצאות התחזוקה שלך (ביחס לקולט הנוכחית) יקזזו במהירות את החסכון (אם בכלל) בדלק.

-שנה סגנון נהיגה. צריכה כפי שאתה מתאר מרכב עם מנוע קטן נפח יחסית ונסיעה בין עירונית רומזת לכאורה על נהיגת שודים של גז-ברקס מעל המהירות המותרת8). בלי לזרות לך מלח על הפצעים, הרכב שלי (בסמלון) צעיר משלך ב 4 שנים בלבד, מצויד במנוע בנזין של 2.4 ליטר ותה"ל אוטומטית. אני עושה 1 ל 13 (70% בין עירוני ב 90 קמ"ש והשאר בפקקים של אזה"ת רחובות) במשך השנתיים האחרונות תודות לנסיעה רגועה בבקרת שיוט.

פורסם

מה אכפת לך מחירי הדלק, אתה ממלא כל פעם ב100 שקל :D [השיטה הזו מעלה גיחוך כל פעם מחדש]

נשמע לי שאתה הולך להחליף רכב מהסיבות הלא נכונות.

אתה לא תקבל משהו יותר חזק ויותר חסכוני.

חסכוני = חלש יותר.

חזק יותר = פחות חסכוני או כמו מה שיש לך עכשיו.

גולף 1.6 ידנית מודל 2001 שהיתה לי צרכה 1:12 סדר גודל.

ה GTI צרכה 1:10

הנוכחית 1:9

במונחים חודשיים זה זניח יחסית להנאה.

סיאט איביזה TDI זה רכב שנמכר בבודדות ויהיה קשה למצוא.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה לכל מי שענה עד עכשיו!

קראתי כל תגובה שיש ואני רק רוצה להבהיר כמה דברים:

- כל הנסיעות שלי הם בתוך העיר, אני כמעט לא נוסע מחוץ לעיר - אולי פעם בכמה חודשים, אז במסגרת העבודה שלי אני נמצא רק בעיר ונוסע מלקוח ללקוח.

- אני רוצה להחליף את האוטו אך ורק מהסיבה שאני מעוניין לחסוך בדלק, לא כל כך מציקה לי העובדה שהאוטו ישן, הוא לא מתפרק ולא עושה לי בעיות וממש לא יקר להחזקה חוץ מהדלק - אבל אני נוסע הרבה מה לעשות? (לקחת תחבורה ציבורית לא בא בחשבון מהסיבה שהנסיעות הם לצורכי עבודה ויש לי לעמוד בלוח זמנים שקבעתי עם לקוחות עם ציוד שאני מביא איתי לצורך העבודה).

- אין לי את הממון להחליף את הרכב ולהוציא יותר כסף, כל השיקול שלי היה שאם אני מוציא 1400 ש"ח בחודש על דלק, אז אני יוציא את אותו הסכום אבל 700-800 על הלוואה לבנק, ועוד 700-800 לדלק לרכב החדש וככה אני לא אצתרך להוציא שקל יותר ממה שאני מוציא ב3-4 שנים האחרונות עם הקולט וגם ארוויח רכב חדש יותר על הדרך, במידה ואני לא אמצא רכב כזה שיענה על הדרישות שלי - אני נשאר עם הקולט, *אין לי בעיה להוסיף עוד 200-300 ש"ח כל חודש אם זה להלוואה או לדלק (זאת אומרת להגיע לסך כולל של 1700 ש"ח הוצאה חודשית).*

- לא מעוניין בדיזל נכון לרגע זה, אין לי מספיק מידע על המערכת הזו, הפרשי הדלק לא כאלה משמעותיים וממה שהבנתי תקלות ברכבי דיזל הם לא זולות.

-מכוניות כמו אלטו C1 או 107 החדשה נשמעות מצוין, הבעיה שהם יהיו לי קטנות מאד פיזית (שוב, אני בחור גדול+) וגם חלשות משמעותית מהקולט.

- אני ממלא כל פעם רק 100ש"ח מהסיבות שלי, בעיקר שהרבה יותר קל לי לעקוב אחר ההוצאות באופן כללי בשיטה הזו (וגם ששמתי לב, אבל אולי זה רק אני - שאני מתדלק פולטנק אז הדלק מתבזבז יותר מהר, אולי פסיכולוגי שאם יש- אז למה לא ללחוץ).

שוב, אני מחפש רק אוטו ידני, יותר חזק מהקולט או אפילו אולי כמוהה, עדיפות גדולה מאד ל2 דלתות ושלא תאכל דלק יותר, ובעצם ישאר לי כסף בצד לשלם את ההלוואה בשביל הרכב החדש.

תודה,

אוהד.

*העניין של ירידת ערך לא מעניין אותי כלכך, אם אני קונה רכב בהלוואה הוא ישאר אצלי לפחות כמה שנים כמו הקולט, חוץ מזה תמיד אפשר למכור אותו באמצע התשלומים (אפילו אחרי חודש) ולסיים עם ההלוואה.

פורסם

לדעתי, לא קיים רכב כזה שאתה מחפש.

אין מצב שתעבור לרכב בנזין, שלא נופל בביצועיים מהקולט שלך, ותקצץ את הוצאות הדלק בחצי (גם לא בשליש).

אין מה לעשות - לא תוכל לעבור לרכב יותר יקר בלי הוצאות נוספות ( חיסכון בצריכת הדלק לא יכסה את התשלום להלוואה).

אלא אם תתפשר על הביצועיים או תעבור לדיזל.

וכן, יש הבדל גדול בין רכב בנזין עם מנוע 1600 סמ"ק לרכב דיזל חיסכוני (ידני), במיוחד כאשר מדובר במגאן DCI או סיטרואן HDI C3.

ובקשר לתקלות יקרות ברב דיזל אתה צודק - הטורבו או מאשבת הזרקת הסולר יקרות מאוד להחלפה\שיפוץ.

זה לא חייב לקרות, אבל במידה וזה קורה, כל החיסכון בדלק מתקזז (אני מדבר מתוך הניסיון של למעלה מ 10 שנים עם רכבי דיזל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אוהד,

כמה דברים לגבי מה שאמרת

אתה בחור גדול -

אני יכול לאמר לך מנסיון היות ונהגתי על הטויוטה אייגו (מקביל לC1 ו107 ) שעד כמה שהרכב קטן סביבת הנהג מרווחת באופן מפתיע.

הרכבים מהסוג הזה ירגישו לך חלשות מהקולט -

זהו, שפה יש טריק שאתה חייב לנסות.

מנסיעה ברכב הזה ההרגשה שאני קיבלתי היא שהוא מאוד מאוד זריז - גם בעליות קשות, פשוט ירדתי להילוך שלישי והוא פשוט טס וכן - עדיין היה מאוד מאוד חסכוני בדלק.

הרכב אמנם חלש יותר מהקולט שלך - אבל אתה לא תרגיש את זה, הגודל הפיסי הקטן של הרכב הזה נותן לך תחושה מאוד מוזרה של מהירות יתר - פחות או יותר כמו לעשות קארטינג.

מציע לך בחום רב - לעשות נסיעת מבחן.

אתה ממלא דלק ב100 ש"ח כל פעם -

זו בקלות יכולה להיות אחת הסיבות שהרכב שלך אוכל קצת יותר דלק, אתה נוסע כל הזמן כנראה על מיכל שהוא קרוב לריק וכמות המשקעים בתא הדלק מתערבבת יותר בדלק הקיים ומלכלכת את כל הצנרת, הפילטרים וחלקי המנוע בהם הדלק בא במגע -

אני מציע לך לגשת לבדוק אם יש צורך בניקוי קרבורטור ולהתחיל לתדלק תדלוקים מלאים ותמיד תמיד לתדלק כשאתה מגיע או מתקרב לרבע מיכל האחרון.

נתחיל בלשים תוסף כשיש לך רבע מיכל - תן תדלוק מלא ותעשה נסיעה ארוכה לנקות עד כמה שניתן את המנוע ואז גם תיגש אולי לביצוע דיאגנוסטיקה על הרכב ותראה אם כדאי באמת לנקות לו את הקרבורטור (אין לי מושג אם זה קרבורטור או מזרקים או כל מערכת אחרת - אבל מה שזה לא יהיה אולי כדאי שתנקה).

הרעיון הזה של תדלוק ב100 שקלים עובד על המוח שלך (מנסיון - קל יותר לעקל את זה ולהתמודד עם מחירי הדלק - אתה מרגיש שיש לך שליטה - אבל האמת היא שאין לך...) אבל לא על הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אבא שלי הוא בחור ענק. תמיד נסע על מכוניות "מנהלים". האחרונה הייתה קיה קלארוס. צריכת דלק של 1:7 בתוך העיר.

בסופו של דבר, כשחשבונות הדלק הצטברו והרכב התחיל לבקש להגיע למוסך בין הטיפולים התקופתיים וגם הטיפולים התקופתיים עצמם נהיו קצת יותר מדי יקרים - אבא שלי קצת פתח את הראש והתיישב בסוכנות בפיאט גרנדה פונטו.

התכנון המצוין של הרכבים הללו מביא לכך שגם בנאדם גדול (לרוחב, לגובה או שניהם ביחד) - יכול לשבת ולהרגיש במרווח.

מאז שהוא עבר לגרנדה, יש חיסכון של 500-600 ש"ח בחודש בצריכת הדלק. תוסיף לזה את העובדה שהרכב חדש ולא דורש אחזקה - ותקבל מתכון מנצח לשבת ברכב חדש בלי להוסיף שקל.

אם אתה מצליח להוציא צריכת דלק של 1:12 ממנוע 1600, אתה תצליח להוציא 1:17 מרכב כמו אלטו או פנדה.

הפנדה יותר "ג'יפון" בצורה שלה, ייתכן והיא זו שתסיע אותך בצורה הטובה ביותר.

כמו כן, פונטו ספייס מהדגם המוחלש חסכונית מאוד בדלק.

פורסם
לפי מחירי הדלק הנוכחיים, אתה מגיע לצריכת דלק של 1:12. זה גובל במדע בידיוני במכוניות ישנות - אולי בגלל שמדובר באוטו קטן עם מנוע חזק או שאתה פשוט לא יודע למדוד (והיו גם כאלה בפורום שטענו שליאונה 1300 עושה 1:18 ).

בנוסף - אין שום צ'אנס שתשיג צריכת דלק טובה יותר ממנוע בנזין אלא אם תלך על משהו חלש יחסית, כמו גרנדה פונטו או כמובן החלשלושות הקטנות כמו פנדה, C1 ואלטו.

לא כ"כ הבנתי גם את השיטה המוזרה של תדלוק ב-100 ש"ח. אתה ממש נהנה להיכנס לתחנות דלק?

אני נכנס אליהן פעמיים בחודש, מתדלק את ה-40 ליטר בפונטו שלי ובורח משם - מתראה עם התחנה רק כשמד המרחק מראה שעברתי 600 ק"מ והנורה נדלקת...

ממש לא גובל ,לא במדע,ולא בבדיונות ,הסופר רייסר שלי עושה מחוץ לעיר 13 לליטר אחד בקלילות,אם אנהג רק על 90 קמש הוא יעשה עוד יותר טוב.

לרכב יש 200K והוא אמין מאוד.

יש מעט מים בשמן ,מעט מאוד ,זו הבעייה היחידה כרגע .

לא יודע כמה כס יש לרכב שלי ,הדעות חלוקות ,אבל יש לו מספיק עוצמה לדרכים בארץ .

פורסם

מכל המלל שרץ בשרשור ומדרישותיך הזה אני יכול להמליץ לך על היאריס T SPORT.

אני בספק שמבנה הגוף שלך יותר גדול ממני (1.90 ורחב, נגדיר את זה ככה), ובכל זאת מצאתי את היאריס נוחה ביותר עם מושבים אוחזים וכניסה ויציאה נוחות עקב מושב נהג גבוה (מצטער, מעולם לא אהבתי או הבנתי את תנוחת הנהיגה העוברית ב"רכבי ספורט").

שלוש דלתות, שילוב של מנוע נמרץ + תיבת הילוכים סופר קצרה שמשמשת לזריזות עירונית ותורמת לחיסכון בדלק, אמינות מופתית ובלי יותר מדי חשמליאדה שמביאה רק צרות. דגמי 2004 ואילך (אלה שאחרי מתיחת הפנים) יותר איכותיים מדגמי 2003 ולטעמי גם נראים טוב יותר. בקתציב שלך נכנסים כל השנתונים של היאריס, תלוי בך.

מה שכן, צריכת הדלק תלוייה הרבה יותר ביכולת הנהג לשלוט על שרירי רגל ימין מאשר נפח המנוע. ברגע ש"לוחצים" צריכת הדלק עולה פלאים - אין אפס. עדיין, כמעט כל רכב חדש יהיה חסכוני יותר מהמיצובישי שלך, אבל אל תצפה לראות את הוצאות הדלק יורדות בחצי, זה לא יקרה, גם לא עם אלטו.

איתמר.

נ.ב, גם אני לא מבין את שיטת התדלוק ב 100 שקל :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...