Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנוע הזה מדגם AVU לא סובל מבעיה כזאת של טבעות שנשברות או נחוצות החלפה מכל סיבה

אם יש נפילה גדולה של לחץ אל חלל הארכובה אז בהכרח שהמנוע הזה עבר היתחממות יתר ויש לו נזק

בלתי הפיך בגלילים של המנוע .

אם באמת נפילת הלחץ היא משמעותית הפתרון יהיה רק החלפת מנוע ,חבל שיחפרו בו סתם .

לעיניין נורת ה EPC הנורה הזאת יכולה להידלק משלל סיבות שהקלה בהם היא תקלה במתג

אור הבלימה ,אבל יתכן גם בעיות רציניות יותר .

עד כמה שהבנתי אין נפילה ממש גדולה של לחץ.

כמה עולה החלפת מנוע?

המוכר התחייב לא רק להחלפת רינג אלא מנוע תקין, כולל החלפת מנוע אם צריך.

אבל, הוא רוצה לשים לי מנוע "מפרוק או מיבוא"... מפרוק הבנתי שזה מטוטאל לוסים. מה זה מ"יבוא"? מנוע מרכב אחר?

מה עדיף מאלה, וכמה אמור לעלות לי מנוע תחליפי סביר (שלא ימות לי תוך חודש ויסחוב כמו שצריך)?

לגבי הEPC: היא לא תמיד פועלת. היום נסעתי ובאחת הצמתים החלטתי לכבות את הרכב, סתם לראות מה קורה. הנורית כבתה ולא נדלקה שוב ב-20 דקות הנסיעה שנותרו לי.

COMMANDER- הוא לא מממן את התיקון בעלות של מוסך רון אלא לפי התעריף שהמוסך "שלו" נותן לו. ההפרש עלי. בסופו של דבר אני לא חושב שהמוסכניק ישים לי משהו מעפן. אני אקח אחרי התיקון את הרכב למוסך רון ואני אבדוק מה המצב שלו. במידה ותהיה תקלה או שאני אראה שהתיקון היה מחורבן אני תובע גם את המוסך וגם את הסוחר. יש גבול לבולשיט.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגב, גם עם זה שהמנוע עבר 160000 ק"מ וגם עם בעיית דיחוס, הוא עדיין נותן 76 כ"ס, אז אני מניח שהוא עדיין לא מת לגמרי.

סתם שתדע,אני מבין את הנסיבות אבל אני עם אותו רכב ,אותה שנה והרכב מוציא 95 כ"ס לפי הבדיקה שעשיתי לא מזמן.

Volkswagen :twisted:

זה שאתם נושם, לא אומר שאתה חי...

פורסם

ויש לך בעיה בבקרת הכוח במנוע (או משהEPC הזה קשור אליו)?

אגב, הרכב עושה 11 ק"מ לליטר דלק אם זה קשור למשהו\ מעניין מישהו... אני מניח שבלי בעיית הדיחוס הוא היה עושה יותר.

פורסם

מנוע מ"ייבוא" זה כמו מנוע מפירוק (פורק מרכב ולא מנוע חדש) רק שמגיע מחו"ל, ככה שזה מגדיל את ההיצע של המנועים שתוכל לקבל וכנראה שתוכל למצוא מנוע טוב יותר.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

תודה.

כמה זה אמור לעלות?

כמה בכלל עולה להחליף מנוע מקורי חדש? (במוסך לא של צ'מפיון)

פורסם

אני רוצה להתיחס למספר נקודות:

בחוזה כתוב אחריות למנוע וגיר- 3 חודשים.

את הסיפור של המנוע המגרש ישלם.

כמה זה אמור לעלות?

כמה בכלל עולה להחליף מנוע מקורי חדש? (במוסך לא של צ'מפיון)

כמה שאני מבין המגרש אמור לממן לך את המנוע במסגרת האחריות. לרוב לא מחליפים למנוע חדש, אלא מנוע מפירוק (רכב שעבר תאונה למשל).

עזוב צ'מפיון,גם בלי קשר למחירים . לא צריך להכנס לשם נטו בגלל הרמה המקצועית.

לא הייתי מכליל. אני מכיר מוסך מאוד אמין ומקצועי ששיך לרשת צ'מפיון. אבא שלי מטפל שם כבר 10 שנים, אני טיפלתי שם בגולף שלי ויכולים להגיד רק מילים טובות מכל הבחינות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבנתי את זה.

אני רוצה לדעת כמה זה רע לשים מנוע מפרוק... כמה הערך של הרכב יורד, כמה המנוע יסע עד שהוא ימות (סטטיסטית... לא רוצה מספר מדוייק אלא הערכה לזמן חיים ממוצע), כמה המנוע יסחב... אני עכשו מבואס לאללה מכל הסיפור הזה.

אני שוקל להחזיר לו את הרכב ולהחליף ברכב אחר בתוספת מחיר- רק שאין לו משהו טוב יותר בתוספת הגיונית (הכול אצלו הרבה יותר יקר עד כמה שאני זוכר מהפעם האחרונה שהייתי אצלו)

פורסם

מנוע מפירוק זה לא רע והערך לא אמור לרדת. אבל בן אדם שבוחר את מנוע צריך להבין טוב במנועים כדי להבטיח שהמנוע יהיה שמור. אי אפשר לדעת כמה המנוע יחזיק. הכל תלוי ממנוע הספציפי עצמו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה. קצת הרגעת אותי.

אני עדין ממש רוצה לדעת כמה עולה מנוע מפרוק, מיבוא וחדש, אם אפשר.

מרוב הסרטים שאני אוכל אני כבר לא יודע מה לעשות, אז אני רוצה לפרט את האופציות שאני רואה עכשו:

1. לבקש לעשות את התיקון במוסך רון ושהסוחר יחזיר לי כסף לפי העלות שזה היה יוצא לו במוסך שהוא מקומבן איתו. (ההפרש עלי)

2. לתת לסוחר לתקן את המנוע, לקחת אותו לבדיקה במוסך רון, ואם צריך להחליף אז לתת לסוחר להחליף את המנוע או את הרכב. במיקרה הזה אני הולך לשבת למוסכניק על הראש שיסביר לי בדיוק מה הוא עושה ולמה. ויש לי קליטה מאוד מהירה- במיוחד כשאני יודע שמנסים לתקוע אותי.

בכול מיקרה אני אקח את הרכב למוסך רון (אלא אם תמליצו לי על מקום אחר בצפון) לבדיקה כללית וסריקת תקלות.

במידה והתיקון טוב, אז סבבה.

במידה והתיקון לא טוב אז אני אדרוש תיקון חוזר במוסך אחר ואם לא אז שימצא לי רכב אחר (אני לא חושב שהוא יחזיר לי כסף...)

במוסך של הסוחר אני לא מתכוון להוציא שקל.

יש למישהו הצעות נוספות?

פורסם

אגב, עוד משהו ששכחתי לציין (אני לא מצליח לערוך את ההודעה הקודמת משום מה, לא הקפצה מכוונת)

כשאני בערך על 100 קמ"ש ורוצה לעקוף, אני מפעיל איתות ומרגיש נפילה בכוח של המנוע, כאילו זרקתי רגל מהגז. יכול להיות שזה קשור לבעיה שבגללה נורת הEPC דולקת? (יכול להיות איזה בעיה חשמלית באמת ולא גיר גמור)

פורסם

אני במקומך הייתי קודם מסדר את האוטו ורק אחרי זה נוסע. האוטו שלך לא תקין, יש בעיה עם המנוע.

פורסם

OK, הייתי היום אצל חשמלטור ומסתבר שהיו לי 4 (!!!) נורות שרופות מאחורה שכנראה קיצרו את האמא של האוטו.

אחרי נסיעה של כשעה וחצי לא נדלקה יותר נורת הEPC.

עכשו רק נשאר הקטע של המנוע, שיסודר כנראה בשבוע הבא.

יש לי עוד כמה שאלות (איך לא) לגבי מנועים, זמן וכסף:

1. כמה אמור לעלות ולקחת חצי אוברול למנוע הזה? האים הוא יכול לפתור או לשפר את הבעיה של ניפוח במנוע, במידה וזה לא בעיה חמורה?

2. כמה מהר אפשר למצוא וכמה אמור לעלות מנוע 1.6 לגולף מיבוא\ פרוק?

פורסם

שמע, החשמלטור פתח את הכיסוי מאחורה והוציא משם 4 נורות מפוחמות... יכול להיות שגם החיישן מת, אבל בינתיים, אחרי החלפת הנורות בלבד לא היו בעיות של איבוד כוח.

הזוי... נורת בלם שעושה עבודה יותר טובה מהבלם עצמו

• תוכן חדש...