Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערכ טוב לכולם,

בשעה טובה רכשתי היום סיטרואן AX שנת 1996, מנוע 1100.

בסה"כ הרכב נסע טוב בנסיעה שלי מהמוכר הבייתה (שוהם - חיפה).

הרכב נשמע ונראה טוב, הוא עבר טסט לפני שבוע והרבה דברים הוחלפו בו כמו האגזוז למשל שהוחלף ממש לפני הטסט.

דבר אחד מטריד אותי - המים ברדיאטור נראים לי קצת חומים. אמנם ישנו ריח של נוזל קירור כאשר אני מריח בתוך הרדיאטור, אבל המים הנראים הם בצבע חום בהיר.

אני מפחד שהמים האלה יגרמו לי בעיות בעתיד ואני מעוניין להחליף אותם, לבד.

אני אציין שכבר היה לי ניסיון של החלפת מים ירוקים וניקוז אוויר בפז'ו 309 שהייתה לי, ושהתהליך הלך בסה"כ לא רע.

שאלותיי:

1) כיצד אני מבצע את התהליך ברכב שלי? (מיקומי פתחי ניקוז אוויר, מיקום ניקוז הנוזל וכד')

2) האם יש דרך לדעת האם משהו במערכת הקירור כבר נפגע מהימצאם של המים האלה? אני אציין שהייתה לי נסיעה של שעה וחצי היום והרכב נסע מעולה ולא התחמם.

3) האם למישהו יש ספר היינס לרכב הזה? דיגיטלי\אמיתי? אני מוכן לשלם תמורת זה.

תודה רבה וערב טוב לכולם :)

פורסם

תבדוק אם יש פקק ניקוז לרדיאטור. אם לא- נתק את הצינור היוצא מחלקו התחתון של הרדיאטור ונקז המים משם. בנוגע לניקוז אוויר אני לא יודע איפה הם נמצאים ברכב שלך, אבל יכול להיות שיש מקום לניקוז בבית הטרמוסטט, תנסה לראות... בנוגע לספרות היינס נסה בפורום psi

פורסם

תודה רבה לכם, הצלחתי להשיג ספר היינס ולהדפיס אותו ועכשיו הכל ברור חוץ מדבר אחד.

האם מומלץ לי לעשות פלאש למערכת הקירור לפי המצב שתיארתי?

פורסם

לבסוף החלטתי להחליף לבדי את המים במערכת הקירור.

מצוייד בהיינס שהדפסתי, מילאתי אחר הוראות הפירוק, השטיפה והמילוי מחדש, ובינתיים נראה שהניתוח הצליח :)

פורסם

לפני שאתה יוצא לדרך, תוודא שאין אוויר כלוא במערכת.

הבדיקה הכי קלה, היא להניע את הרכב, לחכות שיגיע לטמפרטורת עבודה ומעלה, ולראות שהוונטות עובדות.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

bigmak,

ואם ישנו אוויר כלוא במערכת, איך אני אדע את זה?

אני הרי לא יכול לדעת מתי המנוע הגיע לטמפ' העבודה, מכיוון שאין לי מד טמפ' ברכב.

אגב, כן עשיתי ניקוז אוויר דרך שלושת פתחי הניקוז (רדיאטור, פלאנג' טרמוסטט, נקודת פיצול לרדיאטור החימום).

פורסם

אני הרי לא יכול לדעת מתי המנוע הגיע לטמפ' העבודה, מכיוון שאין לי מד טמפ' ברכב.

בתור אחד שרוצה לטפל באותו לבד, עצה שלי, קח 100 שקל, ופנק את עצמך בשעון חום לרכב.

את העבודה, תעשה לבד, זה די פשוט.

פורסם

תודה.

אגב, אני קצת מתקשה לראות כמה נוזל קירור קיים\חסר במערכת בגלל מיכל העודפים שצמוד לרדיאטור (אני לא רואה את נוזל הקירור, או את קווי המינ'\מקס') . האם יש איזושהיא דרך לדעת מה המפלס?

פורסם

ועוד שאלה,

כאשר אני אחליף יוניט, לא תהיה לי בריחה של נוזל קירור משם? אני אצטרך לבצע ניקוז אוויר אחרי התקנת היוניט החדש?

פורסם

החלפת נוזל קירור - זה אמור להיות מצויין בספר אבל ממה שזכור לי ב-AX שהיתה לי (1400 97) היו 3 מקומות לניקוז אויר.

עוד נקודה - היתה לי בעייה של התחממות שבסופו של דבר נבעה ממכסה הרדיאטור, המוסכניק הדביל לא הצליח לעלות על זה. אם אין בעיות כמובן אל תחליף סתם.

שעון חום - אתה יכול לשים את היוניט של השעון שקנית במקום היוניט המקורי ואז הנורית חום המקורית לא תעבוד (לא אסון), אבל ממה שזכור לי הצלחתי למצוא נקודה נוספת לחיבור המד ללא ניתוק הקיים, נסה.

שאלה - מה רמת המחירים כיום אני שוקל לקנות אחת או סקסו כרכב שני?

פורסם

האם יש איזושהיא דרך לדעת מה המפלס?

בעיקרון, אם המיכל מחומר שקוף, אתה יכול לנסות לנקות אותו ואז תוכל לראות את הנוזל - לא מכיר דרך אחרת.

אני אצטרך לבצע ניקוז אוויר אחרי התקנת היוניט החדש?

כן, בוודאי.

רק שעכשיו תהיה לך גם אינדיקציה לגבי הפעולה של היוניט חום.

אתה תראה בשעון מהי הטמפרטורה שבה הוונטות עובדות, מי יודע, אולי גם תמצא איזה תקלה על הדרך (פתיחה מוקדמת/מאוחרת מדי).

שוב לעדכן אותנו, אשמח לראות גם איזה פרוייקט קטן על שמך.

שבוע טוב, אריאל.

• תוכן חדש...